Pai am gasit si nu este vorba despre viol si de curvie, deci fata violata nu este omorata. ''Dar daca barbatul acela va intalni pe camp o fata logodita si o va forta sa se culce cu el, atunci doar barbatul care s-a culcat cu ea sa fie ucis.'' 25(aici este vorba de viol)
1. Depinde de traducere
2. Prin absurd, chiar daca ar fi curvie, e "moral" sa omori?
Fată tânără, logodită cu bărbat şi cineva o va întâlni în cetate şi se va culca cu dânsa
Pune pe mama ta sa citeasca ce scrie ca tu nu poti procesa datele. Apoi ea sa formuleze niste chestii simple si pe intelesul tau, Eu nu vad victima ca si ei spun bine ca trebuia sa tipe. Poate era un extraterestru si a paralizat victima cu piper mexican si boia iute de ardei, cine stie poate o alerga cu caldarea de formol?
1. Depinde de traducere
2. Prin absurd, chiar daca ar fi doar curvie, e "moral" sa omori?
Banuiesc ca victima nu statea in ferentari si umbla cu droguri sau etnobotanice sa nu mai stie de ea, nici ca era beata nu pomenea, poate o fi imbatat victima si ea nu stia.
Intrebarea mea este daca e moral sa o ucizi pe victima sau sa o pui sa se marite cu violatorul.
1.Pai chair e vorba de curive. 2.Nu se refera neaparat al omorat, asta nu e un sens propriu.(Adica astfel ar merita, fiindca nu e corect sa ucizi, dar din pacate unii omanei de la aceea vreme interpretau aceste cuvinte altfel si faceau pacatul de a omori) Si referitor la intrebarea ta, fiindca e vorba de curvie ar merita amandoi sa fie omorati, sigur nu trebuie neaparat sa ii omori, dar pedepsiti oricum ar trebui.
Daca nu se refera in sensul propriu, poate nici Iisus nu s-a nascut dintr-o virgina "la propriu", si pote nici nu a inviat "la propriu"
Nu are rost sa iti explic, nu cred ca stau sa iti explic toata biblia doar pentru simplul fapt pentru ca nu vrei sa crezi, dar macar nu mai interpreta cuvintele.Si in acel caz se refera la propriu ( in caz ca expresia ''a inviat din morti'' tie unul iti suna altfel eu nu am ce iti face)
Tu ai un raspuns dupa chipul si asemanarea ta ce ma bati pe mine la cap Vad ca stii sa citesti lasa metinul si pune burta pe carte