NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Ce părere aveţi despre simbioza Biserica-Politica şi despre articolul de mai jos? Reflectă acesta adevărul?
"Există două tipuri de oameni în societate. O primă categorie sunt ăia capabili, care produc. Un procent mare din banii făcuţi de ei se duce la stat. Ei vor de la politicieni să le explice transparent unde se duc banii lor şi cum sunt cheltuiţi în beneficiul cetăţenilor. Cealaltă categorie e formată din fomişti şi paraziţi sociali. Ei vor de la stat gratuităţi. Asta îi interesează. Ce le dă statul. Că de luat, n-are de unde să le ia. Cei din urmă sunt mai mulţi, mai proşti, mai uşor de manipulat şi mai disperaţi. Unui contribuabil îi iei votul cu un program coerent. Unui parazit cu o găleată, o pereche de cizme şi un litru de ulei. Și la ăştia este puterea decizională la alegeri. La ăştia mulţi, proşti, uşor de convins, care trăiesc din banii statului. Ăia care contribuie la banii statului şi îi cară în cârcă pe restul sunt puţini şi greu de convins. Nici nu se oboseşte nimeni să facă asta. Preferabil este nici să nu vină la vot. Oricum o să decidă nişte proşti, nu ei, pe mâna căror hoţi o să le intre banii. Votul e un bun. Şi ca orice bun, valoarea lui e dată de preţul cel mai ieftin pe care-l găseşti. Al tău e scump. Nu îl vrea nimeni. O să cumpere de la băiatul cu scuipat în bărbie, pe o pereche de gumari.
Votantul român seamănă şi se confundă la tipologie cu genul de om care se duce la biserică: simplu, cu frica lui Dumnezeu, care crede în promisiuni electorale şi în viaţa de apoi. Se duce la biserică şi la urna de votare fiind sigur că asta îi va asigura bunăstarea, deşi nu a văzut niciodată o legătură directă în viaţa lui între votat, rugat şi bine personal. Până la urmă şi viaţa de apoi seamănă cu promisiunile electorale. Diferenţa esenţială e că uneori vezi şi oameni deştepţi care cred în viaţa de apoi.
Şi evident votantul român îl ascultă pe popă. Popa e omul lui Dumnezeu. Şi votează ce îi spune popa. Iar popa îi spune să voteze ce politician e mai cu "frică de Dumnezeu". Şi "frica de Dumnezeu" se măsoară în cantitatea de contribuţii la biserică pe care e dispus să o aducă din bugetul local.
Că aşa ajungi primar la ţară. Îi promiţi popii că-i construieşti biserică nouă din bugetul local. El te promovează la turma de credincioşi şi na, asta e. Acum trebuie să faci o biserică cu trei turle lângă aia cu două, că i-ai promis. Iar dacă se supără, te ţine minte la următoarele. Aşa ajunge satul cu uliţa neasfaltată, dar cu două biserici una lângă alta.
De-asta au sărit toţi politicenii lui Cernea în cap. Ca politician nu te pui prost cu popa. Dacă ai făcut asta, spune la toţi habotnicii cu trei clase că eşti un necredincios şi ăştia nu te mai votează, să nu îi bată Dumnezeu.
BOR a răspuns că propunerea lui Remus Cernea e absurdă.
Că la culte se duce doar 0, 2% din bugetul de stat şi e puţin. Da, se duce doar 0, 2% din bugetul de stat de la centru. N-are rost să se ducă mai mult, că nu ai cum să foloseşti centralizat biserica ca instrument politic. Susţinerea bisericii în campanii electorale şi-o calculează fiecare politician cu preoţii locali. De exemplu, fix cum a fost ales primar în sectorul 3, la mine, analfabetul ăla funcţional de Robert Negoiţă, care şi-a luat BAC-ul la 30 de ani. Băiatul a tăiat fondurile de investiţii pentru apă curentă, canalizare şi refacerea sistemului rutier pe 19 străzi, ca să dea 1, 4 milioane de lei la 12 biserici. Om cu frica lui Dumnezeu, nu degeaba l-au susţinut preoţii în campanie. Atât a costat susţinerea lor. Pe noi, nu pe el.
Iar argumentul suprem al BOR a fost secularizarea averilor mănăstireşti. Dacă nu ştiţi evenimentul, e de pe vremea lui Cuza. Băiat înfipt, cu ceva stofă de dictator, i s-a părut dubios că mănăstirile deţineau cam 15% din suprafaţa forestieră şi agricolă a ţării şi le-a confiscat-o. Ei sunt de acord să nu mai primească bani de la stat, dacă li se dau toate pământurile înapoi.
Faptul că toate afacerile BOR sunt scutite de impozit la stat nu le ajunge.
Eu sunt de părere că averile mănăstireşti au fost deja retrocedate. Uitaţi-vă în jur: spitale, şcoli, adăposturi.
Era un băiat, Luca, care a spus "Vindeți-vă bunurile, iar banii dați-i celor săraci".
Nu asta era morala creştină? Biserica nu are nevoie de proprietăţi materiale. Să trăiască din contribuţiile enoriaşilor. Tot surplusul să-l dea la săraci. Nu despre asta era creştinismul la origini?
Just. Cuza a confiscat proprietăţile materiale ale BOR. Dar la principiile creştine au renunţat singuri cu mult înainte."
Un mic bonus: http://youtu.be/UI-tOkTS4Rg
"Slujitorii Domnului", preafericiţii şi preasfinţiţii, demolează casele oamenilor. La câte terenuri furate şi abandonate au, se pare că tot nu le ajunge. Ne-au monopolizat ţara. Iar politicienilor le convine. Nu îndrăznesc să scoată niciun sunet şi îşi văd de colţişorul său din parlament care le permite să fure.
De ce nu se iau măsuri împotriva lor, împotriva acestui cancer al societăţii, împotriva acestui concubinaj murdar: biserica-politica? Doar nu suntem toţi orbi!

