De fapt e "ma-tii" fir-ar mama ei de cratima
Si on topic : cand vezi popi care dau un sut in cur (la propriu) unui cersetor sa plece de langa biserica, nu prea iti mai vine sa crezi ca este un loc de binefacere. Eu sunt convinsa si voi fi mereu ca este o afacere.
Evident ca exista si exceptii, exista si preoti care vor doar sa ajute si nu sa faca bani. Dar sunt rari si greu de gasit.
Biserica este locul in care fiecare om primeste hrana pentru suflet, nadejde, mangaiere, balsam.
Pentru credincioşi este o binefacere şi o binecuvântare.Pentru oameni bisericii e cea mai mare afacere.
Un loc de binefacere şi terapeutică spirituală...
, cu excepţia unor persoane nedorite şi "dezorientate" care şi-au ratat profesia şi mântuirea, devenind din interior, cei mai mari duşmani ai acelor biserici, ai acelor locuri de binefacere şi terapeutică spirituală...
În aceste condiţii, fondurile proprii obţinute din ateliere de pictură, tipografii, întreţinerii suprafeţelor agricole, impozitele strânse de la preoţi de către episcopii, taxele seminariilor teologice şi facultăţilor de teologie, toate aceste sume sunt astfel foarte importante pentru acoperirea cheltuielilor necesare, asta în timp ce salarizarea preoţilor se face doar în proporţie de 40% de la stat.
Veniturile mari sau mici ale tuturor episcopilor, mitropoliţilor, patriarhilor Bisericii, rămân după decesul lor acestui buget, care va reprezenta fondul disponibil pentru costurile instituţiilor în anul imediat următor.
Te drgohezi cam mult spalacitule!
Bugetul obţinut din fonduri proprii (care „îngrijorează" pe mulţi) este utilizat pentru susţinerea costurilor de funcţionare a instituţiilor sociale aflate sub directa îndrumare a Bisericii Ortodoxe Române: 121 de centre pentru copii; 35 de centre pentru vârstnici; 106 cantine sociale şi brutării; 52 de centre de diagnostic şi tratament, cabinete medicale şi farmacii sociale; 23 de centre de consiliere şi asistenţă a familiilor în dificultate; 2 centre pentru victimele traficului de fiinţe umane.
În afară de acestea, există şi cheltuieli considerabile în privinţa misiunii şi asistenţei spirituale a Bisericii pentru românii din străinătate: există 3 Mitropolii (constituite din 3 Arhiepiscopii şi 6 Episcopii) în Europa, o Arhiepiscopie pe continentul american şi o Episcopie a Australiei şi Noii Zeelande. Biserica Ortodoxă are desfăşurate spaţii de misiune chiar şi în ţări din Africa, efort care presupune iarăşi oarecare cheltuieli. Costisitoare cheltuieli se repartizează şi lucrărilor de reconsolidare, reconstrucţie de biserici.
Vreau sa vad sa stiu si eu care sunt centrele si casele alea de batrani, lasa ma frate cu mizeriile astea! in schimb putem sa vedem straie aurite, masini de lux si burti interminabile!
În afară unor contradicţii izolate, nedorite, există cazuri în care preoţii aşează pe primul loc parohia, chiar în detrimentul propriei familii, şi se oferă trup şi suflet filantropiei...
Un astfel de caz este şi cel al Părintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului - fondatorul Pro Vita. El se ocupa de cresterea copiilor orfani precum si a celor salvati de la avort pentru a li se acorda,,, dreptul la viata". Desi numarul lor este foarte mare, undeva intre 300 si 400 (cu mai bine de un an în urmă avea 328 de suflete), asociatia Pro vita de care se ocupa Parintele Nicolae T. este gata sa primeasca orice alt copil care ar putea sa fie salvat pe aceasta cale de la avort... Puteti gasi mai multe informatii şi pe youtube sau internet,... (http://www.valeaplopului.com/)
Un alt exemplu asemănător este cel al părintelui episcop vicar de Cernăuţi Mihail Jar, cu reşedinţa la Bănceni. El creşte peste 400 de copii orfani la Căminul din Molniţa. Cert e că, din 1990 încoace, lucrarea Părintelui Mihail nu a mai putut fi oprită de nimeni şi nimic. Pe locurile până nu demult pustii ale Bănceniului, astăzi de ridică o mănăstire cu aproape 200 de vieţuitori. Tot aici îşi găsesc lăcaş şi alinare peste 100 de bătrâni, care primesc nu doar mâncarea de zi cu zi, ci şi asistenţă medicală şi, nu de puţine ori, sprijin pentru familiile lor.
