Filosofie religioasa bazata pe promisiuni desarte si minciuni crase. Neexistand zeul, nu exista mantuire dupa moarte si nici suferinta.
Doar povesti care mai tin inca la unii...
Ma amuzi de fiecare data
. Cred ca te gandesti mult cand dai raspunsuri.
Da, stiu, sunt unii care rad din orice....chiar daca nu inteleg nimic ei rad.
Hahahaha maxim
), tu nici macar intrebarea nu ai inteles-o...
Suferinta inspirata de religie e cea mai inutila forma de suferinta care exista.
Suferinta sunt sentimentele negative precum ura, tristetea, singuratatea...etc si sa pastreze numai sentimente de fericire, iubire...etc. Chiar si atunci cand plangi, sa plangi din iubire, nu de durere sau alte motive mai normale care te pot face sa plangi. Oamenii nu vor renunta niciodata la asta pentru ca nu au cum. Mai exact e imposibil pentru ca oricat de mult ai incerca, va fi intotdeauna ceva care sa iti provoace suferinta.
Despre suferinta necesara mantuirii ce parere ai, ce crezi ca e?
Cred ca nimeni nu este obligat sa se mantuiasca :3 Insa cred ca este renuntarea la multe lucruri care iti fac viata mai frumoasa uneori ^^ Nu mi se pare o prostie pe scurt.
Eu cred ca suferinta utila este de fapt rezistenta opusa suferintei.Nimic nu iti cere sa renunti la lucrurile care iti fac viata mai frumoasa, doar la ce e inutil.
Atunci e inutil iesitul cu prietenii la o bere, e inutil sa stai pe net pana la 3 dimineata, e inutil vorbitul la telefon?
Depaseste intrebarea, daca vrei sa vorbim in plus da-mi add pe messenger: unitas_tpu.
Din ce ai scris mai sus reiese o definitie cam ciudata a suferintei: sentimente negative (ura, tristete, singuratate etc) plus sentimente de fericire, iubire etc. Sau n-am inteles eu bine?
Nu ai inteles bine. Suferinta sunt doar sentimentele negative
Oamenii tind sa dramatizeze si prefera sa sufere pe 'n motive, in mare parte pentru a atrage atentia celor din jur. Bineinteles ca cei limitati prefera sa faca asta, prefera sa isi faca rau inutil in speranta ca pica bucurie din cer. Suferinta e o optiune, o simpla alegere.