117 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noname? de un lucru sant sigur.nimeni nu-ti asigura un loc in rai,nici pe bani nici pe voturi,ci doar credinta ta si faptele tale, fiindca credinta fara fapte nu mai e credinta, iar faptele strigate, in gura mare, fara credinta, nu sant decat un chimval rasunator cum spune sfantul.

NOname
| NOname explică:

Şi mai pe larg aici:
http://www.tpu.ro/......aniei-are/

| danay72 a răspuns:

De fapt Isus a fost neutru din punct de vedere politic si inchinatorii adevarati ii urmeaza exemplu. Apoi despre crestinatate Biblia o numeste Babilonul cel mare si spune ca traieste in lux nerusinat, dar ca foarte curand va fi distrusa impreuna cu aliatii ei, politica si comertul. Apocalipsa18:4-21.cat despre religia adevarata, ea se mentine separata de tot ce inseamna crestinatate si se straduieste sa aplice normele biblice.Ioan13:34,35

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

În viziunea ta, baubaulica, în viziunea ta...
Acum vorbim despre lucruri palpabile, care au un efect direct asupra noastră, a tuturor. Ce o să fie după moarte, vom trăi şi vom vedea (sau nu). Mă interesează mai mult...ce facem acum?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

doar preacurvia dintre cele doua poate genera un compromis mult ratacitor de la o cale dreapta pentru multi asa cum si este scris. politica si religia bazate pe manipulare si bani.noname? cei puternici si conducatorii de noroade trebuie sa fie intocmai ca soarele.sa dea caldura si lumina fara sa primeasca ceva in schimb.acum nu e asa.acum avem conducatori lupi in blani de oaie.iar in religie, sa-mi fie cu iertare, da bogatia si fastul lor contrasteaza puternic cu smerenia si saracia turmei.si asta deruteaza rataceste si pierde.

| M25M a răspuns:

Anul trecut in preajma lunii noimebrie:

Lisabona- proteste impotriva regimului de austeritate- mii de oameni pe strazi
Madrid -proteste impotriva regimului de austeritate- mii de oameni pe strazi
Roma -proteste impotriva regimului de austeritate- mii de oameni pe strazi
Atena -proteste impotriva regimului de austeritate- mii de oameni pe strazi
Iasi - Sf. Parascheva - mii de oameni.

Aici este diferenta enorma, abisala. Impingandu-ne, imbrancindu-ne si injurandu-ne doar ca sa batem o cruce si sa pupam o relicva. Credem astfel ca problemele noastre s-au rezolvat, iar pe cele importante (cum ar fi ce fac guvernantii cu banii) nici nu ne intereseaza. Cei care se roaga nu o fac la modul colectiv, ci in mod individual, pentru ei(poate nu toti). Nu am nimic cu pelerinajele, insa totusi, ce fel de asteptari ai de la stat cand in loc sa iti urli drepturile constitutional vorbind, tu te arunci in genunchi prin biserici si invoci divinul.

Acum sa revin putin la subiect fiindca simt cam deviat.
Politicul are nevoie religie, in tara noastra, este un imperativ sine qua non.
Ipotetic-- daca ar veni un candidat care ar avea un plan (ma repet stiu dar e sugestiv) prin care sa redreseze cat de cat economia ciopartita a tarii, sa refaca invatamantul schingiuit, sa modernizeze institutiile medicale infecte etc, DAR care ar insemna sa reduca acele gramezi de bani care se folosec pentru biserici, bag mana in foc ca lumea nu l-ar vota. Pun ramasag ca va fi prejudecat, ostracizat si eliminat din jocul politic.

La noi (si in statele populate de hillbillies din SUA) politicul si biserica sunt mana in mana.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

De data asta sunt de acord cu tine.

NOname
| NOname explică (pentru M25M):

Ai dreptate.
...şi mă întreb eu: care ar fi soluţia? Ce putem să facem ca părerea noastră să conteze, ca drepturile să ne fie respectate, ca să fim în sfârşit auziţi de către cei de la putere? De ce ne ignoră? Până când?!

| Mikhtarian a răspuns:

Parerea mea ca Satan a intors Biserica contra oamenilor, iar oamenii isi varsa nervii pe credinta.
Iisus ne-a invatat ca nu avem nevoie de bani haine si biserici mari, ci o bluza un pantalon decent, si un loc al nostru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noname? si eu subscriu de multe ori ideilor si rebeliunii unora impotriva religiei, crestinismului etc.fiindca una se spune si alta se face.dar mantuirea fiind personala, sfatuiesc pe toti cei interesati sa citeasca ce spune sfantul Pavel intr-una din epistole; se cade sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni, atunci cand credem ca santem mintiti, manipulati invaluiti in vorbe fara sens si altele ori cand nu stim in noianul de secte, religii care e cea adevarata.fiindca multi intreaba; de ce sant atat de multe? fiindca noi santem multi.Dar Dumnezeu e unul singur si noi santem ai lui toti.

NOname
| NOname explică (pentru Mikhtarian):

Sunt de acord, Mikhtarian, cu excepţia părţii cu Satan. În viziunea mea ei sunt singurii vinovaţi, lăcomia lor, setea lor după putere şi bani...şi e normal că oamenii sunt revoltaţi şi vor dreptate.

| Mikhtarian a răspuns (pentru NOname):

Il putem exclude pe Satan,dar revenim la ideea principala : Omul e tras de mana de Satan,caci lacomia si setea dupa bani de la el vin.
Mi se pare normal ca oamenii sunt revoltati,caci cu acei bani se pot cumpara alimente pentru orfelinate,ajuta anumite sate,cat si intretinerea unor copii la scoala prin cele de nevoie.
Nu mi se pare deloc corect ca zeci de milioane sa se bage intr-o Biserica,cand avem deja atatea frumuseti in tara.
Pacat, mare pacat, caci nu ne ajuta cu nimic o Biserica poleita in aur, caci crestinismul se bazeaza pe a da celui care nu are, nu a lua de la cel care n-are si a-ti face pentru tine singur.

| M25M a răspuns (pentru NOname):

Nu stiu. Sunt sceptic in privinta unei solutii in tara asta. Majoritatea crestina este impotriva noastra, asta mai mult ca sigur. Ce impact crezi tu ca vom avea daca iesim in strada si afisam lozinci precum: " Mai putini bani pentru biserici mai multi pentru sanatate" sau "Suntem atei si avem drepturi" sau orice altceva...Lumea ne va percepe negativ fiindca majoritatea nu sunt educati ori nu detin definitiile unor termeni simpli.
Uita-te ce s-a intamplat cu R. Cernea...

NOname
| NOname explică (pentru M25M):

Cred că aici este vorba nu atât despre non-religioşi, cât despre drepturile oamenilor, ale noastre, ale tuturor şi, din câte vezi, sunt şi foarte mulţi credincioşi care sesizează că ceea ce se întâmplă în ţara asta - opulenţa bisericii şi sărăcia oamenilor de rând - nu are nimic de a face cu credinţa, cu ceea ce e bun şi drept (sfânt).
Eu una, sunt ceva mai optimistă şi cred că acest demers va avea în timp din ce în ce mai mulţi susţinători (din toate confesiunile - oameni).

| ninjaflavius a răspuns:


"Există două tipuri de oameni în societate. O primă categorie sunt ăia capabili, care produc. Un procent mare din banii făcuţi de ei se duce la stat. Ei vor de la politicieni să le explice transparent unde se duc banii lor şi cum sunt cheltuiţi în beneficiul cetăţenilor. Cealaltă categorie e formată din fomişti şi paraziţi sociali. Ei vor de la stat gratuităţi. Asta îi interesează. Ce le dă statul. Că de luat, n-are de unde să le ia. Cei din urmă sunt mai mulţi, mai proşti, mai uşor de manipulat şi mai disperaţi. Unui contribuabil îi iei votul cu un program coerent. Unui parazit cu o găleată, o pereche de cizme şi un litru de ulei. Și la ăştia este puterea decizională la alegeri. La ăştia mulţi, proşti, uşor de convins, care trăiesc din banii statului. Ăia care contribuie la banii statului şi îi cară în cârcă pe restul sunt puţini şi greu de convins. Nici nu se oboseşte nimeni să facă asta. Preferabil este nici să nu vină la vot. Oricum o să decidă nişte proşti, nu ei, pe mâna căror hoţi o să le intre banii. Votul e un bun. Şi ca orice bun, valoarea lui e dată de preţul cel mai ieftin pe care-l găseşti. Al tău e scump. Nu îl vrea nimeni. O să cumpere de la băiatul cu scuipat în bărbie, pe o pereche de gumari.

Votantul român seamănă şi se confundă la tipologie cu genul de om care se duce la biserică: simplu, cu frica lui Dumnezeu, care crede în promisiuni electorale şi în viaţa de apoi. Se duce la biserică şi la urna de votare fiind sigur că asta îi va asigura bunăstarea, deşi nu a văzut niciodată o legătură directă în viaţa lui între votat, rugat şi bine personal. Până la urmă şi viaţa de apoi seamănă cu promisiunile electorale. Diferenţa esenţială e că uneori vezi şi oameni deştepţi care cred în viaţa de apoi.

Şi evident votantul român îl ascultă pe popă. Popa e omul lui Dumnezeu. Şi votează ce îi spune popa. Iar popa îi spune să voteze ce politician e mai cu "frică de Dumnezeu". Şi "frica de Dumnezeu" se măsoară în cantitatea de contribuţii la biserică pe care e dispus să o aducă din bugetul local.

Că aşa ajungi primar la ţară. Îi promiţi popii că-i construieşti biserică nouă din bugetul local. El te promovează la turma de credincioşi şi na, asta e. Acum trebuie să faci o biserică cu trei turle lângă aia cu două, că i-ai promis. Iar dacă se supără, te ţine minte la următoarele. Aşa ajunge satul cu uliţa neasfaltată, dar cu două biserici una lângă alta.

De-asta au sărit toţi politicenii lui Cernea în cap. Ca politician nu te pui prost cu popa. Dacă ai făcut asta, spune la toţi habotnicii cu trei clase că eşti un necredincios şi ăştia nu te mai votează, să nu îi bată Dumnezeu.

BOR a răspuns că propunerea lui Remus Cernea e absurdă.

Că la culte se duce doar 0, 2% din bugetul de stat şi e puţin. Da, se duce doar 0, 2% din bugetul de stat de la centru. N-are rost să se ducă mai mult, că nu ai cum să foloseşti centralizat biserica ca instrument politic. Susţinerea bisericii în campanii electorale şi-o calculează fiecare politician cu preoţii locali. De exemplu, fix cum a fost ales primar în sectorul 3, la mine, analfabetul ăla funcţional de Robert Negoiţă, care şi-a luat BAC-ul la 30 de ani. Băiatul a tăiat fondurile de investiţii pentru apă curentă, canalizare şi refacerea sistemului rutier pe 19 străzi, ca să dea 1, 4 milioane de lei la 12 biserici. Om cu frica lui Dumnezeu, nu degeaba l-au susţinut preoţii în campanie. Atât a costat susţinerea lor. Pe noi, nu pe el.

Iar argumentul suprem al BOR a fost secularizarea averilor mănăstireşti. Dacă nu ştiţi evenimentul, e de pe vremea lui Cuza. Băiat înfipt, cu ceva stofă de dictator, i s-a părut dubios că mănăstirile deţineau cam 15% din suprafaţa forestieră şi agricolă a ţării şi le-a confiscat-o. Ei sunt de acord să nu mai primească bani de la stat, dacă li se dau toate pământurile înapoi.

Faptul că toate afacerile BOR sunt scutite de impozit la stat nu le ajunge.

Eu sunt de părere că averile mănăstireşti au fost deja retrocedate. Uitaţi-vă în jur: spitale, şcoli, adăposturi.

Era un băiat, Luca, care a spus "Vindeți-vă bunurile, iar banii dați-i celor săraci".

Nu asta era morala creştină? Biserica nu are nevoie de proprietăţi materiale. Să trăiască din contribuţiile enoriaşilor. Tot surplusul să-l dea la săraci. Nu despre asta era creştinismul la origini?

Just. Cuza a confiscat proprietăţile materiale ale BOR. Dar la principiile creştine au renunţat singuri cu mult înainte."

Un mic bonus: http://youtu.be/UI-tOkTS4Rg

"Slujitorii Domnului", preafericiţii şi preasfinţiţii, demolează casele oamenilor. La câte terenuri furate şi abandonate au, se pare că tot nu le ajunge. Ne-au monopolizat ţara. Iar politicienilor le convine. Nu îndrăznesc să scoată niciun sunet şi îşi văd de colţişorul său din parlament care le permite să fure.

De ce nu se iau măsuri împotriva lor, împotriva acestui cancer al societăţii, împotriva acestui concubinaj murdar: biserica-politica? Doar nu suntem toţi orbi!

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Mikhtarian):

Iisus ne-a invatat ca nu avem nevoie de bani haine si biserici mari, ci o bluza un pantalon decent, si un loc al nostru.

Spune asta si preamegasuperfericitii bisericesti, incepand cu preoti si terminand cu boss daniel

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deoarece populatia majoritara este constituita din crestini si religia este si va ramane importanta intr-un stat! Sunt de acord cu tine, Biserica este si va ramane un cancer incurabil al societatii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ar trebui sa fie asa? nu. daca sunt de acord ca asa e in realitate? da...din pacate. m-as baga in explicatii referitoare la scutire de taxe, evaziune fiscala si altele, dar adevarul este ca de fapt nu ma intereseaza pentru ca nu mai fac parte din sistem si nu prea as fi indreptatita sa vorbesc.

NOname
| NOname explică:

Câtă nesimţire! În loc să-şi amintească măcar în treacăt de ceea ce propovăduiesc şi că oamenii simpli din jur mor de foame, ei ameninţă şi se declară indignaţi...în opulenţa lor, când de fapt ei înşişi sunt cea mai mare jignire la adresa societăţii, moralităţii, bunului simţ şi a Dumnezeului lor.

http://stirileprotv.ro/......tilor.html

Zău că nu-mi vine să cred că astfel de oameni chiar există. Nesimţirea, aroganţa şi ipocrizia lor sunt peste puterea mea de înţelegere.

NOname
| NOname explică:

Cât costă harul?
http://youtu.be/OThX0u7gbh0

NOname
| NOname explică:

"Catedrala Mântuirii Neamului a ieşit prima din criză.

De obicei, nu mă dau în vânt după reportajele făcute de media internaţionale prin tomberoanele de gunoi ale României. Mi se par superficiale, câteodată chiar rău-intenţionate.

Jurnaliştilor de la Deutsche Welle le dau, însă, dreptate. Punctul lor de vedere este absolut rezonabil. Biserica autohtonă, ca instituţie, îşi pierde din forţă şi credibilitate, pe măsura multiplicării, la infint, a bisericii ca pseudolăcaş al sfinţeniei, ori ca explozie trufaşă, pe verticală. Oricâtă dumnezeire s-ar fi strâns în trupul chircit de boală şi muncă al enoriaşului îngenuncheat de societate şi altar, nu justifică în vreun fel faptul că un guvern alocă sute de milioane de euro pentru construirea unei catedrale megalomanice şi a unei puzderii de biserici şi bisericuţe, în paralel cu închiderea a sute de spitale şi şcoli pe motiv de reformă şi lipsă a banilor.

Alocarea unor astfel de sume nu poate fi justificată nici măcar ca investiţie. Dintre miile de biserici construite după Revoluţie - potrivit DW, în medie, cam una la două zile - multe n-au făcut decât să rezolve problema locurilor de muncă pentru numeroasele promoţii de teologi. O biserică nouă, o parohie nouă, o casă parohială nouă, pe banii comunităţii, sunt primite mereu cu pioşenie, cu cruci largi şi cu mătănii bătute în sunet sacadat de toacă. Ce primesc credincioşii la schimb? Morală creştină, prea puţin; consecinţele vreunui apel la întrajutorare, făcut de sfinţii părinţi, la vreo slujbă de seară sau de dimineaţă, în caz că vreun enoriaş a păţit un necaz - cine ştie cum; o vizită a unui preot, din sufletul lui, la casa vreunui bolnav, plătitor la cutia milei - da de unde?; o programare a vreunei întâlniri între reprezentanţii Bisericii şi cei ai statului, în contextul căreia, primii să susţină cauza "fiilor" ajunşi la capătul puterilor - nici vorbă; vreo chitanţă pentru lumânări, acatiste, pomelnice, maslu, sfeştanii ori botezuri de sărbători - Doamne apără şi păzeşte. Păi să fim mulţumiţi dacă ne-auzim numele morţilor în vreo citanie de acatist, dacă nu contribuim cum se cuvine şi cu frica lui Dumnezeu, la patrafirul popii.

În schimb, reprezentanţii statului sunt cinstiţi, cum se cuvine, pentru susţinere şi credinţa lor nestrămutată în valorile Bisericii.
De exemplu, duminică, premierul Emil Boc, cu tot neamul lui, au primit de la Mitropolitul IPS Andrei, diplome şi distincţii, după cum urmează: premierului i-a fost acordată "Crucea Transilvană", pentru "ataşamentul faţă de Biserica Ortodoxă şi sprijinul acordat Mitropoliei Clujului". Preotului paroh din Răchiţele, Teodor Boc (fratele premierului) - "Crucea Arhiepiscopală". Diplome de "aleasă cinstire" au fost acordate şi unor locuitori sau fii ai satului printre care primarului comunei Mărgău, Sorin Suciu, Mihaelei Boc, nepoata premierului, şi lui Ioan Boc, fratele premierului, în semn de mulţumire pentru sprijinul acordat lucrărilor de restaurare a bisericii din Răchiţele.

Acuma ce să spun… La câte au făcut Boc şi familia sa pentru Biserică, ar merita să fie pictaţi, cu toţii, pe peretele naosului de la cel puţin trei biserici.
Ca să-l bată pe Becali, că e numai în două..."

http://www.gandul.info/......za-8550596

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Ai perfecta dreptate.E bine sa dai ceva bisericii, in functie de credinta ta, dar din propriul tau venit, nu sa dirijezi venitul altora spre biserica, in scopuri personale.Acei care fac asemenea lucruri nu o fac pentru biserica, ci pentru a fi sustinuti.In fond, prin faptele popilor, biserica ar trebui sa se reorganizeze, sa-si arda uscaturile, apoi sa ceara ceva.

NOname
| NOname explică (pentru Danut_Popa_1961):

Perfect de acord, Dan. Ai înţeles exact care e ideea.

NOname
| NOname explică:

"Dezlantuirea trufiei BOR.

