| Effy35 a întrebat:

În viziunea creștinismului, masturbarea este un păcat, deoarece contravine scopului principal al sexualității, care este reproducerea, dar asta nu ar însemna că orice cuplu creștin ar trebui să se abțină de la orice act sexual care nu are ca scop reproducerea?
Deci cum se face că ceva poate fi considerat un păcat chiar dacă nu există o bază logică pentru el? Care este definiția păcatului?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Nu, nu "in viziunea crestinismului", ci in viziunea unor biserici crestine.

29 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Actul sexual este unul singur. Penetrarea, fara protectie, pentru conceperea unui copil. Pentru asta am fost conceputi si noi si restul animalelor din lumea asta.
Că noi am dat alt sens actului sexual, față de celelalte animale, se datoreaza inteligentei noastre.

| Holiday a răspuns (pentru darrio2007):

"Pentru asta am fost conceputi si noi si restul animalelor din lumea asta."

Delfinii fac se.x oral.

| darrio2007 a răspuns (pentru Holiday):

Fac pe drk.

| JustAlbert a răspuns (pentru darrio2007):

Sincer nu ne intereseaza, vreau sa ma distrez si sa ma bucur cu adevarat de sexualitate, fara sa fiu constrans de niste reguli stupide

| darrio2007 a răspuns (pentru JustAlbert):

Mergi pe drumul tau daca asa consideri. Sper ca nu esti delfin.

| JustAlbert a răspuns (pentru darrio2007):

Nu bro, sunt Homo Sapiens Sapiens laughing))

| darrio2007 a răspuns (pentru JustAlbert):

Feiicitări!

| ania a răspuns:

Pacat in greceste vune de la harmatia carevinseamna a rata tinta. Adica Dumnezeu a inventat sexul ca oamenii sa se buxure de el in cadrul casatoriei, pentru procreere si pentru placere, ca nu atasa si receptori pentru placere daca nu untentiona ca omul sa se bucure de placere. Masturbarea e pacat nu pentru ca nu e spre procreere ci pentru cavare atasata fantezia ca
cgiar faci sex cu cineva. Si in Bublie scrie ca daca poftesti pe cineva(adica iti imaginezi ca daca ai avea ocazia ai face sex cu persoana respectiva) ai si preacurvit cuveavin inima ta.

| mODIN a răspuns (pentru ania):

Cea mai buna explicatie a pacatului pe care am citit-o aici pe site! Ma bucur ca intelege cineva ca regulile religioase au si ele un scop, nu sunt date la intamplare doar sa reduca placerea! Daca nu te superi ca intreb, unde ai citit despre asta?

| doctorandus a răspuns (pentru mODIN):

"daca poftesti pe cineva"--e suficient sa vezi jurnalul de stiri la televizor ca sa poftesti la mai multe femei.

| doctorandus a răspuns (pentru mODIN):

Religia zice sa nu poftesti? Foarte bine, atunci sa-ti dea si solutia magica pentru a nu mai pofti. Ca altfel se agita degeaba pe tema asta. Ca e foarte usor sa dai din gura ca fariseul, fara sa oferi nicio solutie reala care sa ajute omul sa faca ce-i zici tu sa faca. Ei iti spun ce vor de la tine, dar n-au nici cea mai mica idee despre cum poti tu realiza asta. Nu ofera nicio indrumare, pentru ca nici cei care-ti cer asta nu sunt in stare s-o faca.

| Effy35 explică (pentru ania):

Păcatul este definit ca o acțiune care cauzează rău altora sau ție însuți. Aceasta este o interpretare validă a conceptului de păcat. Dacă definim păcatul ca o acțiune care cauzează rău altora sau ție însuți, atunci orice acțiune care nu cauzează rău, inclusiv masturbarea, nu ar fi considerată un păcat.

E adevarat, din perspectiva biblică, Dumnezeu a creat sexul cu două scopuri principale:
1. Reproducerea: Sexul a fost creat pentru a permite procrearea și perpetuarea speciilor (vezi Geneza 1:28)
2. Unitatea și consolidarea legăturii între soți: Aceasta sugerează că relația sexuală consolidează unitatea dintre soți, care trebuie să fie superioară oricărei alte relații (vezi Geneza 2:24).

Masturbarea poate fi însoțită de fantezii vizuale, dar acest lucru nu este obligatoriu. Porunca de a nu pofti se află în contextul adulterului și al despărțirii (vezi Matei 5:27) și se referă la persoanele căsătorite, nu la cele celibatare. Preacurvia este atunci când ești căsătorit și poftești la o femeie.

| mODIN a răspuns (pentru doctorandus):

Nu stiu daca zice undeva in vreo religie sa nu poftesti. Toate predica despre cumpatare. Poate doar acele interpretari extrem de ascetice si literale ar putea sustine ca e pacat sa ai pofte.

| mODIN a răspuns:

Doar in cele mai radicale interpretari le este interzis cuplurilor casatorite sa faca sex cand vor.

| RAY a răspuns:

Conform creștinilor cică vt e expirat când au ei chef, in acel verset e vb de necredință

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai religia cam condamna relațiile sexuale din plăcere. Ia zi la un habotnică ce poziții știi tu. Sa vezi cum arunca cu apă sfințită în tine

| Holiday a răspuns:

Dupa cum observi, nici dupa 2000 si ceva de ani crestinii nu s-au pus de acord cum e cu pacatul, masturbarea, sexul, sau pe ce parte si-o tinea Isus. Fiecare are cate o idee.
In alta ordine de idei, Biblia nu pomeneste absolut nimic despre mastur.bare.

| johnnny123 a răspuns:

Nu căuta logica într-un domeniu care-ți cere încă "de la intrare" să renunți la ea.

| doctorandus a răspuns (pentru johnnny123):

Spre surpinderea ta, exista si crestini educati si inteligenti. https://ro.wikipedia.org/wiki/Cre%C8%99tinism_liberal

| mastadont a răspuns:

Degeaba încerci să vezi logica din religie, aceasta nu are logică pentru că se bazează pe credință nu pe rațiune. Deci ori crezi ce scrie acolo și ce zice popa ori te iei după logică, împreună nu se potrivesc.
Religia e plină de chestii total ilogice și iraționale, au anumite rugăciuni pentru tot felul de lucruri, de parcă niște cuvinte spuse într-un anumit fel schimbă cu ceva viața și viitorul, să nu mai zic de logica din spatele unui dumnezeu iubitor, atotputernic și atotștiutor dar care a făcut lumea asta plină de răutate și minciună sau de toate ritualile astea cretine pe care le vezi prin biserici, pupat de moaște, înconjurat de biserică, stat în genunchi, etc, ritualuri care nu au nici o semnificație logică, sunt bazate doar pe credință și tradiție.
Așa că crede și nu mai cerceta sau trezeștete și lasă ritualurile astea fără rost și făți viața cum îți place.

| vodami92 a răspuns:

Eu stiam altceva! ca fumatul si drogurile sunt pacate! dar asta nah nu cred asa ceva! si daca nu are cine sa te satisfaca ce faci! vezi tu mentalitate proasta! tocmai ca asta te linisteste! uiti de griji probleme necazuri neajunsuri sau altele!

| EestiSodalane a răspuns:

"dar asta nu ar însemna că orice cuplu creștin ar trebui să se abțină de la orice act sexual care nu are ca scop reproducerea?"

Ba da, asta ar însemna. Și asta și așa și e.

| Pocait01 a răspuns:

Sexul are mai multe scopuri conform Bibliei, nu doar procrearea. Un alt scop este unirea desăvârșită dintre cei doi, cum este arătat în Efeseni 5. Sau exprimarea iubirii erotice și intimității cum reiese din Cântarea Cântărilor.

| Effy35 explică (pentru Pocait01):

Ce prostie! Sexul nu este o "unire desăvârșită", ci o nevoie sau o satisfacție carnală în cadrul unei relații, care poate implica sau nu iubirea persoanei de care ești atras fizic.
"Unirea desăvârșită" între doi parteneri se realizează atunci când ambii parteneri se iubesc și se respectă reciproc.

| Pocait01 a răspuns (pentru Effy35):

Cei doi parteneri dacă nu fac sex nu sunt uniți în căsătorie. Vorbesc de soț și soție nu de prieteni. Că de iubire, Isus a spus oricum să ne iubim unii pe alții ca pe noi înșine.

P.S. Nu vreau să jignesc, dar când dezbați un lucru din două subiecte ce te depășesc este mai bine să nu introduci păreri personale precum "ce prostie" pentru că o imagine odată stricată despre cineva este greu reparabilă. Din momentul acesta nu mai au nici o valoare argumentele tale. Ți-am spus strict ca un sfat.

| Effy35 explică (pentru Pocait01):

Spre surprinderea ta, eu nu sunt o persoană meticuloasa și nu sufăr de snobism intelectual, prin urmare pot purta conversații la orice nivel, academic sau nu, și asta depinde de persoana cu care vorbesc.
În altă ordine de idei, nu consider că am "distrus imaginea cuiva" doar pentru că nu am fost de acord cu punctul său de vedere.Fiecare are dreptul de a-și exprima dezacordurile și opiniile despre orice, fără a fi etichetat de alte persoane într-un fel sau altul.

Nu puteți veni aici și să spuneți că sexul are mai multe scopuri când, de fapt, sexul are un singur scop, și anume acela de a avea copii.
Cu alte cuvinte, dacă scopul principal al sexului nu poate fi atins într-o relație, și anume acela de a avea copii, atunci ideea că masturbarea echivalează cu plăcerea sexuală într-un cuplu rămâne în picioare.

| Pocait01 a răspuns (pentru Effy35):

Nu am spus nici că strici imaginea cuiva și nici că sexul este baza a ceva.
Prin "cineva" m-am referit la cei ce, deși nu prea cunosc subiectul, adaugă păreri personale irelevante, eronate și poate batjocoritoare precum "ce prostie". Acest gen de oameni nu mai au nici relevanță în discuții și nici valoare în argumente.
Cât despre sex, este adevărat că este lucrul ce desăvârșește căsătoria. Un lucru natural, logic, dovedit științific și observabil Biblic pentru că nu scrie nicăieri că cei doi căsătoriți nu s-au împreunat sau că nu ar trebui, dar contrariul scrie chiar în multe locuri inclusiv importanța faptei(1Cor. 7:5).
Altfel, cine nu vrea sex să nu se căsătorească. Scrie și asta destul de clar în Biblie.

P.S. Vorbesc de o relație de căsătorie sănătoasă, așa cum a lăsat-o Dumnezeu, care se face pe baza credinței în Hristos și dragostei dintre cei doi. Actul sexual doar desăvârșește.
Să spui că actul sexual este strict pentru procreare este greșit din punct de vedere Biblic pentru că se vede clar când citești despre relația dintre Avraam și Sarai. În acest caz Dumnezeu fie l-ar fi oprit pe Avraam să se mai culce cu Sarai fie i-ar fi binecuvântat pentru fiecare act sexual lucruri ce nu s-au întâmplat pentru că actul sexual nu are un singur scop, restul fiind păcătoase.

| Effy35 explică (pentru Pocait01):

Repet, nu cred că am greșit exprimându-mă colocvial cu cuvintele "ce prostie", iar argumentele mele rămân la fel de valabile indiferent de forma în care aleg să mă exprim.
Cred că trebuie să fii o persoană destul de încrezută și ignorantă ca să crezi că vorbele tale au un grad ridicat de validitate doar pentru că nu vorbesti colocvial sau pentru ca nu vorbesti in termeni populari.

Nu poți spune că sexul are ca scop "unirea desavarsita" intr-o relație, în schimb poți spune că o relatie poate fi unită si desăvârșita prin iubire, si satisfacuta prin sex daca e cazul, deoarece iubirea este adesea considerată fundamentul unei relații desavarsite. Aceasta implică respect reciproc, încredere, comunicare deschisă, sprijin emoțional și o conexiune profundă între parteneri.

Și nicăieri nu am spus că actul sexual este strict pentru procreare, în schimb am spus că atât masturbarea cât și sexul protejat între doi parteneri sunt două lucruri care nu sunt păcătoase și nu au alt scop decât plăcerea carnală.

| doctorandus a răspuns (pentru Pocait01):

Da, e gresit, deoarece Avraam a fost proxenetul Sarei.