Avand in vedere ca trebuie sa fac un insectar pentru ora de bio...voi fi criminala in serie.
Pacea Domnului!
Ca sa te anunt, aceste fiinte au suflet.
(Ecclesiastul 3, 19)[dobitoc=animal].
Jucandu-ma cu cainele meu, simt ca ma iubeste si stiu ca are suflet.Chiar daca ne prostim,simt ca ma iubeste.
Acum sa revenim la subiect:
Sincer, nu cred ca e pacat daca din greseala calci un micut gandacel, de exemplu eu am calcat un melc si mi-a parut foarte rau pentru ca am distrus o viata, dar cred ca Dumnezeu te iarta daca ai facut-o din greseala si chiar iti pare rau.Dar daca il calci cu brutalitate, storcesti si rasucesti piciorul...iti dai seama ca e pacat.E ca si cum cineva isi omoara prietenul dintr-o greseala fatala.Omul acela crezi ca nu te iarta? Nu a fost cu intentie! Dumnezeu crezi ca nu te iarta daca te rogi Lui? Te iarta, caci El este infinit de milostiv si stie prin ce treci.
Pace
Pacea Domnului! Ca sa te anunt, aceste fiinte au suflet.
(Ecclesiastul 3, 19)[dobitoc=animal]. Jucandu-ma cu cainele meu, simt ca ma iubeste si stiu ca are suflet.Chiar daca ne prostim,simt ca ma iubeste. Acum sa revenim la subiect: Sincer, nu cred ca e pacat daca din greseala calci un micut gandacel, de exemplu eu am calcat un melc si mi-a parut foarte rau pentru ca am distrus o viata, dar cred ca Dumnezeu te iarta daca ai facut-o din greseala si chiar iti pare rau.Dar daca il calci cu brutalitate, storcesti si rasucesti piciorul...iti dai seama ca e pacat.E ca si cum cineva isi omoara prietenul dintr-o greseala fatala.Omul acela crezi ca nu te iarta? Nu a fost cu intentie! Dumnezeu crezi ca nu te iarta daca te rogi Lui? Te iarta, caci El este infinit de milostiv si stie prin ce treci. Pace
1)Dumnezeu nu exista
2)In loc sa o omori o poti da la o parte fara probleme.
Ai dovezi ca nu exista? Dumnezeu este fiecare clipa frumoasa! De unde crezi ca apar toate momentele frumoase din viata fiecaruia?
Pff,tu ai gandit inainte sa ma intrebi daca am dovezi ca nu exista? Sau ai dat-o asa fara sa gandesti?
Ca ceva sa lase dovezi trebuie sa existe, atat timp cat nu exista dovezi ca exista acel lucru nu exista.
Iar in privinta momentelor frumoase din viata...tu chiar crezi ce spui?
Momentele frumoase apar din impliniri de tot felul, in nici un caz ele nu pot aparea de la un zeu imaginar.
Imi pare rau ca ma bag in discutia voastra, dar uite cateva dovezi ca exista o entitate suprema: Aparitia vietii, care nu prea are cum sa fi fost accidentala (uita-te la intrebarile postate de mine si ai sa vezi detaliile), evolutia speciilor, (gasesti vreun exemplar preistoric de insecta cu inceput de coloana vertebrala? Sau vreo reptila cu cioc? Sau vreun mamifer cu pene?) aparitia proteinelor si a codului genetic. Mai vrei?
Da mai vreau dar sa fie bune nu aiureli din astea.
Aparitia vietii a fost accidentala, numai in galaxia noastra exista miliarde de planete si pe langa galaxia noasta exista alte miliarde de galaxii, gandeste si tu putin si vezi ca sansa ca viata sa apara pe planeta noastra nu este atat de mica pana la urma.
Reptilele nu au cioc pentru ca nu le trebuie, ele sunt foarte bine adaptate pentru mediul in care traiesc.
Conform crestinismului "dobitoacele" au suflet dar nu si spirit si nu pot ajunge in rai, nu se intampla nimic.
Nu stim noi ce au sau nu aceste insecte...citeste musca de jakob lorber.in legile cosmice ale vietii( cele 12 porunci) scrie sa nu ucizi! nu scrie sa nu ucizi oameni ci doar sa nu ucizi... daca ai calcat o rama accidental este altceva.dar daca o faci intentionat.