De ce sunt răi? Despre oamenii care îl disprețuiesc pe Dumnezeu, Biblia spune:
'' Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.'' Ioan.8:44.
Deoarece au ca Stapan pe acela care e Tatal Minciunii si Rautatii si nu vor sa recunoasca ca au nevoie de o schimbare. Sunt prea plini de "eu" de aceea se cred cei mai destepti, cei mai importanti. Cred ca stiu totul.Dar ce trist va fi pentru ei cand vor vedea de fapt realitatea.
Welcome to the real world! In traducere libera: "cobori in jos, luceafar bland/alunecand pe scara!"
Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.
Pământul e al vostru Cerul al nostru!
Ai incheiat citatul? Inspira, expira, inspira, expira...Ai grija sa nu uiti sa faci asta!
Ce minunat este sa traiesti cu speranta. http://www.youtube.com/watch?v=odLF7m2WvJc
Ce minunat e Dumnezeu, și ce măreț e El!
Apropo pentru poza nu se scrie isus si Iisus
Cuvântul "creștin" vine din limba latină populară, de la christianus, derivat de la Hristos, deoarece Iisus/Isus din Nazareth este considerat în religia creștină ca fiind Mesia și fiul lui Dumnezeu. Cuvântul "Hristos", în limba greacă Χριστός Christós, "cel uns", este traducerea din limba ebraică a cuvântului משיח Mașiah (arabă مَسيح Masīh).
Mda, atunci sa fac si eu o marturisire, sunt multi, foarte multi ignoranti, care trateaza oamenii cu dosul, vezi exemple:
-credinta mai presus de logica
-gandesti si simti cu inima
-vorbesti de atitudinea inimii
-vorbesti de arsuri intr-o lume care nu este materiala
-spui ca vom primi un corp intr-o lume imateriala care va arde
-etc.
Si care din prea multa ignoranta nu-si dau seama ce sunt cu adevarat, ba mai mult sustin cu inversunare, fara dovezi, ca detin adevarul.
Eu consider ca omul recurge la jicniri atunci cand este adus la limita suportabilitatii, cand vede tot felul de specimene sustinand ineptii dupa ce altii demonstreaza ca nu e asa, cand vede omul ca singura replica care mai ramane in argumentatia unui crestin dupa o lunga dezbatere plina de diversiuni este: ''dumnezeu exista'', si probabil ignorantul crezand ca a scos arsenalul greu, spunand in gandul sau: ''Tine-o si pe asta!'', atunci de ce sa nu te astepti sa fii jignit, pai, in societate in momentul in care sustii niste baliverne nefondate, intotdeauna vei fi aratat cu degetul, si stii de ce?! In primul rand ca este de prost gust si-ti bati joc de altii care tin o discutie ok iar tu sa incerci sa argumentezi ceva cu ineptii nefondate, iar mai apoi se intampla ceea ce faci tu acum, ''hotii striga hotii''.
Eu am intalnit in viata mea crestini ok, si nu am nimic cu ei, fii crestin, problema ta, dar nu veni cu texte biblice, nu te luda cu o sa ajungi tu la doamne doamne in rai, aratand cu degetul spre atei si spundu-le tu cum o sa arda ei in iad, eu respect oamenii credinciosi, eu nu pot respecta habotnicii, dintr-un motiv, sunt taratoare, nu respect omizile. E o mare diferenta intre a avea o credinta pura in sufletul tau si a fi habotnic si a te mandri cu ceea ce crezi, sa te duci 24 din 24 la biserica, sa urci dealuri in genunchi, sa calci pe altii in picoare ca sa lingi moaste, din dragoste.
Nu se vede ca respecti oamenii credinciosi,din contra ii faci prosti, irationali, taratoare.Fiecare om are dreptul la opinie.Si daca iti spun si tie ca exista vesnicie,rai si iad,o fac, nu ca sa se laude, ci pentru ca doresc ca sa vii si tu acolo.Acesta este scopul.Din dragoste.Nu vad de ce ii urasti atat de tare pe crestini.
