Ce ai uitat sa spui era ca Newton era un eretic si jumatate: nu credea in Sfanta Treime, nu credea ca Isus e Dumnezeu si considera adorarea lui Isus ca fiind Dumnezeu drept cel mai grav pacat (si anume idolatrie).
Exact,unii vor merge pe Newton altii pe Einstein eu ii respect pe amandoi dar spun ca Newton a spus adevarul.
De apreciat ca Einstein a precizat-pentru mine-.Eu cred ca Newton vorbea de Cineva pe care in cunostea, Einstein cel putin pana cand a scris citatul, nu il intalnise( nu putem sti exact in privinta numanui care sunt ultimele ganduri constiente).
Crestinii vor spune ca Newton, ateii vor spune ca Einstein, si nu vom ajunge la nici un numitor comun, desi este vorba despre 2 ilusti ai omenirii
In fata armoniei cosmosului, pe care eu, cu mintea mea limitata, sunt in stare sa o recunosc, inca mai sunt oameni care sustin ca nu exista Dumnezeu. Dar ce ma infurie cu adevarat este faptul ca ma citeaza pe mine pentru a-si sustine aceste parer- Einstein
Einstein: "Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti.Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia
Pe timpul lui newton repet din nou notiunea de ateism nu prea era populara, nimeni nu putea sa spuna ca e ateu ca era ars pe rug
Din punct de vedere stiintific, dreptatea ajunge la (asta o sa va surprinda) Newton. Ca sa deducem putin limitarile lui Einstein in ceea ce priveste gandirea luati in calcul ca in ecuatiile de camp, cea mai mare realizare a lui pe langa teoria relativitatii, nu au inclus niste forte esentiale si cam greu de omis: Torsiunea si Efectul Coriolis. De asemenea stiinta accepta existenta lui Dumnezeu. Einstein era limitat de fizica cuantica si de premiza ca totul poate fi explicat fara sa il adaugam pe Dumnezeu in ecuatie ( incercarile de a intocmi aceste explicatii au esuat indiscutabil )