| GRs a întrebat:

Daca Dumnezeu nu-i ajuta pe saracii din Africa de ce te-ar ajuta pe tine?

Răspuns Câştigător
| 1libercugetator1 a răspuns:

Dumnezeu nu exista logic, acum intrebarea e de ce nu-i ajutam noi pe ei, din cate am auzit multa popoulatie america, europa e obeza iar in africa e foame

59 răspunsuri:
| fllu07 a răspuns:

Ii ajuta si pe ei.
dar depinde ce intelegi tu prin ajutor.
daca intelegi lucruri materiale...
nu vezi ajutorul!

| GRs explică (pentru fllu07):

Sa inteleg ca le da sanatate sa triasca mai mult timp o viata in care ei mor de foame, dorm pe jos, parintii le mor de la varsta frageda?!
Se poate sa fie Dumnezeu mai sadic decat atat?

| 4b a răspuns:

Ti-a dat tie creier ca sa il pui la lucru si sa-i ajuti pe cei din jur.
Salut

| Mădă0611 a răspuns:

Ăia sunt păgâni, cum să-i ajute?

| Silviumber a răspuns:

Africanii nu sunt ortodoxsi, nici macar crestin. Tu ai ajuta de exemplu un popor inamic?

| EmaS a răspuns:

Pentru ca El ofera ajutorul celor care il cer.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Silviumber):

Deci pentru Dumnezeu 4, 8 miliarde de oameni cati nu sunt crestini sunt inamici? Ti se pare normal asa ceva? Dumnezeu uraste mai mult de 3 sferturi din glob? Si spuneti ce e religia iubirii.

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Si africanii care n-au auzit de doamne doamne si mor de foame ce sa faca?

| EmaS a răspuns (pentru Thunderstruck):

Sa strige la Dumnezeu!

| fllu07 a răspuns (pentru GRs):

Toata lumea arunca cu noroi in DUmnezeu. ba ca ii sadic, ba ca ii crud, ba ca nu exista, ba ca ii arde pe oameni in iad, ca ii va chinui vesnic, ba ca ii bate, ii pedepseste, ca aduce peste ei tot felul de neneorociri.
dar majoritatea oamenilor care se declara crestini, stiu ca exista diavolul. dar nu au treaba cu el. nu frate. tot ce ii rau vine de la dumnezeu. el ne bate, el ne ia, el nu exista, el ia la el copiii mici ca mai are nevoie de ingerasi, ca sa le dea o lectie parintilor, si fel de fel idei.
de asemenea majoritatea oamenilor neaga relatarea biblica despre Adam si Eva, si gradina eden. daca nu pui fundatia la o casa, nu o poti construi, sau cel putin este extrem de fragila. tot asa si istoria daca o iei de la jumate, sau refuzi cea mai importanta parte a ei, inlocuind-o cu speculatii, nu intelegi nimic, esti afon.
in gradina eden diavolul a contestat nu puterea lui Dumnezeu, ci dreptul de a guverna, daca contesta puterea era distrus pe loc.
contestand dreptul de a guverna insa, stia ca problema trebuia rezolvata in timp. prin urmare Dumnezeu, intelept fiind ia permis sa guverneze lumea intreaga pentru a se dovedi odata pentru todeauna cine are dreptul legitim de a guverna asupra intrgii creatii. prin urmare, diavolul fiind conducatorul lumii el promoveaza azi trasaturile lui, invidia, ura, lacomia.
de aia copii din africa, si oamenii in general de acolo, sufera, pentru ca tarile puternic dezvoltate le subjuga pe cele nedezvoltate. prin urmare asa cum scrie in biblie la eclesiastul 8:9 un om stapaneste peste alt om ca sa il faca nefericit. ce vedem noi azi sunt roadele guvernarii lui satan diavolul.

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Tu ai putea striga la cineva de care n-ai auzit?

| Alphawolf a răspuns (pentru 4b):

Si tu de ce nu-i ajuti fiind atat de simplu!? Crestinismul, care este o forta... de ce nu-i ajuta? Crestinismul construieste palate de cult, se axeaza si cheltuieste pe propaganda pentru a putea prosti si indoctrina. Hopa, aici intervine si Satana!? De unde o fi aparut Satana asta, oare cine la creat si i-a dat libertatea de a imbarliga?

| Alphawolf a răspuns (pentru EmaS):

Deci, copiii care mor de foame sunt vinovati ca nu stiu sa ceara ajutor, ca nu i-a invatat sau indoctrinat nimeni?

"Sa strige la Dumnezeu!"
Copiii sub varsta de 5 ani sa strige la Dumnezeu? Ha ha(suras trist). Cati ani ai? Te rog nu-mi raspunde! Ei habar nu au ce se intampla in jurul lor! Ei cred in Mos Craciun, Zana Maseluta, etc! Ei sunt foarte foarte naivi! Wau.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns (pentru Alphawolf):

Parintii lor trebuie sa se opreasca din caile lor rele si sa isi indrepte privirea si glasul catre cer.

| Silviumber a răspuns (pentru Thunderstruck):

rolling on the floor 8 miliarde de oameni?! Tu auzi ce spui?! Exista abia 6 miliarde de oameni pe pamant si tu vorbesti de 8. Unde te duci la scoala?!

| EmaS a răspuns:

Nu asa se vorbeste pe un site public. Daca nu iti stergi raspunsul iti fac reclamatie. Daca nu stii sa porti un dialog civilizat stai acasa.

| Duucu a răspuns:

Dumnezeu ne-a lasat singuri sa traim, dupa propriile puteri.

| Alphawolf a răspuns (pentru EmaS):

Dar unde este vina copiilor? De ce trebuie sa sufere ei de foame din "vina" parintilor? De ce nu le-a dat Dumnezeu iscusinta si simturile necesare acelor parinti sa creada si sa-l caute pe Dumnezeu asa cum ti-a dat si tie, parintilor tai, sau altor persoane? De ce ingaduie Dumnezeu nasterea acelor copii care sunt predispusi doar la suferinta, la un trai animalic? Pentru ca nu exista.

| LetsPutASmileOnYourFace a răspuns:

Pui niste intrebari GENIALE. Peace&Love!

| Thunderstruck a răspuns (pentru Silviumber):

Haha, prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul.Nu stiu de unde ai dedus din raspunsul meu ca as sustine ca exista 8 miliarde de oameni, dar oricum, sa stii si tu, sunt 7 miliarde, nu 6 dupa cum sustii. http://www.worldometers.info/world-population/.Apropo, am terminat scoala de ceva timp.

| EmaS a răspuns (pentru Alphawolf):

Dar din cauza pacatului, a neascultarii de Dumnezeu, a intrat in lume raul.Tot ce este rau in lume, boli, suferinta, durere, sunt consecinte ale neascultari si a pacatului. Din pacate copiii primesc aceeasi educatie si ii copiaza pe parintii lor.

| 4b a răspuns (pentru Alphawolf):

De unde bunikmea stii tu ca nu-i ajut? de unde bunikmea stii tu ca ce tine de puterea mea nu fac? n-am omule puterea suprema, si nici mintile in cap nu le pot baga la asa zisii crestini sau la cei de la conducere, da' imi dau silinta sa fac ceva pentru semenii mei.
Sanatate.

| fllu07 a răspuns (pentru Alphawolf):

Pe diavolul nu la creat nimeni.
a devenit diavol. asa cum un om nu se naste hot, nu se naste invidios, nu se naste criminal, nu se naste campion, nu se naste presedinte, ci devine ulterior in urma actiunilor sale, tot asa si diavolul, a devenit diavol, care inseamna mincinos si impotrivitor.
el a fost unul dintre ingerii cei mai importanti care si-a dorit ceea ce nu ii apartinea.
dorea sa i se aduca inchinare.
asa a ajuns sa fie rival cu dumnezeu, si probabil cand dumnezeu le-a dat porunca lui adam si eva sa inmulteasca pamantul si sa il supuna, probabil diavolul a auzit, si s-a gandit ceva de genu: de ce sa se inchine lui dumnezeu toti acesti oameni cand mi s-ar putea inchina mie! a trecut la fapte, si asa a devenit diavol!
dumnezeu, este perfect in toate sensurile, prin urmare si creatia sa este perfecta. nu putem sa afirmam ca un dumnezeu perfect, drept, iubitor, intelept sa creeze pe diavol, exact opusul sau. nu?

| fllu07 a răspuns (pentru DanionM):

Cat de "orb" trebuie sa fii?
ioan 3:16 "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat la dat pe FIUL sau..."
de ce nu spune ca s-a dat pe sine?
eclesiatul 9:5, 6,10 spune clar ca mortii nu vad nu aud, nu au putere, nu au sentimente, nu pot face nimic. ce viata de dupa?
doctrina-i pacatoasa...
"in zadar mi se inchina ei, pentru ca ii invata pe oameni traditii oamenesti"
Isus ia condamnat pe farisei ca puneau traditia mai presus de cuvantul lui Dumnezeu"

| Silviumber a răspuns (pentru Thunderstruck):

Stii ce pana la urma eu nu te-am insultat cu nimic. Dar se pare ca tu modifici incontinu intrebarea. Utilizatorii si-au exprimat parerea de ce nu ii ajuta pe africani. Dar acum intrebi tu din nou de ce. Daia pentru ca ei sunt din alta "corabie" si nu poti ajuta un "inamic"

| Dandanache a răspuns (pentru Silviumber):

Usurel cu aerele pedagogice. "Ortodoxsi"? Verifica inca o data pluralul pe dexonline. "Popor inamic"? Pentru cine? Nu exista inamici pentru Dumnezeu, si nici pentru crestini, atata timp cat Biserica continua sa evanghelizeze in cele mai indepartate locuri ale lumii si cat timp oricine poate primi botezul crestin.

Omul nu a scris 8 miliarde, ci 4, 8 (patru virgula opt) miliarde, scazand numarul crestinilor, care e calculat undeva la 2 miliarde, din totalul populatiei globale.

| fllu07 a răspuns (pentru Dandanache):

Ce evanghelizeaza biserica?

| Dandanache a răspuns (pentru fllu07):

Ce ar putea? Necrestinii.

| fllu07 a răspuns (pentru Dandanache):

Treaba ii ca biserica nu prea evanghelizeaza.
nu are umilinta asta de a merge sa spuna oamenilor.
si daca o face, o face pe bani, pe bani grei, pe santaje. pe din astea merge biserica azi!