| ovidiuproca a întrebat:

Citeste, nu cine e curios sau e pregatit sa dea niste raspunsuri istete promovand o aparenta nedocumentata si falsa, ci mai degraba o persoana apta si potrivita. Raspundeti ferm si in limita bunului simt posibil. Cine este suficient de indoctrinat in credintele sale si nu are capacitatea intelegerii nu numai al liberului arbitru personal dar a volumului de informatii minime si esentiale atasate, nu ii sfatuesc sa citeasca aceste randuri. Fac apel la ratiunea si credinta spirituala cat un bob de mustar a fiecaruia. In urma cu cateva zile am atasat o serie de intrebari simple, pertinente din care cred ca reusesc sa raspund tuturor in acest mesaj. Multe din acestea sustin o idee comuna si altele mai fatarnice sau lipsite de un bagaj solid, firesc, depasesc nu numai ratiunea mea dar si al altora care comenteaza la intrebarile mele,. Considerati nu ca pe un atac asupra voastra ci ca pe o marturisire eprsonala. Multumesc.

Biblia are o groaza de mesaje bine conturate pe care majoritatea ar trebui sa le luati, macar acum, in considerare, sa cercetati si sa alegeti ce e bun.
Nu sunt un crestin ci o persoana care crede in adevar. Cred doar in ceea ce stiu sigur si simt ca este Adevarat. Lumea dezorientata intr-o punga toxica asemeni lumii a III-a, asa cum se scuza o persoana la una din intrebarile mele, nu sunt cuvintele chiar cele mai potrivite pentru a deschide un subiect al credintei si al devotamentului fata de aceasta. Suntem oameni si constatam declinul lumii noastre in regretul pierderii lumii perfecte. Trebuie sa reamintim ca in numele credintei s-au facut cele mai mari orori de pe fata pamantului si multe stiinte, care par la ora actuala niste descoperiri uluitoare ale secolului, au fost pierdute odata cu creatori lor. Noile descoperiri nu mai par atat de banale si nu mai sunt considerate vrajitorii pentru ca traim intr-un secol al vitezei si progresului si mai mult de atat ne-am schimbat mentalitatea intr-una iluzorie. Ne place atat de mult sa traim intr-o alta lume, fie ea si virtuala. Asta inseamna ca multi care detineau biblioteci cu descoperilile lor, in acele secole, au fost omorati sub pretextul vrajotoriilor si al altor acuzatii de neiertat la acea vreme. Liberul arbitru, dragostea si de ce nu capacitatea de a creea au fost interpretate diferit la acea perioada, exceptand devierile idolatristice. Crestinismul impus se bucura nespus de mult de acest numar impresionant, cca 2, 2 miliarde. Ca sa detii puterea trebuie sa dezbini si intr-adevar sunt primii. Sunt un credincios ca si voi si cred in Dumnezeul a tot tiitorul, dar nici decum in dogma si sarlatanie promovata inca de foarte multi ani care se perpetua viclean si in zilele de astazi. Am luat aceasta decizie cred cu mult inainte sa o pun in aplicare. Nu stiu ce asteptam, dar am hotarat sa ma inlatur de la aceste credinte meschine. Practic nu incurajez nici o credinta IMPUSA care apartine sau a fost inainte de marea desbinare din 1054. De atunci, am fost toti martori unei mari despartiri a credintei. Fiecare a venit cu ce a crezut el ca e firesc sa il iubeasca pe Dumnezeu. Actual, la ora aceasta, avem mii de credinte in fel si chip, una promovand mai mult sau mai putin un concept sau o realitate, nici noi nu mai stim numarul. Atunci ce ne-a mai ramas?
Dumnezeu, desigur! A tot cunoscatorul si iubitorul nostru Tata. Unde va gasiti cel mai mult refugiu in viata de zi cu zi atunci cand intampinati greutati, nu la Dumnezeu sau parinti vostri care v-au dat viata?
Intr-adevar biserica se bucura de un numar colosal de credinciosi cu frica de Dumnezeu. Frica este ce-a mai cruda descoperire a omului pana in aceste timpuri si asemeni manunchiului de struguri pornesc o varietate semnificati, obiceiuri si trairi care iti provoaca numai rau, nimic bun. Practic raul este de la inceputul lumii, dar cine stie? Ne-am multumit intotdeauna cu ce spun intermediarii si slujotori, asa cum se spune, al Domnului. Dumnezeu cat si noi nu avem nevoie de intermeidari pentru a purta o discutie. Ne-am multumit sa tratam lucrurile cu putin cu cate putin spre viitor si mai putin spre radacinile noastre. Adam si Eva au cunoscut atat binele cat si raul, dar cine studiaza la ora actuala acele vremuri. Nici Biblia nu are o un capitol destinat vietii celor doi sau a facerii lumii in detaliu sau o carte a lumii lui Dumnezeu? Sau suntem obisnuiti sa ne multumim cu cat ni se pune in farfurie, o portie bine calculata pentru viitorul dezechilibru spiritual si totodata fizic. Ei, credeti-ma ca sunt aceste carti dar nu ne sunt oferite, ci suntem pacaliti cu fabule si obiceiuri traditionale. Cine nu are istorie, nu are de unde sa aleaga. Daca le ascunzi istoria, si mai mult decat atat, le oferi una proprie sunt dispusi sa-si salveze credinta cu orice pret, pentru ca asa le spune istoria falsa.
Cine are cunoastere (informatia) nu poate fi pacalit sau dezorientat. Lipsa informatiei inseamna sclavie, marionete, si o multitudine de astfel de stari pe care nu ni le dorim, bineinteles. M-as opri aici ca sa las frau gandirii voastre si nici decum o tratare conspiratorie. Cine cunoaste adevarul gol golut nu accepta minciuna si toata familia lexicala a acestui cuvant.
Pentru a avea acces la informatii e nevoie poate si de iesire din confortul credincios macar pentru a face o comparatie fireasca unor intrebari fara raspuns. E ca si mersul unui bebelus: cazi, te ridici, mergi si iar cazi si tot asa pana faci doi, trei, patru si o infinitate de pasi. Ce? bebelusul a inceput sa se lupte cu mama si tata ca nu vrea sa mearca pe picioare pentru ca oricum va cadea? Vine cu pretexte ca: oricum este in zadar? Ori credeti-ma ca in decursul cercetarilor pe care le veti face, veti intampina multe obstacole care v-au fost impuse, doar ca la acea vreme ati fost oribi si le-ati crezut de-a binelea.
Ii sfatuesc pe multi cei care citesc acest mesaj sa cerceteze in profunzime aceste cuvinte care fac apel la o cercetare aprofundata. Cred si eu in Dumnezeu cu toata fiinta mea si de multe ori i-am simtit puterea si ajutorul in toate actiunile mele. Dumnezeu nu are nici o legatura cu dogma sau religia. Prin asta vreau sa mustr pe o parte din credinciosi care recurg la metoda urmatoare: Nu poti incepe un subiect crestin cu probleme catastrofale, gen campanii de ajutorare, pentru a slabi ratiunea sau ai produce senzatia de frica asupta omului si apoi ulterior sa il faci sa caute solutia, sau salvatorul. Frica transforma omul intr-o marioneta de necontrolat spiritual, asemeni unei conserve care tremura inainte de deschiderea capacului cu cutitul. Sunt un credincios care a luat o decizie ferma asupra vietii si invataturilor pe care le asimileaza in viitor.

Multumesc celor care vor raspunde si mi-au raspuns la intrebarile trecute.

5 răspunsuri:
| 3xfemeie a răspuns:

Crede si cerceteaza! Nu esti singurul care a hotarat asta. happy

Răspuns utilizator avertizat
| HueyFreeman a răspuns (pentru sebixoxo):

Daca el nu ii ajuta pe cei care au cu adevarat nevoie, de ce te-ar ajuta pe tine?

Răspuns utilizator avertizat
| HueyFreeman a răspuns (pentru sebixoxo):

Cum ziceam. El nu se oboseste sa-i ajute pe cei care au nevoie cu adevarat de ajutor. Tu o duci foarte bine comparativ cu acei oameni, de ce te-ar ajuta?