| kriystina19 a întrebat:

De ce se saruta crucea la ortodoxi? Nu credeti ca este pacat?

Răspuns Câştigător
| Danielcristian a răspuns:

A saruta crucea clar e pacat, a saruta icoana clar e pacat, a saruta icoane sau ati face cruce este inchinare, iar in exod 20, porunca 2, spune clar ca e pacat.

19 răspunsuri:
| OctoberandApril a răspuns:

Toti crestinii saruta crucea, nu doar ortodocsii.

| kriystina19 explică (pentru OctoberandApril):

Eu sunt o crestina dar nu sarut crucea.

| OctoberandApril a răspuns (pentru kriystina19):

E un gest religios pe care alegi sa-l faci sau nu. eu ziceam doar ca si catolicii si ortodocsii si penticostalii si baptistii si adventistii etc saruta crucea.

| kriystina19 explică (pentru OctoberandApril):

Te contrazic 100% despre adventisti si iti spun ca ei nu se inchina la nimic doar la dumnezeu si nu saruta crucea pentru ca nici nu o au nici nu isi fac semnul cruci pentru ca e pacat.

| OctoberandApril a răspuns (pentru kriystina19):

Ai dreptate.
am gresithappy

| rutanklan a răspuns:

Pacat ar fi daca ar folosi-o pe post de jucarie sexuala happy. Asa e doar un alt mod de control al credinciosilor.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Cruce e ceva simbol

| kriystina19 explică (pentru ateuNEGATIV):

Si de ce trebuie sa il saruti daca este doar un simbol.
In viata ta sau a mea pot exista multe simboluri pe toate le saruti?

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru kriystina19):

Eu am fost botezat ortodox si catolic asa mi se spunea ca e un simbol, da exista dar nu saruti crucea si pe isus

| catalynx a răspuns:

Asta ai inteles tu deoarece faci parte din cu totul o alta secta. La voi e pacat la noi este un semn de respect.

Concluzia ca a saruta obiecte sfinte este pacat o trageti din partea in care Iuda il tradeaza pe Isus prin sarut insa nu este asa si la obiectele sfinte. Incurcate mai sunt sectele astea of of of

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru catalynx):

Toata chestia e sa nu te inchini materialului din care este facuta, ci doar la ceea ce simbolizeazabig grin

| catalynx a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Pai da la asta ma refer

| kriystina19 explică (pentru catalynx):

Nu cred ca este un semn de respect sa iti faci semnul crucii, parerea mea pentru ca atunci cand tu iti faci semnul cruci ii aduci aminte Domnului Isus de chinul sau si cred ca si tu daca ai fi trecut printr-o suferinta mai grea nu ti-ar placea ca cineva sa iti tot aduca aminte ai vrea sa uiti nu?
Cat despre concluzia de mai sus noi nu ne luam dupa Iuda ci nu sarutam crucea si nu ne facem semnul cruci pentru ca in biblie in porunca a-II-a scrie sa nu iti faci nici o infatisare a lucrurilor care sunt in ceruri sau jos pe pamant.

| catalynx a răspuns (pentru kriystina19):

De curiozitate din ce religie faci parte?

M-am nascut ortodoxa si parintii mei sunt inca ortodoxi dar eu sunt pe punctul de a incheia un botez cu Dumnezeu la adventisti.

Aha pai intre aceste doua religii exista foarte mari diferente acum fiecare religie cunoaste intr-un mod diferit credinta fata de Dumnezeu. Totusi vin si spun ca nu ai dreptul sa ne critici si noi putem face asta fiecare intelege in mod diferit religia si nu ne poti acuza ca facem un pacat daca ne facem semnul crucii sau daca sarutam pe cele sfinte.

Dar eu nu acuz pe nimeni fiecare face dupa cum doreste asta nu e treaba mea doar ca eram curioasa si nu stiam motivul de a saruta crucea.Eu am zis ca e pacat pentru ca asa consideram noi nu am spus ca este obligatoriu sa faca toata lumea acest lucru fiecare crede ce vrea.
Am precizat ca este parerea mea ca este pacat si poate a inca cativa oameni nu am spus ca toata lumea trebuie sa nu mai sarute crucea pentru ca e pacat.
Chiar ti-am scris ca familia mea este ortodoxa si face aceste lucruri dar eu ma impotrivesc sa sarut o cruce unde toata lumea isi poate lasa saliva sau rujul de pe buze este un pic dezgustator mai ales sa sarut mana preotului ca ce chestie? Am vazut asta la multe manastiri. Este cumva mana preotului sfanta sau ceva de genu? nu cred. Eu una raman cu ceea ce cred si doar mana lui Isus i-as sarutao daca as avea ocazia.

Ok am inteles insa doar ti-am zis. Noi il mai chinuim pe Isus si cand facem pacate. In functie de pacatele noastre el este chinuit deoarece atunci cand a fost pe pamant la fel lumea a fost rea mai ales cu el. El a venit sa ne spele noua pacatele insa vad ca lumea nu s-a schimbat ba din potriva lumea de azi e mull mai rea decat atunci.

| VrajitoareaIntunecata a răspuns:

Hmmm, probabil. Uite de exemplu mie mi se pare pervers sa stai in genunchi cu mainile pe pernele alea in biserica.