| Jardelin a întrebat:

Faceti un exercitu de imaginatie! Sa presupunem ca lumea ar deveni brusc atee, intr-o fractiune de secunda! Iar religia (credinta) ar disparea brusc din capul oamenilor. Cum ar arata o lume 100% atee? Cum ar fi organizata, cum ar functiona? Dupa ce morala s-ar conduce? Care ar fi beneficiile unei lumi atee?

Un om invatat al secolului trecut spunea ca o lume atee ar fi sortita autodistrugerii. Eu sint arhiconvins de acest lucru! Care este parerea voastra?

63 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

"Un om invatat al secolului trecut spunea ca o lume atee ar fi sortita autodistrugerii."
Ceea ce spune invatatul si tu esti arhiconvins are continutul gol, deoarece aceasta lume atee nu a existat si s-a autodistrus, atunci avea argumentul. In concluzie nu e adevarat doar pentru ca cineva crede ca premisa unui argument care este imaginat/gandit si asumat ca fiind adevărat doar pentru că spune că este adevărat.
"Cum ar fi o lume atee?"- Fara biserici, pupaturi de moaste, popi trandavi, calugari, maici etc si lipsa doctrinelor iluzioniste.
"Cum ar fi organizata"- Pragmatic cu principiul "Nimeni nu-ti dă fara să produci" si eliminarea sloganelor religioase "da-ti saracilor". Saraci sunt cei lenesi (exceptie face cei neputinciosi din nastere sau ulterior, accidental)
"Dupa ce morala s-ar conduce?"- Cultivarea si educatia bunului simt si respectul dintre indivizi din comunitate in conformitate cu legile adoptate.
"Care ar fi beneficiile unei astfel de lumii?"-O lume mai organizata si cu un nivel de trai mai ridicat.

| KodrutZ a răspuns:

Atee sau nu, cuvintul cheie e "educata". Nu de alta, dar vezi Suedia si Norvegia ce "rau" o duc. O lume atee ar avea mai mult timp pentru educatie, pentru cunoasterea cu adevarat a omului si a capacitatilor lui, nu ar sta sa vineze vise si sa investeasca resurse infioratoare ca proportii in prostii mistice. O lume atee nu inseamna o lume lipsita de spiritualitate.
P.S. Bai aia cu cele zece porunci, sinteti idioti. Nu de aia nu se omoara lumea pe strada (prea des), ci fiindca exista organe statale care aplica o lege. E vorba de Codul Penal, nu de cele cinspe mii de porunci.

| Inferno a răspuns:

In primul rand ar fi demolate bisericile mici, catedralele importante ar ramane, ca monumente istorice.
Probabil cu banii care se investesc in mod normal in biserici s-ar construi blocuri, spatii publice,primarii, ca scoli si spitale..., slabe sanse. Oricum, nu ar fi nimic observabil. Ar fi organizata asa cum este si acum, ar functiona in proportie de 98% tot asa, probabil nu ar mai trebui sa juri pe Biblie, Coran si alte carti sfinte, dar asta e nesemnificativ oricum.
Nu ar fi beneficii majore, pana la urma omul prost, incult si ignorant ramane asa indiferent daca elimini religia. El mereu gaseste un pretext. In timp ce omul inteligent va fi inteligent cu si fara religie.

Autodistrugere? Nu stiu ce sa spun. Este drept ca multi oameni sunt constransi doar de frica, iar atunci cand aceasta dispare sunt capabili sa dezlantuie iadul. Probabil ar fi cateva revolte. Cred ca politia va reusi sa le inabuse usor, pana la urma nu vor fi dezlantuiri atat de incoercibile.

| Inferno a răspuns:

"Dupa ce morala s-ar conduce?"
Cred ca morala nu s-ar schimba, Kant spunea ca omul este morala, pentru ca raspunde la intrebarea "Ce trebuie sa fac?", asa ca el este prin natura sa o fiinta morala.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Inferno):

Iti dau nota 1000+ pentru raspunsul asta!
Intr-adevar, crestinismul a furat sensul moralitatii. Iar moralitatea nu inseamna nici crestin, nici credinta si nici religie. Din pacate putini cunosc sensul acestui cuvant!

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Lumea nu s-ar schimba foarte mult. Ne ghidam totusi dupa niste legi si dupa Constitutie. Daca le incalcam, ajungem fix la puscarie. happy
Iar omul se teme de parnaie, mai ceva decat de Dumnezeu.
Astazi, in puscariile din lume sunt foarte putini atei, 0, 07%.

NOname
| NOname a răspuns:

"Cum ar arata o lume 100% atee?"

Cam cum arată ţările superior-civilizate = predominant non-religioase.

| Jardelin explică (pentru NOname):

"Cam cum arată ţările superior-civilizate = predominant non-religioase."

Nu. Dezvoltarea economica NU este compatibila cu ateismul. Are legatura cu religiozitatea pentru ca relatiile economice au la baza lor moralitatea, care moralitate la rindul ei se sprijina pe codul moral crestin. "Esti un om corect si de treaba, facem afaceri, daca nu, nu!"

Adu-ti aminte ca boomul industrial al secolului XIX din Anglia s-a produs in Epoca Victoriana, o epoca profund religioasa! Daca religiozitatea ar fi o piedica in dezvoltarea unei tari, dupa cum sustin niste sfertodocti atei pe aici, de ce tocmai in perioadele cele mai religioase ale Angliei s-a produs revolutia industriala? Iar in America la fel, aproximativ in aceeasi perioada, si in restul Europei Apusene, de asemenea cu un usor decalaj! Gindeste-te ca America actuala, cel mai puternic si mai dezvoltat stat din lume, este un stat religios intr-o proportie foarte mare! Ascult! Ce are a face religia in sens negativ cu dezvoltarea economica?

Ar mai fi o intrebare la care te rog sa te gindesti. De ce toate tarile in care au existat sau exista regimuri ateo-materialiste au ramas in urma dpdv economic? Gindeste-te la Europa de Est, la Rusia, la Coreea de Nord, Cuba, si la alate state asiatice pe care nu le mai enumar acum.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Corect. Totul tine de educatie. Tind sa cred ca cele zece porunci le-am invatat de la mama in primul rand.Sa nu fur, pentru ca asa e frumos, fac altuia necaz, nu neaparat respect aceasta porunca din credinta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Jardelin):

1 - "Grea problema le-am dat ateilor cu intrebarea asta"... clar, eu am ramas fara cuvinte.

2 - "Pina acum niciunul nu mi-a dat un raspuns cit de cit satisfacator."... astept raspunsul tau la comentariul meu (la partea ta desigur). Esti liber/a sa raspunzi si la partea cealalta.

3 - "care moralitate la rindul ei se sprijina pe codul moral crestin"... repet iar intrebarea pe care ti-am pus-o mai sus :

Daca iti demonsterz ca zeul tau nu exista, o sa incepi sa ucizi, violezi, furi, etc? Raspunde cu Da sau cu Nu.

Si daca tot e sa o arzi cu "codul moral crestin", zeul tau a zis ceva gen "drept pedeapsa, violatorul va fi fortat sa se casatoreasca cu propria victima". Ti se pare asta moral? Raspunde cu Da sau cu Nu.

4 - "o epoca profund religioasa! "... si epoca in care se vanau vrajitoarele, presupun ca era o epoca plina de atei nu?

