Poti sa fii un crestin adevarat si fara a face toate astea zi de zi sau fara a exagera.Sunt oameni care respecta astea crezand ca vor ajunge in "rai", fara sa simta nimic, iar altii isi poarta "dragostea si credinta" in suflet mergand poate de 2 ori pe an.Interiorul, nu exteriorul.
Trist sa vezi lume atat de credula, care dupa ce umple buzunarul popii, gata, sunt asigurati de el ca vor ajunge in "rai". Biserica pe zi ce trece, ia forma unei afaceri.
Cu atat mai mult sa-i fie rusine. Si mersi mult de raspuns.
"De ce am nevoie de biserică pentru relația cu D-zeu?"păi,ar trebui sa vezi direct cu El de ce ai nevoie,nu?
pur și simplu,uneori..." iată eu l-am căutat, dar de-aflat nu L-am aflat; pe nume L-am tot strigat, dar răspuns nu mi s-a dat"
și atunci,faci ce poți,mai deschizi o carte, mai asculți o slujbă, mai cauți sfatul preotului...
Ortodoxia este drumul celor răniți de Dragoste.Atât și nimic mai mult.
(deși nu știu dacă am dreptate, că în ultimul timp vorbesc atât de mult ca și când aș ști ceva despre Dumnezeu, încât cred că am început să pierd incognoscibilul și inefabilul).
Biserica a fost instituită de Dumnezeu.
Faptele Ap. 2:42 ¨Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii, şi în rugăciuni.
Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.¨ Evrei 10:25
Omul este o fiinţă socială. Nu am fost creaţi ca să funcţionăm bine singuri. Noi căutăm mereu societatea şi părtăşia altor oameni care cred ca noi, cu care ne asemănăm sau avem în comun ceva. Biblia ne arată că modelul credincioşilor era de a se aduna laolaltă (Evrei 10:25).
O biserică ne dă un simţământ de apartenenţă, de implicare în viaţa altora şi viaţa comunitară. Oferă un sentiment de siguranţă spirituală, ca să nu fim purtaţi încoace şi încolo de tot felul de idei religioase ciudate. Într-o biserică putem găsi prieteni şi prietenie, părtăşie, ajutor, încurajare, mângâiere şi suport. În biserică învăţăm prin interacţiunea cu alţii ceea ce nu am învăţa niciodată de capul nostru. Într-o biserică ne putem educa copiii, putem lucra cu alţii într-o slujire anume, ni se oferă ocazii de a sluji altora şi de a creşte în feluri şi domenii neaşteptate.
Efeseni 5:25-27 „...Hristos a iubit biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, dupa ce a curatit-o prin botezul cu apa prin Cuvant, ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică slăvită, fără pată, fără încreţitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihana"
Nu ai cum să-L iubeşti pe Domnul Isus şi să dispreţuieşti sau să ignori biserica. Dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu, iubeşti ce iubeşte El, urăşti ce urăşte El.