anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu cred in Dumnezeu si asa mai departe, asta ca sa nu se interpreteze restul.
Dar mi-am luat niste bratari si un deodorant de camera ( din carton ) de la o alta religie ( bactista sau ceva de genu ). Poate aduce energii negative respectivele obiecte, eu nu cred in aceasta religie? Si cum pot sa scap de respectivu deodorant ca nu imi vine sa il arunc la gunoi pur si simplu.
Cum nici noi nu aruncam agheazma la gunoi si etc.
Si poate ca sunt superstitioasa ( acum ) dar daca mi s-a rupt o bratara de la biserica si nu am adunat-o este pacat si aduce ghinion? Plus ca niste colege s-au batut cu perlutzele din ea.

Răspuns Câştigător
| trăncănici a răspuns:

Dumnezeu este unul singur,pentru toţi pămîntenii! Că este creştin-ortodox,catolic,musulman,budist,etc.,doar gîndirea diferă! Decoraţiuni,parfumuri,etc., le poţi întîlni în toate casele din toată lumea.Şi eu sunt cr-ortodoxă, dar am în casă decoraţiuni religioase din toate soiurile.Care e problema? Doar că trebuie să le îngrijeşti bine(ca să nu se supere Dumnezeul aferent)A le achiziţiona ca apoi să le arunci,e chiar păcat! Se supără chiar şi D-zeul tău! Sau dacă eşti creştin,nu trebuie' să mai papi pizza, că e invenţie italiană, deci de origine catolică? Sau nu mai mănînc halva că e de origine musulmană(sau islamică)!

| anonim_4396 explică (pentru trăncănici):

Super adevarat ce spui tu doar ca ai grija budismul nu este o religie! ci un mod de viata,budha a facut parte din hindiusm,el a promovat aceasta religie doar ca a gasit un mod de viata, un mod de curatare spirituala. uita-te la asta, e foarte interesant poate stiai deja astea dar poate te ajuta... http://seductiatrupului.ro/documentar/viata-lui-buddha-documentar-bbc.html

22 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Omul sfinteste locul (lucrurile) si nu invers.Si ei cred in Dumnezeu, nu se inchina lui satan.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Dar, cati ani ai tu, de fapt?
Ai insirat aici o poveste care cu greu se poate intelege si care nu are nicio logica.
Atunci cand cumperi ceva, orice, ii ceri vanzatoarei certificatul de botez ca sa vezi daca e ortodoxa sau nu? Sau iti pui problema ca un obiect pe care l-ai cumparat a fost facut de un catolic, un baptist sau shintoist?
Nu cred ca, in cazul tau, e vorba de superstitie. Cred ca se numeste altfel.

| anonim_4396 explică (pentru ardnaxur1961):

Mama imi zicea sa nu mai port respectivele bratari bactiste ca sa nu aduca ghinion pentru ca nu e din religia noastra thinking

| DrunkenRat a răspuns:

Nu cred in nici o spuerstitieblushing si nu exista. Superstitiile sunt pentru ca tu vrei sa fie. Daca mie imi cade o nicovala in cap pot da cu lasitate vina pe ceva gest sau pot pur si simplu sa accept in mod curajos ca eu sunt vinovata ca am stat acolo unde nu trebuia. Nu au nici o energie. Doar oamenii au energie si camp magnetic. Simplu, iti vezi de treaba ca si cum ar fi cumparate de la Avon. Ce legatura are religia, sa fim seriosi. Nu au cum sa aduca ghinion, numai daca tu faci ceva gresit si dai vina pe ele. Chill happy Viata e frumoasa si logica

| aliceinchains a răspuns:

Stai calma, n-o sa ti se intample nimic, nu aduce ghinion, nu mai crede in toate prostiile astea.

| Laura a răspuns:

Lasă dumnezeii și pune mâna pe o carte de gramatică. Obiectele poate?

| anonim_4396 explică (pentru Laura):

I'm sorry azi e doar la prin viata mea si curge muzica prin vena mea.
Cat despre gramatica, o las in lumea sa.

ps : ce am gresit la " respectivele obiecte " ca nu prea vad. ^_^

| Tania a răspuns:

O_o cred ca este complicat sa traiesti cu atatea superstitii.

| trăncănici a răspuns:

Thanks for trophy! Important e cum trăieşti şi te comporţi ca om în lume,nu ce religie ai! Mai presus este omenia! Dacă ai omenia în sînge,te poţi adapta oricăror situaţii, în speţă religii! Dar ai un singur Dumnezeu! Acela care e al tău! Acela care dacă-i respecţi regulile, îţi face toate plăcerile!

