| IonelFlorianUrzica a întrebat:

În Gradina Edenul despre care unii interpretează ca ar fi fost Raiul, iar alții ca ar fi de fapt vorba despre Pamant înainte ca Adam si Eva sa cada în păcat, oare oamenii literalmente mâncau verdețuri și fructe, legume sau interpretarea cu mărul și pomul cunoasterii binelui și râului este mai mult metaforica și refera la dorința omului de a cunoaște iar astfel de la cunoasterii oamenii au ajuns la mândrie și implicit la cadere, asa ca sunt de la acea vreme oameni care își doresc doar cunoaștere și nimic altceva, sunt oameni mai mândrii și mai aroganți ca restul? Cum interpretați voi pasajele din Biblie cu privire la pomul cunoasterii binelui și râului si ce reprezinta de fapt acesta! Aștept părerile voastre? Cum a evoluat aceasta interpretare de-a lungul timpului pentru teologii creștini, preoții și protestanți? Sa însemne acest lucru ca Biblia insinuează ca oamenii care cer prea multa cunoasterii cad în mândrie și aroganta, se cred mai deștepți decât alții și considera ca întotdeauna au dreptate fără nicio îndoială în toate subiectele? Voi sunteți de părere ca o persoana care vrea cunoasterii la infinit poate sa se creadă superioara oamenilor, sa se considere mandra?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Gradina Edenului (conform Scripturii) a existat deja in timpul vietii lui Eva. Rolul si componenta vegetatiei (dar nici ale animalelor) din Gradina nu sunt amintite.
Se presupune doar ca, Gradina a fost situata intre raurile Tigru si Eufrates.

| gabicoo a răspuns:

Am o curiozitate: Unde dispari periodic și tot apari o dată la 15-16 zile? Că de muncit nu muncești, iar cu învățatul nu prea te-ai rupt!

| darrio2007 a răspuns (pentru gabicoo):

A fost in Grădina Edenului.

| darrio2007 a răspuns (pentru gabicoo):

P.S. Cu gândul.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Dacă mi-ai fi citit celelalte întrebări în loc sa faci spam și sa îmi ignori raspunsurile ti-ai fi dat seama ca eu uit parole și nume de utilizator și de asta intru rar! Ti-am mai spus! Și te întrebi de ce îți notez raspunsurile cu nefolositor și eronat

| gabicoo a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Și prin minune îți aduci aminte parola și numele de utilizator fix o dată la 15-16 zile? Prin ce balamuc te țin și ce tratament îți dau?

P. S. Întrebările tale sunt de nota 3 cu indulgență.
Le poți pune pe Chat GPT primești răspunsuri imediate și te poți certa cu boții în voie. Am auzit că în unele cazuri își cer și scuze.

| Salontanul a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Adică tu uiți, umbli cu Cartea de Identitate în mâna ca să știi cum te cheamă, și-mi dai mie sfaturi despre politică? Apropo! Iar ai uitat sa pui un semn de punctuație la sfârșit de propoziție. rolling on the floor

| Salontanul a răspuns (pentru gabicoo):

Atât s-a putut! laughing

| gabicoo a răspuns (pentru Salontanul):

Își uită el parola și numele de utilizator - un semn de punctuație chiar nu contează! laughing

Copii care probabil nu sunt acolo ci or sa plece in străinătate la call center la ce bine le predai tu bunul simt!

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Salontanul):

Și dacă nu pun semne de punctuație ce? Ai vreo problema cu asta? Apropo cu ce te deranjează Nicușor Dan? Nu ai spus ca tu îl vrei pe Călin Georgescu? Sau ai pus cumva stampila și pe seful aurist tot la fel de rusofil ca el?

Tu chiar ai nevoie de ajutor specializat. Omul ți-a atras atenția asupra lipsei semnelor de punctuație - nu a dat cu parul. Și rapid ai sărit la gâtul lui.

Și care e problema dacă nu vreau sa le pun? Scriu cum vor mușchii mei!

| Salontanul a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Oricât de foame ți-ar fi nu te poți sătura mâncând semne de punctuație, și apoi îți bați joc de limba maternă ceea ce înseamnă o crasă lipsă de cei 7 ani de acasă.

Cu analfabetismul tau functional nu se poate discuta! Si dupa prostia din capul tau de la spital iti dau drumu odata pe luna sau cum? Nu vezi ce prostii spui?

| J0B0MAT a răspuns:

Eu personal interpretez Biblia ca o scriere fantastică, plină de simboluri și pe alocuri cu învățături bune, însă și cu multe cu idei total greșite rasiste, xenofobe, misogine, extremiste.
Ideea de a crede și nu cerceta, vine de la faptul că religia nu poate explica extrem de multe lucruri și vine cu scuza de a crede pur și simplu în tot ceea ce ți se spune.De aici și alegoria că dacă vei vrea să cunoști mai mult, vei fi pedepsit, ceea ce mie îmi sună asemănător a principiu specific extremiștilor, care mereu au urât intelectualii.Și având în vedere faptul că Biblia a fost scrisă în perioada în care cam toate regimurile erau autoritare deși nu apăruse termenul de extremism sau fascism, se încadrează ca principiu.
Acum Raiul, ca un alt plan poate fi imaginat cu elemente din lumea pe care o cunoaștem, nu ni-l putem imagina cu ceva necunoscut nouă.Iar căderea în păcat din cauza Evei mi se pare că se încadrează și ea în ideile misogine ale vremurilor, când femeia era subjugată bărbatului, nu avea cam niciun drept și era foarte oportună o justificare a necesității de a pedepsi femeia, această ființă inferioară apărută din coasta bărbatului care nu a ascultat de Dumnezeu.Dar asta e concluzia mea, bazată și pe alte interpretări asemănătoare și pe evenimentele și ideile din acele vremuri.

| Seba2013 a răspuns:

In Paradis Adam si Eva i-l vedeau pe Dumnezeu. Toate guvernele se bat pentru ca tara lor sa fie un Paradis. Guvernele au luat locul lui Dumnezeu. Dumnezeu era vital in Gradina Edenului pentru ca se preocupa sa produca un Realism panvitalist. Cand i-a expulzat din Paradis, pamantul a mers contra lor. Cat timp erau cu El, Gradina mergea pro lor. Deci nu este de ajuna doar o viata Psihica sau o viata Spirituala ci un pic mai mult. Iar Biblia a fost facuta dupa crearea Paradisului.