"Cel mai bun răspuns la o întrebare căreia nu-i cunoști răspunsul e "nu știu". Orice alt răspuns e o minciuna." - Espritch
am gasit citatul pe o pagina atee
http://www.facebook.com/....../photo.php
"doar ca aici vorbim de altceva, iesind din sfera teologiei si intrand in cea a psihologiei." - Dar religia face apel la psihologia umana, ea asa se sustine( "revelatie, extaz mistic, intuitie sau contemplare."). Valorile biblice ataca slabiciunile umane. Credintele oamenilor in forte supranaturale au fost de cand e lumea. Religii au fost si inainte de cele prezente, iar in decurs de mii de ani a fost un timp suficient sa le perfectioneze(imbunatateasaca), in functie de psihologia umana, bineinteles.
Nici eu nu vreau sa conving pe nimeni, cel mult sa introduc scepticismul. Discut de placere si ca sa imi omor timpul, plus ca mai invat si eu cate ceva, o alta parere poate fi un raspuns la o intrebare de-a mea.
Nu evolutia esteo porcarie, ca porcaria este totusi o ferma bine pusa la punct. Teoria in sine nu e gresita, e gresit interpretat de rauvoitori.
Biblia insasi recunoaste evolutia dar trebuie intelese aspectele de baza.
La inceput au fgost pestii si vietuitoarele marii apoi anumalele mici si pasarile, apoi animalele mari si la urma omul.
Ce e rau sa zici ca si Dumnezeu a lucrat intii niste jucarii apoi a trecut la lucruri mai serioase.