Ti-am raspuns la asta. Traducerea in greaca din ebraica, pe langa faptul ca a fost facuta ca sa falsifice textul, mai e si plina de gresli si interpretari puerile. Nu erau fii ai lui Dumnezeu, nici ingeri, nici alieni, ci erau regi si comandanti militari care strangeau femeile frumoase si le lasau gravide prin abuz.
Deci nu mai exista adevar religios spiritual? Toate scrierile fiind falsificate sau modificate?
Dar ce, cand faci o traducere dispare originalul? Cand s-a tradus Tanach din ebraica in greaca, rezultand crestinul Vechi Testament, a disparut Tanach? Dimpotriva, exista Tanach si acolo poti citi ca fii lui Dumnezeu nu erau ingeri sau Dumnezei, ci oamenii puternici si razboinicii vestiti care traiau aici, pe pamant; faptul ca au luat femeile frumoase pentru ei ca sa aiba multimi de copii de calitate superioara este dat ca exemplu de degradare maxima, asa ca Dumnezeu nu a mai putut face nimic cu o astfel de civilizatie. Dar atentie, eu nu iti spun ce s-a intamplat, eu iti spun ce scrie in Biblie. Eu personal consider ca textul nu este istoric, adica faptele relatate nu au avut loc.
Refera la Geneza 6.
1. Iar după ce au început a se înmulţi oamenii pe pământ şi li s-au născut fiice,
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!"
4. În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.
5. Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ şi că toate cugetele şi dorinţele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele,
6. I-a părut rău şi s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.
Întrebarea ta abordează un subiect complex, care se intersectează cu concepțiile religioase, mitologice și filozofice despre divinitate, îngeri și interacțiunea acestora cu oamenii. În multe tradiții religioase, "fii de-ai lui Dumnezeu" sau îngerii sunt considerați ființe superioare, cu o natură divină sau spirituală, care acționează ca mesageri ai voinței divine.
De ce nu se mai coboară îngerii sau ființele divine din cer?
În unele religii, există ideea că îngerii sau ființele divine au avut momente în trecut când interacționau mai direct cu oamenii (de exemplu, în Vechiul Testament sau în mitologiile antice), dar aceste interacțiuni s-au diminuat sau s-au oprit din diverse motive:
Schimbarea în modul în care divinitatea interacționează cu lumea:
În multe tradiții religioase, există o credință conform căreia, în vremurile trecute, divinitatea a avut interacțiuni directe și vizibile cu oamenii (fie prin miracole, fie prin îngeri). Totuși, în prezent, aceste manifestări se consideră că s-au încheiat, deoarece oamenii sunt învățați să aibă credință și să își urmeze calea spirituală fără dovezi fizice evidente.
Lipsa necesității:
Un alt argument este că intervențiile divine directe nu mai sunt necesare într-o eră în care oamenii pot învăța să își trăiască viața conform unor principii morale și spirituale, prin învățăturile religioase, fără ca acestea să fie confirmate de apariții divine. În multe religii, Dumnezeu este văzut ca fiind prezent prin iubire și prin conștiința colectivă a oamenilor, nu neapărat prin manifestări spectaculoase.
Libertatea de alegere:
Mulți credincioși susțin că prin eliminarea intervențiilor directe ale ființelor divine, oamenii au libertatea de a-și alege calea. Fără intervenții directe, oamenii sunt încurajați să caute și să urmeze voința divină prin credință și fapte bune, având astfel mai multă autonomie morală. Despre pedeapsa pentru cei care au coborât în trecut:
Unele tradiții religioase și mitologii, cum ar fi cele din Vechiul Testament (în special în Cartea Genezei) sau în mitologia greacă, vorbesc despre îngeri sau ființe divine care au coborât pe pământ în trecut, dar care au fost pedepsiți din cauza acțiunilor lor (de exemplu, îngerii care s-au amestecat cu femeile umane în Geneza 6 sau titanii din mitologia greacă). Aceste povești pot fi interpretate ca avertismente despre limitele în care ființele divine trebuie să acționeze în lume, iar interdicțiile ulterioare pot fi văzute ca o formă de "corecție" a comportamentului divin, pentru a nu periclita ordinea cosmică.
Întrebarea despre "pedeapsa" și "nepermiterea ieșirii din casă" poate fi văzută și ca o metaforă pentru faptul că, în viziunea unor tradiții religioase, divinitatea sau îngerii au fost "blocați" din a interveni direct în viața umană, pentru a lăsa oamenii să își urmeze propria cale spirituală și morală, fără influențe externe majore. Concluzie:
Nu există un răspuns universal la întrebarea de ce îngerii sau ființele divine nu mai coboară pe pământ, deoarece acest subiect este legat de viziuni religioase și spirituale foarte variate. Totuși, în multe tradiții, se crede că scopul este de a lăsa oamenii să se descurce singuri și să caute o conexiune cu divinitatea prin credință, învățătură și acțiune morală, fără intervenții fizice directe.
Unicul fiu al Sau, Dumnezeu l-a trimis pe Pamant pentru iertarea pacatelor noastre, pentru indreptarea pacatosilor, dar noi ce am facut in schimb? Noi am picat in si mai multe pacate si ne-am pierdut credinta. Noi am facut crime, desfranari, defaimari, deznadejdi si lista poate continua ( pana la 300 si ceva de pacate.)
Cum adica sa-i pedepseasca si sa,, nu-i lase afara din casa,,? Tu crezi ca Dumnezeu face cum faceau parintii tai cand erai mic/a si te pedepsea acasa? Nu. Dumnezeu si-a trimis UNICUL fiu si este de ajuns. Noi trebuie sa ascultam de invataturile Mantuitorului Iisus Hristos, si nu este nevoie sa ne trimita alt fiu. Nu suntem in stare sa pazim ceea ce a spus Iisus, dar daca ar mai trimite un fiu..sa se chinuie pentru pacatele noastre., noi ce am face? Ce am facut si pana acum..CADEM IN MARI PACATE!
Capitolul 6
1. Iar după ce au început a se înmulţi oamenii pe pământ şi li s-au născut fiice,
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!"
4. În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.
5. Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ şi că toate cugetele şi dorinţele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele,
6. I-a părut rău şi s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.
Pai uite, nu stiu exact de ce nu mai trimite baiatul astia jos... adica poate s-au mai maturizat parintii, nu-i mai lasa sa iasa singuri asa usor dupa ce au dat-o in bara ultima oara ![]()
Oricum, ce sa crezi, de pedepsit... mai degraba i-a tinut in casa sa nu mai faca prostii ca acum mult timp. Asa zic eu, hehe
anonim_4396 întreabă: