Zi-le asta copiilor care la 12 ani nu au altceva mai bun de facut decat sa isi caute relatii si sa fie emo daca nu au prietena pana in 14 ani. daca stai 1 saptamana sa citesti categoria aia de dragoste si sex aici, sau pe fb la prieteni sa vezi amorezi la 10 ani iti vei da seama ca ceea ce ti se pare tie normal, copiii au alta dimensiune a celor vazute. copiii sunt curiosi si nu stiu sa fructifice curiozitatea. ei vad, vor sa repete. ia gandeste-te la o societate in care toti in parcuri sau zone unde sunt copii citesc, invata sau fac astfel de activitati. facem pariu ca si acei copii vor tinde sa urmeze comportamentul celor din mediul in care se afla?
tu ca persoana, daca te duci in club unde toti beau, vei fi tentat sa bei.
tu ca persoana, daca te duci la biblioteca vei vrea sa citesti.
tu ca persoana, daca te duci la strand, vei vrea sa faci plaja, sa te relaxezi, sa intri in apa (sa zicem ca nu ai voie, tot vei avea impulsul de a o face).
este normal sa tinzi sa faci ce fac altii. nu cred ca e om care se duce la biblioteca sa asculte manele pe telefon (am zis persoana, nu cocalari). eu stand intr-un cabinet de avocatura m-am apucat sa invat si sa ma interesez. fara sa vreau sa invat (na, m-am lenevit in timp), am inceput doar din curiozitatea celor auzite. nu intelegi 1 data, vrei sa afli, citesti, afli. si mediul modifica persoana.
revenind la subiect. daca tu, eu sau oricine tinde sa urmeze mediul inconjurator ca activitati, la copii ce pretentii sa ai? ala o pupa pe aia, copilul vrea si el, o pupa pe o prietena de prin zona. vad ceilalti copii, hop si ei. e un fel de efect de turma, impropriu spus. varsta pierderii virginitatii la femei a scazut de la 27 de ani acum X decenii la 15 ani in zilele noastre. cum s-a schimbat societatea? proportional cu reducerea aia.
Sa inteleg ca nu stii cine sunt aia de la avatarul meu? sunt 2 personaje dintr-un desen animat cu care am crescut eu. unul din ei este probabil unul dintre cele mai motivante caractere desenate vreodata. presupun ca esti prea tarana de nu stii de dragon ball.
"Mi se pare ironic ca ai o poza cu 2 barbati la avatar si esti impotriva homosexualitatii."
Fara sa ofensez pe cineva, dar ca m-ai facut atent, mai are si username Johnny Bi (!). Nu te supara Johnny stiu de unde vine, dar e haioasa oricum situatia
Sunt crestin, dar nu cred nimic din biblie. serpi posedati de dracu, barci care la dimensiuni de 1/4 din titanic tin peste 25000 specii de animal si milioane de insecte + mancarea aferenta pentru 40 de zile, metoda de a le gasi pe toate in cupluri sanatoase capabile sa reproduca, cain si abel. 2 frati, baieti, cum s-au reprodus mai departe? si multe alte ineptii.
una e sa cred intr-o fiinta suprema care a facut toate cele vazute si nevazute si cu numele de Dumnezeu. alta e sa cred ce au scris unii anonimi cu "functie" despre nebuneli scrise in biblie. unele lucruri sa zicem ca nu au explicatii stiintifice, dar totusi. ca sa vad la discovery ca domne noe a fost ajutat de extraterestrii. aia e o scuza mai buna decat ca le-a facut singur pe toate. sau ca pe arca erau probe de adn de la animale, alta metafora E.T ceva mai credibila decat 50000 animale pe o barca. si animale + prada lor, toate stateau cuminti. iau asta ca fiind cel mai cunoscut lucru din biblie.
fie ele animale homosexuale sau ne, eu raman homofob si aia e. nu stau sa imi explic mentalitatea fata de nimeni. daca sunt homosexuali sa fie in spatii private intre 4 oua sau 4 ochi, nu in public.
si 4. ti-am raspuns, daca vrei mura in gura ia metafora la analiza vezi ce-ti iese
"fie ele animale homosexuale sau ne, eu raman homofob si aia e"... corect, e decizia ta DAR dupa cum ti-am demonstrat, homofobia ta nu are o baza logica iar afirmatiile tale gen "homosexualitatea nu e naturala" sunt eronate (si ti-am aratat de ce).
