"Dumnezeu nu intervine in libertatea omului"... cam cat de importanta e libertatea omului pentru dumnezeu? Cica dumnezeu e prezent peste tot deci la un viol, dumnezeu este acolo nu? De ce nu il opreste dumnezeu pe violator? Din moment ce el incalca libertatea mai multor persoane (sa zicem ca a avut mai multe victime), dumnezeu nu intervine pentru ca ii pasa de libertatea lui? Ce se intampla cu libertatea victimelor? Poate o sa zici "da, dar o sa sufere in iad". Chiar daca el ajunge in iad, va face asta ca persoanele respective sa nu mai fie violate? Ce se intampla daca pe patul de moarte, violatorul isi cere iertare de la dumnezeu? Practic, el ajunge in rai nu? Cam cat de minunat e ca victima sa-ti vezi "prietenul"? Spune-mi mai multe despre cat de mult "iubeste" zeul tau oamenii si cat de "corect" este fata de ei.
De ce frizerii permit ca boschetarii să umble cu părul vâlvoi și netuns pe străzi? Nu asta e datoria lor, să tundă părul oamenilor?!
De ce doctorii permit ca oameni bolnavi, dar care nu au situație materială, să moară pe capete? Nu asta e munca lor, să ajute oamenii?!
De ce hotelierul permite ca oamenii fără adăpost să doarmă pe străzi, în scări de bloc? Nu aste e o parte din datoria lor, să ofere un loc de dormit, un acoperiș deasupra capului?!
De ce se întâmplă asta? De ce sunt oameni flămânzi, fără adăpost, neîngrijiți?
Sunt sigură că ai înțeles unde bat. Iar dacă nu, te rog să îmi spui, dar nu sarcastic.
Nici macar un singur exemplu dat de tine nu are atributele zeului tau si sper ca esti constienta de asta. Sper ca ai realizat ca exemplele cu hotelierul si frizerul nu sunt nici corecte nici bune. Doctorul nu este nici atotputernic nici omniprezent, motiv pentru care nu poate face mare lucru pentru cei bolnavi. Sunt si doctori care ii ajuta pe cei care nu au o situatie materiala buna.
Spune-mi motivul pentru care un zeu "bun, drept, care iubeste oamenii, atotputernic si omniprezent" nu ar salva o persoana de la viol, crima sau alte lucruri de genul acesta...
Fiecare zi in care tu traiesti este o dovada a existentei lui.Mananci? Respiri? Traiesti? Oare i-ai multumit vreodata pentru astea? Si te mai intreb eu pe tine,oare merita sa fie batjocorit fiul sau Isus Hristos pentru tine?! Pentru mine?! si pentru toti cei care sunt pe lumea asta?! NU, dar pentru ca Dumnezeu este dragoste, si te-a creat din dragoste, pentru ca te iubeste, si-a dat pe unicul sau fiu sa moara pentru pacatele tale.Si te-a creat pe pamant, pentru a-l iubi, si a-l recunoaste.Acum o sa-ti caut un link, sper sa aiba un efect pozitiv. http://www.youtube.com/watch?v=SDGC6mbfiEM Te rog, uita-te pana la sfarsit, sunt 18 min. si 16. sec. in care o sa obsevi cat de mult te iubeste Dumnezeu.Te rog!
Trist! Chiar m-a impresionat, stiam povestea, dar e mult mai frumos cand o vezi.
Nu sunt impotriva crestinismului, asta o dovedeste si avatarul meu.
Atunci de ce nu-l accepti in viata ta? Daca nu esti impotriva crrestinismului, inseamna ca nu esti nici impotriva Lui, dar totusi de ce nu-l accepti?