Apropo de era victoriana, cam cat de egale erau femeile cu barbatii? Mai vrei sa-ti arat probleme? Pot sa-ti prezint mai multe probleme decat poti tu sa-mi prezinti lucruri bune. epoca profund religioasa zici nu? Si cu toate astea, o epoca in care femeile erau considerate ca fiind inferioare barbatilor. Mai vrei alte exemple pentru epoca ta profund religioasa?

Hai sa ne luam de prezent. Voi tot timpul cand vreti sa ziceti ceva bun de crestinism, alegeti chestiile izolate din anul "1800 toamna".

Sigur, fiecare era a adus o contributie in felul ei dar hai sa nu exageram. Uita-te in istorie si o sa vezi ca religia a adus mai mult probleme decat a ajutat.

Vrei exemple in care crestinii (tai mult iubiti) au plecat sa ucida "paganii" si sa le ocupe teritoriul fiind ghidati de divinitate?

Dar stai, aia nu erau crestini nu? Iti pot prezenta cel putin 10 cazuri din istorie in care din cauza crestinismului sau din cauza zeului crestin s-au comis atrocitati. Cam cate crezi ca poti tu sa imi prezinti pentru ateism? Esti dispus/a sa pariezi ca eu o sa castig si ca iti ofer mult mai multe exemple (si mai cumplite)?

5 - "America actuala, cel mai puternic si mai dezvoltat stat din lume"... nu pentru mult timp. Ba mai mult de atata, america actuala are niste probleme grave.

6 - "Ce are a face religia in sens negativ cu dezvoltarea economica?"... pai hai sa ne luam de Rromania. Cate biserici s-au construit in ultimii 10 ani? Eu as zice ca se puteau face mult mai multe lucruri (cu adevarat folositoare) cu acei bani.

7 - "regimuri ateo-materialiste"... WTF is that?

Vrei sa iti dau eu exemple de tari care nu au nici o treaba cu religia si care sunt miezul din fanta in lume? Vrei sa iti dau exemple de tari care sunt profund religioase dar care au probleme uriase? Un mic search pe guagal te rezolva.

Apropo, imi place ca ai ales niste idiotenii ca sa iti sustii punctul de vedere : corea de nord. Da, clar.

Apropo, Rusia e o tara cu un regim "ateo-materialist"? Pe asta de unde ai mai scos-o? Ia mai gandeste-te. Majoritatea din acea tara sunt crestini (diverse ramuri).

"Cuba's prevailing religion is Roman Catholicism,". Da, clar, o alta tara cu un regim "ateo-materialist".

Mai urmeaza sa zici ca Hitler a fost ateu sau ca Stalin and company a facut acele lucruri deoarece a fost ateu.

8 - Apropo de "moralitatea crestina". Vad ca voi urlati gen "uite, niste atei au ucis, ateismul ie naspa". Cum ramane cu crimele comise PERSONAL de zeul tau? Iti pot da pasaje din biblie daca vrei. Zeul tau a ucis fiinte nevinovate in tentativa sa barbarica de a da o pedeapsa unor ciumpalaci. Ti se pare moral? Da sau Nu? Ti se pare moral ca tu sa fi ucis pentru ce a facut un tip din China? Ti se pare moral ca propriul tau copil, nou nascut sa fie ucis deoarece presedintele din SUA nu a vrut sa semneze o hartie?

Apropo, daca imi zici idiotenia cu "el te-a facut, are dreptul sa te ucida", o sa te intreb : daca iti ofer dovezi ca zeul tau nu exista, inseamna ca am dreptul sa te ucid cand vreau (si cum vreau)? Inseamna ca parintii tai au dreptul sa iti ia viata mergand pe acel model?

Ce ai zice daca intalnesti niste parinti care merg pe acel model? Cum ii consideri? Morali?

O mica provocare :

a - Poti sa-mi dai un exemplu de fapta buna pe care un religios o poate face dar un ateu nu?
b - Poti sa-mi dai un exemplu de fapta rea pe care un ateu o poate face dar un religios nu?

@Inferno
@NOname
@Hombre
@Alphawolf

Toti ateii fara exceptie cred ca o societate atee ar functiona incepind de la 98% din ce este acum (Inferno), pina la mult mai bine (Hombre, NOname, s.a.)! Cind eu am spus, referindu-ma la un invatat din trecut, ca o societate atee ar fi sortita autodistrugerii, Hombre mi-a replicat: "Nu pot sa faci aceasta afirmatie pentru ca nu a existat nici o lume atee pina acum care sa se fi autodistrus". Eu va intreb, inclusiv pe Hombre, daca nu existat nici o societate atee pina acum care sa se fi autodistrus, dar nici una care functioneze, de unde stiti cum va fi intr-o astfel de societate?

Nu va fi deloc bine intr-o lume atee! Pentru ca ATEISMUL NASTE MONSTRI, domnilor!

O sa incep (din lipsa de timp) doare cu 2-3 exemple "usoare" gasite chiar aici pe site. Apoi continui cu altele altele mai simpatice!

1. Hombre - Cum ar fi organizata (lumea atee)? Raspuns: "Pragmatic cu principiul "Nimeni nu-ti dă fara să produci" si eliminarea sloganelor religioase "da-ti saracilor". Saraci sunt cei lenesi (exceptie face cei neputinciosi din nastere sau ulterior, accidental).

Pe voi nu va trec niste fiori reci cind cititi acest precept ateu? Pe baza acestor fel de idei se poate incepe intr-o societate atee infierarea oamenilor care din motive subiective vor fi considerati "lenesi"! De aici pina la munca fortata, eventual in lagare de munca, nu mai este decit un pas! Nu vi se pare ca timpenia lui Hombre are parfum de "ARBEIT MACHT FREI"?

2. Gaia – "Fara superstitii, psiho-pupu, religii si alte chestii de genul acesta, lumea ar fi mai interesanta si mai frumoasa DAR atata timp cat exista persoane slabe (si nu o sa scapam de ele), religia o sa ramana in picioare."

Cam se completeaza cu viziunile lu Hombre, nu credeti? Mai in gluma, mai in serios, am zis intr-o postare ca ateei ar fi in stare sa face niste lagare in care sa-i extermine pe cei religiosi, slabi, etc! O Doamne, cit de usor pinde contur aceasta idee in mintea ateilor!

3. Thoth. Citeva din emanatiile userului Thoth. Cititi si va minunati!

"Despre ortodocsi am o parere foarte proasta, i-as impusca pe toti inclusiv pe cei din familie" (autor Thoth)

Eu pentru aceasta afirmatie i-as fi suspendat contul lui Thoth! Aveti o super-echipa ateilor, felicitari!

"Si Hitler a facut numai bine, ia distrus pe antihiristi (evrei )" (autor Thoth)

Cind recitesc aceste idei de "pace", de "iubire", de "buna organizare" si de "civilizatie" automat ma gindesc la ce frumoasa si civilizata va fi o societate atee!

"Intotdeauna va exista un grup de oameni destepti care sa ii conduca pe aia mai prosti care nu au nici-un rost pe planeta asta" (autor Thoth)

Moarte prostilor! Moartea si inutilitatea unor categorii de oameni sint ideile care domina mintea ateilor!