Ba mai mult de atat, chiar daca e decizia ta sa ramai homofob cu toate ca nu ai o baza logica, asta nu iti da dreptul sa te bagi in vietile altora (aviz afirmatiei tale gen "daca as da eu legi").
'Nu vad logica in asta"... am uitat sa precizez si partea cu "Bi" din numele lui. Vad ca a facut-o altcineva.
"Sunt crestin, dar nu cred nimic din biblie"... povesteste-mi despre versiunea ta de crestinism. M-ai facut curios. Zi-mi despre zeul tau.
Da, am uitat sa precizez si eu partea cu 'bi" (ca fara acea parte nu prea are logica comentariul).
De prosti.Homosexualii au o deficienta de la nastere.Nu ei aleg asta.Pur si simplu nu ii atrage sexul opus.
Dar crestinii nu inteleg asta si pentru majoritatea, ei aleg sa fie homosexuali.
Nu mai au replica:''Hai ma, ca asa te-a facut Dumnezeu'' cum o au la cei handicapati din nastere.
In loc sa-si vada de treaba lor, si sa nu mai zica asemenea baliverne, stau dupa scula unora sa vada pe unde si-o baga.
Simplu. cred in faptura ce a creat totul sub numele de Dumnezeu si fiul sau Iisus, dar nu cred ce tampenii scrie biblia. consider ca porunca "sa nu iti faci chip cioplit" se aplica si bibliei. imi este de ajuns sa cred intr-o fiinta supranaturala care a facut tot ceea ce ma inconjoara, nu si elucubratiile bibliei.
Ofera mai multe detalii ca nu prea are logica versiunea ta.
Cum e cu pacatul? Dar gradina edenului? Care e rolul semizeului sau zeului numit "isus" in versiunea ta?
Nu consideri ca ar fi mai corecta o alta etichetare decat cea de "crestin" in cazul tau? Gen "deist" sau "teist / politeist"?
Daca tu consideri a fi crestin tine de a crede prostiile din biblie este problema ta.
Listuta ta sunt bubele'ncur ale crestinilor? Numai atatea ai gasit? N-ai cautat cum trebuie.
Traiesc intr-o tara democrata si am dreptul sa imi exprim opinii despre cine vreau eu. Evolutia spune ca natura se adapteaza,orice transformare aparuta in natura are loc in urma unui stimul. Nu vad niciun motiv pentru care natura sa creeze acea gena a homosexualitatii de care vorbesc unii.
Mai pe romaneste,curul nu a fost facut pentru a indesa chestii in el,ci pentru a elimina fecale.
Daca am o parere impotriva gay-lor,BANG!,sunt homofob! Oh doamne,cand se inventeaza si cuvantul crestinofob?
Mai urmeaza sa vina unul si sa imi zica : "Eu sunt pedofil \eu sunt necrofil \eu sunt zoofil,ce treaba ai tu cu orientarea mea sexuala? Iti pot dovedi,uite, exista documentare facute de niste cercetatori pur obiectivi!
Nu exista reproducere intre doi indivizi de acelasi sex(din sperma + sperma nu apar indivizi noi, conditiile sunt sperma +ovul +vagin), daca nu ar exista vitro, in cativa ani am disparea toti. Ti se pare ca natura si-ar creea singura asa ceva?
Asta-i raspunsul la ce ti-am cerut? Jalnic. Si eu care credeam ca tu chiar poti sa oferi mai multe detalii legate de versiunea ta. Se pare ca nici tu nu stii ce crezi.
Cine intelege sa inteleaga! Daca tu ai afinitate pentru baieti si ii iubesti e problema ta! TU vei da socoteala de nelegiuirea ta!
Sau e o tampenie, dar nu in intregimea ei. pe asta ai gandit-o? sau si tu crezi ca 50000 de animale, 3 milioane insecte si mancare pentru 40 de zile au incaput pe o barca de vreo 50 metri lungime? povestile astea nici copiii nu ii adorm. ce e poveste e poveste, dar totusi e si partea aia in care cineva a creat tot ce exista si big bangul nu e o explicatie. asa ca prefer sa cred intr-un zeu care a facut tot ce exista, si acesta sa fie Dumnezeu. asa ca nevoia mea de a crede in supranatural nu se intersecteaza cu biblia si povestile ei decat in numele zeului in care cred.
andytza întreabă:
andreiadrian0123456789012 întreabă: