"Mitul creației reprezintă setul de credințe ce explică, într-o manieră legendară, imaginară și filosofică, apariția ființei umane, ca rezultat al săvârșirii actului creator."
"Legendara", "imaginara" si "filosofica".
Prin urmare vorbim de scrieri alegorice. Mai frumos spus vorbim de imbinarea filosofiei cu imaginarul. Geneza prezina modul in care Terra a aparut virtualmente, intr-o maniera alegorica.
Adica, mai pe romaneste, scrieri simbolice, nu au legatura cu viata reala, cine crede ca-s pe bune e incult /prost.
"Cine sapa groapa altuia cade singur in ea."
Crestinii, e vorba de un proverb aici, nu trebuie sa sapi o groapa pe bune si nu de fiecare data cazi in ea.
Sublimeee! Trezeste-te! azi nu evolueaza animalele? Stiinta a demonstrat clar? Ce? Cum gandesti asa usor/ Ce face stiinta azi? Poate schimba ea ceea ce a facut Dumnezeu? Vai, vai, vaiurile pamantului nu le poate schimba, daramite sa schimbe ceva. A stabilit stiinta cand apar zorii zilei, cand incepe iarna, cand incep sa se iveasca stelele, sa fie cer senin? A hotarat stiinta cate culori sa vedem noi,? Cate dintre pietrele pretioase amintite de Dumnezeu in Biblie a descoperit stiinta? Cat Aur a hotarat stiinta sa fie in muntii nostri, dar in cei din Seba? Cate fire de nisip sunt pe malul marii, ce cantitate de apa este in Marea Neagra? Of, deof, multe lucruri sunt pe care mintea omului nu poate sa le cuprinda.Tu cand afirmi despre un subiect ca este foarte clar, trebuie sa-l justifici cu argumente credibile, ba si cu putere de convingere.
Http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_birds
Cate argumente vrei, daca poti sa le intelegi.
Laso balta, ca nu ai nici o sansa, cauta tu mai bine adevarul lui Dumnezeu, si nu umbla cu siretlicuri ca nu au farmec. Adevarul te va modela astfel incat viata ta sa aiba sens, altfel...
Da, doamna Rodica, toate cele enumerate de dumneavoastra au fost create de Dumnezeu Tatal. Si asta v-o spun asa, din oficiu, ca sa fiti impacata si sa mergeti linistita la somnic! Caci de MAMA NATURA, n-am auzit...Nici de Stiintele naturale.
http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98tiin%C8%9Be_naturale
Trebuie sa intelegi, pentru crestini biblia este adevarul absolut, daca sttinta intra in conflict cu ceva din biblie, atunci sttinta se inseala, nu conteaza ca sunt prezentate dovezi. dumnezeu este mai presus de orice argument, pentru crestini
La cate lucruri exista in Biblie, care nu pot fi explicate de stiinta, asta e un nimic.
Si Pamantul(care are 4, 7 miliarde de ani) a fost creat inainte de stele(cele mai vechi stele avand aproximativ 12-15 miliatrde de ani). Lumina a fost creata inainte de luminatori si mai sunt multe...Pot sa ma apuc sa scriu o carte...
Ei nu vor sa vada realitatea, refuza sa gandeasca. Cand nu au nicio explicatie incep sa dea replica: "Biblia ne-a anuntat ca vor aparea astfel de persoane mincinoase care vor sa ne distruga credinta si sa ne tarasca in pacat bla bla bla . Si eu am incercat sa aud niste explicatii ralionale din partea lor, dar ei nu gandesc. Cand nu mai stiu ce sa zica baga la inaintare fraza asta.
Stiinta nu exista pentru a crea, a modifica, a preschimba,ea exista pentru a analiza,a intelege, a observa lucrurile deja existente. Ca putem crea lucruri pe baza informatiei acumulate, irelevant,alta problema, stiinta consta in ceea ce cunosti,modul in care aplici cunostintele sunt cu totul alta problema. Ca cu aceiasi cantitate de cunostinte poti crea o centrala termonucleara si ajuta un oras intreg,sau poti face o bomba si ucide milioane de vieti.
Stiinta spune, exista valurile pamantului, dar nu le schimba ca atunci nu ar mai fi stiinta. TU cand deduci legile gazelor, in fizica, le schimbi? Pai daca le schimbi, atunci nu ai mai dedus nimic.
"A stabilit stiinta cand apar zorii zilei, cand incepe iarna, cand incep sa se iveasca stelele, sa fie cer senin? "
Pai da sigur ca a stabilit ca atunci am fi avut pom de craciun si vara. Ar fi stat aia cu pomul in spate tot anul, ca nu ar sti cand vine iarna. Ba, daca vine acum, sau daca vine peste 5 luni? SI sigur ca a stabilit cand apar zorii zilei, ca e zi, si sunt treaz, ca e noapte si ma culc, ca am ochi si vad lumina, cum imi bate pe la geam, cum dispare la apus, cum apare cand rasare.
Si desigur ca a stabilit stiinta cand e cerul senin, ca dovada ca am chiar acum o aplicatie la PC care imi spune ca cerul e senin.
Si desigur ca a stabilit stiinta cate culor vedem noi, Neewton a stabilit in 1666 cand a descompus lumina. Hopa, ce ne facem, stiinta a progresat.
"Cate fire de nisip sunt pe malul marii..."
Si un copil de calsa a 4-a ti-ar putea raspunde la aceasta intrebare, si un copil de clasa a 4-a.
Demultişor nu mai auzisem pe cineva cu ''păsările din reptile'' şi ''reptile din amfibii'' ş.a. Un fragment doar -
Pentru a arunca un pod peste abisul care desparte amfibienii de reptile‚ trebuie soluţionate alte probleme foarte serioase. Una dintre cele mai complicate este aceea a originii oului cu coajă. Creaturile anterioare reptilelor depuneau în apă ouă moi‚ gelatinoase‚ iar fecundarea lor era externă. Reptilele‚ animale de uscat‚ îşi depun ouăle pe sol. Embrionii care se dezvoltă în interiorul ouălor trebuie să fie în continuu într-un mediu acvatic‚ lichid. Soluţia a fost deci oul cu coajă‚ dar faptul acesta necesita şi el o schimbare considerabilă în modul de fecundare. Aceasta trebuia să fie de aici înainte internă şi să aibă loc înainte ca oul să fie închis în coaja sa. Pentru aceasta era nevoie de noi organe sexuale‚ de o nouă formă de copulaţie şi de noi instincte‚ — atîtea lucruri care constituie o enormă prăpastie între amfibieni şi reptile.
Faptul ca oul să fie învelit într-o coajă făcea necesare şi alte schimbări remarcabile‚ îndeosebi pentru a permite dezvoltarea embrionară a reptilei şi‚ în final‚ ieşirea ei din coajă. De exemplu‚ în interiorul acesteia este nevoie de mai multe membrane şi saci‚ aşa cum este‚ bunăoară‚ amniosul care conţine fluidul în care se dezvoltă embrionul. Lucrarea The Reptiles vorbeşte despre o altă membrană‚ numită membrana alantoidă: „Alantoida primeşte şi înmagazinează reziduurile embrionului‚ îndeplinind astfel funcţia de vezică. Ea este prevăzută şi cu vase de sînge care absorb oxigenul care străbate coaja şi îl conduc pînă la embrion."6
Teoria evoluţionistă nu explică mai bine nici alte deosebiri foarte complexe dintre reptile şi amfibieni. Spre exemplu‚ embrionii la peşti şi ouăle la batracieni îşi elimină reziduurile sub formă de uree solubilă în apa din jur. Dar în interiorul ouălor cu coajă ale reptilelor‚ ureea ar ucide embrionii. Aşadar‚ s-a produs în interiorul oului cu coajă o capitală transformare chimică: deşeurile‚ acidul uric insolubil s-au înmagazinat în alantoidă. Mai reţineţi şi următorul fapt: embrionii de reptile se hrănesc cu gălbenuşul oului‚ astfel că sînt pe deplin dezvoltaţi încă înainte de a ieşi din ou‚ spre deosebire de amfibieni care‚ la ieşirea din ou‚ — încă nu ating acest stadiu. În plus‚ la ieşirea sa din ou‚ tînăra reptilă dispune de un dinte al oului‚ care o va ajuta să scape din captivitate.
Multe alte lucruri sînt necesare pentru a arunca o punte peste abisul care separă amfibienii de reptile‚ dar aceste exemple sînt suficiente pentru a arăta că nu-i pot fi atribuite simplei întîmplări toate modificările complicate indispensabile pentru a depăşi această enormă prăpastie. Nu este surprinzător faptul că evoluţionistul Archie Carr se plîngea în aceşti termeni: „Unul dintre aspectele cele mai deziluzionante din documentele fosile ale istoriei vertebratelor este acela că ele dezvăluie prea puţine lucruri asupra evoluţiei reptilelor de la începutul existenţei lor‚ atunci cînd s-a dezvoltat oul cu coajă."
Cu ''păsările din reptile'' e la fel.
Toate au fost create conform speciilor lor, pe deplin dezvoltate.
Am ales acest caz pentru ca scrie clar in geneza ca pasarile au fost facute cu o zi inaintea animalelor de uscat, si nu se poate interpreta altfel : )) Stii ca ei sunt experti in tot felul de scuze.