"Stiai ca iubirea e doar o iluzie, si cu ceva antrenament iti poti sterge acest sentiment, stii cum cat de scarbos este sa vezi lumea prin aceasta iluzie?" (autor Thoth)

Iubirea este o ilizie! Ura nu este! Daca Thoth ar conduce acea societate atee, ar interzice iubirea! Trebuie stearsa in sentimentele oamenilor!

"si eu de la o vreme am inceput sa ma iau dupa cateva legi din Vt, cum ar fi ca dreptatea poate fi facuta numai prin tortura (asta e doar ideea nu si citatul, o sa incerc sa il caut maine ), femeile sunt inferioare barbatilor, toate femeile vorbesc numai prostii, daca nu vor sa ia aminte la vorbele unui barbat atunci trebuie batut pana ce ii intra adevarul in cap si mai sunt si altele." (autor Thoth)

Incredibil!

Sugestiv pentru cum va arata viitoarea lume atee civilizata, nu-i asa, draga NOname?

Bun, desi sint foarte presat de timp am sa continui cu niste exemple ca sa le zic asa, mai "clasice". Deci, un ateu este persoana care neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei alte divinitati. Gresesc? Si daca le neaga, le si combate, dupa cum se vede chiar aici pe forum. Un ateu este o persoana care cosidera ca omul este doar fiinta simpla si trecatoare pe acest pamint, evoluata din maimute! Adica nu are nimic comun cu vreun creator, cu Dumnezeu, nu este facut dupa chipul lui Dumnezeu, nu-l are pe Dumnezeu in el, si nu ar rebui sa asculte de El! Haideti sa va dau niste exemple despre niste oameni, care la fel ca voi considerau ca nu exista Dumnezeu si ca nu trebuie sa asculte de El, prin urmare au facut si ei niste chestii acolo, niste "fleacuri"…

1. Mao Tze Dong – cel care implementat Revolutia Culturala care se estimeaza a provocat moartea a 40-70 milioane de oameni!
2. Pol Pot – infaptuitorul genocidului din Cambogia
3. Hitler – sub conducerea lui milioane de evrei, tigani, handicapaci, opozanti politici, au sfirsit in lagarele mortii, in urma torturilor, experimentelor medicale, si a executiilor in masa prin impuscare, spinzurare si gazare.
4. Stalin – despre tatutucul Stalin macar si dintr-o vaga cultura generala stim cite ceva. A fost un adevarat satana pe pamint. Zeci de milioane de oameni au murit in lagarele din Siberia, in lagarele de munca, toturati, executati in masa sau in urma genocidelor cum a fost cel din Ucraina – cunoscut sub numele de Holodomor.
5. Si ca sa va aduc pe meleagurile noastre va spun doar atit "Experimentul Pitesti"! Mai jos, un fragment din marturia unui martor pe viu al ororilor ce s-au petrecut acolo:

"Spectacolele pe teme religioase, liturghii negre puse în scenă de Paşti ori de Crăciun, îi îngrozeau pe deţinuţi. În asemenea ocazii, cel mai mult aveau de suferit studenţii la Teologie, costumaţi în "Hristoşi" îmbrăcaţi în sutane şi patrafire mânjite de fecale. Ei erau puşi să facă "împărtăşanii" cu urină şi fecale, iar în loc de cruce li se confecţiona un falus din săpun, pe care toţi ceilalţi erau obligaţi să îl sărute. De pe margine erau interpretate cântece bisericeşti cu texte scabroase, în care locurile comune erau insultarea lui Iisus şi a Fecioarei Maria, uneori deţinuţii fiind dezbrăcaţi la pielea goală..."

Si as mai adauga eu, tot dintr-o marturie a unui detinut, ca au fost inscenari ale "conceperii" lui Iisus in care unii detinuti erau pusi sa joace rolul Marei iar altii rolul lui Iosif.

Toate aceste cruzimi de desfiintare a omului au fost facute de oameni care s-au considerat mai pesus de Dumnezeu! Cind nu-L ai pe Dumnezeu in inima ta, nu ai nici iubire, nici compasiune pentru suferintele celui de linga tine, nici pretuire pentru viata lui! Si asa se ajunge la orori inimaginabile!

Nimeni nu va obliga sa va uitati la Dumnezeu, dar daca-I intoarceti spatele sa fiti atenti pe ce drum mergeti, pentru ca fara Dumnezeu omul merge spre intuneric. Intunericul mintii si al ratiunii!

Ateismul naste monstri!

| RAY a răspuns (pentru Jardelin):

1 asa e trebuie sa ajutam oamenii lenesi doar prosti muncesc asa e, fb gandit uite din cauza ta suntem cea mai sociala tara din lume bravo
2 nu-i adevarat
3 isi amintesc ca hitler era catolic si ca biserica a sprijint exterminarea evreilor, ba chiar voi crestini urati evrei, ateii nu a exterminat nici un evreu din contra stalin ea chemat in rusia in razboi mii
4 Mao Tze Dong a omorat pe naiba cum se face ca sunt asa numerosi au inviat ce basme
5 n-am auzit de el, voi crestini cand macelariti popoare prin asia cum e?
6 hitler era catolic
7 zeci de milioane incredibil, si mai exista cineva in rusia? a omorat tradatori, hoti, nu zeci demilioane gandeste cand scrii ceva
8 ce drame ce sa spun, saraci criminali, hoti, pedofili trebuie sai plangem, ai uitat ca fiecare avea un loc de munca asigurat o viata? acuma ai unde ai? de la 40 de ani nu te ea nimeni la munca traiesti din 120 de lei,tot inainte cu democratia mai lasa-ma de aia mergeam furam prin europa,inainteeram priviti ca decenti acuma vai de noi ti rusine sa spui ca esti roman, lasa vrajeala studenti care au terminat facultatea sau liceu au un salar de nimic, tu te iei de comunisti, aia era si ei anti teisti, multi il plang pe ateul ala

| Hombre a răspuns (pentru Jardelin):

Eu va intreb, inclusiv pe Hombre, daca nu existat nici o societate atee pina acum care sa se fi autodistrus, dar nici una care functioneze, de unde stiti cum va fi intr-o astfel de societate?
Empiric, deductie logica, rationalment, facultatea noastra de intelege sensul si legatura fenomenelor.
Dar tu de unde stii ca e adevarat cele spuse;
"Un om invatat al secolului trecut spunea ca o lume atee ar fi sortita autodistrugerii. Eu sint arhiconvins de acest lucru!"

1. Hombre - Cum ar fi organizata (lumea atee)? Raspuns: "Pragmatic cu principiul "Nimeni nu-ti dă fara să produci" si eliminarea sloganelor religioase "da-ti saracilor". Saraci sunt cei lenesi (exceptie face cei neputinciosi din nastere sau ulterior, accidental).
Pe voi nu va trec niste fiori reci cind cititi acest precept ateu? Pe baza acestor fel de idei se poate incepe intr-o societate atee infierarea oamenilor care din motive subiective vor fi considerati "lenesi"! De aici pina la munca fortata, eventual in lagare de munca, nu mai este decit un pas! Nu vi se pare ca timpenia lui Hombre are parfum de "ARBEIT MACHT FREI"?

