| Claudiu1213a a întrebat:

Cum sa înțelegem prima porunca? Pe cine trebuie sa avem ca Domn pe Dumnezeu sau Iisus? Caci prima porunca din vechiul testament, nu din noul spune așa:,, Eu sunt* Domnul Dumnezeul tău, care te-am scos din ţara Egiptului din casa robiei'' Acum noi știm că în noul testament a apărut Isus care el este Domn și I s-a dat toată puterea

68 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru iurii75):

Nu sunt de acord cu cele spuse de tine, întrucât Biblia contrazice ideile tale. Totuși nu le voi mai comenta, orice as spune tu spui alt "argument de al vostru" cu versete din Biblie înțeles greșit sau scoase din context.
Te am întrebat o data și voi repeta: Tu cine consideri ca este Domnul Isus? Detaliat as prefera, ca dacă îmi zici ca e doar un om nu ma ajuți cu nimic.

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

"întrucât Biblia contrazice ideile tale." - cum anume?
"tu spui alt "argument de al vostru" cu versete din Biblie înțeles greșit sau scoase din context" - nu ți se pare ca sunt doar acuzații goale? De exemplu, cand ai adus in discuție un verset, dând-ui o interpretare trinitară, ți-am atras atenția la context, că chiar următoare versete contrazic interpretarea ta. Tu însă, niciodată nu ai adus ceva concret, doar afirmații că aș fi rupt ceva de contex. Se poate ceva concret?

Isus, Fiul lui Dumnezeu, este prima ființă creată de Dumnezeu. Coloseni 1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea.
Revelatia 3:14 ( apocalipsa) Îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: „Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat, Începutul zidirii lui Dumnezeu:
De aceea este numit Fiul întâi născut.
Mai este numit si Fiul unic născut ( sau conform unei traduceri mai puțin fidele - singurul Fiu, deși si ceilalți îngeri sunt numiți fii). Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său unic-născut, pentru ca oricine manifestă credință în el să nu fie distrus, ci să aibă viață veșnică.
Acest Fiu a fost folosit de Dumnezeu la crearea tuturor celorlalte lucruri și ființe. Coloseni 1:16 pentru că prin el au fost create toate celelalte lucruri din ceruri și de pe pământ, cele văzute și cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie guvernări, fie autorități. Toate celelalte lucruri au fost create prin el și pentru el.
Ca Fiu, normal că nu este egal cu Tatăl său și nici o parte a unei trinității mistice. Isus Cristos însuși a afirmat „Tatăl este mai mare decât mine" și a spus despre Tatăl că este Dumnezeul său, „singurul Dumnezeu adevărat" (Ioa 14:28; 17:3; 20:17; Mr 15:34; Re 1:1; 3:12). În numeroase ocazii, Isus a transmis ideea că îi este inferior și supus Tatălui (Mt 4:9, 10; 20:23; Lu 22:41, 42; Ioa 5:19; 8:42; 13:16). Chiar și după înălțarea lui Isus la cer, apostolii au continuat să-l prezinte ca atare (1Co 11:3; 15:20, 24-28; 1Pe 1:3; 1Io 2:1; 4:9, 10).

anonim_4396

"Isus, Fiul lui Dumnezeu, este prima ființă creată de Dumnezeu. Coloseni 1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea." - Totuși sunt pasaje în Biblie în care scrie ca El este Cel Întâi Născut dintre cei morți, deci poate ca acel verset tot la asta se referă, așa că nu imi spune nimic concret. În schimb, știu ca scrie în Apocalipsa 1:11 "Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urma.". Dacă Domnul Isus este Cel dintâi, cum ar putea să fie creat?
"Ca Fiu, normal că nu este egal cu Tatăl său și nici o parte a unei trinității mistice. " - Trinitatea nu este nimic mistic, e total biblica aceasta învățătură.
"În numeroase ocazii, Isus a transmis ideea că îi este inferior și supus Tatălui" - Ai auzit vreodată de smerenie? Și tu vei spune întotdeauna ca ii ești inferior și supus tatălui tau deși ambii sunteți/ați fost adulți. Dacă tu te faci inferior tatălui tău nu înseamnă că nu sunteți amândoi oameni. Asa e și în cazul Domnului Isus cu Dumnezeu.
"Chiar și după înălțarea lui Isus la cer, apostolii au continuat să-l prezinte ca atare" - Ti am spus ca este vorba de smerenie.
Hai sa citim ceva din Apocalipsa. Apocalipsa 1:8: "" Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul ", zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel atotputernic.". Mai jos, în versetul 11 Domnul Isus a spus ca El este Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă iar în versetul 17 scrie ca tot El este Cel dintâi și Cel de pe urmă. Ok, în Isaia 41:4 Dumnezeu a spus ca El este Cel dintâi și Același până în cele din urma veacuri. Stai asa, cum vine asta? Și Dumnezeu și Domnul Isus sunt "Cel dintâi"? Păi cum pot 2 Persoane diferite sa fie Cel dintâi? Sau nu cumva asta înseamnă că si Domnul Isus și Dumnezeu sunt Dumnezeu? Ba da ptc altfel nu ar putea fi Amândoi "Cel dintâi" ptc nu ar avea sens.

