anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am întâlnit recent cu fosta doamnă profesoară de matematică din liceu și tot discutând, la un moment dat mi-a spus că ar trebui să citesc Biblia pentru a avea mai multă încredere în mine.
Păreri Pro/Contra?

19 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

M-am uitat la toate comentariile facute de pana acum si nu am putut sa nu zimbesc.
Da, au dreptate in felul lor, in modul lor de a vedea lucrurile.
Insa un lucru nu pot schimba: Bibila e singura carte care a infuentat extrem de pozitiv milioane de oameni.
Deci ti-o recomand si eu.
Mie personal mi-a dat foarte multa incredere. Insa daca cauti increderea la ea, n-o vei gasi. Il poti gasi prin ea pe Dumnezeu, care poate fi sursa increderii tale.

| ROB3RT89 a răspuns:

Buna,
Citeste, sa vezi ce incredere o sa ai...
Daca tot vrei sa citesti o carte legat de asta, citeste atitudinea este totul sau puterea subconstientului.
Pana la urma ai nevoie de experiente si practica, nu o sa te schimbe o carte peste noapte!

| ania a răspuns:

Pe mine mă ajută să am mai multă încredere în Creatorul nostru și mă eliberează de povara de a mai conta câtă încredere am în mine.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce te ar ajuta biblia sa ai mai multa incredere in tine?
Daca ai citit Fat Frumos din lacrima ai capatat mai multa incredere?

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Biblia nu este un basm happy Imi pare rau ca nu stii cum incepe un basm happy In Biblie nicaieri nu o sa vezi " a fost odata ca niciodata ".

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, dar poti citi despre mii de animale care incap pe o barca construita de un batranel
Poti citi despre transformari de ape in vin
si altele

| Bacemi a răspuns (pentru anonim_4396):

Tocmai asta e și problema. Că e un basm cu pretenții de altceva.

| NGheorghe a răspuns (pentru anonim_4396):

A fost odată un șarpe care vorbește. Si acest șarpe știa foarte bine ca dumnezeu este un mincinos si i-a spus adevarul lui Adam si Eva: ca sa mănânce din măr fără frica ca nu o sa moară in ziua in care vor mânca din el, si ei au mancat si au trăit bine mersi pana la adânci bătrâneți si mai mult ca orisicine altcineva. Iar morala este ca: " a cunoaște binele si răul înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât sa știi ca atunci când esti in curu gol esti... in curu gol. " Îți dai seama ce mare descoperire? Si pe cât de mare pe atât de inutila!
Îți trebuie ceva carte ca sa știi ca aceasta "întâmplare" fabuloasa ( cu animale vorbitoare) este copiata din miturile sumeriene... si apoi înflorită. Se vede de la kilometrii ca este si falsă. Dar cum lumea prefera sa creadă in loc sa gândească... atunci poftim!

| cristi202 a răspuns (pentru suntserios):