''prosti,irationali,taratoare''
prosti - i-am spus unei singure persoane careia i-am raspuns cu aceeasi moneda
irationali - si ce e gresit ca-i spui cuiva ca este irational cand incearca sa te convinga ca, a crede e mai presus de ratiune sau cand unii sustin ca simt cu inima?!
taratoare - asta-i adevarul... oameni fara coloana vertebrala, fara demnitate, sunt toti cei care urca dealuri in genunchi, ling moaste in speranta unei minuni, cei care pun dogmele religioase mai presus de educatie si cultura.
''Cred ca ti-am mai spus de zeci de ori ca nu toti crestinii fac aceste lucruri.''
Tu esti unul din cei care le face.
'''Negi ca m-ai facut proasta,sau nesimtita, in fine, m-ai jignit.''
Proasta nu tin minte sa-ti fi zis, dar nesimtita, da, pentru ca asa ai fost, tine de simt, sa nu intervii intr-o discutie bazata pe argumente si sa incerci sa sustii ceva fara argumente, iar la final sa spui ceva de genul dumnezeu exista de parca ai fi argumentat ceva. Ti-am spus ca esti irationala, si imi mentin parerea atat timp cat sustii in continuare aberatii gen: ''a crede e mai presus decat ratiune'' sau cand ai spus ca simti cu inima. Tu nu trebuie sa vezi doar ce spun altii despre tine, analizeaza intai prestatia ta fata de altii, vezi cum ii tratezi tu pe ceilalti, revizuieste-ti atitudinea ta de atotstiutoare si nu mai da citate biblice ca si cum ar demonsta ceva, si nimeni nu o sa-ti spuna nimic jicnitor, pentru ca astfel de afirmatii constituie niste jicniri pentru cei carora te adresezi.
Singurul atotstiutor este Dumnezeu.Si daca eu am cunoscut cate ceva din Dumnezeu, doresc sa impartasesc si cu altii.Nu este nimic rau sau gresit in aceasta. Din punctul tau de vedere,inseamna ca toti crestinii sunt lipsiti de bun simt, pentru ca ei cred in Dumnezeu.Tu esti scutit fiindca nu crezi, dar nu poti sa dovedesti ca tu ai dreptate.Deci,esti la fel ca si noi.
''Singurul atotstiutor este Dumnezeu.Si daca eu am cunoscut cate ceva din Dumnezeu, doresc sa impartasesc si cu altii.Nu este nimic rau sau gresit in aceasta.''
Nu-i nimic gresit atat timp cat nu intra in contradictie cu realitate si atat timp cat nu incerci sa impui ce crezi tu ca fiind un adevar general valabil fara sa demonstrezi.
''Din punctul tau de vedere, inseamna ca toti crestinii sunt lipsiti de bun simt, pentru ca ei cred in Dumnezeu.''
Nici vorba, crestinii adevarati nu trambiteaza la coltul strazii credinta lor pentru ca stiu ca e ceva personal, tu, nu poti sa ajuti pe cineva sa aiba aceleasi covingeri ca ale tale decat prin demonstratii, cu apel la autoritate si trimiteri la filmulete de pe youtube si citate biblice nu o sa reusesti niciodata. Tu, nu o sa convertesti pe nimeni la crestinism si nici eu nu o sa schimb parerile cuiva legate de credinta sa, tocmai pentru ca aceste credinte sunt trairi personale, nu poate interveni nimeni din exterior pentru a le arata altora calea, iar adevaratii crestini stiu asta. Problema mea este alta, lumea nu trebuie manipulata, omul este liber prin condita sa umana, nu trebuie supus dogmelor, nu trebuie amagit cu lumi utopice dupa moarte pentru a fi controlat in aceasta lume, astfel de idei nu trebuie sa ramana decat in cartile cu povesti, oamenii trebuie sa traiasca in armonie neconditionati de dogme si povesti cu draci si ingeri, oamenii trebuie sa fie puri, nu automabile programabile.
De unde stii tu cum trebuie sa fie un credincios autentic? Acest lucru il poti cunoaste, doar citind Cuvantul lui Dumnezeu. Voia lui este ca noi sa spunem si altora vestea cea buna a Evangheliei.Noi,crestinii trebuie sa dam o directie sfanta societatii in care traim. Abraham Lincoln,Martin Luther,Billy Graham sunt oameni care au avut un scop bine definit,o strategie si o pasiune. Ei au inteles ca a trai este Hristos.S-au dedicat semenilor lor si lui Dumnezeu, si au avut o influienta benefica in societate.Ei au fost oameni mari, tocmai ca au implinit voia lui Dumnezeu.