Sefe, tu nu faci altceva decat sa incurajezi lenea si betivaneala, ai vazut cate putori sunt inscris la asistenta sociala si cati sunt declarati bolnavi si primesc pensii iar ei nu au nici pe dracu. Eu ii vad la primarie cand isi ridica banii asistatii sociali, cativa pe bune iar marea masa sunt numai betivi si puturosi de a sufocat bugetul, de ce sa platesc eu din banii mei pentru ca ei freaca menta si ochii numai pe bautura. Acum a marit taxa de impozit iar la primarii, de crezi, ca sa faca ceva constructiv, nu taticu trebuie banii pentru asistati. Si balivernezi aici cretinisme de milostenie, plateste tu si credinciosii tei daca sunteti asa mariminosi cu putorile. Stii ca in urma sumei ajutorului social pe care il primesc asistatii trebuie sa faca un Nr. de zile munca in folosul comunitatii? Nimeni nu face nicio zi, se plateste doar lenea. Plateste-o tu si nu mai bate campii cu lagare de concentrare.

Apropo, ieri am platit la primarie 1430 roni-lei vechi 14 340 000 lei si am avut o discutie cu primarul si i-am reprosat marirea impozitului si pentru asistatii sociali. Stii ce mi-a raspuns? ca am dreptate dar nu are ce face ca are mainile legate de lege. In realitate minte, eu stiu destul de bine si am informatia clara ca marea majoritate a asistatilor sunt pe nasoale, culmea e ca cea mai mare parte a lor nu-si platesc imozitele pe motiv ca nu are iar eu le si platesc si parte din bani merge si la betivani. Eu nu incurajez lenea si betivanii.

| Jardelin explică (pentru Hombre):

Puturosi si handicapati preinchipuiti care primesc ajutoare sociale fara sa fie cazul, vad si eu ca exista. Dar mai sint si care primesc pe drept aceste ajutoare. Deocamdata asta este singura solutie civilizata de a nu-i abandona definitiv pe cei cu adevarat necajiti: de a le da niste bani lunar ca ajutor social. Majoritatea tarilor civilizate practica asemenea forme de asistenta sociala. Ori tu nu vrei sa devenim o tara civilizata!

Daca ma uit bine la mesajul tau nu vad nici o solutie gindita de tine care sa rezolve problema putorilor preinchipuite, atentie, nu a oamenilor care real au nevoie de asistenta! Deci care ar fi o solutie dupa parerea ta ca sa nu mai platim aiurea?

P.S. Dar tu de unde stii ca e adevarat cele spuse;
"Un om invatat al secolului trecut spunea ca o lume atee ar fi sortita autodistrugerii. Eu sint arhiconvins de acest lucru!"

Uite asa stiu:

"Empiric, deductie logica, rationament, facultatea noastra de a intelege sensul si legatura fenomenelor." (Sper sa nu te superi, ti-am corectat textul ca era plin de greseli!)

"Daca ma uit bine la mesajul tau nu vad nici o solutie gindita de tine care sa rezolve problema putorilor preinchipuite, atentie, nu a oamenilor care real au nevoie de asistenta! Deci care ar fi o solutie dupa parerea ta ca sa nu mai platim aiurea?"
Epurarea drastica a acestora iar cei care la modul real trebuiesc trecuti la asistenta sociala sa-si faca numarul de zile munca conform legii in folosul comunitati si sunt destule de facut. La ora actuala numarul celor care nu are nimic comun cu asistii sociali este exagerat. Clar.
"(Sper sa nu te superi, ti-am corectat textul ca era plin de greseli!)"!?

| HueyFreeman a răspuns (pentru Jardelin):

Prostia naste monstrii, ateismul nu o elimina, dar religia o sustine.

| NOname a răspuns (pentru Jardelin):

Jardelin, vezi doar ce vrei să vezi.

Tu aplici ideile anti-socialului Thoth - care e o excepţie (bolnăvicioasă) şi nici măcar nu e ateu, deşi se declară - tuturor oamenilor care nu cred în zei? Realizezi că non-religioşii nu-s o turmă şi fiecare e cu ideile lui, nu?

Nu te simţi murdar, speculând, distorsionând realitatea şi încercând să manipulezi, folosind trucuri ieftine şi teatrale? Te crezi pe vreo piaţă din Evul Mediu, înconjurat de cretini, care îţi vor înghiţi orice discurs idiot, dacă gesticulezi, ţipi şi arăţi cu degetul?

Bine, domnule, nu ai decât să mă tragi la răspundere pentru ideile şi faptele oricărui alt "nefumător" religios şi să mă consideri un monstru (ştiu pe unul care îi omora pe "monştri" pentru că aşa îi spunea dumnezeul lui; sper să n-ajungi până acolo).

De ce ai mai pus întrebarea, dacă respingi toate părerile care nu coincid cu a ta? Vorbeşte direct cu oglinda şi nu pierde timpul celorlalţi! Oricum nu-i asculţi şi nu faci decât să le răstălmăceşti cuvintele şi să tragi concluzii absurde, care să-ţi susţină viziunea fanatico-obsesivă.

Draga NOname te rog nu citi pe diagonala mesajele mele chiar daca unele sint cam lungi! Sincer iti spun, ma straduiesc sa nu scriu prostii! Asa cum i-am explicat unei fete atee cu care mai schimb mesaje in particular si pe mess, este evident ca nu toti ateii sint rai si indiferenti! Dar cu o floare doua nu se face primavara! Dintre toti credinciosii unii ating desavirsirea si ajung sfinti. Tot asa si la atei, dintre toti ateii unii ating desavirsirea si ajung monstri! Asta am vrut sa spun prin afirmatia - ateismul naste monstri! Ca unii se disting in timp si ramin in istorie ca nistre monstri. Eu nu am zis despre nici un ateu de pe TPU ca este monstru, nici despre tine nici despre x sau y.

"Nu te simţi murdar, speculând, distorsionând realitatea şi încercând să manipulezi, folosind trucuri ieftine şi teatrale? Te crezi pe vreo piaţă din Evul Mediu, înconjurat de cretini, care îţi vor înghiţi orice discurs idiot, dacă gesticulezi, ţipi şi arăţi cu degetul?"

Chiar asa sint?! Gesticulez, tip si arat cu degetul?! Distorsionez realitea si manipulez?! Chiar impresia asta ti-am facut-o?! Asa cum ti-am spus si le inceputul mesajului, ma straduiesc sa nu scriu prostii. Nici in asa-zisul meu mesaj de raspuns pe care ti l-am dat tie, nu am fost altfel, am folosit deseori citate (luate prin copy-paste) am apelat la cultura mea generala si de pe unde am mai putut, dar nu am vrut sa scriu neadevaruri acolo. Si cu toate astea sint descris murdar si manipulator! Nu crezi ca sint niste cuvinte cam dure?

Daca ai disponibilitate te rog fa-ti un pic de timp si parcurge mesajele mele de pe TPU. Nu am indemnat pe nimeni niciodata la rau, nu am facut prozelitism asa cum fac unii sectanti, am dat sfaturi si recomandari in concordanta cu invataturilor crestine, pentru ca le-am dorit bine oamenilor. Chiar si atunci cind ii ironizez, vreau sa-i fac sa gindesca si altfel si sa vada si alte aspecte ale problemei. Dar cui ii pasa ca Jardelin e un tip de treaba in realitate? Ceea ce conteaza este faptul ca el este un crestin ortodox care s-a incumetat sa le spuna ateilor ca, un om fara Dumnezeu in inima, isi poate rani grav semenii! Si pentru asta trebuie pus la zid.

Am dat niste exemple, draga NOname, despre niste oameni din istorie care, l-au negat pe Dumnezeu si s-au pus pe insisi in locul lui Dumnezeu! Niste conducatori criminali, niste despoti, care au miinile patate cu singele a milioane de oameni. Tine minte! Indiferent de rasa, etnie, zona geografica, apartenenta politica, etc., toti acesti criminali au avut un numitor comun: lipsa de compasiune fata de suferinta unama, lipsa de pretuire pentru viata omului si lipsa iubirii in inimile lor! Adica exact lucrurile pe care le au cei care cred in Dumnezeu!

Citeste mai cu atentie mesajele ateilor de pe TPU! Ai sa gasesti o multime de idei care promoveaza violenta, distrugerea, degradarea umana, dipretul, ura, etc., etc. Mie mi s-ar parea sub demnitatea mea sa stau umar la umar cu majoritatea dintre ei chiar si in mediu virtual!

Iti doresc numai bine si te rog sa ma scuzi daca te-am ofensat cu ceva!

| Inferno a răspuns (pentru Jardelin):

Nu inteleg de ce numele meu apare in raspunsul tau, ca vad ca oricum nu ai nimic direct sa imi reprosezi.

Apreciez faptul că ţi-ai schimbat atitudinea în bine, Jardelin, şi ai renunţat un pic la aroganţă, aciditate şi dispreţ (aşa se mai poate discuta), dar observ că tot nu eşti pe deplin obiectiv şi sincer (cu tine şi cu restul).

Spui că ateismul naşte monştri. Îmi aduci exemple de oameni cruzi, distrugători, ahtiaţi după putere şi adoraţia celorlalţi (parcă l-aş descrie pe zeul biblic; ironic, nu?), care s-a întâmplat să fie şi atei. Ok, să zicem că mai naşte şi monştri, deşi nu ateismul în sine, dar mă rog, fie cum vrei tu.

Însă atunci la fel de bine putem afirma şi despre religie că naşte monştri. Chiar naşte şi sunt mii de exemple, nu zeci (majoritatea nici nu fiind valabile, ca cel cu Hitler, care nu era ateu).

Însă în loc să fii obiectiv şi să admiţi asta, ca să putem să încheiem polemicile (care oricum sunt inutile), continui cu "Niste conducatori criminali, niste despoti, care au miinile patate cu singele a milioane de oameni. Tine minte! Indiferent de rasa, etnie, zona geografica, apartenenta politica, etc., toti acesti criminali au avut un numitor comun: lipsa de compasiune fata de suferinta unama, lipsa de pretuire pentru viata omului si lipsa iubirii in inimile lor! Adica exact lucrurile pe care le au cei care cred in Dumnezeu!".

Oare toţi cei care cred în Dumnezeu le au? Credinţa în zei vine la pachet cu bunătatea, cu empatia, cu grija pentru aproapele, cu simţul dreptaţii? Nu au existat în istorie "conducatori criminali, niste despoti, care au miinile patate cu singele a milioane de oameni", care aveau "lipsa de compasiune fata de suferinta unama, lipsa de pretuire pentru viata omului si lipsa iubirii in inimile lor" şi care erau religioşi, majoritatea împinşi la vărsarea de sânge tocmai de către credinţa sa religioasă, în numele zeului său? Religia, credinţa în Dumnezeu este sinonim cu banatatea şi dreptatea? Ştii şi tu că nu este aşa. Atunci?

"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion." - Steven Weinberg.

Aşadar, religia (mai) naşte (şi) monştri, mulţi, dureros de mulţi şi deci argumentul tău pentru a ataca ideea unei lumi non-religioase - "ateismul naşte monştri" - pică.

Ştiu că o să rămâi la părerea ta, oricâte argumente ţi-aş aduce şi e ok, cât timp nu te iei de părerile mele (nemotivat) şi nu mă ataci (direct sau indirect).
O seară bună, Jardelin.

| Jardelin explică (pentru Inferno):

"Nu inteleg de ce numele meu apare in raspunsul tau, ca vad ca oricum nu ai nimic direct sa imi reprosezi."

Erai pe lista user-ilor de pe TPU la care voiam sa fac referire, alaturi de Hombre, Gaia si "genialul" tau coleg Thoth. Mizeria pentru care voiam sa te mentionez, dar nu te-am mentionat pur si simplu pentru ca m-am grabit, este aceasta:

"In primul rand ar fi demolate bisericile mici, catedralele importante ar ramane, ca monumente istorice."

Sa "construiesti" o societate demolind, iata una din ideile fundamentale cu care ateile isi planifica viitoarea societate! Bai Gioni, stii ce au facut talibaii cind au preluat controlul in Afganistan? Au dinamitat Statuile lui Budha sapate in munte din valea Bamyan! Uite aici:

http://ro.advisor.travel/poi/12472

In dementa lor, oamenii care au vid in cap asa cum ai si tu, isi inchipuie ca dinamitind cladirile si lacasurile de cult ale civilizatiilor vechi isi vor construi ei o societate civilizata, dreapta si echitabila. Adauga la ideile tale demolatoare, ideile lui Hombre si Gaia privind eliminarea (epurarea) celor slabi si religiosi, adauga "viziunile" geniale ale dezaxatului Thoth si vezi ce fel de societate iese. Un INFERN!

Probabil ca nu degeaba ti-ai luat nickname-ul "Inferno"! Probabil aceasta este "societatea" la care visezi si lucrezi zi de zi!

| Inferno a răspuns (pentru Jardelin):

"Sa "construiesti" o societate demolind, iata una din ideile fundamentale cu care ateile isi planifica viitoarea societate! "
In primul rand nu sunt ateu,asa ca nu vad logica afirmatiei.
In al doilea rand o societate prospera poate fi cladita doar pe ruinele alteia. Cand smulgi buruienile sacrifici si doua trei flori pentru a planta semntele noii generatii. Asa se lucreaza,sacrificand cladiri,asezari si chiar oameni,pentru viitor.

" Au dinamitat Statuile lui Budha..."
Imi pare rau,dar asta nu are nicio legatura cu ce am spus eu. Una este sa distrugi ceva din orgoliu, o statuie de exemplu,alta este sa darami ceva care nu mai foloseste pentru a cladi ceva mai eficient.
Sunt doua lucruri total diferite.

Esti cam incult. Gunoailele astea de biserici care abia de se tin pe picioare nu pot fi trecut in randul constructiilor protejate istoric. Daca ar fi asa atunci ar trebui sa pastram fiecare bloc prapadit din considerente similare,asa ar arata societatea ta evoluata.
Nu ai notiuni elementare despre infrastructura,istorie si arta.
Daca un caine face un **** in drum nu se numeste ca a facut arta.
Idei mai cretine si imbecile de atat nici nu am auzit,populatia creste,e nevoie de asezari. In niciun caz nu ai cum sa pastrezi tu toate colibele preistorice, ci doar o coliba reprezentativa pentru fiecare civilizatie, cultura si religie. In acest sens avem catedrale importante, cum ar fi Sagrada Familia si restul. Asta trebuie pastrate, cu biserica din tabla de peste drum.
Oamenii care au vid in cap, sau chiar rahat, sunt cei ca tine, pentru care o societate avansata inseamna un tercicu sute de cladiri ce nu pot fi locuite.
Cred ca am inteles mentalitatea retarda a interlocutorului asa ca voi pune punct conversatiei.

| Jardelin explică (pentru Inferno):

"In al doilea rand o societate prospera poate fi cladita doar pe ruinele alteia. Cand smulgi buruienile sacrifici si doua trei flori pentru a planta semntele noii generatii. Asa se lucreaza, sacrificand cladiri, asezari si chiar oameni, pentru viitor."

