| GRs a întrebat:

Daca Dumnezeu nu-i ajuta pe saracii din Africa de ce te-ar ajuta pe tine?

Răspuns Câştigător
| 1libercugetator1 a răspuns:

Dumnezeu nu exista logic, acum intrebarea e de ce nu-i ajutam noi pe ei, din cate am auzit multa popoulatie america, europa e obeza iar in africa e foame

59 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca El ofera ajutorul celor care il cer.

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Si africanii care n-au auzit de doamne doamne si mor de foame ce sa faca?

| EmaS a răspuns (pentru Thunderstruck):

Sa strige la Dumnezeu!

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Tu ai putea striga la cineva de care n-ai auzit?

| Alphawolf a răspuns (pentru EmaS):

Deci, copiii care mor de foame sunt vinovati ca nu stiu sa ceara ajutor, ca nu i-a invatat sau indoctrinat nimeni?

"Sa strige la Dumnezeu!"
Copiii sub varsta de 5 ani sa strige la Dumnezeu? Ha ha(suras trist). Cati ani ai? Te rog nu-mi raspunde! Ei habar nu au ce se intampla in jurul lor! Ei cred in Mos Craciun, Zana Maseluta, etc! Ei sunt foarte foarte naivi! Wau.

| EmaS a răspuns (pentru Alphawolf):

Parintii lor trebuie sa se opreasca din caile lor rele si sa isi indrepte privirea si glasul catre cer.

Dar unde este vina copiilor? De ce trebuie sa sufere ei de foame din "vina" parintilor? De ce nu le-a dat Dumnezeu iscusinta si simturile necesare acelor parinti sa creada si sa-l caute pe Dumnezeu asa cum ti-a dat si tie, parintilor tai, sau altor persoane? De ce ingaduie Dumnezeu nasterea acelor copii care sunt predispusi doar la suferinta, la un trai animalic? Pentru ca nu exista.

Dar din cauza pacatului, a neascultarii de Dumnezeu, a intrat in lume raul.Tot ce este rau in lume, boli, suferinta, durere, sunt consecinte ale neascultari si a pacatului. Din pacate copiii primesc aceeasi educatie si ii copiaza pe parintii lor.

In cazul asta, tu iti traiesti viata fara a duce lipsa de strictul necesar, am putea spune chiar o viata fericita, in plus, destinatia ta este in Rai(!?), iar asta pentru ca ai avut "norocul" de a te naste in regiunea care trebuie si ai avut parinti care te-au educat si ti-a aratat calea, pe cand alte persoane, desi nu au avut norocul de a se naste in locul care trebuie, nu au strictul necesar, nimeni nu le-a aratat calea, mai ajung si in Iad(!?). Este corect? Unde este logica?

| fllu07 a răspuns (pentru Alphawolf):

Stii care ii raspunsul la intrbarea ta?
nu exista Rai. si cei din africa, au sansa sa il cunoasca pe dumnezeu si sa traiasca pe PAMANT.

| Alphawolf a răspuns (pentru fllu07):

Trebuie sa recunosti ca, cei din africa sau alte regiuni nefavorabile, care sau nascut in familii fara posibilitati(din orice punct de vedere) sunt defavorizati din start.

Noi nu putem sa dam verdictul iad sau rai. Dumnezeu este Acel care va judeca pe fiecare dupa faptele pe care le face in viata.

De ce?
diavolul guverneaza intreaga lume, nu doar europa sau america.

| EmaS a răspuns:

Nu asa se vorbeste pe un site public. Daca nu iti stergi raspunsul iti fac reclamatie. Daca nu stii sa porti un dialog civilizat stai acasa.

| 4b a răspuns:

Ti-a dat tie creier ca sa il pui la lucru si sa-i ajuti pe cei din jur.
Salut

| Alphawolf a răspuns (pentru 4b):

Si tu de ce nu-i ajuti fiind atat de simplu!? Crestinismul, care este o forta... de ce nu-i ajuta? Crestinismul construieste palate de cult, se axeaza si cheltuieste pe propaganda pentru a putea prosti si indoctrina. Hopa, aici intervine si Satana!? De unde o fi aparut Satana asta, oare cine la creat si i-a dat libertatea de a imbarliga?

| 4b a răspuns (pentru Alphawolf):

De unde bunikmea stii tu ca nu-i ajut? de unde bunikmea stii tu ca ce tine de puterea mea nu fac? n-am omule puterea suprema, si nici mintile in cap nu le pot baga la asa zisii crestini sau la cei de la conducere, da' imi dau silinta sa fac ceva pentru semenii mei.
Sanatate.