Și altceva ce nu ar avea sens: Cum poate fi Domnul Isus omniprezent dacă nu e Dumnezeu? Dacă e asa, înseamnă că și sfinții la care se închină ortodocșii sunt omniprezenti, ceea ce voi contestați. Matei 18:20: "Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor". În Ioan 14:14 scrie "Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face.". Cum? Este și omnipotent? Pai ziceai ca e doar un Om. Atunci, dacă și oamenii sunt omniprezenti și omnipotenti, de ce nu va rugați și voi sfinților?

"Coloseni 1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea." - Totuși sunt pasaje în Biblie în care scrie ca El este Cel Întâi Născut dintre cei morți, deci poate ca acel verset tot la asta se referă, așa că nu imi spune nimic concret." - Întâiul născut din morți deoarece e prima persoana înviată la viață nemuritoare. Toate celelalte persoane care au fost inviate, au inviat cu corp fizic si mai târziu au murit iarăși. Dar Isus - "El a fost omorât în carne, dar a fost făcut viu în spirit".
Si asta nu anulează faptul că este prima creație a lui Dumnezeu, Întâiul născut din toată creația.

„Eu sunt Alfa şi Omega,... Cel care este, care era şi care va veni, Cel Atotputernic" (Revelaţia 1:8). În cartea Revelaţia, acesta este primul din cele trei momente când Iehova însuşi vorbeşte din cer (vezi şi Revelaţia 21:5-8; 22:12-15.) Vorbește Tatal, Dumnezeul Atotputernic, nu Isus.

""În numeroase ocazii, Isus a transmis ideea că îi este inferior și supus Tatălui" - Ai auzit vreodată de smerenie? Și tu vei spune întotdeauna ca ii ești inferior și supus tatălui tau deși ambii sunteți/ați fost adulți. " - Deci, unul din cei trei Dumnezei este smerit, ceilalți nu? Că doar Tatăl niciodată nu a spus ca a fost învățat de Fiul, dau trimis, sau ca Fiul este Dumnezeul său...
Și comparația nu e deloc potrivită - Dumnezeu nu îmbătrânește că sa fie ajuns din urma de exemplu ca putere, in plus, chiar dacă sunt adult, tatăl meu rămâne in continuare o autoritate pentru mine.
""Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor". În Ioan 14:14 scrie "Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face.". Cum? Este și omnipotent?" - ca cap al congregației creștine, Isus are autoritate si putere de a se îngriji de continuatorii sai. Autoritate care i-a fost acordată - " toată autoritatea mi-a fost dată...". Dată de cineva cu o autoritate si mai mare.

"Pai ziceai ca e doar un Om. " - am spus că sa născut ca om perfect, echivalentul lui Adam. Și-a dat viața umană ca răscumpărare și a fost înviat ca ființa spirituală, fiind a doua persoană din univers ca autoritate, este Fiul Atotputernicului Dumnezeu.

anonim_4396

"„Eu sunt Alfa şi Omega,... Cel care este, care era şi care va veni, Cel Atotputernic" (Revelaţia 1:8). În cartea Revelaţia, acesta este primul din cele trei momente când Iehova însuşi vorbeşte din cer (vezi şi Revelaţia 21:5-8; 22:12-15.) Vorbește Tatal, Dumnezeul Atotputernic, nu Isus. " - De fapt, Domnul Isus vorbea acolo ptc și mai jos tot El a spus ca e Alfa și Omega în versetul 11. Și e clar ca acolo Domnul Isus a vorbit ptc mai jos L a descris, iar pe Dumnezeu Tatăl nu Îl poate vedea nimeni. În plus, știm ca Tatăl este Duh, nu va semăna niciodată cu un fiu al omului, cum scrie în versetul 13. Deci Domnul Isus a vorbit acolo, la fel și în versetul 17 unde scrie ca El e Cel dintâi și Cel de pe urmă, la fel cum a spus și Dumnezeu Tatăl în Isaia

anonim_4396

Ia citește ce a spus Pavel în Galateni 1:1: "Pavel, apostol NU de la oameni, nici printr-un OM, ci prin ISUS HRISTOS și prin DUMNEZEU TATĂL, care L-a înviat din morți, " si în versetele 11 și 12: "Fraților, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine NU este de obârșie OMENEASCĂ, pentru că n-am primit-o, nici n-am învățat-o de la vreun OM, ci prin descoperirea lui ISUS HRISTOS.". Deci Domnul Isus nu este om, după cum spuneam. În plus, în Filipeni 2:6-8 scrie: " El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie DEOPOTRIVĂ cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuși și a luat un chip de rob, făcându-se ASEMENEA oamenilor. La înfățișare a fost găsit CA un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce. ". Aici este descrisa CLAR Dumnezeirea Lui, că deși era Dumnezeu a coborât pe pământ pentru noi și a luat chip de om, nu ca a fost om și a coborât pe pământ tot ca om. În plus, în Filipeni 1:19 scrie "prin ajurorul Duhului lui Isus Hristos" și în majoritatea versetelor scrie "Duhul lui Dumnezeu". Deci, alta dovada ca și Domnul Isus e Dumnezeu. Am scris nenumărate comentarii în care ți am prezentat atât de clar ca Domnul Isus este Dumnezeu, ca și un copil ar înțelege. Eu nu mi mai irosesc timpul sa îți explic ptc ai inima impietrita și oricum se cunoaște deja că martorii lui Iehova când au văzut ca învățăturile Bibliei nu se potrivesc cu învățăturile lor, și au schimbat Biblia. Nu stiu cum de poți înainta atât de mult în argumentele tale care contrazic atât de clar restul Bibliei... Adică Biblia nu se contrazice, daca atâtea versete spun ca exista Sfânta Treime, totuși tu îmi dai ca exemplu acele versete care s epot interpreta în mai multe feluri și astfel "demonstrezi" ca ai dreptate. Dacă aveai dreptate, atunci învățăturile tale nu se mai contraziceau cu restul Bibliei. Chiar m-am saturat sa îmi bat gura degeaba, orice as spune nu accepți deși e evident ca am dreptate. Vei fi tras la răspundere la final ptc refuzi adevărul, mai bine te ai pocăi de aceste învățături și ai accepta ceea ce spune Biblia

"se cunoaște deja că martorii lui Iehova când au văzut ca învățăturile Bibliei nu se potrivesc cu învățăturile lor, și au schimbat Biblia." - happy să știi că ești amuzantă. Martorii au depus mari eforturi pentru a studia manuscrisele disponibile, a le compara. Din acest motiv traducerea realizată este demnă de incredere, ușor de înțeles, din ea lipsesc versete apocrife adăugate de unii traducători lipsiți de scrupule in încercarea de a susține doctrina păgână a trinității ( lucru ce nu-l știai ba chiar le foloseai in argumentatie).
"argumentele tale care contrazic atât de clar restul Bibliei" - mda, de fapt anume acest lucru ți-am demonstrat cu privire la argumentele tale. Și deși deseori aud de la tine că aș fi rupt ceva din context, anume acest lucru îl faci - de nenumărate ori ți-am atras atenția ca chiar următoare versete contrazic explicația pe care încerci să o dai unor versete.
Ca de exemplu " Evanghelia propovăduită de mine NU este de obârșie OMENEASCĂ," - și uiți cu desăvârșire cuvintele lui Isus ca nu spune nimic de la el ci cum la învățat Tatăl. De asemenea de la Tatăl său a primit autoritate si putere, de acei ca cap al congregației creștine poate veghea asupra ei.
"El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie DEOPOTRIVĂ cu Dumnezeu, " - si tu aici citești ca Isus e egal cu Tatăl? Chiar si din această redare care lasă de dorit nu rezultă acest lucru.
Uiți cu desăvârșire cuvintele lui Isus că este un singur Dumnezeu, Tatăl, ca este Dumnezeul lui Isus chiar si după întoarcerea la cer.
Mai straniu este că nu-ți dai seama de absurditatea afirmațiilor - este un singur Dumnezeu Atotputernic, si după asta afirmi ca sunt trei Dumnezei ( și încă un Dumnezeu are la randul sau Dumnezeu)
Unui in încercarea de a rezolva această dilemă afirmă ca este doar o singura persoana care are trei manifestări, o altă absurditate, o singura persoana care se învață pe ea, se trimite, își plătește s-a.m.d. Un fel de sizofrenic... Voi însă, deși recunoașteți că Tatăl si Fiul sunt două persoane diferite, contraziceți totul in încercarea de ai face egali.
"daca atâtea versete spun ca exista Sfânta Treime, " - nici un verset nu afirmă aceasta. De fapt, nici nu exista așa termen in scriptură.
"totuși tu îmi dai ca exemplu acele versete care se pot interpreta în mai multe feluri și astfel "demonstrezi" ca ai dreptate. Dacă aveai dreptate, atunci învățăturile tale nu se mai contraziceau cu restul Bibliei." - ce se poate interpreta in mai multe feluri? Cuvintele ca Tatăl este Dumnezeul lui Isus? Sau ca Fiul a primit autoritate de la Tatăl? Sau poate faptul ca Fiul se supune Dumnezeului sau?
Mai recitește comentariile, dar fără prejudecăți, si vezi ca spre deosebire de interpretatea ta, ceea cd ți-am spus se armonizează cu toată scriptura, inclusiv și cu versetele cărora încercai să le dai o altă explicație. Tu însă, ai ocolit de fiecare dată versetele pe care le-am menționat și care nicidecum nu-și aveau locul in povestea ta.

Și pe lângă toate acestea, mai meditează la un aspect.
Romani 8:17 Prin urmare, dacă suntem copii, suntem și moștenitori – da, moștenitori ai lui Dumnezeu, dar comoștenitori cu Cristos –, cu condiția să suferim împreună cu Cristos ca să fim și glorificați împreună cu el.
In plus despre ei scrie că sunt frații lui Cristos. Ei devin fii ai Dumnezeului Atotputernic și frați cu Cristos. Deci nicidecum Isus nu este egal cu Tatăl său.