| PorumbRodica1965 a întrebat:

Ce contin diferitele carti ale Bibliei? Azi; Scripturile ebraice (Vechiul Testament)?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tobit, Cartea Iuditei, Cartea lui Baruh, Epistola lui Ieremia, Cintarea celor trei tineri, Cartea a treia a lui Ezdra, Cartea intelepciunii lui Solomon, Cartea intelepciunii lui Iisus, fiul lui Sirah; Istoria Suzanei, Istoria omorârii balaurului Bel, Cartea I Macabei, Cartea II Macabei, Cartea III Macabei, Rugaciunea lui Manase(completa, inclusiv cele 180 de pagini pe cate voi le-ati sarit).

| AndreescuMMO a răspuns:

Incepand cu datele despre facerea lumi (Genesa) apoi incepe cu Istoria lumii pana la poporul Israel, apoi istoria poporului Israel pana la profetii care spun despre venirea lui Cristos dar pe tot parcusulasta al Vechiului testament ( 4000 ani ) se vorbeste despre minunile si modul in care Dumnezeu a lucrat in lumea aceasta. Vechiul destament se opreste la cca. 400 de ani inainte de nasterea lui Cristos.
Daca anul de sus arata varsta dumneavoastra, sunt profund dezamagit ca la 49 de ani ai dumneavoastra nu aveti habar ce scrie in vehiul testament. ar fi potrivit sa il cititi macar odata atat vechiul cat si noul. v-ar ajuta mai bine sa intelegeti unele lucruri.

| PorumbRodica1965 explică (pentru AndreescuMMO):

bine, daca tu ai citit, eu sunt de acord ca la varsta mea inaintata sa incerc sa port un dialog cu tine pe tema aceasta daca vrei? Esti de acord? Sa-mi dai si mie cateva informatii?

Întrebări similare