Dragă chelstone. Fără coloană vertebrală, ajungi când: Susții că ești ateu, crezi în existența unui Dumnezeu, crezi în extratereștrii etc. Aceste ideologii nu sunt complementare și ca atare, este ilogic să afirmi credința în toate trei. Tu cel puțin ai reușit această performanță cu declarațiile tale, date în diferite ocazii. Ceea ce înseamnă o mare contradicție să declari așa ceva, să crezi simultan în toate trei. Prin asta demonstrezi că nu ai o coloană vertebrală. Scuză-mă, nu te supăra, dar ești instabil în viață.
Nu faptul ca esti crestin sau ateu sau de orice alta orientare religioasa face ca o persoana sa fie demna sau nu, in schimb cand o persoana linge mortaciuni, isi toceste genunchii urcand dealuri, inconjoara biserici, si efectueaza tot felul de ritualuri in schimbul carora asteapta ajutor de orice natura, nu mi se par comportamente demne, un om demn ramane drept in fata bolilor, a problemelor ce se ivesc in viata si nu isi pune sperante in tot felul de ritualuri, rugaciuni speciale, dorind ca problemele pe care le are sa fie rezolvate de altcineva.
Dragă chelstone. Este a 2-a oară când te prind cu minciuna. Nu ești serios.
Tu ai priceput ce te-am întrebat? Am pomenit eu ceva de demnitate? Nu e pasăre ca porcul, foaie verde stâlp, ai înțeles? Cam așa discutăm noi.
Eu făceam referire la declarațiile tale, după cum bate vântul. Să-ți desenez: Azi zici că ești ateu, mâine mărturisești un dumnezeu, iar poimâine crezi în extratereștrii, tu practic ești cel mai credul băiat. Ai declarat așa:
1. " in sufletul meu cred ca exista un dumnezeu ".
2. " afla ca eu sunt un ateu ".
3. Despre existența extratereștrilor ai declarat că: " Exista si explicatia e simpla ".
Dacă dorești, îți pot explica neconcordanțele din declarațiile tale, ce înseamnă a fi ateu, a crede într-o divinitate și a crede în extratereștrii. Ești tare instabil și nu știu cât de credibil mai ești în tot ceea ce spui. Tot ce faci, pleacă dintr-o plăcere prostească de a te contrazice. Asta e rațiunea de care dai tu dovadă? Până la urmă, tu în ce crezi? Ce ideologie ai?
1. " in sufletul meu cred ca exista un dumnezeu ".
In primul rad ca nu stiu contextul in care as fi spus asta, dar, niciodata nu am afirmat ca as crede in dumnezeul biblic, acest dumnezeu la care faceam referire ar fi o entitate superioara care ar putea sa existe dar care n-are vreo tangenta cu dumnezeul biblic, era vorba despre un dumnezeu la modul general, ca ar putea exista unul, nu stiu, dar, a carui identitate nu este stiuta tocmai pentru ca omul nu ar avea cum sa afle aceasta. Si oricum asta nu este decat o supozitie de-a mea, nu este ceva demonstrat.
3. Despre existența extratereștrilor ai declarat că: " Exista si explicatia e simpla ".
Da, m-am bazat pe faptul ca intr-o lume infinita este o probabilitate foarte mare sa existe si alte specii in intreg universul.
Frumos, răspunzi selectiv. Dacă crezi într-o divinitate, cum se împacă cu ateismul ieftin pe care vrei să-l afișezi, sau ai uitat noțiunea ateismului? Mai departe: Dacă ai puterea și convingerea că ar exista un dumnezeu '' nu cel biblic '', de ce nu ar fi posibil să fie acela chiar Dumnezeul Bibliei? După logica ta, crezi că ar fi posibil să existe o entitate superioară nouă și super inteligentă care ne-a creat și nu poate fi găsit decât în imaginația fiecărui om? Nu crezi că ar fi mai normal să existe o cale prin care s-ar descoperii oamenilor? De exemplu Dumnezeul Biblic. Ce te-a determinat să crezi că ar exista un dumnezeu?
Concluzia: Până la urmă, nu ai reușit să-ți maschezi bine falsul ateism pe care vroiai să-l afișezi publicului larg. În adevăr, ești un om credincios, care crede într-un dumnezeu de negăsit, imaginar, iar acest gen de credulitate te face să devii instabil în decizii importante. Prin aceste oscilări în declarații nu mai ești credibil și nu știu cine te mai ia în serios.
''În adevăr, ești un om credincios, care crede într-un dumnezeu de negăsit, imaginar, iar acest gen de credulitate te face să devii instabil în decizii importante.''
Nu cred in vreun dumnezeu, am spus ca este posibil sa exite o entitate superioara noua, atat si nimic mai mult, nu am credinte legate de vreo entitate.
''Nu crezi că ar fi mai normal să existe o cale prin care s-ar descoperii oamenilor?''
Nu, daca ar exista o entitate care ne-ar fi creat nu cred ca a facut-o in scopul ca noi sa ne inchinam sau sa-i slujim ei.
''Prin aceste oscilări în declarații nu mai ești credibil și nu știu cine te mai ia în serios. ''
Nu au fost multe oscilari de declaratii, dar fiecare declaratie tu o scoti din context, intr-o intreaga discutie ea are alta culoare.
De exemplu:
-Cand am spus ca ar putea exita o entitate creatoare, in unele cazuri, am facut-o pentru a sugera unora ca nu este vorba neaparat de dumnezeu, si, ca existenta unui zeu particular trebuie demonstrata, toate acestea in situatia in care ar exista un zeu creator.
" in sufletul meu cred ca exista un dumnezeu "
eu nu am gasit acest paragraf intre mesajele mele, poate ai un link sa-mi trimiti sa vad tot mesajul si o parte din acea discutie.
''Dacă ai puterea și convingerea că ar exista un dumnezeu '' nu cel biblic '', de ce nu ar fi posibil să fie acela chiar Dumnezeul Bibliei?''
Cine a spus ca sunt convins?! Tu gresesti mult cand scoti o fraza dintr-o discutie si incerci sa demonstrezi ceva, aia a fost doar o supozitie, pentru ca daca as fi fost convins ca exista o entitate nu mai purtam discutii din postura ateu vs crestin cu tine. E cale lunga de la a afirma ca ar fi posibil sa existe un entitate creatoare, la modul general pana la a crede in el si a-l putea caracteriza.
Ideea e urmatoarea sunt ateu pentru ca nu cred in vreo zeitate din culturile lumii simplu fapt ca am afirmat ca ar putea exista sau ca eu as crede ca este posibila existenta unei entitati creatoare la nivel general, asta nu inseamna ca am aceasta convingere, am spus au fost mai multe supozitii, dar daca as fi avut vreo certitudine n-as fi ateu.
Pai foarte bine, poti sa ma crezi sau nu, dar atunci de ce ai mai vrut aceste lamuriri de la mine?! Daca tu erai convins de ca eu mint si ca tu nu crezi nimic din ce spun, ai crezut ca te pot lamuri in legatura cu intrebarea ta?!
Eu nu am de ce sa mint, daca tu scoti doar niste franturi din vastele discutii pe care le-am putrat si gasesti o nuanta de rosu intr-un ocean albastru, mesagele nuantate avand un anumit rol la un moment dat in discutie, poate de satira, de a face pe cineva sa constientizeze anumite lucruri. Daca vrei sa demonstrez ca mint, nu veni cu un rand in care zici tu ca m-ai citat si nu doresti sa-mi dai nici linkul catre acea discutie. Tine minte, ca ceea ce ai facut tu aici este o marsavie, daca nu stiai discutiile au nuante, nu poti cita un rand pe care spui ca l-am scris eu si sa incerci ca faci o demonstratie, ca nu asa se face. In anumite discutii am sustinut ca ne-a creat allah, dar asta pentru a pune ceva in evidenta, prostia unora care se cred inteligenti si care doresc sa combata argumente cu fraze gen: ''dumnezeu exista.'' Daca am spus ca exista allah intr-o discutie intr-o anumita tenta iar in alta spun ca sunt ateu si nu cred in vreuna dintre zeitatile oamenilor asta nu inseamna ca mint. Nu mai incerca sa demonstrezi ceva cu franturi si cu ajutorul cuvintelor pe care mi le pui in gura ''ai puterea și convingerea'', fara sa-mi dai link-ul catre mesajul in care eu as fi postat acea fraza de la punctul 1. din intrebarea ta. Eu te inteleg ca-ti faci perceptii gresite, dar este vina ta, pentru ca nu stii sa judeci un element in ansamblul lui, si, dat fiind faptul ca ai vrut sa demonstrezi ceva cu niste fraze puerile, tind sa cred ca ai ceva personal cu mine si ca ai facut aceasta initiativa din rea vointa.