Biserica Ortodoxa Romana cerseste bani de la statul roman dupa ce si-a dat seama ca veniturile proprii - uriase! - si fondurile primite pana acum de la Guvern si Primaria Capitalei nu o sa-i ajunga pentru finalizarea mastodontului numit Catedrala Mantuirii Neamului.

Conform proiectului, cladirea trebuie sa depaseasca in inaltime Casa Poporului, a doua cea mai mare cladire din lume. Potrivit evidentelor, orgoliul sutanelor negre din fruntea BOR depaseste pana si aroganta sumerienilor cu al lor turn Babel.

Patriarhului BOR nu-i ajunge ca dezvolta in plina criza cea mai prospera afacere din cate a vazut Romania, cu venituri in 2010, de exemplu, de peste 100 de milioane de euro. Banii aia nu au ajuns nici macar pentru fundatia catedralei, pentru ca astazi Biserica si-a propus sa mulga si statul de niste cash, pe langa duiumul de privilegii si scutiri de la plata taxelor si impozitelor.

Sfiosi, sfintii parinti ortodocsi au lansat un apel catre Guvern, Primaria Bucurestiului si cine s-o mai gasi, sa contribuie serios cu bani pentru ridicarea Mantuirii Neamului.

Pana acum, BOR a primit de la Guvern peste 4 milioane de euro, iar de la Primaria lui Oprescu doua milioane de euro. Sume derizorii, daca e sa le raportam la ce urmeaza sa inghita faraonicul imobil din beton care va trona in mijlocul Capitalei.

Oficial, suma necesara finalizarii proiectului este de 100 de milioane de euro. Pana in prezent, constructia a ingropat 50 de milioane de euro, potrivit datelor oficiale. Aceleasi surse neaga ca suma finala ar depasi 100 de milioane, insa pana acum cu jumatate din acesti bani abia s-a pus fundatia mastodontului.

E important cat ne va costa pana la capat ambitia bigotilor Bisericii, pentru ca devine aproape cert ca noi vom plati pana la ultimul euro, fara sa ne intrebe nimeni daca suntem sau nu de acord. Pentru costul total al lucrarii, in presa s-au vehiculat sume de doua-trei ori mai mari. Valori credibile, din moment ce planurile arhitectilor vizionari ai Patriarhiei includ lucrari de finisaj de cea mai inalta calitate.

Daca in dimensiuni viitoarea Catedrala se intrece cu Casa Poporului si Turnul Babel, in luxul pe care il va afisa sfidator tinta finala este sigur Taj Mahal-ul din Agra.

Dupa ce cifrele astea seci, sa privim putin in jur. Ghinionul suprem al BOR a fost poate ca in ziua cand ea cersea bani de la stat, sora ei cipriota isi punea intreaga avere la dispozitia statului pentru a iesi din teribila criza care bantuie intregul continent. In ciuda exemplului din Cipru, in ciuda imaginilor sfasietoare cu taranii care isi arunca laptele pe camp pentru ca nimeni nu il mai cumpara.

Precum Ana din legenda Mesterului Manole, Bierica Ortodoxa Romana isi vede linistita de drum, de afaceri si constructie. Mai crede acum cineva ca e o intamplare faptul ca exact in cea mai saraca tara din UE Biserica poate sa adune averi fabuloase doar intr-un an, in plina recesiune mondiala? Inutil insa orice apel la ratiune si bun simt.

In tara unde pana si guvernatorul BNR crede ca solutia pentru agravarea crizei este "numai Dumnezeu", ce sperante sa ne mai punem in fetele bisericesti ghidate doar de un orgoliu nemasurat si o trufie nefireasca timpurilor pe care le traim cu totii."

http://www.ziare.com/social/biserica/dezlantuirea-trufiei-bor-1225457

NOname
| NOname explică:

Nu mai virusaţi copiii, căci de acolo ni se trag toate.
http://youtu.be/Hs7CfjmDTgA

| CosminC86 a răspuns:

"De ce nu se iau măsuri împotriva lor, împotriva acestui cancer al societăţii, împotriva acestui concubinaj murdar: biserica-politica?"
Iti spun eu de ce: 1. Romanii nu stiu sa-si ceara drepturile.
2. Nu suntem toti orbi, doar 99% dintre noi.
3. Cine ar putea lua masuri impotriva lor, atata timp cat romanul este invatat sa traiasca in sclavie.
Dupa umila mea parere, in Al Doilea Razboi Mondial, mai precis la Stalingrad, au luptat si au murit toti romanii adevarati iar in tara au ramas numai gunoaiele... si bineinteles succesorii lor. Democratia este cea mai mare inchisoare, sa tii minte asta.
Scuze pentru diacritice, pupici.