De ce te legi de povestirile din Bibile care se aseamana cu basme? De ce nu te uiti si ca raspunde la unele intrebari arzatoare pe care oamenii si le-au pus intotdeauna, raspunsuri pe care le poti verifica in viata de zi cu zi? Cineva m-a ajutat sa trec cu bine de dificultatile Bibliei, cea cu batrinelul si animalele lui suite in corabie, si altele de genul, spunindu-mi ca intotdeauna vor fi lucruri ce nu pot fi verificate, ce au fost, s-au intimplat si s-au dus. Bibilia spune ca a fost, eu nu voi putea verifica asta niciodata. Insa pot face un lucru: unde ea ma include si pe mine, unde imi arata ca Dumnezeu vrea si se poate implica in viata mea, acolo pot verifica, acolo pot vedea daca e veridica. Si am facut asta, si o fac de aproape 25 de ani, si intotdeauna s-a dovedit a fi veridica. Nici azi nu stiu cum au incaput toate animalele in arca lui Noe, si am inca o multime de intrebari, inca imi pare de necrezut zeci de afirmatii ale Bibliei, dar au si fost zeci care mi-au parut de necrezut si au devenit veridice, pentru ca le-am vazut intimplindu-se in viata mea sau a altora. Doua exemple iti dau, o afirmatie a Biblie, si o intimplare prin care am trecut. Dumnezeu spune in Biblie: "Cheama-ma si iti voi raspunde!". Nu stiu sa Il fi chemat pana acum cineva pe Dumnezeu si sa nu ii fi raspuns. Un fapt, a inmultirii mincarii, asa cum Isus a inmultit piinile si pestii: dadeam saptaminal cu inca citiva credinciosi o masa calda, oamenilor strazii. Veneau de regula 30-40. O data, de Pasti, fiind sarbatoare, au venit mult mai multi, ne asteptam la vreo 50, si au venit 65. Mancarea fiind facuta, am descoperit ca, orice am face, oricit ar incerca fetele ce imparteau sa lungeasca incit sa ajunga la toti, tot nu ar fi ramas. Ar fi fost un dezastru sa nu primeasca unii, ar fi facut un circ monstru. Am fost acolo, linga oala, am vazut cu ochii mei, si nu numai eu, ci toti ceilalti. Cind mai erau sa fie vreo 6-7 portii in oala, am realizat ca nu va ajunge mincarea pentru cei 15-20 la citi mai aveam de dat. Cineva a sugerat sa ne rugam. Am facut-o in timp ce fetele imparteau ultimele portii. Au dat una, mai una, inca una. Un timp de cateva minute oala a ramas parca la fel umpluta, abia ziceai ca se ia din ea. Cu totii estimasem ca va ajunge doar pentru 6-7, dar a ajuns pentru toti cei 15-20 care inca nu primisera. Si ne-a frapat chestia asta, caci a fost extrem de vizibil, desi stiam ca Dumnezeu poate sa o faca, incit am ramas fara cuvinte, era o liniste nenaturala pentru un grup de tineri, ne-a lasat fara cuvinte.
Deci, daca a inmultit o mincare pentru oamenii saraci, de ce nu as crede ca a transformat si apa in vin? Chiar sunt basme, sau sunt lucruri care e posibil sa se fi intimplat, insa nu asa cum cred eu, ci altfel, incit sa fie posibil? Eu pot crede ca intra intr-un pahar plin de apa doar cateva ace, insa voi descoperi ca intra cateva sute, asta daca nu am habar de tensiunea superficiala de la suprafata apei, care o face sa se umfle in pahar, si sa pot adauga inca multe ace fata de cit credeam ca se poate. E doar un exemplu. Mintea ma poate minti, crezind ca se pot intampla doar unele lucruri si altele nu.

| suntserios a răspuns (pentru cristi202):

Lol, serios, tu vii aici si sustii adevarurile din biblie cu o poveste in care voi nu ati apreciat cata ciorba mai era in oala. Hai serios.

Ia intreaba pe tu aia care mor de cancer si foamne de cate ori l ai chemat pe dumnezeu si cum au murit ei in chinuri groaznice...

esti amuzant

| cristi202 a răspuns (pentru suntserios):

Nu sunt amuzant. Nu iti doresc sa fii fost in locul nostru. Nu era vorba doar de o ciorba. Era grav doar daca ii dadeai ceva mai putin unuia decat altuia, te lua la cearta urit de tot ca lui ii dai asa. Daca nu ar fi primit nimic, macar unul, acela ar fi fost in stare sa faca un circ in care sa trebuiasca a fi chemata Politia. Sunt oameni fara scupule, daca vrea vreunul sa bage cutitul in tine, nu il opreste nimic. Deci nu a fost amuzant deloc. Si cred ca si tu ai fi putut aprecia, vedea ca mincarea nu ajunge, poti estima cita mincare e intr-o oala, daca e de ajuns pentru 7 sau pentru 20. Nu e o chestie interpretativa. Noi pur si simplu am realizat ca ramineam fara mincare, ca in cel mai fericit caz mai ramineau patru sau cinci fara sa primeasca. E ca si atunci cand te uiti acasa pe fundul oalei, vezi ca mai iti ajunge tie si nevestei poate, dar nu si celor trei copii ce ii ai si stii ca trebuie facuta mincare. Nu e o chestie matematica sigura, tine de probabilitate, dar probabilitatea e totusi suficient de mica incit sa intelegi ca mincarea nu ajunge, si ca ai nevoie de o solutie.
Nu stiu de ce sunt oameni ce mor de cancer si nu au primit raspuns la rugaciunile lor, dupa cum nu stiu de ce eu nu primesc raspuns la rugaciunile mele. Insa si aceasta poate fi o alta fateta a realitatii, daca as stii, sau daca as primi raspuns, oare nu ar fi pre simplu? Realitatea e mult prea complexa ca s ao intelegem noi pe deplin, si intotdeauna vor fi necunoscute. Au fost rugaciuni la care nu am primit raspuns, si dupa mult timp am inteles si de ce. Dar nu intotdeauna s-a intimplat asta. De ce n-as avea incredere ca lipsa raspunsului la rugaciuni nu e un argument pentru inexistenta lui Dumnezeu? Daca eu te sun la telefon, si tu nu raspunzi, nu inseamna ca nu mai existi, ca esti mort. Lipsa unui raspuns nu are de-a face cu existenta, ci doar cu lipsa implicarii persoanei.

| T0T a răspuns:

Eu cred că poți avea încredere în tine și fără să citești Biblia.

| Bacemi a răspuns:

Biblia nu știu ce alte chestii face perfect. Dar lucrul de care sunt convins că îl face perfect e să îți fută creierii. Adică să te facă să te îndoiești de ceea ce simți. Ceea ce e stupid. Nu poți evolua decât după ce accepți în prealabil că ceea ce simți e perfect normal. Chiar dacă nu e și recomandabil. Dacă începi să consideri că ești greșit, ceea ce mulți creștini (printre care și eu până la un moment dat) au făcut-o sunt zero șanse ca ceilalți să te iubească pentru cine ești. Pentru că le vei prezenta o variantă ipocrită și limitată și nu au cum să respecte așa ceva.

| AC4S4 a răspuns:

Salut. Eu sunt Pro.
Daca vrei sa-L cunosti pe Dumnezeu, citeste-o. Cand dai de un pasaj pe care nu-l intelegi, sau care pare foarte aiurea, cauta, intreaba persoane.
Biblia nu e o carte de literatura sau de istorie. Daca inainte de a incepe sa o citesti, o privesti fix ca pe o astfel de carte, nu o sa te ajute cu nimic. Cred ca majoritatea care au raspuns "Contra" nu au avut o atitudine potrivita cand au citit.

| Nilsson a răspuns:

Se vede ca acesta doamna este o persoana credincioasa. Ti-a dat un sfat demn de considerare, e ironic totusi faptul ca sunt persoane care abia trec acesta materie, dar se cred mai destepti decat dansa, un cadru ditactic cu facultate la o disciplina pe care putin o inghit.
Biblia nu e o carte pe care o citesti ca pe un roman si gata, ai descoperit toate secretele Universului, acesta trebuie studiata zi de zi, sunt multi care o recitesc de nenumarate ori si de fiecare data versetele capata o noua semnificatie.
Cei superficiali atat stiu despre Biblie, despre sarpe, arca lui Noe si pestele lui Iona (dintr-o carte de peste 1200 de pagini), exact precum un copil care dintr-o carte vede doar cateva poze, asta arata nivelul lor de dezvoltare intelectuala.
Eu sunt convins ca Biblia nu este o rodul gandirii unor simpli oameni, ci este de inspiratie divina, pentru ca niste oameni nu ar fi putut sa scrie niste lucruri atat de profunde, care sa aiba puterea de a schimba caracterul cuiva chiar si in vremurile noastre.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

TPU'ul este plin de credinciosi si necredinciosi. Cei ce sunt necredinciosi sigur iti vor spune sa nu o citesti, iar cei ca mine iti vor spune sa o citesti. Stii e alegerea ta daca vrei sau nu sa o citesti. Uita te la comentariile lor, spun ca iti spala creierii, deci Biblia poate schimba vieti. Nu iti spala nici un creier, Biblia te poate ajuta foarte mult, iti raspunde la mii de intrebari. Din punctul meu de vedere ar fi bine sa citesti, dar acum tu alegi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu ce sa zic de biblie dar eu ma intreb cum ajungi la varsta ta ( 27 parca?!? ) si nu ai incredere in persoana ta. E clar ca nu prea ai daca cineva iti recomanda cartea asta ( sau oricare alta ) specific pentru acest scop.

| Salajan_Azaleea_1996 a răspuns:

Pro.Trebuie sa o citești ca sa înțelegi mai multe despre Dumnezeu.Si încearcă sa îl Primești in inima ta ca dupa ce mori sa poți ajunge in rai

| Sanny1956x a răspuns:

Aaaaaaaaaaaaaaa