anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna pentru voi crestinii cuvantul "blasfemie"? Care sunt Top 10 blasfemii pentru voi?

9 răspunsuri:
| SaveTheNature a răspuns:

Ai luat vreodata in calcul, probabilitatea ca Dumnezeu sa existe? 9una cat de mica)luand in considerare faptul ca la scara mondiala oamenii se raporteaza lui. Ca Biblia se perpetuaza de mii de ani., ca toti crestinii fac tot posibilul sa te convinga ca Dumnezeu exista, desi nu urmaresc nici un avantaj?
Te-ai gandit vreodata, ca poate fioecare om trebuie sa caute calea care il apropie de divinitate?
Te-ai gandit vreodata de ce miliarde de oameni merg la biserica desi "aparent" nu obtin nimic?
Ca exista orasul sfant, giulgiul lui Isus, si mai ales ca nici musulmanii nu neaga existenta lui Isus, desi il vad un simplu profet. Si vorbim deja de 5 miliarde de oameni care comfirma faptul ca Isus a existat cand luam in considerare islamul+ crestinismul).
Aparitiile fecioarei maria la Mejugorje, Lourde, Fatima, Egipt, Seuca.si milioanele de oameni care merg in pelerinaj pe acolo?
Te-ai gandit de ce nu a reusit nimeni sa infirme aceste aparitii, si nici sa opreasca aceste "sarlatanii"?
Te-ai intrebat de ce nu a fost biblia,prezentata pe la TV sau pe unde vrei tu drept o sarlatanie?
De ce preotii catolici,inclusiv papa, accepta o viata intreaga in burlacie si se lipsesc de cele mai mari dorinte omenesti?(si gandeste-te -acesti oameni termina doctorate in teologie,fac zeci de ani de scoala, si conform gandirii ateiste,viata lor.
De ce ai face atat scoala, atat sacriuficiu? cand in final nu te alegi cu femei,cu distractii, cu bautura, droguri.
Tu crezi ca un om care isi dedica intreaga viata lui Dumnezeu, desi e scolit, stie istoria tuturor religiilor, si in final nu se alege cu nimic sunt prosti?
Dar de oamenii inteligenti care citesc istoria tuturor religiilor, merg prin lume, vad de toate, si in final aleg viata intru Dumnezeu -si acestia sunt de fapt prosti, naivi?

| anonim_4396 explică (pentru SaveTheNature):

1 - "Ai luat vreodata in calcul, probabilitatea ca Dumnezeu sa existe?"... a) - Am fost crestin (cica) b) - Tu ai luat in calcul probabilitatea ca alte miliarde zei sa existe? c) - Nu.
2 - " la scara mondiala oamenii se raporteaza lui"... nu are absolut nici o importanta. Pana nu de mult, la scara mondiala se credea ca soarele se roteste in jurul pamantului. Ghici ce, nu a fost adevarat.
3 - "Ca Biblia se perpetuaza de mii de ani."... exista scrieri religioase mult mai vechi care inca sunt valide.
4 - "calea care il apropie de divinitate?"... trebuie sa dovedesti ca acea cale chiar exista si ca rezultatul drumului este real.
5 - "desi "aparent" nu obtin nimic?"... ba da obtin si tine de "efectul placebo" nimic mai mult.
6 - "miliarde de oameni merg la biserica"... sunt doar 2.3 miliarde crestini. Restul oamenilor au o alta religie, alte locuri de inchinat iar unii nu au religie deloc.
7 - "5 miliarde"... gresit. Daca e sa punem in aceeasi oala si evreii si crestinii si musulmanii ajungi (cu indulgenta) la 4 miliarde. Totusi, din moment ce sunt religii diferite, nu le poti baga pe toate 3 in aceeasi oala. Cele 3 religii au zei diferiti chiar daca par a avea acelasi zeu. Si daca e sa impartim crestinismul in toate ramurile, ajungi la un numar si mai mic.
Toate cele 3 religii monoteiste nu pot fi corecte din cauza contradictiilor URIASE. Ai de ales una.
8 - "Aparitiile fecioarei maria". chiar trebuie sa explic si asemenea penibilitati luate drept "minuni" de cei extrem de creduli?
9 - "sa infirme aceste aparitii"... glumesti nu?
10 - "De ce preotii catolici bla bla bla"... asta se aplica si altor persoane din diverse religii, nu e specific crestin. Si nu are absolut nici o relevanta.
11 - Ca sa scurtam ultimele intrebari... crestinismul e in scadere si nu sunt chair atat de multe persoane care studiaza cu adevarat istoria religiilor iar la sfarsit trec la crestinism pe cat vrei tu sa crezi. Daca apuci sa chiar studiezi religiile, iti dai seama foarte iute ca totul e o inventie umana si ca nu exista dovezi cu adevarat bune care sa sustina o religie anume sau un zeu anume.

E foarte simplu : poti sa-mi demonstrezi ca zeul tau este real? Daca poti, dovedeste. Ca sa iti fac mai simpla metoda, eu iti arat o minge de tenis, tu arata-mi zeul tau. Mai simplu de atat nu se poate.

SAU... daca e ocupat fiind plecat prin excursii, roaga-l sa-ti dea 3 puteri supranaturale : Levitatia, controlul focului sau a apei gen Avatar si posibilitatea de a creste in inaltime pana la 3 km. Toate sunt pe modelul "cere si ti se va da","totul e posibil" sau " mutatul muntilor".

Daca reusesti sa-l arati cum iti arat eu o minge de tenis atunci eu recunosc ca am gresit si ca el exista. Ba mai mult, daca faci rost de superputeri (chiar si pentru o perioada scurta) ii iei banii lui James Randi (1 mil $). Daca nu ai nevoie de ei ii poti dona.

Daca nu poti, nu incerca sa cauti scuze penibile. Fie ai dovezi si le prezinti, fie nu ai. Daca o sa vi cu scuze o sa consider ca nu ai dovezi.

| Zenicide a răspuns:

Foarte bun topic, si tu esti in lipsa de inspiratie? laughing

| RAY a răspuns:

1 teoria big bang
2teoria evolutiei
3 exprimarea libera
4 gandirea
5logica
6stiinta
7 indoiala
8 sa spui ca dumnezeul din vt nu-i un criminal
9 sa spui ca isus nu a facut asele minuni deci nu exista dovezi si doar vrajeli
10 sa spui ca nu exista dumnezeu desi nu exista nici cea mai mica dovada ca exista
11 sa nu lasi o posibilitate sa nu crezi in existenta lor de parca ei ar lasa
12 sa nu ai credinta in ceva ce nu o sa vezi in viata ta
13 sa nu crezi ca vei arde in iad daca nu crezi in dumnezeu
si sunt mai multe chesti practic tot ce nu le convine e blasfemie si vei arde vesnic, sti ce ma uimeste fapul ca nimeni nu a inviat dar toti stiu ce se intampla dupa moarte incredibil
daca dumnezeu exista de ce nu invie un mort in cimitir?
eu gaia eu nu pot crede in ceva ce nu percep, e o fantezie e cand as crede in alba ca zapada e acelasi credinta diferenta e ca in aia cred mai putini

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!
R: luarea in deradere sau pomenirea in desert a numelui lui Dumnezeu

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Top 10? laughing Asta-i buna.Crestinilor nu le-ar ajunge nici Top 10000000.Pentru ei, totul este blasfemiator, chiar si planeta.Se razbuna pe materie, caci mor de nerabdare sa ajunga in rai, unde vor fi conservati de eternitatea divina.Ah, ce scarba mi-e. laughing

| dragos9234 a răspuns:

Sa pui o toba sport pe o aprillia rs 50 si sa spui''mama ce misto suna motoru` meu''

| Hope77 a răspuns:

1.orice afirmatie care denigreaza persoana lui Dumnezeu si Scriptura lasata de El este o blasfemie.
2.probabil cele mai urate sunt injuraturile romanesti care includ pe Dumnezeu. nu cere exemple ca le stii :-)
e ca si cum ne-ai cere ce injuraturi in care e pomenita mama ta te deranjeaza pe tine cel mai tare - raspunsul evident ar fi: TOATE
e dureros sa vezi ca cineva injura pe cineva la care tii. diferenta fata de islam este ca un crestin adevarat nu-ti va lua niciodata capul pentru asta

| Thunderstruck a răspuns (pentru Hope77):

Ce buni sunteti cu noi, nu ne omorati ca va injuram prietenul imaginar, va multumim pentru asta.