| Jardelin a întrebat:

Ce parere aveti?

https://www.facebook.com/......317549020/

19 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Neoprotestantii se bazeaza doar pe ceea ce scrie in Biblie. Eu trec absolut orice invatatura prin filtrul Evangheliei. Noi nu propovaduim o religie ci un Mantuitor care a platit cu sange pentru pacatele noastre. 1 Col. 27,, Pe El Il propovaduim noi, si sfatuim pe orice om, si invatam pe orice om in toata intelepciunea, ca sa infatisam pe orice om desavarsit in Hristos Isus.,,

| Jardelin explică (pentru EmaS):

Da, dar se fac erori. Si nu e suficient.

| EmaS a răspuns (pentru Jardelin):

Jardelin, Cuvantul lui Dumnezeu este suficient pentru mantuirea sufletului.El ne invata cum sa traim si ce trebuie sa facem pentru a fi mantuiti. Oamenii complica lucrurile. Apoc. 22,, Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti in cetate!
Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna!,, Citeste Psalmul 119 ca sa vezi ca este suficient sa implinesti Cuvantul lui Dumnezeu.

| Jardelin explică (pentru EmaS):

Cuvantul lui Dumnezeu adica Biblia, asa-i? Ce este Biblia? Ce este Cuvantul lui Dumnezeu? Vrei sa-ti spun eu? Este o carte minunata care ne ofera niste... IN-FOR-MA-TII!

Informatiile oferite de Sfanta Scriptura le poti crede sau nu. Daca le credem suntem credinciosi crestini. Daca nu suntem atei, sau apartinem de alta religie. Numai ca nu este suficient sa credem acele informatii, trebuie sa le credem cum trebuie. Adica asa cum vrea Dumnnezeu. Si martorii lui Iohova cred informatiile din Biblie, dar le cred ei cum trebuie in varianta pe care o vrea Dumnezeu?

Intrebarea finala pentru tine este, crezi tu cum trebuie informatiile oferite de Biblie? Le crezi in varianta la care s-a gandit si Dumnezeu atunci cand ni le-a oferit?

| EmaS a răspuns (pentru Jardelin):

Pe aceasta Cale nici cel mai slab pregatit nu se pierde, pentru ca Duhul Sfant face din crestini oameni nascuti din nou, si se aseamana cu Domnul Isus prin modul lor de viata. Adica oameni care iubesc ce au urat inainte (sfintenia si Casa Domnului) si urasc ce au iubit inainte (pacatul).De fapt toata Legea este cuprinsa in acestea doua: Sa iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele. Daca iubesti faci numai bine. happy
Isaia 35; 8,, 8 Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinţi; cei ce vor merge pe ea, chiar şi cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească.,, Un lucru stiu sigur: Dumnezeu nu te va intreba despre religia ta, ci despre modul in care ti-ai trait viata, ce ai facut cu Domnul Isus, daca L-ai primit ca Domn si Mantuitor personal, daca ai avut o relatie personala cu El.

| RAY a răspuns:

Cel mai antireligios personaj din biblie a fost iisus si tu imi povestesti despre o religie? iisus nu a facut nici o religie daca a existat vreodata si daca a existat nu exista crestini decat cu numele, intrebarea ta arata ca nu exista crestini de fapt trebuie sasi iubesti aproapele nu sa-i spui sa nu isi raspunda

| Jardelin explică (pentru RAY):

Somn usor!

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Tipic crestinesc ce sa spun, eu am impresia ca voi va baieti joc de iisus

| Jardelin explică (pentru RAY):

Aici cam ai dreptate, ne batem joc de Iisus cu pacatele noastre si mizeria noastra sufleteasca. Nu ne gandim la El si nu bagam in seama vorbele Lui.