NOname
| NOname explică:

Câtă ipocrizie şi nesimţire! Mi-e rău!

"Preafericitul Părinte Daniel, la Bruxelles: Criza actuală - o şansă pentru a progresa în înţelepciune.

Criza economică actuală cere statelor UE şi tuturor cetăţenilor europeni moderaţie şi vigilenţă în folosirea banilor şi cheamă Uniunea să progreseze în înţelepciune şi solidaritate, adică să răspundă noilor probleme, a spus, joi, PF Daniel, la sediul CE de la Bruxelles.
(...)
Întâistătătorul BOR a vorbit apoi despre prosperitate, pusă acum sub semnul întrebării.

"... Însă, ultimii ani au arătat că prosperitatea Europei a slăbit din cauza mai multor crize: criza economico-financiară, criza socială şi criza de credibilitate a instituţiilor. Oricum, când motivaţia prosperităţii materiale imediate slăbeşte, ea trebuie completată cu o motivaţie spirituală sau morală solidă, care să promoveze corectitudinea, echitatea, eradicarea corupţiei, a fraudei şi a evaziunii fiscale în societate", a spus PF Daniel.

Patriarhul BOR a vorbit şi despre criza actuală, care, în opinia sa, trebuie tratată cu înţelepciune şi solidaritate.

"Criza economică actuală cere statelor membre şi tuturor cetăţenilor europeni moderaţie şi vigilenţă în folosirea banilor şi cheamă Uniunea Europeană să progreseze în înţelepciune şi solidaritate...", a afirmat PF Daniel.
(...)
PF Daniel a vorbit apoi despre sprijinul Patriarhiei la iniţiativă cetăţenească europeană "Unul dintre noi", care urmăreşte ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii umane..."

http://www.mediafax.ro/......e-10913125

Câtă vrăjeală!

| ErrorFound a răspuns:

Acei oameni greu de convins...Nu stiu ce parere aveti voi dar toti oamenii de succes pe care i-am intalnit au avut 2 lucruri caracteristice:
1. Au muncit la viata lor pentru a-si castiga banii iar apoi banii au inceput sa munceasca pentru ei.
2. Erau atei. Declarati sau nedeclarati.

Acum, pe scurt, am ramas cu idea intiparita in minte ca daca vrei sa ai succes (pe drept, nu ca Becali sau alti politicieni) trebuie sa fi smecher, sa muncesti si sa fi ateu (pe scurt).
Acei oameni care voteaza pe un kilogram de ulei si o galeata nu sunt neaparat oameni rai sau prosti sau..etc. ci si oameni saraci care spera ca acei oameni vor face ceva pentru ei. Dar traim in Romania si in mod sigur acest lucru nu se va intampla...
Cat despre preotii care practica acest lucru, pot spune ca aceia sunt cei mai infecti oameni din cati exista. Invataturile religiei crestine mentioneaza clar: "Sa nu furi", "Sa nu inseli", dei acei preoti sunt mult mai pacatosi decat oamenii ce vin la biserica.
Masuri nu se iau datorita faptului ca,
coruptia e in floare, intinzandu-se de la cel mai tembel spalator pe jos pana la presedintele tarii. In special BASESCU.

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......itia-http/

NOname
| NOname explică:

Mi-e tot mai clar, suntem conduşi de nişte idioţi, iar discriminarea e la ordinea zilei...

http://youtu.be/nZ0PdrMzYV4

Ce pretenţii să mai ai de la nişte ţărani analfabeţi, care îi votează pe aceşti idioţi, pentru că aşa le zice popa?
Idiocraţie!

...un regim politic în care puterea este în mâna şi sub controlul idioţilor.
Asta avem în România.