Nu e vina lor, ci a celor ce ii stăpânesc adică a duhurilor(dracilor) demonice care sunt în ei!
Ii chinuie zi și noapte și nu vor găsi liniștea pana nu se vor întoarce la Dumnezeu!
Dumnezeu sa te Binecuvânteze Ema!
Alo, din ce basme vorbesti?
Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.
Sa ști ca atunci când le răspunzi prin dragoste, blândețe, înțelepciune, cum faci tu de obicei, e mai mult decât orice le-ai spune altceva! GBU!
Iar intrebari retorice? Acuma nu stiu la ce te referi, la TPU sau in viata reala, dar nu exista "nu poti sa raspunzi", doar nu isi scot un ciorapul puturos sa ti-l baga in gura si nu mai poti raspunde, cred ca vroiai sa spui ca nu vor sa inteleaga, nu vor sa auda raspunsul tau si-ti contesta oricare replica, oricat de bun ar fi raspunsul.
Tu faci confuzie intre niste notiuni simple:daca oamenii nu sunt de acord cu tine, automat devin "vrajmasii" tai.
Daca nu ai argumente solide sa iti sustii parerile atunci toti cei care te contrazic devin oameni rai.
Oamenii nu te-ar jigni daca tu ai accepta ca multi dintre cei care intra in discutie cu tine sunt mai inteligenti,au citit mai mult, au avut poate ai multe experiente de viata, s-au documentat mai mult sau poate pur si simplu ii duce creierul mai mult.
Cand nu ai cum sa ii contrazici ii ameninti gen"stai departe de mine daca vrei sa iti fie bine"sau "lasa ca o sa am eu grija sa afle colegii tai de om esti".
Spre deosebire de ei tu faci niste lucruri extrem de grave dar toata lumea a inteles cum sta treaba cu tine si te-a lasat in plata Domnului, insa tu nici atunci nu te-ai oprit ci ii acuzi si ataci ori de cate ori ai ocazia.
Nu am pretins ca eu sunt desteapta. Poate asa ti-am lasat impresia.Sunt oameni destepti pe acest site pe care ii apreciez foarte mult, oameni cu bun simt, care dau raspunsuri de calitate.Nu ca unii care cauta tot timpul cearta, jignesc pe userii care se implica, se leaga de toata lumea.Mai rau ca la usa cortului.O sa ii ignor, pentru ca cel mai destept, cedeaza primul.
Cred ca te-ai implicat tu prea mult. Am vazut, intamplator, doar un schimb de focuri cu Hombre, baiat destul de citit, insa nu si bine intentionat. N-ai stiut sa ignori la timp, chiar daca asta te "costa" sa suporti o acuzatie tampita.
Singurul care mi se parea primejdios, Kronstadt, a dat in scleroza (repeta o aceeasi intrebare fara sir) si a disparut in ceata (cred ca s-au sesizat oamenii cu halate albe si l-au luat). Cu idiotul de Chelstone n-as putea sa am vreun conflict, e un fel de teolog ateu; cred ca ii face foarte bine sa vorbeasca singur. Iar restul, in marea majoritate, sunt copii. Cred ca fiecare ins are caracterul si cunostintele lui, iar aprecierea si mesajele adresate trebuiesa tina cont de asta.
Nu poti sa ai asteptarea ca in aceasta lume sa existe decat oameni buni, sau numai bine.Binele nu poate supravietui fara rau, cum nici raul fara bine, peste tot vei gasi astfel de exemple, fiecare forta, obiect, s.a.m.d are un "antonim" ca sa-i zic asa... fara rau nu e bine, si invers, far materie nu e antimaterie, si invers...