De ar fi toti oameni ar fi Raiul pe Pamant.

| Gregory a răspuns:

Bună. Mă bucur că ești o fată credincioasă, și îți sugerez să rămâi pe această linie. Dacă ai fost botezată în religia creștin-ortodoxă, bine este să rămâi așa până la sfârșitul vieții. Indicat ar fi să nu mai cumperi astfel de produse, deoarece este păcat ca un creștin-ortodox să cumpere de la sectanți (pentru mai multe detalii, consultă, te rog frumos, un îndreptar de spovedanie). Minunat ar fi dacă ai avea și un duhovnic, căruia să-i mărturisești acest păcat, plus celelalte săvârșite. Cred că cel mai bine ar fi să îl întrebi pe dânsul ce poți face cu ele. Și eu am trecut prin situații similare, și am aruncat niște obiecte primite de la sectanți, după ce am aflat că este păcat să ții lucruri de la ei în casă. În supertiții nu este bine deloc să crezi. Uită de așa ceva. Tu trebuie să crezi numai în Dumnezeu, în Maica Domnului și în sfinți. Iar în legătură cu brățara, dacă ai cumpărat-o de la o biserică ortodoxă, și s-a întâmplat incidentul respectiv, de asemenea este păcat, datorită faptului că nu s-a avut grijă de lucrurile sfințite. În concluzie, toți cei care au fost complici la fapta respectivă trebuie să mărturisească păcatul. Dumnezeu are o mare iubire față de noi, și dacă ne mărurisim cu sinceritate, și ne căim, El ne iartă. Însă noi nu trebuie să abuzăm de bunătatea Lui, ci de vreme ce am aflat că am săvârșit un păcat, îl mărturisim, și încercăm pe cât putem de mult să nu îl mai săvârșim. happy

| anonim_4396 explică (pentru Gregory):

Pai si e pacat ca am bratarile de la respectiva religie/secta ( bactista )? Imi cam plac exagerat de mult, pe una scrie " Nu te teme " si pe una " Dragostea adevarata nu va pieri niciodata " si imi plac mult mesajele astea, cu deodorantu am eu o problema pentru ca are cruce si nu cred in secta asta ce o fi. :-s

| Gregory a răspuns (pentru anonim_4396):

Salutare. Da, este. Sunt niște lucruri trecătoare. Nu trebuie să te atașezi de ele. Dacă vrei neapărat să porți brățări, îți poți achiziționa de la magazinele bisericești ortodoxe sau dacă vrei să fie din acelea cu mesaje, poți căuta unele care sunt făcute pentru campaniile umanitare. Mai există și o altă variantă: dacă locuiești în București sau într-un alt oraș mare din țară, te poți duce la un magazin care personalizează obiecte, și poate reușești să-ți faci niște brățări așa cum dorești tu. O zi bună. happy

Poate pot sa le sfintesc sau cv in orice caz nu e genu de bratara din silicon si nu pot renunta la ele laughing, le ador.

Cere sfatul preotului duhovnic și vezi care este părerea sfinției sale într-o astfel de situație. happy

Ok, mersi frumos pentru tot.

Cu plăcere. Cele bune. Succes. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum ar spune musulmanii Alah alah! Pentru ca noi oameni suntem o energie si pentru ca noi traim intr-un sens cu circuit continuu impreuna cu pamantul de aici se trag aceste blesteme si aceste superstitii.Fiind o energie in comuniune cu natura, tot ce scoatem pe gura si prin gand ramane in aer, si de aceea uneori blestemele se adeveresc.Superstiile sunt cam acelasi lucru daca tu crezi ca pisica neagra atunci cand iti taie calea iti aduce ghinion, atunci ea chiar iti aduce pentru ca tu gandesti la acel ghinion. tongue cam atat despre astea + nu este pacat zic eu ca nu le-ai adunat...este pacat ca s-a dus si nu ai mai purtato...pacat ca s-a pierdut da nu e pacat ca nu ai aduna-o.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru lamurire si informatiile suplimentare.

| trăncănici a răspuns (pentru anonim_4396):

A spune "om"nu se spune "perfecţiune"! Doar că noi mergătoarele în 2 picioare,cum ne numesc animalele,ne dăm superiori! D-aia ne apără şi chiar ne rîd cîinii,pisicile,şoarecii,păsările,etc,. Facem pe deştepţii,dar dacă n-ar fi ei,ne-ar mînca,"nimicul"! Ce poate omul? Nimic,decît să dea din gură comentarii filozofice! Al şaselea simţ? Ha-ha! Ar spune cîinii,"beeeey,vă daţi isteţi, fraierilor, aţi uitat că ne rugaţi cu bunătăţi ca să-i hălmăim pe cei ce vă trec prin poarta casei!"

Dar cine cere perfectiune, eu cand aud om ma gandesc la bunatate, la un suflet care nu poate sa treaca peste cadrave si sa omoare pentru scopul lui.