"Dumnezeu nu intervine in libertatea omului"... cam cat de importanta e libertatea omului pentru dumnezeu? Cica dumnezeu e prezent peste tot deci la un viol, dumnezeu este acolo nu? De ce nu il opreste dumnezeu pe violator? Din moment ce el incalca libertatea mai multor persoane (sa zicem ca a avut mai multe victime), dumnezeu nu intervine pentru ca ii pasa de libertatea lui? Ce se intampla cu libertatea victimelor? Poate o sa zici "da, dar o sa sufere in iad". Chiar daca el ajunge in iad, va face asta ca persoanele respective sa nu mai fie violate? Ce se intampla daca pe patul de moarte, violatorul isi cere iertare de la dumnezeu? Practic, el ajunge in rai nu? Cam cat de minunat e ca victima sa-ti vezi "prietenul"? Spune-mi mai multe despre cat de mult "iubeste" zeul tau oamenii si cat de "corect" este fata de ei.
"Gaia nu putem pune egal intre mingi si Dumnezeu"... ba da putem, eu tocmai am facut-o. Am prezentat aceleasi conditii pentru existenta mingilor respective (trebuie sa le cauti din inima). Deci...
Ai crede asa ceva? Da sau Nu? Daca Nu, ai un motiv suficient de bun si de logic?
"si daca exista ce faci "... ce ai folosit tu aici se numeste pariul lui pascal si cred ca stii asta. Daca chiar exista un zeu care este cu adevarat drept, nu il intereseaza ca eu ii contest existenta sau ca nu vreau sa ma inchin lui. Ce conteaza pentru el este ca eu sa fac lucruri bune. Atat.
1 - Folosind pariul lui pascal, esti constient ca si tu ai sanse de 99% sa ajungi intr-un loc poate mai oribil decat iadul crestin daca ai gresit zeul la care sa te inchini nu?
2 - Tot folosind acest pariul rezulta ca tu crezi in dumnezeu de frica "sa nu pierzi totul". Ai impresia ca zeul tau nu stie ca tu de fapt nu i te inchini pentru ca il iubesti ci pentru a castiga "puncte bonus"?
Daca as face asta doar pentru puncte ar fi problema o fac pentru ca e viu il iubesc cu toata fiinta mea si nimic nu va schimba asta da sa traiesti ca o planta e pacat ca ai constiinta tu ca om ma doare sa vad ca inca bateti cuie in mainile lui pierdeti timpul alergand dupa himere nu aveti scop si alergati in cerc nu ati obosit ma oamenilor nu va ajunge
Cum adica de ce te intreb? Pentu ca mi-ai dat un raspuns pe care nu l-am inteles.
Ce inseamna "ba...ile "? Nu m-am prins.
Nu am copii.Cand voi avea o sa-i educ ca sa aiba o viata frumoasa.
Tu nici macar nu stii ce afirmi. Vorbesti aiureli.
Tu crezi ca daca eu fac pacate vor suferii copii mei. Vorbesti despre niste lucuri inutile.Lasa-ma,ma indispui si nu vreau sa te jignesc.
Crede-ma ma abtin cu greu.
Si sa revenim la partea cu mingile...
Ai crede asa ceva? Da sau Nu? Daca Nu, ai un motiv suficient de bun si de logic?
Dont giveup? te indispun? sa vezi ce s-au enervat unii pe Iisus Hristos cand acesta le arata pacatoasa in care traiesc ei, si cand nu o facea, modul lui de viata si credinta si faptele lui, contrasta atat de mult cu ale lor incat a inceput sa-i doara ca Dumnezeu insasi era cu ei.si l-au rastignit pe cruce crezand ca vor scapa.te abtii sa nu ma jignesti? ma opresc pentru a nu-ti da ocazia sa fii rau.dar ca nu intalegi ce vreau sa spun nu ma e vina mea.imi pare rau.
Am inteles ce vrei sa spui.
Insa, am observat ca tu nu-l iubesti pe Dumnezeu.Ti-e frica de el.Crezi ca daca te indrepti impotriva lui te va pedepsi si mai ales iti va pedepsi copii.Asta te doare.
Ce mi-ai spus tu mai sus sunt niste chestii pe care le stiu.Cum am mai spus, nu pot crede in asa ceva.E fara sens.
Tu vorbesti de rautate? Te rog frumos.
Cum l-ai vazut?![]()
Cred ca dai un raspus doar ca sa scapi de Gaia.
Sa inteleg ca raspunsul tau la intrebarea mea legata de mingi e Nu. Ai avea un motiv suficient de bun si de logic pentru a nu crede in existenta mingilor mele invizibile?
Tu esti papalel cu toata lumea.
Ma faci"ieftina"?
Nu vezi ce penibil esti? Esti un vierme, daca ai fi in fata mea te-as strivi.
Daca el sia creat destinul ce liber arbitru poti avea? sau daca te lasa sa faci ce vrei nici el nu stie totul in fine nu cauta ratiunea in religie
Dar tu, scumpa mea, ce facem aici?
Dacă tu pleci automat de la premisa că El nu există, toată discuţia aceasta nu işi are rostul. Pentru a-L căuta, trebuie intâi să iţi asumi acea marjă de eroare, şi să spui cu sinceritate,, Poate...totuşi''. Fii măcar onestă intelectual. Admite faptul că NU deţii toate coordonatele problemei şi că există o şansă de a te fi inşelat in ceea ce priveşte existenţa divinităţii.
Când il cauţi pe Dumnezeu, trebuie doar să fii sincer in dorinţa ta de a-L găsi. Iar El ţi se va releva.
Insă dacă ne prezentăm cu atitudini gen,, Hai, tataie, să vedem cu ce se mănâncă Majestatea dumitale.'', ne amăgim singuri. Dumnezeu nu se lasă batjocorit.
Aşadar, fii sinceră şi spune atât,, Poate...''. Iar de-acolo-ncolo, caută şi vei afla.
El a facut deja primul pas atunci cand L-a dat pe Isus ca sa moara pentru pacatele intregii lumi. Si Biblia spune ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa ajunga la cunostinta de Dumnezeu. Daca ai incerca macar sa-L chemi in inima ta vei vedea ca El nu se lasa asteptat. Tu doar trebuie sa-L rogi si El va face restul!
Dumnezeu a raspuns pentru tine, stia ca il vei intreba
.
"Eu nu i-am creat pe djinni şi oameni decât pentru ca ei să Mă adore." (Coran 51:56)
"Oare credeţi că v-am creat pe voi fără rost şi că nu vă veţi întoarce la Noi?" (Coran 23:115)
"Eu nu i-am creat pe djinni şi oameni decât pentru ca ei să Mă adore. Eu nu voiesc de la ei întreţinere şi nici nu voiesc ca ei să Mă hrănească pe Mine... '' (surat Adh- Dhariat:56-58)
"Fiecare suflet este zălog (prizonier) pentru ceea ce şi-a agonisit."(surat Al-Muddethir:38)
Şi pe suflet şi pe ceea ce l-a plăsmuit. Şi i-a insuflat lui nelegiuirea sa şi evlavia sa / Izbândeşte cel care-l curăţeşte / Şi pierdut este cel care-l strică!" (surat Aş-Şems:7-10)
"Acela care săvârşeşte un rău sau este nedrept cu sine însuşi iar apoi se roagă lui Allah de iertare, acela Îl va afla pe Allah Iertător şi Îndurător." (surat An-Nisa:110)
"Şi pe cei care dacă au săvârşit o faptă josnică sau au fost nedrepţi cu propriile lor suflete îşi aduc aminte de [măreţia lui] Allah şi cer iertare pentru păcatele lor şi cine poate ierta păcatele decât Allah?! Şi care nu persistă cu bună ştiinţă în ceea ce săvârşesc. Răsplata acestora va fi iertarea Domnului lor şi Grădini pe sub care curg pâraie şi în ele vor avea sălaş veşnic. Şi ce minunată răsplată pentru cei care fac bine." (surat Al-'Imran 135-136)
Eu nu cred ca esti intr-atat de rea incat faci numai si numai rau tie si celor din jurul tau dupa care o iei de la capat facand si mai mare rau fara ca sa-ti pese ..eu nu cred asta si de aceea nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu ''Iadul'' (O lume creata special pentru anumite suflete).
Bunul Dumnezeu iubeste omul. El a creat omul spre fericire.Dar cel care nul accepta pe Dumnezeu nu vrea sa fie fericit. Imagineaza-ti cat de bun este Dumnezeu ca asteapta omul toata viata lui ca sa se intoarca de la pacate. Caci Iisus spune: De cate ori veti veni la mine eu va voi primi, nu va voi alunga. Pai daca Iisus Hristos a murite pentru tine tu sau eu ii intoarcem spatele?
Dumnezeu nu vrea sa piara nimeni, dar omul isi alege pieirea. Dumnezeu a dat lbertate omului sa aleaga, sa nu zicem noi ca ne-a facut ca pe niste marionete. Daca vrei fericire il alegi pe Iisus daca vrei fericire de cativa ani si dupa aceea chinuinta vesnica alegi raul. Este foarte simplu.Toate legile pe care le-a dat Dumnezeu sunt spre binele tau si al meu. Dar omul cum este prost si iubitor de placeri el crede ca e mai destept ca si Dumnezeu. Uita-te cate s-au intamplat de cand a murit Ceausescu din cauza ca vroiau oamenii libertate.Omul din ziua de astazi vrea libertatea pentru destrabalare pentru rau nu pentru bine. Ceausescu cea ce a facut mai rau ii ca nu a permis cultul crestinismului si alimentatia. Ca in rest si astazi traia.
Pai DUMNEZEU nu asculta pe oameni doar ce zice gura ci inima. Uite-te ca talharul de langa Iisus si-a cerut iertare dn inima.Pentru ca s-a intors in ultima clipa dar daca zici doar cu gura Dumnezeu nu te asculta pentru ca El stie ce ste in inima ta. El stie si ce gandesti. Dumnezeu a lasat raul si bunul impreuna. Ca la a doua venire a lui Hristos sa incununeze pe cei buni cu slava si viatavesnica iar pe cei rau cu pierzanie si rusine vesnica. A si Dumnezeu este drept intotdeauna. Niciodata nu trebuie sa judecam legile Lui ca noi ar putea sa ne inselam.Asa ca dreptatea lui Dumnezeu este buna.
Dontgive up? mi-e frica de distanta si departarea de care ma aflu de Domnul.mi-e groaza ca nu ma pot apropia de el, si mi-e frica de pacatele mele nu de Dumnezeu care m-a iubit atat de mult incat a dat pe singurul sau fiu, sa plateasca pacatele mele, pe cruce.mi-e groaza ca la o dragoste atat de mare.am o credinta atat de mica aproape inexistenta.si nu e drept.iar eu ma mint singur ca sant un om vertical.dar cocosat de multimea pacatelor.
Intr-adevar El te-a creat dar fiecare a avut dreptul de a-L alege sau nu pe Dumnezeu.
Nu este asa el ne a creat cu scolul de a transforma de la inceput pamintul intr un paradis El nu a intenţionat ca oamenii să îmbătrânească şi să moară şi nici ca ei să distrugă mediul înconjurător. Însă, din cauza alegerilor greşite făcute de primii noştri părinţi, cu toţii am moştenit păcatul şi moarteaTotuşi, scopul lui dumnezeunu s-a schimbat. În viitorul apropiat, pământul va fi un paradis
Sint de acord cu rocco09 Trebuie să iubim viaţa noastră
si sa avem respect fata de ea finca asta este un dar minunat de la dumnezeu