Nu ai gresit cu nimic. Ai facut ceva absolut normal pe care aproape orice om de pe planeta asta il face. Asa ca nu e nimic de "iertat".
Era o postare pe aici, in care se sustinea ca Budda este in Iad fiindca nu a stiut "ca crestinismul" e religia corecta. Avand in considerare aspectul asta dati seama unde vei ajunge tu...
Nu e pacat, chiar de loc.Preotul mi-a zis ca cel mai bun moment pentru inceperea vietii sexuale la fete este cand implineste 18 ani si la fel spun si doctorii.
Simte-te bine ca ai facut acest pas.Desfanarea e atunci cand te culci cu toti pentru pentru ca vrei sau pentru bani.Sau atunci cand inseli. Faptul ca ai asteptat sa fii majora si sa ai o relatie pentru acest pas te face o fata exceptionala si cu capul pe umeri.
Jur, am mai umblat eu pe la manastiri si biserici, dar nu am auzit in viata mea de vreun preot sa zica ceva de genul. Mereu am crezut ca sexul/dragostea/alte versiuni, in afara casatoriei e considerata desfrau.
Nu, nu stiam ca asa indeamna un preot...probabil e subiectiva treaba asta sau ma stiu eu...
Inteleg sentimentul pe care-l simti. SI eu sunt intr-o situatie similara...
Nu vreau sa te sperii/ sa fac propaganda/saindoctrinez prin replici da fanatism sau mai stiu eu ce, dar viziteaza si acest blog :)
http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/category/desfranare/
Sa fim seriosi( desi nu pe aici era intrebarea mea), toate religiile din lume sunt considerate de "purtatorii" lor ca fiind "religia adevarata", altfel n-ar mai tine-o, sau nu ar mai crede in nimic, eventual.
Nu se stie, nu are cum se cunoste o asemenea informatie de oameni, de oamenii vii. Astea sunt tampenii, interpretari a celor care castiga o paine dintr-o publicare"de senzatie".
Naspa senzatie, banuiesc, dar dumnezeu e bun si iarta, nu? Altii sunt iertati pentru ca au omorat, sexul nu e chiar crima.
"Mi-e teama de pedeapsa, ce am facut eu se cheama desfranare..."
Ce ai facut tu se numeste act sexual si atat. Ce face credinta din voi.
Iertare stii ca exista intotdeauna pentru cainta sincera si pentru indreptarea vietii pe o cale corecta... Dar mai e si problema cealalta, familia.
Pacatele facute in perioada aceasta vor afecta direct si indirect echilibrul si linistea acelei familii pe care toti ne-o dorim fericita, echilibrata, implinita...
De aceea trebuie sa te intrebi foarte serios ce doresti de la viata si sa fii dispusa sa faci suficiente eforturi pentru perioada definitorie ce ne ofera implinirea persoanla: familia, familia crestina construita pe principii morale solide.
Suntem in perioada postului si cel mai potrivit este sa ceri sfatul unui duhovnic si sa primesti lucrarea harului divin prin taina spovedaniei.
Daca tu te ierti te iarta si Dumnezeu.
Sentimentul de vinovatie indus de biserica este o povara.
Scapa de el.Nu este usor, dar nici imposibil.
La mine a fost nevoie de ani de zile.
Dumnezeu este una iar biserica si oranduirile ei este altceva.
Un gest facut din iubire nu poate fi ceva grav. Apoi mai este si natural.
Hristos Mântuitorul a lăsat Biserica şi s-a identificat cu ea, iar in Biserică El i-a lăsat pe preoţi.
Preoţii au primit responsabilitatea continuării lucrării lui Hristos în lume. Transmiterea harului este singurul lucru pe care familia sau învăţătorul de lege nu îl poate face!
Harul preotului nu este meritul său (fiecare om are păcate) ci este meritul lui Hristos care s-a identificat cu Biserica Sa!
Hristos Domnul i-a lăsat pe apostoli, pe episcopi şi preoţi să continue în acelaşi chip lucrarea Sa în lume, inclusiv aceea de transmitere a harului Duhului Sfânt:
Fapte 8, 17 : "Atunci îşi puneau mâinile peste ei, şi ei luau Duhul Sfânt."
Fapte 8, 18 : "Şi Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani".
Fapte 8, 19 : "Zicând: Daţi-mi şi mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt."
Fapte 8, 20 : "Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agoniseşte cu bani."
Confirmările prin care Fiul lui Dumnezeu îi trimite pe apostoli în lume, inclusiv cu această misiune, de a transmite harul lui Dumnezeu...
Astfel, iertărea prin harul lui Dumnezeu face obiectul unei lucrări cu totul speciale:
Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (iniţial doar pe apostoli, ulterior –pe episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei)."
Transmiterea harului este prezentată în Noul Testament ca un lucru fizic, cât se poate de concret, nicidecum autosugestionare sau limbaj metaforic.
Foarte bine :-) sper sa inteleaga si ei ca numai prin spovedanie ne vor fi iertate pacatele, post si rugaciune
Strabunicul meu era preot si s-a casatorit cu o fata de 12 ani. Pe vremea aia, daca erau necasatorite la 18 ani erau considerate fete batrane.
Daca tu stii vreun verset care afirma contrariul, da cartea, capitolul si versetul, ca Biblia luata la calup nu se pune. Un mare istoric, profesor universitar de Vechiul Testament la un colegiu universitar catolic a scris urmatoarea carte din care reiese clar ce spune si ce nu spune Biblia despre sexualitate: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu_%C8%99i_sexul
Da, iti dau numai unul sigur, cum ai cerut: cartea capitol verset. desi ti-as putea da 100 pe modelul asta. citeste evrei 13:4, cat despre link, ma lasa rece, nu ai vazut ce o postat kalla aci, mai sus? ca cica un preot i-a spus ca este ok sa-ti incepi viata sexuala la 18 ani, chiar daca nu esti casatorit.
Evrei 13:4 este un verset contra adulterului. Dupa cum spune prof. dr. Coogan, un barbat poate comite adulter conform Bibliei doar daca face sex cu sotia/logodnica altui barbat. In niciun alt caz nu poate fi vorba de adulter, nici macar daca barbatul respectiv este casatorit cu una sau mai multe femei, altele decat cea cu care face sex.
Eu nu am zis ca ea ar avea conform Bibliei dreptul sa comita adulter, ci doar ca sexul inainte de casatorie nu constituie adulter, cu exceptia mentionata mai sus.
N-ai demonstrat ca Biblia ar interzice sexul dinainte de casatorie. Te mai astept cu versete si maine si poimaine.