| NutriNyt a întrebat:

"Nihil Sine Deo"(Nimic fara Dumnezeu)
"Non omnis moriar" (Nu voi muri de tot)
"Cu cat oamenii resping viata cea fireasca-simpla si inainteaza spre lux,se mareste nelinistea omeneasca; si cu cat inainteaza in obiceiul lumesc,cu atat se pierde simplitatea,bucuria si zambetul firesc al omului"
"Sa umplem timpul cu esentialul"
"Cauta pe Dumnezeu cata vreme Il poti gasi si striga la El cata vreme este aproape de tine"
"Multi oameni desi le au pe toate,au deopotriva si mahnirea pentru ca le lipseste Hristos"
"Cautati numai folosul duhovnicesc si nu cel material"
"Nepasarea,indiferenta fata de Dumnezeu aduce nepasare si fata de toate celelalte"
"Fara Dumnezeu,fara credinta,omul devine un animal rational,care vine de nicaieri si se indreapta spre nicaieri"
"Bogat este nu cel care a dobandit multe si cel care a daruit multe"

Cum comentati aceste citate? Ce parere aveti despre ele?

Hristos este Calea, Adevarul si Viata!

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Au avut cuvinte înţelepte de ales şi cei care nu acceptă existenţa Divinităţii, dar o să observi acum superficialitatea, frunzăreala, etichetarea întregului după o părticică etc.
De exemplu : " ''Sa umplem timpul cu esentialul''
sau : ''Bogat este nu cel care a dobandit multe si cel care a daruit multe''
sau : ''Cu cat oamenii resping viata cea fireasca-simpla si inainteaza spre lux, se mareste nelinistea omeneasca; si cu cat inainteaza in obiceiul lumesc, cu atat se pierde simplitatea, bucuria si zambetul firesc al omului''
sunt cuvinte înţelepte şi pentru cel mai convins ateu, dar, totul se reduce la ce am zis mai sus...
O zi bună!

| Alphawolf a răspuns (pentru Arthur):

Superficialitate? Tenta religioasa in intrebare! Uite: ''Sa umplem timpul cu esentialul'' Acest citat imi spune sa nu-mi pierd timpul cu "Alan" si cu acele afirmatii.

''Bogat este nu cel care a dobandit multe si cel care a daruit multe'' - Cine spune asta, cine stabileste ce este bogatia(de orice tip) si dupa ce criterii? Subiectivism.

''Cu cat oamenii resping viata cea fireasca-simpla si inainteaza spre lux, se mareste nelinistea omeneasca; si cu cat inainteaza in obiceiul lumesc, cu atat se pierde simplitatea, bucuria si zambetul firesc al omului'' - Nu sunt sigur ca acestea sunt cuvinte intelepte. Chiar asa o fi cum zice el? Ar trebui inainte sa-mi explice ce intelege prin: "viata cea fireasca-simpla" si prin: "obiceiul lumesc" pentru ca eu sa ma pot pronunta. Pana atunci ramane in categoria subiectivism.

| Arthur a răspuns (pentru Alphawolf):

Tocmai spuneam că există modalităţi diferite de a percepe o realitate. Iată cum o percepţie diferită a realităţii conduce la un mic război inutil.
Acum ce vrei, să încep comentarii lungi care nu-ţi vor folosi la nimic? Dacă eşti ateu măcar puţin ecologist puteai să încerci să devii şi tot ai fi intrat în rezonanţă măcar cu una dintre idei. Dar cum am mai zis : la acest gen de oameni dacă în mijlocul unui text, indiferent de cine este scris, apare cuvântul Dumnezeu atunci tot textul va deveni inutil în mod automat pentru aceştia.

19 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Nu trebuie comentate, trebuie doar înţelese!

| NutriNyt explică (pentru Arthur):

Ai dreptate.Foarte important este sa le intelegi.Dar putem sa ne dam si cu parerea despre ele.happyTu le-ai inteles?:d

| Arthur a răspuns (pentru NutriNyt):

Fiecare are modul propriu de a înţelege iar ca să discutăm, pentru fiecare citat dat am putea umple pagini întregi.
Selecţia ta este impresionantă şi te felicit!
Inscripţia Nihil Sine Deo a fost şi deviza monarhiei române, de asemenea şi a unei decoraţii Regale ( aceste lucruri legate doar de România ).

| Thunderstruck a răspuns:

Pentru mine, citatele astea sunt acelasi lucru cum sunt pentru tine citatele "Nihil sin Zeus". Sper ca intelegi.

| M25M a răspuns:

Hristos este Calea, Adevarul si Viata!--- Ma... si daca e Quetzalcoatl?

| M25M a răspuns:

Hristos este Calea, Adevarul si Viata!--- Ma... si daca e Quetzalcoatl.

| Mădă0611 a răspuns (pentru M25M):

E Acan, zeul maias al vinului si al betiei, hâc! Seems legit thinking

| M25M a răspuns (pentru Mădă0611):

Numa la bautura iti e gandul laughing

| C0nstantin a răspuns (pentru Mădă0611):

Eu pariez pe Flying Spaghetti Monster laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru C0nstantin):

Bere si gagici laughing smug

Trebuie altceva mai bun? laughing)

| Mădă0611 a răspuns (pentru C0nstantin):

Pentru baieti nu, dar daca bei bere toata ziua n-o sa-i mai simti gustul, o sa fie ca apa. laughing

Priveste partea buna, berea face bine la rinichi rolling on the floor

| Alphawolf a răspuns:

Vorbe aruncate in vant, fara nici-un suport, subiectivism.

| HueyFreeman a răspuns:

Ai omis unul, "Gott mit uns."

| nelu88 a răspuns:

Atat timp cat crezi ca doamne doamne iti da de toate si zici sunt sarac pentru ca asa ma pune doamne domane la incercare, e normal sa fi fericit si sa te complaci in situatia in care esti.

Dar cand incerci sa lupti sa ai si tu o casa mai frumoasa o masina mai buna, o familie fericita, iti c am piere zambetul de pe buze cand vezi cat de greu se optin happy

| 7Dany a răspuns (pentru nelu88):

Se obtin greu cand nu te ajuta Dumnezeu, cand te ajuta sunt usoare de obtinut. Nici nu poti sa crezi cat de usor. Asta din experienta propie, nu din povesti.