Cum nu au comis pacatul primordial? Pai marul cela a fost un pacatos, d-aia i-a si stat in gat lui Adam;))
Ca sa nu mai vorbesc de sarpe... tabloul este complet: pagani pacatosi!
http://www.amaruideciocolata.ro/......-elder.jpg
Https://en.wikipedia.org/wiki/Hayflick_limit
asta daca ai timp poti sa citesti ca sa te lumineze putin.
Asta e discutabila. Mai avem putin si spargem regula.
E demonstrata cel putin.
Potrivit Bibliei doar omul a fost creat cu capacitatea de a trăi veşnic. Fauna şi flora nu a avut de la bun început această perspectivă.
Daca doresti pe scurt citeste in BiblieRomani 5:12-21; Geneza3:14-19.Tot pamantul este blestemat de Dumnezeu, pana ce va fi curatat, de pacat si moarte mai este doar putin timp. Daca doresti mai vorbim.
Pai Dumnezeu ne considera pe toti la fel.De exemplu nu eu am fost primul care a pacatuit, dar am fost blestemat devenind muritor din cauza altora care l-au comis.Ca as fi om, sau viezure e acelasi lucru, cred. Dumnezeu nu diferentiaza in functie de specii.Un copil nou-nascut, acum 5 minute sa spunem, n-a facut nimic, dar tot moare.Conteaza ca-i om sau nu? Nu.Toti au primit pedeapsa.De ce? Probabil ca sa intelegem toti pacatul si sa alegem:Rai sau Iad.De fapt lucrurile pe care trebuie sa le facem ca sa ne decidem locurile
.
Bune intrebare
. Astept sa vad crestini cum incerca sa se invarta pe langa raspuns ![]()
Uita-te mai jos
Ele nu mor, se ofilesc.
In fine:
In Biblie se aplica pacatul doar oamenilor.
Pai si animalele de ce, mor? ele nu au avut nici o vina nu? (intru in jocul crestin)
Atunci de ce mor animalele?
Pai cica moartea a aparut odata cu intrarea in pacat si nu iarta nimic, mai ales animalele si plantele pe care dumnezeu le-a facut ca omul sa se foloseasca de ele. Bonus: http://i.imgur.com/Z6LGDwP.png
Daca o luam biologic, ele mor din boli/batranete cum murim si noi.
Daca o iei pe credinta, asta ziceam de acum 4 ani, credinta n-are sens.
Plantele n-au viata, doar pretindem noi.
Normal. gandeste-te daca plantele/florile nu ar muri, cate sute de miliarde de plante/flori ar fi...ne-am ineca in ele. + de aia exista si sezoanele si anotimpurile, fiecare spicific lor. Si animalele nu sunt oameni.
Nu stiu ce raspuns mai concret sa-ti dau.
Deci sezoanele exista din cauza ca plantele trebuie sa "moara", nu plantele "mor" din cauza ca exista sezoanele... M-ai dat gata!
. Asa e...
Atunci de ce am fost creati cu sistem reproductiv?
Nu, deci eu enumeram anumite lucruri. Cum ca sunt anotimpuri, sezoane, deci nu are cum o planta sa traiasca totdeauna, nu? (ma grabeam)
Animalele si plantele mor pentru ca sunt si ele formate din sisteme care la randul lor sunt formate din celule iar cand o celula se imbolnaveste aceasta boala se raspandeste in intregul sistem fie el cel respirator reproducator etc. si acele boli raspandite prin organism pot cauza moartea sau mai pot muri din cauza ca acele celule imbatranesc mor se reproduc iar cand mor mai multe decat se nasc atunci sistemul slabeste si incet incet se stinge
animalele mor pentru ca sunt construite asemenea omului iar plantele sunt organisme inferioare dar si la ele se aplica aceeasi regula + ca mai este si un lant trofic trebuie sa moara un individ ca sa faca loc altuia sa se dezvolte cam asta ar fi explicatia pe care inclin sa o cred eu iar faza cu pacatul primordial ce sa zic... Eu as crede ca atunci cand Dumnezeu i-a aruncat pe stramosii nostii pe pamant le-a oferit toate conditiile pentru a supravietui aici asa ca le-a dat animalele si plantele ca surse de hrana si ca sa ii ajute sa evolueze fiind materii prime pentru diverse lucruri sau camarazi loiali si din moment ce ele sunt aici ca sa ne slujasca anumite nevoi automat ne apartin si mor impreuna cu noi deoarece si ele fac parte din aceasta pedeapsa si cred ca si ei vrand-nevrand sunt siliti sa imparta acest pacat cu noi
Daca exista doar ca sa ne slujeasca, de ce incurajati mila fata de animale?
N-AU voie servitorii mei sa traiasca!((:
La fel cum a spus Noisy Dream, ele ne pot fi camarazi.Si nimeni nu ma obliga sa nu-mi fie mila.Plus,nu cred ca cineva care ar vrea sa dispara animalele de pe planeta ar putea sa fie milos fata de oameni.