Noaptea a vrut sa fie apreciata ca ziua.
Durerea cautata ca iubirea.
Boala vesela precum sanatatea.
Yin impreuna cu Yang.
Apoi ambele tabere si-au dat seama ca nu pot exista una fara alta, iar singure schiopata.
Un Dumnezeu intelept stie ca trebuie sa-si accepte si umbra.
Un Dumnezeu al binelui nu este unul intreg fara latura intunecata.
Iar noi trebuie sa intelegem ca Lucifer si Dumnezeu sunt una caci unul fara altul nu exista iar calea de mijloc este singura catre echilibru.
Crestinule, nu poti cauta binele ignorand raul.
Nu poti astepta soarele daca nu ai avut parte de o furtuna.
El a tanjit dupa suveranitatea care apartine in totalitate lui Dumnezeu, dreptul sau de a guverna.
"De ce a vrut Lucifer sa fie ca Dumnezeu?"
Era nevoie de o intriga, orice lucrare artistica(in cazul de fata poveste) are nevoie de una.
"Ce inseamna a fi ca Dumnezeu?"
A fi atot-toate.
Dar atunci care poveste sa cred? Ce spun ''marii'' oameni de stiinta ca totul a aparut din absolut nimic fara a avea la baza o constiinta? Cum dovedesti asta? Doar nu crezi in abracadabra?
E ciudat ca tocmai tu sa folosesti termenul de "abracadabra" ca sa ma iei peste picior, cand voi crestinii tocmai in asta credeti: d-zeu a spus "abracadabra" si a creat tot. Iar originea lui o bagati sub pres. Problema ta e ca nu intelegi cum functioneaza stiinta. Daca exista lucruri pe care nu le stii inca, recunosti asta, si nu inventezi povesti de adormit copii ca sa umpli golul lasat de stiinta. Arata-mi tu mie ce dovada ai pentru povestea asta cu "Lucifer" care a vrut sa fie ca "D-zeu". Stiinta are ceva dovezi macar despre felul in care a evoluat Universul. Voi n-aveti nimic. Si Razboiul Stelelor e mai credibil decat basmele voastre.
Nu era vorba despre basmele tale sau razboiul stelelor, ai gafat ducand discutia in alta directie fugind de la intrebarea mea logica, si nu la mine este abracadabra ci la voi este magie, hocus focus totul apare din nimic, trezirea! Ateii nu isi pot explica niciodata ce a fost inainte de big-bang pentru ca din start presupune alte repere unele absolute care nu pot fi masurate prin ceva relativ cand ne raportam la timp si spatiu si materie pentru ca stiinta prin acestea si fac orice masuratori. Asa ca cum sa ajunga dincolo de ce se vede prin ceva relativ? E mai simplu sau … sa creada ca totul s-a format din nimic cum afirma si ‘’mari’’ oameni de stiinta e ca si cum ai spune ca pe ei i-a creat un ‘’nimic’’, este mult mai simplu si logic sa nu mai vorbim rational ca la baza a tot ce se vede sta o CONSTIINTA, asa totul capata sens! Atunci va intreb eu pe voi cum puteti dovedi macar logic ca universul asta a aparut din absolut nimic si nu l-a declansat o constiinta? Cum?
Daca te bagi intr-o discutie bazeaza-te ca nu se stie ce servesti, si mai si argumenteaza si nu generaliza precum ''voi n-aveti nimic'' pentru ca eu nu fac parte din nici un sistem religios/secta sau alate aberati inventate de oameni, mai ai si prejudecati asupra mea nestiind cum vad si inteleg lucrurile! Ce sa mai spun se subantelege multe!
Nu la tine este abracadabra? Serios? Deci cand d-zeu zice: "Sa fie lumina", de exemplu, aia nu e abracadabra?
Vad ca tu "rezolvi" totul cu aceasta "constiinta" a ta, pentru care nu ai nicio dovada, si zici ca ateii nu pot explica cum a aparut totul din nimic. Dar tu poti explica cum a aparut "constiinta" asta din nimic? Explica o constiinta fara origini. De ce bagi sub pres intrebarea despre originea "constiintei"?
Si mai trebuie sa intelegi ceva. "Inainte" de big bang nu exista. Nu poti sa intrebi ce a fost "inainte" de big bang, pentru ca spatiul si timpul si tot ce exista au aparut in momentul big bangului.
Si mai vreau sa te intreb inca ceva. Ce rol joaca acest "Lucifer" in toata treaba asta cu "constiinta" care ar fi creat totul?
Nu te lega de biblie ca oricum nu intelegi nimic ce scrie acolo, in caz ca nu stiai si nu aveai de unde sa stii in geneza nu este nicidecum vorba de creatie, asta este la o prima citire a omului normal insa in profunzime este vorba de altceva dar nu intru in detalii cu un ateu pentru ca la un ateu ma raportez altfel si nicidecum cu biblia, si cand spune ''sa fie lumina'' trebuie sa vezi cine este lumina ca sa intelegi ce vrea sa spune cu adevarat acolo ca nu se refera la lumina fizica si asa si cu intunericul si mai departe! Eu nu am vorbit de zei si alte aberatii inventate de oameni cred ca poti depasi cel putin macar chestia asta! Iti explic cum este si cu constiinta aia nu ma feresc sa stii, ''cine a creat acea constiinta’’ este total nejustificabila pentru ca ea este in afara timpului iar asta nu presupune timp ca sa apara sau sa fie creata deoarece nu exista timp, automat este vesnica (dintotdeauna), fara sa il fie create de cineva. Este logic dar voi puneti intrebarea fara sa realizati in constientul vostru si reduceti totul ca si cum s-ar desfasura in timpul pe care il percepeti voi aici. Daca nu exista timp totul este vesnic. În concluzie, constiinta acea n-are nevoie să fie creaa din moment ce ea există în afara timpului, iar cauza şi efectul nu operează în dimensiunea non-temporală pentru ca nu are ''timp'' cand sa apara. De asemenea, din moment ce constiinta este eterna, ea n-a fost creata niciodată pentru ca dimensiuna divina nu poate fi masurata cu un sistem pe care il avem noi in timp si spatiu fiindca dimenisuna acea este superioara acesteia! Cat despre intrebarea ta ca nu a exista nimic inaintea de big-bang nu poti demonstra sub nici o forma, din contra este clar si logic ca a fost ceva care a produs big-bangul acela si nu nimicul tau! Daca vrei discutam cat vrei despre dar nu stiu daca si faci fata!
Bine, n-am crezut c-o sa vad un crestin care sa spuna ca in Geneza nu e vorba de creatie. Daca la asta am ajuns, atunci chiar nu mai are rost sa continuam discutia asta, pentru ca e prea stupida, si n-ajungem nicaieri.
Eu ti-am spus ca nu stii cum vad si cum inteleg lucrurile si nu incerc sa te conving de nimic pentru ca nu am nici un folos de pe urma ta! Atata timp cat nu intelegi semnificatia duhovniceasca a cuvintelor niciodata nu o sa intelegi ce vrea sa spuna sau sa deslusesti un text biblic, atat religiosi cat si atei intelegeti pur adliteram si de aceea cadeti in extreme ambele cauzri, atata timp cat nu intelegi ce inseamna foc, sabie, aripa, sageata, piatra etc niciodata nu o sa intelegi ce vrea sa spuna un text biblic pentru ca o sa ramai la intelegerea adliteram! E o nebunie dar asta este adevarul! Uite de exemplu cuvantul piatra sa il analizam putin, citeste in toata biblia unde intalnesti asa ceva si vezi ce intelegi? Crezi ca de exemplu acolo unde le spune dumnezeu evreilor sa omoare cu pietre ei trebuia sa inteleaga adliteram? Pai daca este asa atunci Dumnezeu ii indeamna la crima, adica EL isi incaca propria poruna! Dar studiaza si vezi ce intelegere gasesti! Ce semnifica de fapt piatra in biblie!
Sublime sa stii ca niciodata nu tind sa bag ceva pe gat cuiva ca nu sunt religios fanatic, eu vreau sa dezbatem lucrurile din punct de vedere logic absolut, iar cand te bagi intr-un dialog te rog nu mai generaliza ca si cum toti ar fi la fel pentru ca singur te inseli pentru ca nu stii ce te asteapta si la ce te inhami si ti-am si dovedit si asta se intampla din cauza prejudecatilor pentru a nu a m ai vedea si altceva! Nu este corect cu procedezi, cu o astfel de atitudine nu dovedesti inteligenta ci invers. Eu am discutat cu cateva sute de atei pe diverse forumuri si mai ales pe fecebook si asta nu ca o lauda la tine din partea mea, dar din cati am discutat asa au facut 99% la suta au procedat la fel ca si tine, am avut parte de discuti fructuase cu 1-2 atei care erau bine documentati, aceea da discutie, dar cand cobori discutia atat de jos cu zana maseluta si mos craciun e jenenat din partea unui ateu, daca poate fi numit aceu, eu am pus niste intrebari absolut logice si mai pe deasupra am dat si explicati cu si de ce, dar tu ce ai facut? Majoritatea ateilor scuza-ma ca iti spun nu sunt departe de religiosi cum procedeaza ei intre ei acelasi fanatism dar ai spalat un pic in rest la fel, ambele tabere sunt intr-o extrema! Sa nu imi iei in nume de rau ce ti-am spus ci ca un sfat am scris pentru tine!
Tu mai intai trebuie sa inveti sa scrii, si apoi sa dai sfaturi ateilor.
Iarasi te complexezi? E posibil sa o mai fi gresit din cauza ca scriu repede si mai ales sunt obosit de la munca! Imi cer scuze daca am mai mancat litere!
@sublime89, comel marius are dreptate. Nu tr sa luam cuvat cu cuvant biblia, mai ales ca traducerea poate a fost interpretata gresit.
Revenim la intrebare, imi amintesc ca, citisem nu stiu ce carte... nu cred ca lucifer dorea sa fie ca dumnezeu odata ce fost creat de el. Cred ca dorea mai mult locul de conducere, deoarece credea ca ceea ce face dumnezeu e gresit ( neamintim de imperecherea dintre ingeri si om). Ceea ce a facut el a fost o razbunare impotriva creatorului. Intrebarea este de ce sa razvratit,
A fi dumnezeu inseamna ca poti schimba regulile si jocul.
Nicaieri nu scrie ca Lucifer a vrut sa fie ca D-zeu.
Lucifer a vrut sa fie "mai presus ca D-zeu!" Si asta-i o mare diferenta.
La creatie D-zeu a binecuvantat creatia sa ( a tinut o cuvantare, sau o informare). Omului si femei lui i-a zis: cresteti, inmultiti-va si staptiti peste toate animale si peste tot pamantul.
In felul acesta viata ar fi foarte faina, dar satanismul nu inseamna draci rosii, cruci intoarse si alte vrajuri ce iti deregleaza gandirea, satanismul sta in ideea ca ii si mai bine daca omul stapaneste mai mult, adica stapaneste si peste vointa semenenilor sai: bineanteles ca toata lumea creste... dar pana creste de ce sa nu bagi spaime in copil pana face pe el si sa il terorizezi pana ii rupi ficatii cu "cuvinte" si expresi ca: bau-bau, baba cloanta, balauri, tigani care il fura, sau alti monstrii care il si mananca... si etc (Basmele romanilor - este o colectie de povesti ce depasesc 3000 de volume. Horror pentru copii!).
-Capitolul cu "inmultirea" ii si mai fain cuprinde si mai multe "teorii": sa fie dragoste si de la 10 ani, daca se poate de ce sa nu-i "cuplezi" inca de la gradinita. Oricum sfaturile si literatura in domeniul sexual este enorma, insa responsabilitatea acelor sfaturi nu este asumata de nimeni. Teoriile sunt de doua feluri: ori sexul nu are legatura cu urmasii si ti se cere sa faci "dragoste" in nestire; ori sexul are legatura cu urmasii si ti se cere sa taci si sa stai sa te uiti cum alti "autoconsiderati destepti" iti aranjeaza partenerul (sau partenera) ce le place lor... indiferent de vointa ta.(casatorii aranjate, etc)
La capitolul "stapanesti peste pamant" nu mai exista dubii. Aici nu mai stapanesti nimic daca nu platesti taxe la cei care le cheltuiesc la mare stand cu fundul la soare.
Omul nu a fost creat ca sa stapaneasca si peste vointa altor oameni. Deci a stapanii peste vointa semenilor tai inseamna sa incalci o "regula" care face ca viata sa nu mai aiba sens si bucurie pentru anumiti oameni. Nici D-zeu nu incalca aceasta regula, in schimb, satanistii, putini la numar o incalca si deci astfel au devenit mai presus de D-zeu, ei chiar traiesc stapanind peste vointa altora. Dar se intampla asta nu pentru ca sunt mai puternici ca D-zeu ci pentru ca minciunile lor, povestile lor cu care te sperie, promisiunile lor, etc, etc - sunt crezute de tine si de restul.
De ce a vrut lucifer sa fie ca d-zeu(Lucifer reprezinta planeta Venus) iar d-zeu biblic sau iudeo-crestin il reprezinta pe yhwh acest nume s-a intalnit incepand cu exilul babilonian/Alte dovezi arheologice cat si texte biblice redau tensiuni dintre grupuri care acceptau adorarea lui YHWEH impreuna cu zeitati locale (Baal, e.t.c. )si altii care il adorau doar pe zeul YHWEH.deci prostia aceea cu lucifer si Yhweh este o poveste un basm asa cum si la noi exista poveste cu lupta dintre Harap-Alb si Zmeul si fiecare popor cu basmele lui si grecii il aveau pe zeus si Hades(zeul intunericului)daca chiar crezi in asemenea basm atunci vise placute
Din cauza mandriei sale de cel mai mare dintre ingeri.
El nu stia ca nu poate sa ii semene Lui Dumnezeu ci doar oamenii au aceasta onoare.
Suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui si El e Tatal Nostru.
Pentru ca a vazut marirea Lui Dumnezeu, Atotputernicia Lui Dumnezeu si si-a dorit si el sa aiba aceste lucruri. Asta inseamna a fi ca Dumnezeu si asta si-a dorit el. A fost cuprins de mandrie si astfel a cazut.
P.S.:Crede in aceasta poveste si in toate povestile din Biblie, pentru ca e realitatea. Pe aici sunt multi adepti al stiintei vs religiei, dar mie imi place sa cred ca cele 2 se aseamana.
Lucifer a fost la inceput un inger bun -Ingerul Luminii-. Vazand ce putere avea Dumnezeu, a dorit si el sa o posede. Sa poata controla lumea si sa fie " Imparatul Acesteia ''. Astfel e a pacatuit fiind invidios pe puterea lui Dumnezeu si a fost aruncat din rai.
P.S. - religia nu are o influenta prea mare asupra mea dar totusi sunt pasionata de unele parti din biblie si citesc des despre Satan