Gioni, tu te auzi cind vorbesti? NU trebuie sacrificata nici o viata umana. Sint solutii si fara a omori oameni! Sincer iti spun, eu cred ca ai o mica problemuta acolo sus la masarda daca te gindesti la sacrifii umane!

Dar, cum ai spus tu e mai bine sa punem punct conversatiei pentru ca niciodata nu ne vom intelege si ne vom jigni perpetuu. Asa ca tu gindeste-te la sacrificiile tale umane care trebuie facute, iar eu ma gindesc la ale mele!

NOname
| NOname a răspuns:

"...o lume atee ar fi sortita autodistrugerii. Eu sint arhiconvins de acest lucru! "

Da, sigur! Şi invers nu (mai ales invers)? :))
http://youtu.be/8fox4KabGGE :))

In filmulet zice ca daca apar complicatii sa consulti un ateist! Cu s-ar zice voi sinteti curantii acestei lumi! Stii cum e, nebunul considera intotdeauna lumea lui normala, si cea exterioara nu... Cam asa este si cu ateii. Ateismul naste monstri! Ai grija in ce lume vrei sa traiesti!

P.S. Grea problema le-am dat ateilor cu intrebarea asta. Pina acum niciunul nu mi-a dat un raspuns cit de cit satisfacator. Toti o bîjbîe. Dar sa mai asteptam. happy

" Ateismul naste monstri!"
Ai "dreptate" ca ateii sutine Diavolul, judecata de apoi si arderea vesnica in iad.
"Dezvoltarea economica... are legatura cu religiozitatea pentru ca relatiile economice au la baza lor moralitatea, care moralitate la rindul ei se sprijina pe codul moral crestin. "
Mai pardon, legile statului regleaza relatiile economice nu morala mai tovarase si mai la obiect se numeste "Codul Muncii" pe care orice stat il are. In afaceri nu exista morala ci economie de piata.
"...de ce tocmai in perioadele cele mai religioase ale Angliei s-a produs revolutia industriala?"
Pentru ca in acea perioada s-a inventat si folosit masini-unelte care au revolutionat vechile metode tehnice manuale, ca: inventarea masinii de tors " Jenny" in 1764, a masinii de filat a lui Arkwright in 1769, a masinii de filat subtire a lui Crompton in 1779, a razboiului mechanic de tesut in1785 si a masinii cu abur a lui Watt in 1784. Si toate acestea nu au fost inventate la biserica in urma rugaciunilor la cele sfinte.
"De ce toate tarile in care au existat sau exista regimuri ateo-materialiste au ramas in urma dpdv economic? Gindeste-te la Europa de Est, la Rusia, la Coreea de Nord, Cuba,"
Aceste state nu se numeau " ateo-materialiste" ci avea la baza ideologia Marxista si au ramas in urma datorita desfiintari propietati si economiei private, economia de piata (cerere si oferta) si au aplicat economia centralizata de stat.
Marxisti au desfiintat toate formele de organizare altele decat partidul unic conducator (de orientatare marxista) instaurand dictaturi in toate statele enumerate mai sus si a dat o lovitura puternica si biserici dar nu a fost scoasa in afara legii ca celelate organizatii, partide, sindicate libere, organizatii non-guvernamentale etc. Deci cauza ramaneri in urma nu e lipsa biserici si credintei.

| Hombre a răspuns (pentru NOname):

"Da, sigur! Şi invers nu (mai ales invers)? laughing
Ba da, nu ne ameninta religiosii cu Apocalipsa mereu, ultimul a fost anul trecut dar nu a fost decat un fâs ca de obicei, in februarie pe 13 s-a anuntat altul, anul si Apocalipsa.winking

Jardelin: "...nebunul considera intotdeauna lumea lui normala, si cea exterioara nu."

Tocmai de aia Biblia ta iubită afirmă: "Nebunul spune în inima lui: Nu există Dumnezeu"? :))

Jardelin: "Ateismul naste monstri!"

Nu zău! Dacă nu te-au fi îndoctrinat, ai fi un monstru acum? Ai viola, ai fura, ai ucide? Aşa te vezi fără nişte basme, care îţi dictează ce să faci? Nu ai minte şi empatie? Singur nu ştii să judeci? :))

Iar acum, să înţeleg, te consideri un om foarte bun, doar pentru că eşti religios? Nu vezi că eşti plin de aroganţă stupidă, ură stătută şi desconsideri oamenii doar pentru că nu cred în ce crezi tu? Nu eşti cu nimic mai bun decât mine, deşi mă consideri un monstru.

"Ateul se întreabă de ce nu eşti şi tu ateu şi glumeşte despre asta, creştinul te condamnă la o eternitate în iad pentru că nu crezi în dumnezeu." - Ricky Gervais.

Priveşte ce a adus religia lumii numai în ultimul timp (nu mai vorbesc de inchiziţia, cruciade...):
http://www.tpu.ro/......ttp-youtu/

Iartă-mă că mi-am permis să consider că ne-ar fi mai bine fără religie, dar cred că îmi poţi înţelege motivele.

Moralitatea adevărată (relativă, desigur) nu are nicio treabă cu religia. Ţine de educaţie, de empatie...

"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion." - Steven Weinberg.

"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax.

"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase." - Blaise Pascal.

Suntem mult prea civilizaţi, ca să mai fim ghidaţi de nişte basme primitive. Dacă au şi avut rolul său pozitiv în istorie, acum sunt depăşite şi mai mult trag umanitatea în jos. Părerea mea.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Jardelin):

Exact! Nebunul considera lumea lui normala, si cum doar somnul ratiunii poate naste zei, oare cine e nebunul? Cin' sa fie? Cin' sa fie? thinking

| Andruşcă a răspuns (pentru Jardelin):

Ateismul naste monstrii?

Care e motivul predominant in producerea atentatelor teroriste? Credinta intr-un zeu imaginar sau ateismul?
Cine a ars pe rug zeci de mii de oameni pe motiv ca ar fi vrajitori? Ateul sau credinciosul?
Cine leaga de cruce si tortureaza prin fel si fel de ritualuri oamenii cu probleme mintale pe motiv ca ar fi "posedati"? Ateul sau credinciosul?
Cine considera ca femeia e mult mai pacatoasa decat barbatul? Ateu sau credinciosul?
Cine a sustinut in ruptul capului ca Soarele se invarte in jurul Pamantului? Ateul sau credinciosul?
Cine a inventat dispozitivele de tortura? Ateii sau clerul?
Cine promoveaza proverbul "Bataia e rupta din rai."? Ateu sau credinciosul?
Cine sunt aia care se calca in picioare pentru a ajunge sa puna limba pe diferite cadavre? Ateii sau credinciosii?
Cine te ameninta ca vei fi chinuit pe vesnicie intr-un cazan cu smoala clocotita? Ateul sau credinciosul?
Care sunt tarile alea in care femeile sunt stropite cu acid pe fata sau omorate cu pietre in piata publica? Cele preponderent musulmane sau ateiste?
Care sunt tarile alea in care fetele sunt vandute ca pe niste obiecte altor familii? Tarile preponderent musulmane sau ateiste?
Cine sunt aia care zic ca femeia are voie sa umble pe strada doar acoperita din cap pana-n picioare de un cearsaf? Musulmanii sau ateii?
Cine sunt nebunii care pe 12.12. 2012 au stat ascunsi in subsolul casei citind din Biblie? Ateii, nu?
Cine sunt nebunii care in orice film sau reclama la televizor vad fel si fel de mesaje sublimale, simboluri masonice si altele? Tot ateii, nu-i asa?

Si inca o chestie. Stii ce probleme au majoritatea oamenilor din azilele de nebuni? Itit zic eu: se cred zei, se cred trimisii unor zei, vad draci sau sunt convinsi ca au fost trimiti pe Pamant de Dumnezeu cu o anumita misiune. Ateismul e de vina pentru asta si aici, nu-i asa?

"Stii cum e, nebunul considera intotdeauna lumea lui normala, si cea exterioara nu..."

V-ati caracterizat perfect.

| Narcis2007 a răspuns:

Nu s-ar schimba multe, poate societatea ar avansa putin...de ce spui ca s-ar autodistruge?

| mODIN a răspuns:

Eu lumea atee ar fi organizat si axata mai mult pe egalitate.

| RAY a răspuns:

Da serios, uitate la tariile atee vezi tu vreo distrugere ca eu nu vad apropo cele mai bogate si prospere si non violente, coruptie sunt cele atee, daca toata lumea ar fi ca Romania cum ar fi?

| anonimg a răspuns:

O lume 100% atee = o lume 100% demonizata. Daca omul se razvarteste impotriva lui Dumnezeu, asta nu inseamna ca el va fi liber; prin refuzul lui Dumnezeu, Satana isi cere dreptul de stapan al acestei lumi.
In orice caz, lumea s-ar autodistruge prin depopulare; caci fara Dumnezeu nu ar putea exista viata in univers -nici viata oamenilor, nici a animalelor si nici a plantelor. Ar fi o planeta pustie cu un pamant fara viata in el...

| Mădă0611 a răspuns:

Tu esti genul de crestin care vede ateul cum ar fi el fara amenintari cu iadul, cu oameni ca tine, si sunt multi asa, da, s-ar autodistruge. Moralitatea nu e ce va invata popii sau pocaitii, aia e ascultare, iar, cum ziceam cred ca tot la o intrebare a ta, moralitatea si ascultarea nu sunt sinonime, pentru lume, pentru voi sunt, nu puteti sa concepeti ca exista moralitate fara dumnezeu si ca e chiar morala. Pentru voi morala e porunca lui dumnezeu, oricare ar fi, iar daca isi schimba iar ideile, crima, violul, scalagismul ar fi foarte morale.
Daca lumea ar gandi, ceea ce ateii eliberati din lanturile prostiei/religiei fac, ar fi o lume buna, multumita unui ateu, sau cel putin sceptic, nu mai exista sclavi, legile tot din scepticism trebuie sa existe, altfel ar fi asteptat lumea pedeapsa pe Pamant, si pe tine legile oamenilor te apara, nu cele ale prietenului imaginar.

| CristiB93 a răspuns (pentru Mădă0611):

Cine este ateul datorita caruia nu mai exista scalvie?

| Mădă0611 a răspuns (pentru CristiB93):

Sa te uiti daca chiar e ateu laughing, ce va plac prostiile astea: Stalin era ateu, dar inainte a fost crestin si de la bataile primite de la tatal lui crestin a devenit anti tesit, care nu e chiar sinonim cu ateu, "- Hitler era ateu. - ba nu, era crestin. - a, da? era crestin cu numele" rolling on the floor. Lincoln.

| Mădă0611 a răspuns:

App, tarile atee sunt mult mai civilizate decat tarile ortodoxe, sau crestine, decat cele musulmane clar.

| milan9 a răspuns:

Referitor la eroare strecurata in raspunsuri, ar trebui lamurit faptul ca Babilonul din Apocalipsă nu se refera de fapt la nici o religie!

"Babilonul cel Mare", prezentat şi ca "desfrânata cea mare", "beată de sângele SFINŢILOR şi de sângele MUCENICILOR lui Iisus" (Apocalipsa 17, 6).

"Sfinţii şi mucenicii lui Iisus", în toată istoria creştinismului AU FĂCUT PARTE DOAR DIN BISERICĂ. "Babilonul cel Mare" a vărsat sângele lor, A RĂNIT BISERICA, nu are altă legătură cu Biserica!
Hristos profetic spune despre Biserică faptul că "nici Porţile Iadului nu o vor birui"! S-a păcălit oare Hristos? Să nu se ardă nimeni cu aşa ceva!

Cei interesaţi să lovească creştinătatea, Biserica, interesaţi să dezinformeze, vor să-i facă pe ceilalţi să înţeleagă greşit "Babilonul cel Mare" din cap.17-18 din Apocalipsă.
Dar "Babilonul cel Mare" nu se referă la nici o religie, ci la opusul ei, fie la o mentalitate a păcatului (la modul figurat corupţia, mirajul banului etc...), la necredinţă (curente care s-au îndreptat clar împotriva creştinismului, precum comunismul) sau chiar la vreun,, organism de conducere" de genul unui guvern mondial (ceea ce de mult se pregăteşte).

| milan9 a răspuns:

Babilonul din Apocalipsă NU SE REFERĂ LA NICI O RELIGIE!

"Babilonul cel Mare", prezentat şi ca "desfrânata cea mare", "beată de sângele SFINŢILOR şi de sângele MUCENICILOR lui Iisus" (Apocalipsa 17, 6).

"Sfinţii şi mucenicii lui Iisus", în toată istoria creştinismului AU FĂCUT PARTE DOAR DIN BISERICĂ. "Babilonul cel Mare" a vărsat sângele lor, A RĂNIT BISERICA, nu are altă legătură cu Biserica!
Hristos profetic spune despre Biserică faptul că "nici Porţile Iadului nu o vor birui"! S-a păcălit oare Hristos? Să nu se ardă nimeni cu aşa ceva!

Cei interesaţi să lovească creştinătatea, Biserica, interesaţi să dezinformeze, vor să-i facă pe ceilalţi să înţeleagă greşit "Babilonul cel Mare" din cap.17-18 din Apocalipsă.
Dar "Babilonul cel Mare" nu se referă la nici o religie, ci la opusul ei, fie la o mentalitate a păcatului (la modul figurat corupţia, mirajul banului etc...), la necredinţă (curente care s-au îndreptat clar împotriva creştinismului, precum comunismul) sau chiar la vreun,, organism de conducere" de genul unui guvern mondial (ceea ce de mult se pregăteşte).

| milan9 a răspuns:

"religia adevarata se pastreaza neutra"… Hai să lăsăm intoxicarea la o parte!
Cel ce vine cu un astfel de text, vine chiar din partea unui cult periculos ce se vrea a funcţiona ca un "stat în stat" cu reguli disciplinare severe (o "dictatură" în care interpretarea Scripturii se schimbă periodic – simultan la "comanda" liderilor din S.U.A.), un cult ce practică o opoziţie continuă faţă de TOT ceea ce înseamnă STAT sau "sistem" (ipocrizia se vede în faptul că ei înşişi sunt un "sistem").

Sfinţii Apostoli recomandă respect faţă de statul din care facem parte, recomandă respectarea legilor comune ale statului. Ei bine, respectarea acestor legi e văzută de iehovişti a fi un lucru demonic... în dezacord total deci cu întreaga Scriptură!

| milan9 a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni...

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este una singura.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

N-ar mai fi chiar pic de dragoste?

| sublime89 a răspuns:

Poti sa te uiti la o tara ca Suedia daca vrei sa vezi cum arata o lume aproape complet atee. Mie nu mi se pare ca Suedia e pe cale sa se autodistruga, mie mi se pare ca deja e o tara care poate da lectii oricarei alte tari din lume, la toate capitolele.

Un om intreg la cap stie dupa ce morala sa traiasca. Stie sa nu-i faca altuia ceea ce nu i-ar placea nici lui. Iar un ateu daca face bine cuiva, face acel bine fara sa astepte vreo rasplata in viata de dincolo, cum fac persoanele religioase. Spune tu care varianta e mai egoista.

| Felys a răspuns:

Eu un cred ca s-ar schimba nimic,si eu sunt atee de cand ma stiu si asta nu insemna ca incalc asa zisele porunci,sa nu ucizi,sa nu faci rele,nu prea le stiu,recunosc,in fine, sunt atatia puscariasi care se dau pret credinciosi si totusi au facut rele, deci daca ii dadea credinta pe afara de ce a mai facut ce este interzis de religie, deci crede-ma ca nu ar fi nici o diferenta daca sunt sau nu credinciosi, nu s-ar modifica nimic

| AlexanderAdrian a răspuns:

Mi-am pus de multe ori intrebarea daca gloatele de idioti ar mai putea sa judece si singuri si sa aiba o minima morala care sa-i impiedice sa fure si sa se omoare intre ei mai ceva ca acum si nu reusesc sa-mi dau seama. Cred ca in momentul de fata daca lumea ar deveni brusc atee, s-ar putea oricum conduce fara probleme, legile sunt laice, politia si justitia sunt guvernate de legi facute de oameni nu inspirate din biblie.

Insa nu stiu cum ar fi fost omenirea daca n-am fi avut religie deloc. Cred ca acest lucru oricum n-ar fi fost posibil, omul pare sa aiba o nevoie de a crede in ceva pentru ca nu-si poate accepta moartea si vrea sa creada mai mult in faptul ca, daca urmeaza religia, va avea o viata garantata dupa moarte.

Beneficiile unei lumi atee s-ar fi vazut in trecut daca ar fi fost asa in loc de evul mediu, inchizitie, si tot ce a insemnat atunci oprirea progresului stiintific.

Daca nu ar fi existat evul mediu poate ca deja am fi avut la indemana calculatoare pe care am fi scris doar gandindu-ne la ceea ce vrem sa scriem fara ca asta sa presupuna niste echipamente greoaie samd.

Mai bine v-ati gandi ca, daca oamenii ar fi ascultat de biserica pe atunci, toti oamenii, si ar fi considerat toti ca stiinta e diavoleasca, acum n-ati mai fi scris la tastatura si n-ati mai fi stat pe facebook.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Completare:

"acum n-ati mai fi scris la tastatura si n-ati mai fi stat pe facebook." - http://i.imgur.com/O5yz2r1.jpg

| CinevaNou a răspuns:

Pfai, pai daca ar fi lumea atee s-ar omori toti pe strazi pentru ca n-ar mai exista cele 10 porunci.

| mODIN a răspuns (pentru CinevaNou):

Dar are exista legi! Si moralitate in primul rand.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Multimea religiilor, sunt doar o incurcatura sau MARELE BABILON cum o numeste BIBLIA in APOCALIPSA 17:4-18; Aceste multe religii nu fac altceva decat comert. Enoriasii sunt tinuti in intuneric spiritual de catre cler, le tolereaza o viata libertina, violenta, imorala, de fapt aceste religii lupta impotriva lui Dumnezeu, a lui ISUS CRISTOS, si nici legilor statului in care sunt nu se supun, decat intr-o forma marsava colaboreaza cu ei. V-ati pus intrebarea, ce s-ar face religiile fara, sarbatori, dar comerciantii, dar politicul? Insa inca putin timp si Dumnezeu isi va duce la indeplinire scopul Apocalipsa (Revelatia)17:15-18; Apocalipsa 18:1-8; Biblia vorbeste despre o singura forma de inchinare aprobata de Dumnezeu, despre un singur popor care i se inchina in Duh si Adevar, popor format din oamenii tuturor natiunilor, care se straduiesc din iubire sa infaptuiasca vointa lui Dumnezeu, traind in pace cu semenii, neutru din punct de vedere politic. Semnul lor de identificare este iubirea (IOAN 13:34, 35 ).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa fie exact la fel. Defectele oamenilor raman indiferent de orientarea religioasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nada.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce inseamna ateu? Spune definitia.Nu cumva confunzi ateul cu paganul? Un ateu e cel ce nu crede in existenta lui dumnezeu dar poate respecta legile si poruncile. Uite eu nu cred in dumnezeu dar aprind candela de sarbatori,ma inchin, mai tin si posturi si nu ucid.
Ca raspuns la intrebarea ata, intr-o lume de atei nu se va intampla nimic deosebit, pe cand intr-o lume de pagani, cei ce nu respecta poruncile(cei 7 ani de acasa) va fi un haos total.

| Scarbo a răspuns:

"Adevarata imparatia a Domnului se afla in noi".

| andreiush25 a răspuns:

Vai ce babuini sunt unii pe aici...
Cica s-ar omori toti intre ei ca nu ar exista cele 10 porunci.straight facestraight face
In primul rand majoritatea poruncilor SUNT LEGI MORALE! Nu stiu daca ati auzit de termenii astia babuinilor.
In al 2 lea rand, lumea ar fi mult mai evoluata deoarece religia are "darul" asta sa traga in jos civilizatia prin traditii stupide si obiceiuri; sa nu mai vorbim de suptul de bani de la oameni.
In al 3 lea rand, uitati-va la tarile din nord cat de bine o duc deoarece majoritatea sunt atei...
Lumea crede ca daca esti ateu, nu iubesti, esti rau si dai in cap zilnic. Ce usor e sa dai din gura.
Acum imi pare rau ca am jignit babuinii, ca bietele animale sunt mai destepte decat astia care varsa perle pe aici.

| sempreinvolo30 a răspuns:

In Apocalipsa 18 s-a profețit ca în curând religiile vor fii demascate a fii false, iar când se va întâmpla acest lucru, va începe Armaghedonul deci războiul lui Dumnezeu împotriva celor rai.

| Kabuto79 a răspuns:

Ar fi pace. cand o o sa domine o religie. oricare in proportie de 100% o sa fie ordine si echilibru ar fi pace
Nu te supara da ai creier de burunaia. prea mult crestinism strica

Întrebări similare