Exceptii rare! dar in general e invers
Avand in vedere ca toti popii sunt bine din punct de vedere financiar, nu cred ca se datoreaza asta salariului de bugetar de la stat
Eeei..adevarat..catedrala prostirii neamului presupun ca din banii prostilor a fost ridicata si nu pe munca lor( munca de altfel total neprofitabila)
Biserica este un cancer, cea mai veche afacere de cand e lumea.
http://imageshack.us/photo/my-images/19/69475382289768522182132.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/217/42092536094710398978211.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/16/38559636592801682502447.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/443/20819336396247368824519.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/10/somaliaw.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/694/20630836105598064556110.jpg/
Nici nici, nu e nici o societate de profit, sau biblic nu asta ii e rolul, si nici o organizatie caritabila, desi multi cred ca e cand una cand alta
Teoretic e caritabila,, practic nu. doar cere si cere bani de la popor si atat. prea mare nesimtirea
Eu pot sa iti dau n exemple de actiuni caritabie ale bisericii, tu ai cu ce iti sustine afirmatia, poti demonstra ca biserica nu face acte caritabile?
Mai ales latura caritabila a BOR saracii mor de foame de cate acte caritabile fac...
Daca pentru tine biserica inseamna doar bor e problema ta, eu vorbeam de biserica nu doar de bor, desi inclusiv bor are activitati caritabile
BOR are activitati caritabile: sa stranga fonduri pentru o catedrala inutila si sa isi umple buzunarele lor "sarace" alte acte de caritate nu prea frecventeaza. In rest Biserica Catolica nici ea nu se rupe prea tare la noi in tara sa faca acte de caritate iar sectele nu mai vorbesc (poti pune acte de caritate vrajeli de la unele secte ca iti dau frigider si masina de spalat sau alte cele ca sa te alaturi credintei lor). In orice caz la noi in tara biserica e una din cele mai profitabile afaceri.
Lumea ta e cam mica! Ai vorbit de 3 formatiuni religioase si in afara ca "asa crezi tu", nu poti dovedi nimic cu date concrete si cifre!
Saracii mor de foame si ei au limuzine si haine spoite cu aur ..mai lasa ma.prea mare nesimtirea
Ba da ..se poate dovedi. in schimb dovedeste mi tu ..ca biserica din banii primit in cutia milei a ajutat nu stiu cati saraci, sau a facut nu stiu ce donatie pentru copii flamanzi. sa fim seriosi aberezi prietene
Dovedeste
Pana la urma sti ce?
Pacatul este al lor. O sa ne intalnim o data in cer la judecata si poate ca nu ne vom mai vedea niciodata dupa despartire.
Tu trebuie sa demonstrezi ca biserica nu face acte caritabile, nu cati bani are si bill gates are o gramada de bani, asta nu inseamna ca nu face acte caritabile, iar mai apoi eu vorbeam de biserica nu de bor, biserica e mai mult decat bor
Depinde si de Biserica ea ar trebui sa fie un loc de liniste de binefacre dar in ziua de azi pana si uni preoti sunt numai de bani dar si uni oameni se duc la Biserica ori cand trebuie sa faca pomana ori sa se spovedeasca ceva gen din an in paste poate si de asta acum Biserica este considerata loc de afacerii ca prea mare branza ce poti face vindere de lumanari? dar in ziua de azi uni aua juns sa fure in Biserica cat nu fura altii din alte locuri.
Daa te referi la religie... da religia Romano-Catolica, pot spune ca vinde iertarea pacatelor, si acest drept de a ierta pacatele nu-i apartine. Multi nu stiu... dar cred, fiind ce-a mai veche "Biserica" din istorie. Cel putin, dupa Inaltarea Domnului.
Biserica este un loc de bine-afacere.Biserica fura, manipuleaza, influenteaza alegerile crestinilor.
PS:eu nu-s crestin!
Biserica este un loc de binefacere. Si mai mult decat atat. Unele biserici, mai sunt si afaceri, din pacate. Dar eu dau banutul in numele Domnului - ce se face cu el, e prea putin treaba mea. Eu imi fac datoria si sper sa fiu si eu candva miluit. Eu caut binefacerea, nu afacerea.
Prietene stiu mai bine ca oricine cum stau lucrurile.ma interesau doar niste pareri si atat..sa vad cate creiere spalate zac in lumea asta
Http://unblogciudat.wordpress.com/2011/10/19/banii-bisericii/ cititi si voi blogul asta, creiere spalate
Popii ortodocsi cer teren la Primarii pentru
cimitire,"GRATIS", apoi speculeaza pe saracul roman, cu gropi pentru. inmormantare
!
Http://www.youtube.com/......ttp?/watch eun reportaj mai lung, daca intr adevar va intereseaza "crestinilor" despre adevarata fata a bisericii uitati va cu atentie si lasati prostiile
Dacă tu îi acuzi pe unii că-s spălaţi pe creier, atunci tu ce eşti, năclăit pe creier de prea multă intrigă falsă. Tot e mai bine să fii spălat!
Dacă ai ajuns la concluzia că totuşi se mişcă ceva acolo, în măsura posibilităţilor, atunci nu, tu o dai cotită cu spălare de bani. Ai primit mai sus exemplul unor instituţii care funcţionază cât se poate de real. Şi nu, nu primesc banii de la stat. Te poţi interesa.
