Dupa ce i-a scos pe Adam si Eva din rai Dumnezeu i-a mangaiat fagaduindu-le ca le va trimite un Izbavitor. Dreptii Vechiului Testament pana la Invierea Domnului erau intr-un loc de asteptare din iad, adica toti dupa moarte se duceau la iad fie drep sau pacatos, caci toti aveau pacate.Moartea vesnica este iadul si munca vesnica caci sufletul omului este nemuritor.Domnul prin patimile Sale a dat o sansa celor ce-L recunos si-L marturisesc ca Mantuitor si Izbavitor.Omul ca sa ajunga la rai trebuie "sa-si rastigneasca trupul" cu toate poftele si patimile si sa invie intru Domnul Iisus Hristos.Trebuie sa se curete de pacate.Singele Lui ne curata de orice pacat, nu este alta jertfa mai de pret.O picatura de sangele Domnului e asa de scumpa ca poate sa spele toate pacatele oamenilor.Cei ce nu-L accepta pe El nu pot primi viata vesnica.El a spus:Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
Acesta a fost scopul cu care a venit Domnul Isus, ca sa moara pentru pacatele noastre.Crucea nu putea sa fie evitata. el stia ce I se va intampla cand va veni pe pamant. El este Jertfa de ispasire.Aceasta era o parte din planul pe care El si Tatal L-au facut inainte de crearea lumii. El a declarat:,, Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului,,
"Aceasta era o parte din planul pe care El si Tatal L-au facut inainte de crearea lumii."
Să înţeleg atunci că Dumnezeu înainte de ai crea pe oameni hotărâse deja că ei aveau să păcătuiască şi că avea să fie necesar un răscumpărător?
Nu Dumnezeu i-a facut sa pacatuiasca ci cel rau. Cunoastem atributele lui Dumnezeu, El este omnipotent, omniscient, omniprezent. In atotscienta Sa, cunostea alegerile pe care omul urma sa le faca, insa a lasat liber-arbitru. Dar El a mai dat o sansa, platind pretul pacatelor noastre.
Crezi că dacă Dumnezeu are capacitatea de a cunoaşte viitorul, El obţine automat toate informaţiile cu privire la ce se va întâmpla?
1. Dumnezeu ne conduce, uneori, prin situatii grele, pentru a ne testa, pentru a ne creste. El INGADUIE asta. Biblia spune insa si ca "nu va ingadui sa fim ispititi peste puterile noastre".
2. Diavolul ispiteste. Vina, totusi, ne apartine, daca cedam ispitei.
3. Trebuie sa stii si ca ispita NU este pacat. Ca sa incheiem tot cu Iacov:
"Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci dupăce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-l iubesc." (Iacov 1:12)
Hristos a Inviat!
Nu! Nu se putea altfel.Cum zicea si EmaS (e un om care stie ce vorbeste), asa s-a hotarat de la Creeare.Trebuia sa Fie rastignit Impratul Puterilor pentru ispasirea pacatelor noastre.Si pentru a deschide Portile Raiului, inchise de Adam si de Eva, cand au cazut din Rai.
Respect EmaS!
Mântuitorul Hristos a venit să-i ierte pe oameni de păcatul strămoşesc, dar în primul rând să redeschidă oamenilor posibilitatea mântuirii.
- Păcatul a produs în primul rând dezordine interioară şi în al doilea rând, ca o consecinţă indirectă, dezordine exterioară. În privinţa „dezordinii interioare", oamenii au primit din nou harul împăcării cu Dumnezeu, „acoperire" pentru posibilitatea iertării păcatelor (prin om a venit căderea, în virtutea „solidarităţii", tot printr-un om trebuia să vină şi eliberarea), etc.
Jertfa Mântuitorului a fost cel mai mare preţ care se putea oferi (prin firea umană asumată în faţa Tatălui) ca formă de "mea culpa" sau reparaţie morală şi conştientizare a gravităţii păcatului- în locul şi în numele oamenilor.
Inseamna ca nu citesti nimic, raspunsul cu funda este incomplet in proportie de 80%, cultura in special cea religioasa n-o iei de pe TPU
Persoana careia i-am dat funda, mi-a raspuns de doua ori si m-a lamurit in privinta a ceea ce ma interesa.Stiu ca ideal ar fi sa citesc eu biblia si sa gasesc eu raspunsurile, dar de mult timp m-a macinat intrebarea asta..Am citit toate raspunsurile, dar n-am putut sa dau decat o funda.
Când pământul s-a umplut de păcate şi nu mai era leac de însănătoşire, atunci Tatăl a chemat toate oştirile cereşti şi le-a întrebat cine vrea să vină la noi ca să ne salveze. Tot cerul a rămas mut la întrebarea Tatălui, căci nimeni n-a avut curaj. Numai Fiul Său, Iisus Hristos, plin de nemăsurată milă, de smerenie şi de dragoste, Şi-a luat răspunderea să vină să ne mântuiască şi a zis: „Mă voi da pe Mine pildă de urmat şi voi lua asupra Mea toate fărădelegile şi păcatele lor; voi plăti Eu în locul lor!"
Iisus Cel răstignit şi astăzi stă pe lemnul Crucii şi ne cheamă la El cu braţele deschise şi ne zice: „Iată ce am făcut Eu pentru voi! Voi ce faceţi pentru Mine?"
Ceea ce avem noi de făcut este să-L urmăm, să-I ascultăm chemarea, căci nu ne obligă, ci ne spune foarte frumos: „Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze!"
http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/......-dumnezeu/
Usurel, nu te agita. In primul rand ca e posibil sa nu se fi intamplat, in al doilea rand e posibil sa nu se fi intamplat asa.
Omul are un talent de a distorsiona realitatea si istoria ca sa nu mai vorbesc ca si Hollywood-ul a contribuit la imaginea asta sadica a romanilor cand e vorba de rastignirea lui Isus
DA Draguta dar ca sa-ti raspund eu m-am oferit de buna voie, numai ca trebuie sa-ti scriu mult. Asadar, de ce a fost nevoie ca Isus sa fie rastignit? Da : D-zeu l-a creat pe orimul om ADAM, perfect, prima femeie Eva, perfecta, D_zeu i-a binecuvantat si le-a spus sa fie roditori, sa se inmulteasca si sa umple pamantul cu descendentii lor, si sa stapaneasca peste pamant, peste orce creatura se misca pe pamant, in apa, si-n vazduh. DACA doresti citeste din Biblie daca o ai, din Geneza 2:26-31.D-zeu l-a inzestrat pe omul perfect pe care l-a creat cu LIBER ARBITRU, ( capacitatea omului de-a se coordona, de-a se destinde de-a gandi, de-a alege, si distinge intre bine si rau, de asemenea le-a dat o porunca in momentul in care i-a pus in gradina Edenului: sa stie ca D-zeu este mai mare decat el, si viata lui Adam si-a Evei depindea intru totul de D- zeu, iar prin porunca ce le-a dat-o sa,nu manance din pomul cunostintei,,binelui si-a raului, D-zeu le-a pus limita in libertate, deci iata viata lor depindea intru totul de D-zeu., de ascultarea, de el si respectarea poruncilor Sale.D-zeu le-a zis caci in ziua in care nu vor asculta de El vor pacatui si vor muri hotarat.Insa un dusman si-a facut aparitia, El si-a dorit sa fie mai sus ca D-zeu si s-a folosit cu viclesug de omul pe care D-zeu l-a creat, l-a mintit, si l-a ajutat, prezentandu-se ca un prieten la Eva, a amagit-o, la calomniat pe D-zeu, a indus-o pe eva in eroare, ea l-a ascultat, a mancat din pom si i-a dat si sotului eiAdam si a mancat si el si astfel s-au impotrivit vointei lui D-zeu. Asadar prin neascultarea lor a intrat pacatul in lume si prin pacat a intrat moartea, care a cazut, peste toti o0amenii care s-au nascut din ci doi. Iata cauza pacatului! Si dupa cum ne spune BIBLIA care este cuvantul lui D-zeu,EL, atat de mult a iubit lumea, inturu cat l-a trimis pe fiul sau unic nascut, pentru rascumpararea omului pacatos din pacat si din moarte si prin Isus ne-a oferit acest dar, si cunoasterea adevarului despre D-zeu si posibilitatea vietii vesnice. Acuma de ce tocmai Isus trebuia sa ne rascumpere din pacat? DINNOU ce este rascumpararea? Este -pretul platit sau contravaloarea unui lucru, obiect, animal. Sa ne amintim;:Aram era perfect la inceput, tot ce s-a nascut din el mostenea pacatul, imperfectiunea si moartea, asadar nici unul dintre descendentii lui imperfecti nu-l puteau rascumpara, Era nevoie de-o viata, perfecta (-viata pentru viata). Deci aceasta viata perfecta nu avea de unde sa vina, numai de la cel care este sursa vietii adica Dumnezeu.EL l-a creat pe Adam perfect EL l-a creat pe Isus, inainte cu milioane de ani in cer si a stat alaturi de D-zeu in cer pana in momentul in care D-zeu a hotarat sa rascumpere omul din pacat si El Isus s-a prezentat dupa o consfatuire cereasca ( intre ingeri), si D-zeu, ca Isus de buna voie sa vina pentru salvarea omului.ASADAR D_ZEU A TRANSFERAT VIATA fiului sau DIN CER, PRIN INTERMEDIUL SPIRITULUI SFANT, in uterul unei tinere fecioare (Virgina), pe nume Maria, din neamul lui Israel, ca sa se nasca la vremea potrivita, pe pamant. Nasterea Sa, locul si orasul, au fost anuntate cu sute de ani inainte prin intermediul profetilor. ACUM urma sa fie data viata perfecta a lui Isus pentru viata perfecta a lui Adam. RASTIGNIREA- a fost cel mai josnic mod de condamnare la moarte la armata romana care asuprea in vremea aceea ISRAELUL.DE asa ceva au fost instare oamenii folositi de catre MINCINOSUL SATAN, asa este si azi, DACA doresti mai vorbim, oricum ti-am scris prea mult.IA in considerare daca vrei!
Rastignirea Domnului nostru iisus Hristos este o mare taina.
In urma pacatului stramosesc, toti oamenii erau supusi pedepsei mortii (Rom. 5, 12).Dar Dumnezeu nu avrut ca toti oamenii sa se duca la moarte vesnica.Si s-a gasit doar o singura persoana care sa scoata din pacat neamul omenesc. Mielul lui Dumnezeu cel ce ridica pacatul lumii.S-a rastignit Cel fara de pacat, patimeste Cel fara de patima.El s-a rastignit de bunavoie ca sa ne dea o a doua sansa pentru viata vesnica.Ranile sale erau asa de multe la fel ca pacatele oamenilor. Ostasii care L-au batut, nu numai ca erau impietriti ca oameni trupesti, dar mai erau si atatati de catre iudei si mai ales de diavolul.
Iata, deci, cu ce nemasurat pret a cumparat Hristos mantuirea ta!
Desi numai o singura rana a lui Hristos ar fi fost in stare sa rascumpere intreg neamul omenesc, cu toate acestea Domnul a binevoit sa primeasca atatea rani fiind batut si biciuit fara mila, ca sa ne arate cat de mult iubeste El mantuirea oamenilor
Sa vedem daca am inteles. Dumnezeu s-a suparat pe Adam si Eva si oamenii primeau moarte vesnica, adica nu mai mergeau in rai nici in iad. dupa Patimile Domnului Iisus Hristos, oamenii au capatat viata vesnica, adica sa mearga in rai ori in iad..Asa este?
Vreau să te întreb ceva. Tu ai scris că "Cei ce nu-L accepta pe El nu pot primi viata vesnica." dar şi că "sufletul omului este nemuritor."
Atunci, în ce sens nu toţi pot primi viaţă veşnică dacă în realitate sufletul nimănui nu moare? Nu se bucură oare toţi de viaţă veşnică, fie în rai sau iad?
Intr-adevar sufletul este nemuritor, dar ce fel fe viata poate fi cand esti intr-un chin fara sfarsit.In apocalipsa se numeste moartea a doua. "Şi moartea şi infernul s-au aruncat în lacul cel de foc. Acesta este moartea cea de a doua" (Apocalipsa 20:14).Este o moarte fara sfarsit.Moartea a doua, plata păcatului, este despărţirea definitivă şi totală de Dumnezeu, de unde nu există întoarcere.Viata vesnica este locuirea impreuna cu Dumnezeu si vederea fata in fata cu El.Ca omul este fericit cand il are pe Dumnezeu alaturi.Viata vesnica este imparatia cerurilor si vetuirea alaturi de Dumnezeu.
Gândeşte-te la urătoarele: o persoană activă şi perfect sănătoasă rămâne imobilizată în scaunul cu rotile în urma unui accident. Chiar dacă pe moment este stupefiat de noua lui situaţie, cu timpul se va deprinde şi va îvnăţa să se bucure din nou de viaţă.
Dacă sufletul ajunge în iad şi va fi veşnic conştient după cum spui, nu putem spune că duce ce se va obişnui cu acele chinuri, le va accepta ca o realitate şi ca o stuaţie normală şi astfel va continua să trăiască veşnic o viaţă care cu timpul va deveni normală?
Nu chinurile sunt in iad cea mai mare pedeapsa ci despartirea de Dumnezeu pentru totdeauna(sufletul omului se simte bine doar in prezenta lui Dumnezeu, pe pamant Dumnezeu e cu noi, ne pazeste, iar in iad nu), lipsa bunatatilor ceresti si mustrarea continua a constiintei.
Cred că doar ai mai confirmat odată ce ai spus anterior fără a încerca să răspunzi la întrebare.
Dupa ce i-a scos pe Adam si Eva din rai Dumnezeu i-a mangaiat fagaduindu-le ca le va trimite un Izbavitor. Dreptii Vechiului Testament pana la Invierea Domnului erau intr-un loc de asteptare din iad, adica toti dupa moarte se duceau la iad fie drep sau pacatos, caci toti aveau pacate.Moartea vesnica este iadul si munca vesnica caci sufletul omului este nemuritor.Domnul prin patimile Sale a dat o sansa celor ce-L recunos si-L marturisesc ca Mantuitor si Izbavitor.Omul ca sa ajunga la rai trebuie "sa-si rastigneasca trupul" cu toate poftele si patimile si sa invie intru Domnul Iisus Hristos.Trebuie sa se curete de pacate.Singele Lui ne curata de orice pacat, nu este alta jertfa mai de pret.O picatura de sangele Domnului e asa de scumpa ca poate sa spele toate pacatele oamenilor.Cei ce nu-L accepta pe El nu pot primi viata vesnica.El a spus:Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
Fiindca Dumnezeu este bun si ne iubeste, stiind ca pacatul si moartea a intrat in lume prin Adam, s-a intrupat si s-a jertfit pentru ca om, pentru ca noi sa putem trai vesnic in spirit prin credinta si toate celelalte.cine putea sa restaureze conditia omului cazut daca nu cel ce l-a creat? asa ne-a rascumparat el din robia lui satan.adam si eva de bunavoie l-au ascultat pe satan.si Dumnezeu de bunavoie ne vrea inapoi.sa fim ai lui.nu cu sila, nu cu forta, nu cu frica.doar daca vrem.el a facut ce trebuia.mai departe trebuie sa mai facem si noi.
Iisus a trebuit să chinuie în felul ăsta pentru că... evreii din Vechiul Testament erau orbiţi şi nu se mai vedeau pe ei înşişi, nu puteau deosebi binele de rău, iar God l-ea dat Legea (nu să fie împlinită) ca o oglină, să se vadă pe ei că nu o pot ţine şi nu sunt atât de sfinţi ca Dumnezeu.
Şi, odată ce au încălcat o singură frântură din Lege, erau vinovaţi de încălcarea totală a Legii, iar plata păcatului e Moartea (veşnică) şi normal că atâţia oameni mergeau în Iad, iar Iisus a venit (un om sfânt, divin) pe pămât să ia chip de om, să împlinească El Legea în locul lor şi să-i pună capăt.
Login că a trebuit să sufere aşa mult pentru că a luat asupra Lui toate păcatele tuturor, trecute, prezente şi viitoare, iar jertfa aia a fost odată pentru totdeauna.
Daca nu facea asta, atunci oamenii nu puteau sa ajunga in Rai.Si cu toate ca a facut atatea, multi inca spun ca nu exista bla bla bla.
Ar fi cea mai mare dovada ca Iisus a fost un impostor, asta in cazul in care l-au rastignit (omarat prin crucificare), Dumnezeu nu l-ar fi lasat sa fie omarat pe adevaratul sau Uns, evreii stiu asta, din acesta cauza ei nu l-au crezut, si nici in ziua de azi nu cred ca Iisus a fost Messiah, pentru ca cei mai multi crestini ai aproba fara ca sa-si dea seama prin afirmatia ca Iisus a fost omarat prin crucificare."Dar proorocul care va avea indrasneala sa spuna in Numele Meu un cuvint pe care nu-i voi porunci sa -l spuna, sau care va vorbi in numele altor dumnezei, proorocul acela sa fie pedepsit cu moartea."
( Deuteronom )
"trupul lui mort sa nu stea noaptea pe lemn; ci sa-l ingropi in aceeas zi, caci cel spinzurat este blestemat inaintea lui Dumnezeu, si sa nu spurci tara pe care ti-o da de mostenire Domnul, Dumnezeul tau." ( Deuteronom )
"A ajuns intr-un chin ca de moarte, si a inceput sa se roage si mai fierbinte: si sudoarea I se facuseca niste picaturi mari de sange, care cadeau pe pamant."
"Atunci I s-a aratat un inger din cer, ca sa-L intareasca." (Luca)
El este Acela care, în zilele vieţii Sale pământeşti, aducând rugăciuni şi cereri cu strigăte mari şi cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte, şi fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui(Luca) '' O, galateni nechibzuiţi! Cine v-a fermecat pe voi, înaintea ochilor cărora a fost zugrăvit Isus Hristos ca răstignit? (Galateni)
Si daca nu scap de aceasta ''erezie'' m-ai arde pe rug daca ai avea putere, asa cum I-au ars si pe altii mai inainte? Dar voi cand scapati de ignoranta? Chiar nu intelegi ca moartea lui Iisus prin crucificare este dovada pentru evrei ca Iisus a fost impostor, si ca ei au aplicat Legea (Tora) despre care spune-ti ca e de la Dumnezeu, chiar nu pricepeti? Ce bine a zis Iisus : ''De aia le vorbesc in pilde, ei cu toate ca aud, nu aud, si cu toate ca vad, ei nu vad si nici nu inteleg'' asa ignoranti erau si aia.
Pai datorita faptului ca era un eretic in acea perioada. Dumnezeu nu a avut nici o legatura cu rastignirea. Imperiul Roman a rastignit sute de mii de oameni, Isus sa-a nimerit sa fie inca unul in plus, asa se proceda la acea perioada, oricine era considerat un agitator, risca sa moara.
"de ce a fost nevoie sa se rastigneasca Hristos pentru pacatele noastre?" http://www.deinteres.org/......04-06-3614
Cred ca Dumezeu l-a lasat pe Iisus sa fie rastignit caci Dumezeu nu dorea sa ramana pe Pamant, ci sa mearga in cer
dar si sa faca o minune cu invierea lui Hristos.
Isus a fost rastignit pentru a avea acces la Dumnezeu si la cer oamneii care il cauta sincer. acest acces, sa zicem asa, a fost restrictionat cand Adam nu a ascultat porunca lui Dumnezeu ca sa nu manance din pomul binelui si raului.
rastignirea a fost ce mai rusinoasa metoda de pedepsire in Roma. Dumnezeu l-a lasat pe Isus sa fie rastignit, deoarece din iubire pentru lume a vrut sa nu mai fie aceea interdictie. Cum Dumnezeu este Sfant, nu accepta pacatul, iar omul prin natura lui este un om pacatos. deci, ca sa ne putem indrepta rugaciunile spre Dumnezeu si ca sa vedem raiul, Isus a murit in locul nostru. ii putin mai mult de explicat aici, in scris ii mult mai greu. toate tratatele de teologie spun acest lucru, dar cel mai important in BIBILIE este mai detaliat acest lucru. ca sa fie mai pe scurt, prin moarte lui Isus s-a construit un pod intre omenire si dumnezeire, intre om si creatorul sau Dumnezeu. si cand Isus a murit, Dumnezeu nu s-a bucurat, ci s-a comportat ca orice tata care isi iubeste copilul. a suferit.