Dar nu trebuie sa pui la suflet toate nimicurile! De ce sunt asa rai? Pentru ca in ziua de azi e un fel de moda sa te dai important, sa fi ceva de genu "eu destept si tu prost" asta sa nu mai zic de laude... Daca te jigneste cineva nu trebuie sa taci si sa-i raspunzi cu aceiasi moneda!
Si daca te-ar jigni un copil pe strada ce ai face.Treaba cu cumintenia e alocata celor mai puternici carora nu le puti face nimic.
Chiar aseara am avut mare Rating pe o intrebare de-a lui Antipaticu in care un incult a intratat si a inceput sa jigneasca(era el mare cestin si intrebarea cica la deranjat).
Ce vroiai sa-i fac.Am ras de el si am adus argumente impotriva lui pana a dat LOG out
Si eu am avut o colega la locul de munca care era zilnic rea cu mine ma jignea zilnic in ultimul hal numai eu stiu ce am suferit de pe urma ei.Doi ani de cosmar cu colega aceea la servici.Dar am aflat de ce este rea.Era invidioasa si stia ca niciodata nu o sa-mi ajunga in urma orice sa faca. Daca vroia putea sa ma depaseasca nu prin frumusete, nu prin inteligenta ci prin bunatate.Dar se pare ca nu a ajuns la nivelul respectiv de intelegere atita i-a putut mintea, sa raneasca sa se razbune pe viata facind rau. Sper ca o data Dzeu ii arata si ei calea cea buna ca de altfel niciodata in viata asta traind astfel nu este si nu va fi fericita niciodata.
Domnul să te aibă în pază.
Cu bunatatea, cinstea si vorbele bune nu faci nimic in viata.Esti luat de fraier, iar ceilalti isi bat joc de tine si profita!
Asa ca Ema, da-te pe Satan!
Am citit odata undeva ca asta li se intampla doar oamenilor buni, pentru ca Dumnezeu ii testeza ca sa vada pana unde pot indura asemeni lui Hristos, de la care trebuie la luam exemplu; desi era bun toti il batjocoreau.
Si ce poti sa faci?! ca tot suntem la capitolul religie, oamenii sunt rai dar asta e stai si induri gandindu-te ca Dumnezeu te apara si ca nu tu vei putrezi in iad. eu cel putin asa ma gandesc, dar nu toti gandesc ca mine si de zeci de ori am auzit expresia :"daca esti bun inseamna ca esti prost''. deci e clar ca lumea se inraieste pe zi ce trece si daca raspunzi la jigniri devi si tu unul rau.
Buna Ema! Eu nu cred ca exsta oameni rai/buni,ci doar oameni.
Un mare filozof spunea ca toti se nasc egali,iar numai societatea poate sa-i schimbe.
De exemplu,daca cineva a crescut langa cineva rau,automat il va urma,sau,chiar niste intamplari sau sentimente din jur il pot schimba pe om.
Nu stiu daca ai inteles,dar ideea e ca daca cineva e rau,o face cu un anume scop.
Totusi, daca se ia cineva de tine, nu trebuie sa stai si sa inghiti.Trebuie sa-i raspunzi cu aceiasi moneda, iar acest lucru nu demonstreaza ca esti rau, ci pur si simplu te-ai aparat.
Sper ca te-am ajutat!
Stii ca cel destept mereu suporta, nu se baga in seama si ca e cel mai cuminte? Sincer sa fiu si eu sunt unul dintre acestia buni, care suporta jignirile si smecheriile altora. Ideea este ca asa sunt ei, asa cuntem si noi, doar ca, noi ne gandim inainte sa facem o miscare care-l poate jignii pe celalalt, dar ei nu. Ei dau cu capul in fata ca sa arate a sunt ei, si sunt mai tari, si ca pot mai multe decat noi.
Nu stiu daca este adevarat, e doar parerea mea.
Nu cred ca sunt rai ci nesimtiti si ignoranti.
Un om rau l-asi defini pe cel care ar putea sa-ti faca un bine fara ca sa piarda nimic si nu il face, sau cel care ar putea evita sa-ti faca un rau si totusi ti-l face
DA sunt oameni foarte rai si nesuferiti,care fac lucruri urate, uneori oribile, iar prin acest fel vor sa demostreze ca sunt,,tari si mari si inteligenti si importanti"! Oricum,nu poti sta si inghite,dar daca vrei sa raspunzi nu incepi cearta si-l injuri si-l faci in toate felurile ca sa te dai si tu cel mai tare din parcare! De obicei eu raspund cu cate o explicatie exfata cea urata, in parc:
-di ci ti razi asa, fa? N-ai ci faci?
EU:
-E un parc de distractii! Unde scrie ca in parku` de copii n-ai voie sa razi?! Incearca sa ridici si tu un zambet din motive bune nu k injuri s-ii faci pe altii sa rada! Nu dovedesti nimic decat ca esti needucata si ca ai un vocabular de nota -000!
si fata tace,se simte rusinata) am intalnit situatii foarte nasoale si adanc ingropate in durere suferinta rautate. (nu numai k iubesc f mult animalele si ca sunt vecini CRAZY care le omoara bla bla bla,intelegeti voi) Mi-e foarte mila de ele si uneori mai si plang cand vad o pisicuta draguta,dar caruia sufletul i-a fost luat,fara sa aiba nicio vina! Fiecare fapta rea,dar si buna sunt insemnate pe un,,carnetel" al Domnului! La sfarsit de aduna fiecare si se alege daca respectivul va trece in Rai sau iad (asa cred eu)... Deci sunt rai pentru ca sunt mai aproape de cel rau, iar acesta il indeamna la lucruri urate. Fiti buni, daca nu sufletul vostru va avea muult de suferit in iad! Pa Ema!
Cum ai zis si tu... poate din invidie, egoism, dorinta de a parea mult mai mari si tari decat sunt...
Buna Ema,
Oamenii sunt rai, pentru ca le face o placere deosebita sa fie rai, le place sa vada ca detin puterea de a starni mai multe lacrimi, le place sa vada ca este mai rau decat cel ce a fost rau cu el si le place ca ei sa aiba ultimul cuvant.
Mai sunt oameni care ca zic ca Dumnezeu i-a facut asa, dar nu este adevarat! Noi ne nastem liberi si doar noi putem sa alegem daca vrem sa fim buni sau rai.
De ce nu poti sa le raspunzi?
Trebuie sa raspunzi, indiferent ca-ti e sef, sau superior sau mai stiu eu ce. Bun nu inseamna si fraier, si asta pentru a putea fii inteles trebuie demonstrat. Nu poti sta sa inghiti si sa suferi.
M-am intrebat intodeauna: de ce cei rai nu se iau si de cei buni. De ce trebuie sa existe si oameni rai, si de ce cei buni trebuie sa-i superte. Nu m-am intrebat niciodata, insa, ce as putea face sa-i opresc pentru ca stiu ca nu se poate. Insa stiu ca vor fi rasplatiti cum se cuvine. Nu exista un raspuns pentru rautatea lor. Asa sunt ei. Noi trebuie sa-i suportam, sa-i lasam in pace, sa nu le dam motiv sa se ia de noi si sa-i lasam singuri. Imi e mila de ei. Rautatea lor ii desparte e restul oameniilor si ii face diferiti intr-un fel in care nimeni nu vrea sa fie. Cel mai mult ma intristeaza, insa, ca lor nici macar nu le pasa...
Ca domnu te pune la incercari fii calma asa ajungi in rai lasa-i pe alti ei raman cu jignirile tu cu paradisul
Ai spus un adevar, chiar daca esti putin ironic.
Fiecare om are o cruce de dus fi curajoasa du-o pana la capat chiar daca multi vor da cu biciul in tine
Traim intr-o lume in care dualitatea este inca prezenta. Traim vremurile in care aceasta antagonie prezentata de tine e mult mai accentuata. De ce sunt atat de rai? Adu-ti aminte cum descrie Isus vremurile din urma. O sa ai toate explicatiile. E normal sa te intrebi: dar, totusi, chiar asa? Da. Chiar si noua crestinilor, ne este greu sa intelegem, uneori, cum se implineste Biblia sub ochii nostri.
alfons2390 întreabă: