anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca Dumnezeu cunostea viitorul, de ce a mai ispitit pe Adam si Eva cu Pomul Cunostintei Binelui Si Raului?
Nu ne duce pe noi în ispita.
De ce ispita in mijlocul gradinii si nu la marginea ei, ca stia Dansul ce vor sa faca?
Dar dupa ce au muscat din mar, Dumnezeu a simtit si El frica, nu doar Adam si Eva.
Deci frica nu are ce cauta la un Dumnezeu autocunoscator, decat daca nu e chiar autocunoscator asa cum îl fac preotii si pastorii cu doctoratele lor învechite si nesimtite.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
75 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Daca era de la Dumnezeul creator si atotstiutor, era ceva valoros nu se compara cu ce avem acum.

Religia ramane cu povestile, ca de facut nu face nimic pentru om, dar stiinta avanseaza si va crea si gene in laborator daca inca nu a facut-o. https://phys.org/news/2017-07-scientists-dna-life-blueprint.html

| DarthNiger a răspuns (pentru badpanda):

Nu oferi niciun contra argument si tot ce faci e sa vorbesti fara sa ai o baza a cuvintelor, nu oferi informatii care sa arate ca ceea ce spun eu e gresit, deci practic tot ce ai spus nu ofera vreo valoare pentru mine si ceea ce am spus, invata istoria Europei si implicit istoria crestinismului in Europa, daca stiai istorie ai fi aflat ca 1054 este anul oficial in care crestinismul s-a separat insa adevarata schisma s-a petrecut cu cateva cateva sute de ani inainte din cauza conflictelor dintre doctrine diferite pe care crestinii nu s-au putut pune de acord, crestinismul a fost deja separat inainte de 1054 dar nu oficial, iar factorul numarul 1 pentru care crestinismul s-a rupt a fost Imperiul Roman si caderea lui implicit, daca ai de gand sa ma contrazici ofera contra argumente asa cum am spus insa nu prea ai ce contra argumente sa oferi deoarece eu vorbesc strict din fapte istorice atestate, nu din basme sau din aere de superioritate ca altii.

| badpanda a răspuns (pentru DarthNiger):

Ai uitat deja ce ai aberat mai inainte?
Du-te si cearta-te cu altcineva ca eu nu am chef sa-ti citesc ineptiile.

| badpanda a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Am fost creati tot de oameni de stiinta, dar mai avansati.Mult mai avansati decat zeul biblic care a foast doar un amarat de paznic pentru o mana de evrei.

| DarthNiger a răspuns:

Nu ai fost in stare sa vi cu argumente impotriva mea si ai fugit cu coada intre picioare dandu-mi block domnule panda, ca un copil care a pierdut la un joc laughing multumesc ca mi-ai dovedit cat de jalnic esti si cat de orbit poti fi de propriile tale credinte incat nu iti poti folosi creierul,

| h379m3973423 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă cineva a făcut tablouri ce s-au vândut cu milioane de euro, cred că este suficient de știut pentru a înțelege că este artist...

Dumnezeu a pus răul în mijlocul grădinii?hee hee
Eu sunt de părere că "răul" s-a dus direct la Eva indiferent unde era aceasta. Mna, ce să fac dacă așa scrie în Biblie...

Frica Lui și neautocunoașterea(serios?) lui se VĂD, nu vede.
Dacă tot te dai mare luciferină, măcar luminează cum trebuie... laughing

P.S. Hai să-ți zic de ce se fac atei: creștinismul întârzie în eficiență, iar majoritatea preoților și pastorilor nu cunosc sensul multor lucruri de bază.
Tu știi care este diferența între bunătate și har? Sau între dreptatea pe care a făcut-o Domnul Isus(pe pământ, întrupat) și dragostea Sa? La ce se referă pacea în viziunea lui Dumnezeu raportat la noi? Care este diferența dintre botezul propovăduit de Ioan și cel propovăduit de Domnul Isus?(trist că sunt unii, ce se cred importanți sau, mai rău, ce sunt văzuți importanți, care nu știu nici măcar că Domnul Isus a propovăduit un botez...)
Ateii nu au treabă cu oamenii ce spun bazaconii din Biblie ci cu faptul că nu găsesc Adevărul în cei ce-și spun creștini.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru h379m3973423):

Raul s-a dus direct la Eva?
Cum explici tu tainele nemuriri prin niste cuvinte usoare.
Eu, spre deosebire de tine, am facut o scoala teologica in spate, si daca as fi dat acest raspuns, mi-ar fi fost rusine de mai marii mei care m-au indrumat spre.
Dumnezeu cunostea acest rau, pentru ca, dupa spusele tale, El este si era atotstiutor, si daca era atotstiutor trebuia sa evite cu orice pret acest pom.
Nu l-a evitat si a preferat sa vada daca omul il va asculta sau nu.
Deci nu era autostiutor, si daca era El era de vina, pentru ca El cu toate ca stia, nu l-a ferit de rau pe om si a preferat mai degraba sa se amuze pe margine.
Scrie si tu un roman pe TPU unor analfabeti functionali ca tine si apoi mai vedem daca nu faci vreo greseala de scriere.
Stii cum e, prostul se leaga de lucruri marunte cand de lucruri mari nu poate.
Nu pot sa te luminez cu religia in mana.
Ateii sunt mult mai educati ca voi, TPU mi-a dovedit asta, mult mai rationali si mult mai de treaba.
Credinciosii sunt foarte rai, isi bat copiii pentru religia lor, femeile sunt abuzate verbal, nu li se da voie sa vorbeasca, nu au multe drepturi prin alte tari si sunt legate pe veci de un barbat fara inima.
Eu nu ma dau mare Luceafar, tu ma crezi prin cuvintele tale, deci tu arati cu ce ochi ma vezi.

Nu am zis luceafărwinking apropo de analfabeți laughing

Și ce dacă ai făcut școală teologică? Dă-te mare când termini o facultate...

"Raul s-a dus direct la Eva?
Cum explici tu tainele nemuriri prin niste cuvinte usoare." Gen. 3:1, repet, nu am spus eu ci așa scrie în BIbliewinking

anonim_4396

În latină, cuvântul "Lucifer" care înseamnă "aducător de lumină" este totuna cu Luceafarul.
Deci nu sunt analfabet functional si gandesc mult mai profund fata de tine.
Dar nu toti se pricep la asta, unii fac pe zidarii desi nu sunt.
Am zis doar ca explici intr-un mod copilaresc, nu ca nu ai avea dreptatea ta de adevar.
La facultate nu am mai dat, am vazut cate ineptii sunt acolo la scoala, si mai departe era ca din lac in put.

A, și încă o chestie.
De ce aveți impresia că noi suntem buricul existenței și că Dumnezeu ar trebui să facă tot posibilul ca nu cumva să ne înțepăm în ceva? Ți se pare cumva că Dumnezeu este un fel de slugă a omului? E fix invers și poți să citești Biblia ca să vezi.
Treaba cu pământul, cu omul, cu fructul, cu profeții și cu Domnul Isus ține de un plan mai mare decât noi care a început înainte de noi.
Sunt o grămadă de versete în Biblie care îți arată că omul este nimic în comparație cu Dumnezeu.
Stai liniștit că nu a pus copacul ăla acolo pentru că suntem noi un mare ceva ci fix invers, NOI am demonstrat că suntem un mare nimic.

Zici că nu ești analfabet? luciferină=Substanță proteică secretată de diferite animale (licurici, pești etc.) care, prin oxidare, devine luminoasă.
Ți-aș recomanda să vezi ce este bioluminiscența, dar...

anonim_4396

Tu esti DanyNovice?

anonim_4396

As baga mana in foc ca te refereai la Lucifer, doar nu ai discuta pe doua ramuri total opuse.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

In primul rand nu inteleg de ce trebuie sa existe o dialectica intre real si simbolic. De ce nu poate fi in acelasi timp si un fruct si un simbol? E ceva comun pentru Biblie ca lucruri reale sa fie de asemenea vazute si ca niste arhetipuri sau simboluri pentru ceva anume.
In al doilea rand nu neg ca Dumnezeu S-a intristat pentru greseala oamenilor. Dar gresesti cand zici "frica". Frica e atunci cand nu stii ce se va intampla, cand nu esti sigur de ceva. Dumnezeu nu a simtit frica ci tristete pentru oameni. Desigur, trebuie sa nu uitam ca Dumnezeu e Dumnezeu si nu o simpla creatura deci cand spunem ca a simtit tristete trebuie inteles ca pe un fel de metafora incompleta. Sa ne avantam sa vorbim aiurea despre Divinitate mi se pare o nerozie incredibila. Ce suntem noi, firicele de nisip sa judecam ceva despre Divinitate?

"Si da, putea fi foarte bine inlaturat pomul daca Dumnezeu este sau era atotstiutor."

Ti-am spus ca un Dumnezeu este prin definitie atotstiutor. Uiti de la mana pana la gura definitiile cuvintelor?
Macar daca crezi ca nu este atotstiutor nu-L mai numi Dumnezeu.
Ca cineva sa fie Dumnezeu trebuie sa fie atotstiutor. Nimeni nu merita numele acesta de "Dumnezeu" sau "Divinitate" daca nu e atotstiutoare.

In al doilea rand de ce esti asa necizelat in gandirea ta? Daca de fapt Dumnezeu este pana la urma atotstiutor si stia foarte bine ce se va intampla daca lasa copacul cunoasterii binelui si raului acolo? Daca de fapt stia ca Adam si Eva vor manca si vor cadea?
Ceea ce eu si mult altoii credem si stim este ca Dumnezeu stia foarte bine ce se va intampla.
Ai o gramada de prejudecati foarte foarte slabe si necizelate.

"Ăăă dacă Dumnezeu stia ca Adam va manca din fruct nu punea pomul acolo ăă"

Efectiv asta e procesul tau de gandire. Si e ridicol. Te rog sa gandesti cu capul si nu cu fundul.
Dumnezeu a stiut foarte foarte bine ce urmeaza sa se intample.
Problema era ca Adam ar fi fost ispitit altcumva daca nu exista acel pom, mult mai grav, poate ireversibil.

Dar de ce imi racesc eu gura degeaba? Citeste restul Bibliei. O sa vezi ca scrie ca Dumnezeu e atotstiutor.

Daca ai citi primul capitol dintr-o carte si ti-ar pica la bac acea carte n-ai fi in stare sa faci un comentariu pertinent. Probabil ai scrie numai ineptii total pe langa subiect. De aia zic, inainte sa-ti dai cu parerea total aiurea CITESTE CARTEA.

| marinaru777 a răspuns:

Nu Dumnezeu ne ispiteste ci ala rau, in Tatal nostru e gresit dar vad ca nu vor sa corecteze si mai sunt greseli acolo nici cuvantul precum nu are ce cauta pentru ca nu punem noi conditie lui Dumnezeu.