| CristiMarius a întrebat:

Buna ziua. De mic copil am unele vise noaptea, multe par extrem de reale, logice si au cursivitate. Ceea ce mi se intampla de mic, sunt foarte atras de magia neagra si de lumea din spatele lumii noastre. Nu stiu de ce, dar de mic am o atractie, ca un magnet, catre asta. Pot spune ca imi plac atat de mult visele astea, desi le uram cand eram copil, incat ma bucura cand mai am un astfel de vis noaptea. E ca o intreaga aventura in somn si imi place. Vreau doar sa inteleg aceste vise, tiparul si de ce ma atrag ca un magnet. Mentionez ca unele par foarte reale, atat de reale incat traiesc acel vis ca si cum ar fi realitate, cand dorm. Dimineata, chiar imi pare rau ca ma trezesc din astfel de vis, dar sunt singurele vise de care imi amintesc perfect si acum, inclusiv de cele pe care le aveam in copilarie, imi amintesc perfect cum au fost. De fapt sunt singurele vise pe care le tin minte perfect, cele normale, de noapte, le uit imediat. E o diferenta intre ele (cele de noapte nu au logica, nici noima. Insa, aceste vise cu alta lume, parca se contopesc cu realitatea, au o logica, sunt cursive si le tin minte cu subiect si predicat. Parca ar fi o zi din viata reala, de zi cu zi. Stiti unde gasesc carti de magie neagra, hermetism sau Ars Goetia complet (varianta in romana), sa vad despre ce e vorba si sa inteleg care e treaba cu asta? Multumesc si sper sa nu-mi luati comentariul in ras!

2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Atracția către Dumnezeu este de la Dumnezeu; atracția către cel rău este de la cel rău.
Păcatul este întotdeauna atractiv; dar noi nu trebuie să urmăm păcatul, ci să-l stăpânim, adică să ne opunem lui.
De asemenea trăirea într-o stare de nepăsare față de adevărul lui Dumnezeu este păcat. Pentru că adevărul lui Dumnezeu ori duce la mântuire (pentru cel care vrea să fie mântuit), ori duce la împietrirea inimii aceluia care rămâne indiferent. față de Dumnezeu și adevărul Său. Orice alte sofisme și filozofii este de la cel rău. Adevărul lui Dumnezeu este simplu de înțeles chiar și de către un copil; "căci Împrăștia Cerurilor este a unora ca ei", deoarece inimile lor pot fi modelate, educate. Dar rareori Dumnezeu mai poate modela inima unui adult încăpățânat. Nu că Dumnezeu nu ar putea, ci adultul nu renunță la încăpățânarea lui, la lucrurile greșite care le-a învățat și trăit o viață întreagă în întuneric, străin de viața lui Dumnezeu.

| lpavel a răspuns:

Visele nu inseamna nimic in afara de ca ai o imaginatie bogata iar noaptea subconstientul tau ti le creaza in imagini!