Pe diavolul nu la creat nimeni.
a devenit diavol. asa cum un om nu se naste hot, nu se naste invidios, nu se naste criminal, nu se naste campion, nu se naste presedinte, ci devine ulterior in urma actiunilor sale, tot asa si diavolul, a devenit diavol, care inseamna mincinos si impotrivitor.
el a fost unul dintre ingerii cei mai importanti care si-a dorit ceea ce nu ii apartinea.
dorea sa i se aduca inchinare.
asa a ajuns sa fie rival cu dumnezeu, si probabil cand dumnezeu le-a dat porunca lui adam si eva sa inmulteasca pamantul si sa il supuna, probabil diavolul a auzit, si s-a gandit ceva de genu: de ce sa se inchine lui dumnezeu toti acesti oameni cand mi s-ar putea inchina mie! a trecut la fapte, si asa a devenit diavol!
dumnezeu, este perfect in toate sensurile, prin urmare si creatia sa este perfecta. nu putem sa afirmam ca un dumnezeu perfect, drept, iubitor, intelept sa creeze pe diavol, exact opusul sau. nu?

| Alphawolf a răspuns (pentru 4b):

Tu de unde buniku'meu stii ca Andrei nu-i ajuta? Eu doar am vrut sa-ti dau de inteles ca nu-i chiar atat de simplu pe cat pare(referitor la afirmatia ta). Degeaba ai creier, degeaba vrei sa-i ajuti...

Cum adica pe diavol nu la creat nimeni? Este fara inceput? In cazul asta Dumnezeu nu este absolut.

Nu si inteles. Dumnezeu a creat multi ingeri, dintre cei mai de seama, ca sunt intr-o ierarhie si ei, unula sa razvratit. dumnezeu la creat inger bun, dar A DEVAENIT DIAVOL.
am dat si cateva exemple acolo.

Uiti, sau poate nu iei in calcul, ca ingerul care a devenit diavol a fost creat de un creator atotstiutor si atotputernic. Creaturul i-a dat ingerului frumusetea, mandria, inteligenta, el a stabilit orice limita ...totul. Atotstiutorul vede viitorul, deci, din creare, cand la creat pe Lucifer si la insusit cu calitati el deja stia ca Lucifer se va ridica impotriva lui. A predestinat sa se intample asa.

Nu. gresesti.
dumnezeu isi poate folosi puterea de a vedea in viitor. sau poate alege sa nu si-o foloseasca. si da DUmnezeu a creat un inger bun, nu un diavol. asa cum o mama naste un copil care mai apoi devine criminal, asa si Dumnezeu, a creat o multime de ingeri din care unu sa ravratit si a tras dupa el cativa din ingeri, care au devenit demoni.
daca o tot luam la specula, nu ajungem la nici un reziltat.

| 4b a răspuns (pentru Alphawolf):

laughing nu-i frumos mah sa ma copiezi...
Eu n-am spus nimic de ce face/nu face deiu, percepusi?
Cu ajutorul creierului iti dai seama ca nimic nu-i usor in viata asta.
Sanatatewinking

| Duucu a răspuns:

Dumnezeu ne-a lasat singuri sa traim, dupa propriile puteri.

| LetsPutASmileOnYourFace a răspuns:

Pui niste intrebari GENIALE. Peace&Love!

| Mădă0611 a răspuns:

Ăia sunt păgâni, cum să-i ajute?

| milan9 a răspuns:

Până la Jertfa răscumpărătoare a Fiului lui Dumnezeu, sufletele tuturor oamenilor mergeau într-un loc de suferinţă, de îndepărtare de Dumnezeu, în Sheol. De aceea Ecclesiastul 9, 5 spune: „Cei vii ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic şi parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." În mod normal, fără Jertfa lui Hristos, care nu avusese loc şi care urma să fie (peste vreo mie de ani), oamenii nu mai aveau nici o speranţă.

Ecclesiastul 9, 5 Eccl. 9, 6 şi Eccl. 9, 10 nu afirmă absolut decloc faptul că "mortii nu ar vedea, că nu ar avea putere, sau că nu ar avea sentiment":

Ecclesiastul 9, 5 („Cei vii ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic şi parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat.") spune „parte de răsplată nu mai au", adică nu mai aveau atunci (acum ~3000 de ani). După Învierea Mântuitorului, s-a deschis din nou posibilitatea mântuirii oamenilor, inclusiv pentru cei drepţi din vechime, lipsiţi în trecut de speranţă. „Dar cei morţi nu ştiu nimic" se referă la faptul că nu cunosc nimic despre viitor (în paralel cu: „Cei vii ştiu că vor muri").

Ecclesiastul 9, 6 („Şi dragostea lor, ura lor şi pizma lor a pierit de mult şi nu se vor mai bucura niciodată de ceea ce se face sub soare.") se referă la manifestările strict specifice vieţii pământeşti, care, la un moment dat încetează de a se mai desfăşura în acelaşi mod.

Ecclesiastul 9, 10 („Tot ceea ce mâna ta prinde să săvârşească, fă cu hotărâre, căci în locuinţa morţilor în care te vei duce nu se află nici faptă, nici punere la cale, nici ştiinţă, nici înţelepciune.") se referă la faptul că omul trebuie să lucreze la mântuirea sa în timpul vieţii, pentru. că ulterior, sufletul fără trup, omul „incomplet", nu mai poate face fapte relevante pentru mântuirea sa.

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Bun, daca pentru mantuirea sa, omul mort nu mai poate fce nimic, asa cum ai spus, alte lucruri poate face? adica numa in sensul asta se aplica verset?
spune ca nici plan nici stiinta nici intelepciune, pai daca nu are intelepciune si stiinta cum sa vada, sau sa faca alte lucruri? ce putere sa aiba? cum zici ca au sentimente? spune ca dragostea si ura lor au pierit, astea nu sunt sentimente?
esti paralel.
toate le zici doar ca sa ai acoperire pentru faptul ca sufeltul nu moare. dar ii fals, sufeltul ii omul conform cu geneza 2:7 si cu 1 petru 3:20. prin urmare cand moare omul, moare si sufletul.

| milan9 a răspuns (pentru fllu07):

După "logica" ta greşită, Ecclesiast 9, 5: "cei morţi nu ştiu nimic şi parte de răsplată nu mai au... ") s-ar referi la faptul că toţi oamenii care mor, mor pentru totdeauna. Prin "cei morţi" se înţeleg "TOŢI cei morţi". Ori acest lucru, pentru. un creştin este un non-sens, nu poate fi adevărat.

Sau după tine, totul se interpretează preferenţial?

| milan9 a răspuns (pentru fllu07):

Ecclesiastul 9,6 („Şi dragostea lor, ura lor şi pizma lor a pierit de mult şi nu se vor mai bucura niciodată de ceea ce se face sub soare.") se referă la manifestările strict specifice vieţii pământeşti, care, la un moment dat încetează de a se mai desfăşura în acelaşi mod.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Continuare...

Dacă studiem cu atenţie Cântarea Cântărilor, vom descoperi că ea relatează o conversaţie între cel puţin trei persoane care nu sunt identificate clar în text. Se poate spune ceva similar şi despre cartea Eclesiastului?

Cercetătorii Sfintei Scripturi recunosc faptul că această carte este foarte greu de înţeles:

ECCLESIASTUL PREZINTĂ UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE vedere DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual. Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Continuare...

ECCLESIASTUL PREZINTĂ UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE vedere DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual.

În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă: "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale... Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: teme-te de Domnul şi păzeşte poruncile lui. Aceasta este datoria oricărui om" (Eclesiastul 12, 1-13).

Dar ce putem spune despre capitolele anterioare? Primele zece versete din capitolul 9 redau perspectiva profană asupra vieţii. Nu doar că morţii nu ştiu nimic (v. 5), ci şi faptul că "niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut pentru totdeauna?

În Eclesiastul 9, 2 se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată EXEMPLU DE ALTĂ IDEE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu restul Scripturii. Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare?

ESTE CLAR CĂ ACEST PASAJ, ECCLESIAST 9, 5 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU! Dar care este concepţia lui Dumnezeu? El ştie dacă morţii îşi păstrează sau nu conştiinţa şi acest lucru este arătat în mai multe locuri în Biblie:

"Când a rupt El pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina lucrării de mărturie pe care o avuseseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: ‚Până când Doamne, Tu care eşti suveran, sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi a fraţilor lor care vor fi omorâţi ca şi ei" (Apocalipsa 6, 9-11).

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24). Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, imediat după ieşirea din această viaţă,, ar fi mult mai bună" rezultă de aici că este o existenţă conştientă în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

"Săracul a murit şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi l-au îngropat; fiind în chinuri, în Hades şi-a ridicat ochii..." (Luca 16, 22-23), etc...

| fllu07 a răspuns (pentru milan9):

Hei manifestarile specifice vietii inceteaza sa se mai desfasoare odata ce omul moare. nu ii cum spui tu ca "inceteaza sa se desfasoare in acelasi mod" sugerand ideea ca se desfasoara in alt mod. ai murit esti bun murit, pana ca Dumnezeu hotaraste sa ii ivie pe morti.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Nu Dumnezeu e de vina, RAUTATEA OMULUI BOGAT, peste tot in Biblie vezi versete sa iti ajuti vecinul! se intampla asta? Nu, asta nu inseamna ca Dumnezeu e rau ci omul, nu are mila, etc. Dumnezeu ajuta prin bogati pocaiti! Dar cei ce nu se intorc la El nu are cum sa lucreze prin ei!

| fllu07 a răspuns:

Ii ajuta si pe ei.
dar depinde ce intelegi tu prin ajutor.
daca intelegi lucruri materiale...
nu vezi ajutorul!

| GRs explică (pentru fllu07):

Sa inteleg ca le da sanatate sa triasca mai mult timp o viata in care ei mor de foame, dorm pe jos, parintii le mor de la varsta frageda?!
Se poate sa fie Dumnezeu mai sadic decat atat?

| fllu07 a răspuns (pentru GRs):

Toata lumea arunca cu noroi in DUmnezeu. ba ca ii sadic, ba ca ii crud, ba ca nu exista, ba ca ii arde pe oameni in iad, ca ii va chinui vesnic, ba ca ii bate, ii pedepseste, ca aduce peste ei tot felul de neneorociri.
dar majoritatea oamenilor care se declara crestini, stiu ca exista diavolul. dar nu au treaba cu el. nu frate. tot ce ii rau vine de la dumnezeu. el ne bate, el ne ia, el nu exista, el ia la el copiii mici ca mai are nevoie de ingerasi, ca sa le dea o lectie parintilor, si fel de fel idei.
de asemenea majoritatea oamenilor neaga relatarea biblica despre Adam si Eva, si gradina eden. daca nu pui fundatia la o casa, nu o poti construi, sau cel putin este extrem de fragila. tot asa si istoria daca o iei de la jumate, sau refuzi cea mai importanta parte a ei, inlocuind-o cu speculatii, nu intelegi nimic, esti afon.
in gradina eden diavolul a contestat nu puterea lui Dumnezeu, ci dreptul de a guverna, daca contesta puterea era distrus pe loc.
contestand dreptul de a guverna insa, stia ca problema trebuia rezolvata in timp. prin urmare Dumnezeu, intelept fiind ia permis sa guverneze lumea intreaga pentru a se dovedi odata pentru todeauna cine are dreptul legitim de a guverna asupra intrgii creatii. prin urmare, diavolul fiind conducatorul lumii el promoveaza azi trasaturile lui, invidia, ura, lacomia.
de aia copii din africa, si oamenii in general de acolo, sufera, pentru ca tarile puternic dezvoltate le subjuga pe cele nedezvoltate. prin urmare asa cum scrie in biblie la eclesiastul 8:9 un om stapaneste peste alt om ca sa il faca nefericit. ce vedem noi azi sunt roadele guvernarii lui satan diavolul.

Răspuns utilizator avertizat
| Silviumber a răspuns:

Africanii nu sunt ortodoxsi, nici macar crestin. Tu ai ajuta de exemplu un popor inamic?

| Thunderstruck a răspuns (pentru Silviumber):

Deci pentru Dumnezeu 4, 8 miliarde de oameni cati nu sunt crestini sunt inamici? Ti se pare normal asa ceva? Dumnezeu uraste mai mult de 3 sferturi din glob? Si spuneti ce e religia iubirii.

| Silviumber a răspuns (pentru Thunderstruck):

rolling on the floor 8 miliarde de oameni?! Tu auzi ce spui?! Exista abia 6 miliarde de oameni pe pamant si tu vorbesti de 8. Unde te duci la scoala?!

| Thunderstruck a răspuns (pentru Silviumber):

Haha, prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul.Nu stiu de unde ai dedus din raspunsul meu ca as sustine ca exista 8 miliarde de oameni, dar oricum, sa stii si tu, sunt 7 miliarde, nu 6 dupa cum sustii. http://www.worldometers.info/world-population/.Apropo, am terminat scoala de ceva timp.

| Silviumber a răspuns (pentru Thunderstruck):

Stii ce pana la urma eu nu te-am insultat cu nimic. Dar se pare ca tu modifici incontinu intrebarea. Utilizatorii si-au exprimat parerea de ce nu ii ajuta pe africani. Dar acum intrebi tu din nou de ce. Daia pentru ca ei sunt din alta "corabie" si nu poti ajuta un "inamic"

| Dandanache a răspuns (pentru Silviumber):

Usurel cu aerele pedagogice. "Ortodoxsi"? Verifica inca o data pluralul pe dexonline. "Popor inamic"? Pentru cine? Nu exista inamici pentru Dumnezeu, si nici pentru crestini, atata timp cat Biserica continua sa evanghelizeze in cele mai indepartate locuri ale lumii si cat timp oricine poate primi botezul crestin.

Omul nu a scris 8 miliarde, ci 4, 8 (patru virgula opt) miliarde, scazand numarul crestinilor, care e calculat undeva la 2 miliarde, din totalul populatiei globale.

| fllu07 a răspuns (pentru Dandanache):

Ce evanghelizeaza biserica?

| Dandanache a răspuns (pentru fllu07):

Ce ar putea? Necrestinii.

Treaba ii ca biserica nu prea evanghelizeaza.
nu are umilinta asta de a merge sa spuna oamenilor.
si daca o face, o face pe bani, pe bani grei, pe santaje. pe din astea merge biserica azi!

Te referi la Biserica Ortodoxa. Catolicii sunt insa implicati in misiuni de crestinare de secole bune, si continua sa se implice.

Si in ce consta crestiarea asta?
ortodoxia sin catolicism s-a rupt.
sau catolicii vor sa mai spele din pacatele savarsite in numele lui Isus prin "sfanta" inchizitie?

Ortodoxia s-a rupt de catolicism, nu din el.
Despre misionariatul catolic afli mai multe de aici:

http://catholicworldmission.org/

E si o subpagina privind evanghelizarea. Nu are legatura cu spalarea pacatelor, ci cu un indemn biblic (Matei 28: 19-20).

Si ce le predica catolicii oamenilor?
ca pana acum in loc sa ii apropie pe oameni, religia mai mult ia dezbinat, si chiar religia catolica nu in putine cazuri a sustinut razboiul...
(vezi cazul cardinalului von pappen care a sustinut nasistii si pe hitler! )

Nu reduce dogma la oameni. Persoana nu reprezinta Biserica. Dincolo de scandaluri de pedofilie, rolul politic al Vaticanului, Inchizitie si alte tare, exista oameni care si-a pus viata in pericol, raspandind Evanghelia in toate colturile lumii, uneori fiind martirizati. Pentru ei salbaticul nu era "inamicul".

Da, dar in Biserica lasata de Cristos nu trebuie sa se intample astea. nu?
ok, bun am priceput treba de mai sus... imi place ca recunosti istoria catolicismului, trecem peste... ce predica cei se expun pericolului pentru a ajunge la oameni? concret ce le spune oamenilor?
tu, mergi sa predici?

Evanghelia.

Eu nu sunt catolic si nici nu am o chemare apostolica.

Si cum se face?
bunaziua am venit sa va zic evanghelia?
Isus le-a spus TUTUROR celor care zic ca il urmeaza sa predice. nu poti spune ca nu am cehmare apostolica.

happy

Draga Flu, cei care il "urmau" pe Iisus si au fost trimisi sa predice erau realmente sfintii apostoli.

16. Iar cei unsprezece ucenici au mers în Galileea, la muntele unde le poruncise lor Iisus.
17. Şi văzându-L, I s-au închinat, ei care se îndoiseră.
18. Şi apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ.
19. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
20. Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin. (Matei 28: 16-20)

Nu oricine poate fi evanghelist, si nu oricine are chemare pentru asta. "Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre." (Efeseni 4:11)

Toti avem chemare teologica si ne facem popi? Toti avem chemare monahala si ne facem calugari? Si nici macar cei care primesc darul preotiei, nu toti au o chemare spre misionariat.

Experientele evanghelizarii sunt diverse, si tin de multi factori. Citeste, de exemplu, Casa Verde de Mario Varga Llosa, vei descoperi o poveste romantata despre cum erau evanghelizate triburile de guarani.

| Silviumber a răspuns (pentru Dandanache):

Mda. Nu am remarcat virgula (o greseala scuzbila). Si ajunge! Cu comentariile la raspunsurile mele. Eu am raspuns si gata nu ma intereseaza parerile altora despre raspunsurile pe care le dau! M-am facut inteles?!