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

Tu isi bati joc de el prin ceea ce scrii acolo pe TPU, fiecare minciuna de a voastra e un cui bagat adanc in manilie lui, voi crestini il macelariti ma cu ipocrizia voastra

| Jardelin explică (pentru RAY):

Ray du-te si fa-ti somnul de amiaza!

| WisdomInTheDark a răspuns:

Nu vreau sa ma abtin, tu ai pus intrebarea asta la categoria religie, deci toti au dreptul sa raspunda talk to the hand

| Jardelin explică (pentru WisdomInTheDark):

Pai hai atunci, debiteaza ceva daca tot te-ai bagat in seama!

| WisdomInTheDark a răspuns (pentru Jardelin):

Ce ai postat tu acolo mi se pare o mare prostie, mai fain e asta :

https://www.facebook.com/groups/garpweb/?fref=ts

Si asta :

https://www.facebook.com/groups/849162255115373/

| Jardelin explică:

Ateii sa se abtina.

| VelaJohnny a răspuns:

„Biserica primara se conducea numai dupa cartile Noului Testament, ci si dupa predicile orale ale apostolilor. De ce le respingeri pe acestea?" - Hai sa fim seriosi, tot ce e transmis pe cale orala de-a lungul timpului se schimba, ca la telefonul fara fir, am invatat la scoala asta si sunt multe dovezi in acest sens. Deci, de unde stiu eu ca e 100% adevarat si original acele invataturi orale, fiind atatea secole distanta si avand in vedere ca limba a progresat, plus ca pana la limba romana mai e mult de la greaca. Apoi, alt exemplu, fariseii aveau „traditia orala" a lor, ei sustinand ca ceea ce nu a fost consemnat de Moise in Tora a fost pastrat pe cale orala, iar ei predau acele invataturi. Dupa cum stim, fix traditia orala a fost cauza pentru care s-au indepartat si ei, preotii, si enoriasii acelor timpuri, deoarece nu se bazau pe Cuvantul lui Dumnezeu, astfel ca intrau de multe ori in contradictie cu Scripturile. Deci? Nu e nici un argument solid de a urma aceste asa-zise invataturi apostole transmise pe cale orala. Nu e nici o garantie ca sunt adevarate si provin de la apostoli.

„Isus spunea ca exista oameni care se cred crestini adevarati si par astfel, dar nu sunt. De unde stiti ca sunteti crestini adevarati?" Pai intrebarea asta nu doar neo-protestantii trebuie sa si-o puna laughing Ce asigurare ai si tu ca esti spre exemplu. Isus a dat un singur criteriu ce deosebire a crestinilor adevarati de cei falsi, doar unul singur.

Ioan 13:34, 35 „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; aşa cum v-am iubit eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi"."

Altfel pusa intrebarea, membrii carui cult manifesta iubire sincera fata de aproape, astfel incat acel cult sa fie intr-adevar pur crestin? E logic sa crezi ca daca membrii nu sunt crestini adevarati, nici cultul nu e crestin ci o imitatie ieftina.

„Vi se pare normal ca biserica voastra sa va excluda sau sa va critice pentru ca nu se „doneaza" anumite sume de bani?" - Nu cred ca ortodoxia are libertate de exprimare la subiectul „donatii".

In rest, pentru cultul ortodox, in ce priveste invataturile si practicile, intrebarile sunt bune, dar nu convingatoare. Nu e nici o baza biblica in ele, niste versete care sa te lamureasca in acest sens. Dar in fine.

| ExprimareLibera a răspuns:

Cazul tipic de improscare cu noroi în religiile rivale.
Patetic

| Jardelin explică (pentru ExprimareLibera):

Asa e, nu aveam ce face si m-am gandit sa mai zic ceva nasoale de ailalti. Ceva despre religia pacii intemeiata de un pedofil imi dai voie sa zic?

| DanM1990 a răspuns:

Cunosc neoprotestanti credinciosi si sinceri, dar totodata si foarte multi care sunt fatarnici. Daca le areti interes si le spui ca apartii de o biserica traditionala, va incepe "denigrarea concurentei". Totusi, in foarte multe situatii am impresia ca ortodoxia are prea multe reguli care ii departeaza pe oameni de Dumnezeu; din acest punct de vedere, la neoprotestanti lucrurile sunt la polul opus.
Cred ca o inima sincera si umila doreste Dumnezeu de la noi. Sa cerem ajutorul Fecioarei Maria, Regina Cerului si a Pamantului, ca Ea sa duca la Fiul Ei rugaciunile noastre!