| Lyndsey a întrebat:

Credeti ca este gresit sa-i cerem Lui Dumnezeu sa ne apropie mai mult de cei pe care ii iubim in secret?
De exemplu: sa ma ajute pe mine sa ma imprietenesc cu un baiat, de care imi place.

Răspuns Câştigător
| Jardelin a răspuns:

Nu e greșit! Cere-I prin rugăciune lui Dumnezeu ce ai vrea tu. Roagă-te fierbinte și cu stăruință zi de zi și la un moment dat vei primi și un răspuns la problema ta. Oricum, să știi că Dumnezeu îți va ce e mai bun pentru tine.

33 răspunsuri:
| M25M a răspuns:

Ce ar fi gresit?!?
Nu e clar ca Dumnezeu ca acorda aceeasi importanta rugaciunii tale ca si ale celor care mor de foame, care sufera din cauza bolilor etc.

| Lyndsey explică (pentru M25M):

Stii care e parerea mea? Ei nu au acordat de la inceput atentia cuevenita LuI DUMENEZEU.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu e gresit, poti sa te rogi cat vrei, daca el vrea sa te ajute, te ajuta, daca nu, nu, rugaciunile sunt in zadar, doar el stie ce e bine pentru tine. smug

| Zenithf a răspuns:

"Faca-se voia Ta"... daca il faci pe ABC (baga aici ce nume vrei tu) sa se apropie de mine.

| M25M a răspuns (pentru Lyndsey):

Tu chiar esti pe bune?!?

| Lyndsey explică (pentru M25M):

Depinde ce/cum. (?)

| Arcadianul a răspuns:

Uite cum e,, vazută'' religia de catre popi : http://www.youtube.com/watch?v=Ee5b98z6dXk&feature=youtu.be

| M25M a răspuns (pentru Lyndsey):

Practic ai afirmat ca acei oameni care mor de foamete, de boli incurabile etc merita pentru ca nu i-au harnit egocentrismul zeului crestin.

| Lyndsey explică (pentru Arcadianul):

Stiu care e scopul tau, stiu ca nu esti ortodox, altfel nu postai asta. (tipic omenesc) Tocmai ce spuneam. Ortodoxia are peste 2000 de ani si de aceea exista si uscaciuni. Cand vor avea si celelalte secte atatia( in prezent avand in jur de 100-200 ), atunci sa-mi spui cate uscaciuni exista.
Da, ai gasit si tu un videclip, un om care a luat-o pe calea gresita. Iti amintesc: Nu e ultimul! Mai sunt destui. Care e intentia ta? Decat sa-ti irosesti timpul, mai bine citeste ceva.

| Lyndsey explică (pentru M25M):

Nu am afirmat nimic. Mai studiaza intai partea teoretica.winking

| M25M a răspuns (pentru Lyndsey):

Fata draga, cunosc destul de bine partile unei afirmatii, sensurile conotative si denotative etc. Uita-te la raspunusul tau si apoi la cel dat de mine. DIn punct de vedere logic, practic asta ai afirmat.

| Arcadianul a răspuns (pentru Lyndsey):

Toate religiile si sectele din toata lumea si din toate timpurile au avut si vor avea uscaturi,deoarece nu aceste INSTITUȚII sunt cale catre Divin!
Toate aceste institutii au fost inventate cu scopul beneficiilor materiale! Dacă nu ar mai avea beneficii bănesti si materiale,aceste institutii bisericesti ( sectante) ar mai fi,,in picioare''?
Adevarata Divinitate a universului,nu poate fi descrisa in nici un fel de snoave sau dogme invechite,deoarece acei oameni care a lasat omenirii aceste aberatii,habar nu aveau ce formă are pamantul,DAR se bateau cu pumnii in piept,ca-l cunosc pe Dumnezeu! de fapt ei cautau o explicatie,o zeitate, atotputernica, caruia sa se inchine, anumite coduri de bune maniere, etc.Si crede-ma că am citit,nu din lipsa de modestie,DAR,cărtile sunt de ordinul zecilor NUMAI in domeniul spiritual,restul deja nici nu le mai stiu numarul.
Din nefericire aceste institutii numite biserici,secte,etc. au divizat omenirea nu au unit-o! In decursul istoriei omenirii,si-au pierdut viata miliarde de oameni din cauza acestor dogme bisericesti -crezi ca Divinitatea,asta dorea? credinta prin crimă? Dumnezeu este pentru toti,indiferent de religii,secte, culoarea pielii, etc. totul depinde ca fiecare din noi sa constientizam, ca exista fara indoiala o inteligenta a universului, o forta creeatoare, ce inca noi nu putem sa o descifram indeajuns.

| Lyndsey explică (pentru Arcadianul):

Frumos spus si ai dreptate. happy
Dar tu ce religie ai?
P.S.:Nu toate cartile sunt in domeniul spiritual?

| Arcadianul a răspuns (pentru Lyndsey):

Din nefericire nu ai inteles pe deplin.
Crede-ma,pentru a fi constient de Divinitate,de inteligenta universului, de imensitatea Divinitatii universului, nu trebuie sa ai o religie anume, fiindca,(mă repet) aceste religii din toate timpurile au fost si sunt LIMITATE din toate punctele de vedere!
Sa,, spunem'' ca sunt DEIST (http://ro.wikipedia.org/wiki/Deism ) Nici noi ca oameni inca nu ne folosim in totalitate capacitatile cu care am fost inzestrati,cum ar putea niste LIMITATI care au trait acum mii de ani sa-mi indice mie ce este Divinul? Spune-mi,cum ar fi reactionat acei oameni semi-sălbatici,dacă ar fi vazut un elicopter pe cer? fii sigur ca s-ar fi schimbat muuulte in dogmele religioase! DECI?
Ei au dat omenirii ceea ce stiau cei in acele timpuri ca ar fi,,bune'' ca și cod a bunelor maniere, sau au imitat anumiti zei de la alte culturi, automintindu-se ca sunt reali! Ar fi multe de spus, eu doar iti doresc : sa-ti deschizi mintea catre cunoastere, nu către ceea ce-ti indica altii a fi bun (a fi adevarat)! D.C. Dulcan( ca studiu ) poate pentru inceput sa-ti raspunda la unele intrebari. Ciao!

| Lyndsey explică (pentru Arcadianul):

Ai citit Biblia?

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

S-ar putea sa nu-ti fie de folos rugaciunea, nu stii ce ceri, toate la timpul lor

| Arcadianul a răspuns (pentru Lyndsey):

Ooo,a fost prima carte care am citit-o si care mi s-a indicat ca este spirituala!
Din fericire pentru mine,pe parcurs am descoperit singur, ce limitati si neinspirati au fost cei ce le-au scris ( cartile bibliei ).Te intreb : de ce crezi ca acele scrieri au fost triate? de ce Constantin cel,,mare''si acolitii lui, au decis pe propria raspundere ce este,, bun'' si ce,, nu'' din acele scrieri? In urma acelor decizii care s-au luat sub forta armelor, avem noi aceasta carte,, sfanta'' numita biblia.
Au fost descoperite manuscrise in grotele de lângă Khirbet Qumran ce datează din perioada 250 î.Hr. - 70 d.Hr,nici una din acestea nu se regasesc in biblie,fiindca acest Constantin,le-a considerat a fi,,rele'',si au fost chiar interzise prin lege! DE CE? de ce crezi ca a facut acestea? SIMPLU : deoarece a avut interese politice si teritoriale,si nici o legatura cu spiritualitatea,dovada este faptul ca in acelasi timp ce se,,dădea '' a fi mare crestin,construia și temple lui Apollo! Bineânteles ca biserica nu indica acestea turmei, fiindca ea doreste sa o tină ( turma) cat mai aproape, pentru a o putea jecmăni! Biserica indica ritualuri si traditii, ce nu are nimic de a face cu realitatea, sunt doar tertipuri inventate, cu scopul indobitocirii si controlului oitelor din turmă!

| Lyndsey explică (pentru Arcadianul):

Stii, am auzit despre aceste "taieturi". Sincera sa fiu, chiar nu stiu prea multe despre ele. Nu am avut ocazia sa ma informez.
Mai pot fi ele gasite? Mai exista dovezi?

| anonimg a răspuns:

"Totusi faca-se nu voia Mea, ci a Ta." (Luca.22:42)
Dumnezeu poate sa iti dea ce Ii ceri. Dar "multe cai i se par bune omului, dar la urma duc la moarte." - (Proverbe.16:25)

| Arcadianul a răspuns (pentru Lyndsey):

Aceste,,taieturi'' sunt cu mult mai mari decat intreaga biblie.
DECI,selectia a fost facuta drastic si cu un mare scop! De exemplu, cartea lui Enoh, scrisa dinaintea lui Iisus, a fost,, desfiintata''de crestinism! De ce?

| Lyndsey explică (pentru Arcadianul):

Mai pot fi gasite? Care e dovada ca exista?

| Arcadianul a răspuns (pentru Lyndsey):

Exista,bineinteles intr-o stare precara. Crestinismul inca le considera a fi,,rele'',,acestea datorăndu-se deciziei lui Constantin cel,,mare'',considerat si sfant,cu toate ca a fost un criminal notoriu,, si-a ucis chiar propriul copil, si propria sotie, bineinteles biserica nu indica plebei acestea, dar sunt atestate istoric!

| Lyndsey explică (pentru Arcadianul):

Vai, cate mai am de invatat. happy
Spune-mi, de ce si-a ucis copilul? Eu stiam ca atunci parintii aveau dreptul de a-si vinde copii. Si el nu a avut cumva 5? thinking

| Musique a răspuns:

Întrebarea ta mi-a adus aminte de melodia asta: http://www.youtube.com/watch?v=MQqj0MwWwQ4

| Arcadianul a răspuns (pentru Lyndsey):

Constantin cel,,mare'' si,,sfant'' si-a ucis copilul si soția,din motive politice. Acest criminal a imbinat foarte bine politica cu religia,ceea ce se vede si in Romania zilelor noastre! Ai observat cand se apropie alegerile cum apar,,crestinii''politicii romanesti,si pupă moaște? ai observat cum se afiseaza cu impopoțănații de popi,care au toaige si coroane ca imparatii bizantini? Turma,este,,impresionata'' de acesti asa zisi credinciosi,si se inghesuie sa le de-a voturi,apoi se trezesc ca intr-un șoc,că au fost fraieriți!
Dintotdeauna acest tandem,religie-politica, a functionat la plebe!
Lăpușneanu avea o vorbă :,, prosti da' mulți'', adică de acei,, multi'' avea nevoie pentru a-si duce la implinire ceea ce si-a propus!

| milan9 a răspuns:

Constantin i-a sprijinit si ocrotit pe crestini DOAR prin lege. Pana la Constantin crestinii erau alergati de lei si ursi prin circuri si arene, un divertisment bun in lumea romana. Ba din cand in cand mai erau prajiti si la gratar sau imbaiati in plumb topit.

| milan9 a răspuns:

Împăratul Constantin nu a făcut altceva decât să deschidă lucrările sinodului, el neavând alt rol şi alt statut decât unul onorif, o prezenţă care s-a păstrat obiectivă, neavând voie să încline balanţa în nici o direcţie.
Prezenţa sa se justifică prin faptul că pe plan spiritual sinodul aveo pentru imperiu o evidentă importanţă cu privire la liniştirea şi clarificarea eventualelor nelămuriri legate de credinţa creştină.

| Lyndsey explică (pentru Arcadianul):

Si de ce apar chiar atunci?

| Lyndsey explică (pentru milan9):

Da, a avut un rol foarte important si de aceea este considerat si sfant. Pana la urma, el a fost cel care a acordat libertate de cult crestinilor, in ciuda deliciului publicului.

| Lyndsey explică (pentru Musique):

Simt ca o sa-mi placa(inainte sa vad care e melodia).hee hee