Conform confesiunii catolice, dupa moarte, sufletul mai poate ajunge si in purgator. Este un "spatiu" intre rai si iad, care ofera posibilitatea celor cu pacate "mici" sa se "curete" inaintea intrarii in rai. Cei aflati in viata se pot ruga (ii pot pomeni) pentru sufletul decedat, ca el sa primeasca iertarea mai repede. Purgatorul este un element distinct al religiei catolice. La fel si indulgenta (ar fi interesant sa dai un search pe google si pentru ea), care are un rol important in viata credinciosului...cel putin teoretic. Nimeni nu-ti poate spune cu certitudine ce se va intampla imediat dupa moarte. Poti sa accepti o teorie a unei religii in acest sens, dar adevarul o sa-l descoperi singur cand iti va veni timpul . Iar faza cu calatoritul 3 zile dupa moarte tine (cred eu) mai mult de traditie. De ce nu calatoreste 4, 5? 7? Trei este considerata cifra magica (cauta pe google "cifra 3 semnificatie"). E preferata basmelor si a subconstientului uman
. Eu cred ca e doar inventie populara...
Cind mori conform ca biblia sau cu biserica ortodoxa sau catolica sau care o mai fi ea si are la baza biblia, deci cel care a murit nu merge nicaeri, nici in rai nici in iad.Asteapta judecata de apoi cind o veni aia, sau daca o veni vreodata.Deci acum toti cei morti ar sta sa-i zic asa intr-o sala mare unde cu totii asteapta marea judecata.Cu se spune in engleza stai in stand by.Acum ca vezi ce ai facut sau nu fiecare biserica cu povestea ei.Dar sa nu bagat la un loc toate bisericile.Doar biserica catolica si cea ortodoxa mai au pe linga biblie si alte cartuluii cu povestile lor proprii, ceva de genu ca vizitezi pe bunica si asa mai departe.Dar poti retine ca nimeni nu a ajuns pina acum in rai sau in iad, pentru ca doar atunci vor fi deschise portile lor la judecata de apoi.Acum probabil sint pusi sa faca curatenie, intretinere pe colo colo care cum dintre sfinti, ingeri au nevoie. Sper ca te-am ajutat.
Pt. Iisus ca Cel ce este Fiul lui Dumnezeu, întrebarea nu este relevantă, dar în privința tâlharului, într-adevăr, pentru regretul său sincer, i-a fost oferit încă de atunci un loc în rai, din moment ce sufletele își imediat existența, într-un loc de fericire sau de nefericire, teoretic provizoriu (provizoriu probabil pentru unii dintre cei nefericiți) până la judecata universală.
Nene scuza-ma dar eu nu vorbeam aici de portile cerului sau de Isus sau tilhari.Eu vorbeam de ce spune biblia.Si daca o sa citesti si tu o sa vezi ca e cum eu am spus. Daca un muzeu nu sia deschis portile pentru vizitatori asta nu inseamna ca lucratorii acelui m, uzeu nu pot intra inauntru.Numai bine
Apoi cind spui portile cerului nu te referi doar la rai.Si iadul face parte tot din imparatia lui Dzeu.Se pare ca incurci lucrurile.Tot ce misca in univers este proprietatea lui Dzeu, nu gata ce e rau e al altcuiva.Tot Dzeu a facut si iadul asa ca nu elimina nimic.Conform cu biblia Isus se afla linga Dzeu acolo unde stau ei cu totii, iar tilharul se afla in sala de asteptare, de unde cum am mai spus asa din cind in cind cind isus sau alti ingeri au nevoie pe la casele lor de ceva curatenie vin ia de acolo unu dou isi fac treaba dupa care ii duc la loc, in asteptatrea judecatii de apoi sau a marii judecati. Sper ca acum intelegi ce zic.
Intrebarea ta este pusa gresit! Corect este:...Voi ce CREDETI ca se intampla dupa moarte?
Mos Craciun coboara din ceruri cu reni sai si te judeca, dupa care te trimit la Polul Nord daca ai fost cuminte sau la Polul Sud daca ai fost rau. Dar te iubeste oricum. Eu asa stiu...