Ieri, alaltăieri, se lăuda cineva cu nişte sume, cum că Biserica primeşte vreo câteva milioane pe an (sumă exactă şi transparentă pentru toţi), sumă care NICI PE DEPARTE nu acoperă costul celor 40 % din salarii (cât oferă de fapt statul), costurile de renovare, restaurare monumente, construcţii de Biserici, etc... Ce să mai spui atunci că ar ajunge şi pentru. instituţiile sociale? Dar, dă-i înainte, ca şi când ai fi programat... Chiar, crezi totuşi că are vreun rol Biserica în viaţa ta?
Sclavete.biserrica ar trebui sa fie autonoma fata de stat istetule..citeste constitutia! asa ca cipcu mic si ia-o in gurita obositule
Din ce ştiu eu, nicăieri în lume confesiunile nu sunt total autonome faţă de stat.
Nicaieri in lume nu am mai intalnit inculti ca tine. in caz ca stii ce e aia constitutie si unde o gasesti, baga un ochi acolo apoi comenteaza ca sa te afli in treaba, hai pa
Ti am zis, nu mai fa abuz de stupefiante!
Pai tu esti dezinformat si incult. logic ca nu ai de unde sa stii
Mai exista biserica adevarata? vreau sa o vad si eu. tot azi e doar o afacere mai toti incearca sa-si scoata bani de paine.
Nu putem sa spunem despre biserica ca aduce bani patronilor sai.Ea este casa lui Dumnezeu si mie mi se pare normal ca banutii care raman din cumpararea lumanarilor sau a icoanelor sa fie dati oamenilor care nu au.Bine,exista multi calugari sau popi care sunt in biserica doar pentru bani.
Bisericile normale nu sunt afaceri, ele sunt locuri de binefacere. Funda?
Funda pentru ce, pentru raspuns de copil mic?
p.s. : nu mai adauga "funda?" dupa un raspuns, e penibil si jenant
Streangul, nu funda
Teoretic ar trebui sa fie un loc de binefacere insa realitata ca este un loc de afacere.
Nu trebuie sa judecam noi ce fac ei. Vor fi judecati de Dumnezeu, nu va mai stresati voi gandindu-va de ce fac ei ce fac, de ce gresesc ei.
Ma deranjeaza mai mult faptul ca ii imping si ii prostesc pe altii sa faca ce vor si ce zic ei.ca le spala mintile oamenilor ca ii prostesc si ii amagesc! Asta ma deranjeaza cel mai mult ca abuzeaza de naivitatea oamenilor!
Din moment ce ne faci creiere spalate, nu inteleg la ce ai postat aceasta intrebare, daca tu deja stiai raspunsul. Ok, inteleg ca nu este de acord cu ceea ce se intampla in tara noastra, si mai ales in locul in care ne cautam ajutorul si smerenia. Dar asta nu inseamna ca nu suntem constienti de ceea ce se intampla si ce fac ei. Du-te la biserica si ceartate cu ei. Crezi ca rezolvi ceva? Eu nu cred. Suntem intr-o tara libera si faci ce vrei. Vor fi judecati la randul lor si ei. Parerea mea este ca te spovedesti, te duci la biserica, postesti, sau te rogi, toate astea pentru sufletul tau nu pentru altii.
Parerea ta este o parere de om subjugat si spalat pe creier! voiam doar sa stiu cati ca tine sunt in lumea asta! Da
Hai mah, nu ai trecut de evul mediu? Inca mai crezi in judecata zeilor si alte prostii cu d-zeu?
Voiam sa vad cati d astia ca tine sunt pe aici, atat. nu ca aveam de gand sa imis chimb convingerile
Ok, inteleg ca asta este parerea despre mine. Faptul ca nu ma stresez prea tare cu ceea ce fac cei din mediul bisericesc. politic, sau din alta parte, asta ma face un om spalat pe creier. Cred ca tu esti cel spalat pe creier care e constient ca nu poate face nimic in aceasta problema. Daca tu nu crezi in Dumnezeu si judecata de apoi asta reprezinta problema ta, dar nu-i baga pe toti in aceeasi oala. Eu cred ca m-am exprimat destul de corect cand am spus ca nu esti obligat sa mergi la biserica, sa te rogi sau sa postesti. Daca faci aceste lucruri le faci pentru sufletul tau, nu pentru altii. Daca tu te indepartezi de aceasta latura si crezi ca e mai bine sa stai sa comentezi aici aiurea si sa te iei de toata lumea e alegerea ta.
Eu nu mai am de gand sa raspund la astfel de intrebari. Deja consider ca persoana care a pus intrebarea nu stie ce vrea de la viata. Chiar nu vreau sa imi stricati ziua cu raspunsurile voastre stupide. Chiar nu aveti ce face in casa? Iesiti afara ca tot ninge asa frumos, poate va mai oxigenati creierele stresate de situatia din Romania.
Aurelian0709 întreabă:
alfons2390 întreabă:
alfons2390 întreabă: