Au avut cuvinte înţelepte de ales şi cei care nu acceptă existenţa Divinităţii, dar o să observi acum superficialitatea, frunzăreala, etichetarea întregului după o părticică etc.
De exemplu : " ''Sa umplem timpul cu esentialul''
sau : ''Bogat este nu cel care a dobandit multe si cel care a daruit multe''
sau : ''Cu cat oamenii resping viata cea fireasca-simpla si inainteaza spre lux, se mareste nelinistea omeneasca; si cu cat inainteaza in obiceiul lumesc, cu atat se pierde simplitatea, bucuria si zambetul firesc al omului''
sunt cuvinte înţelepte şi pentru cel mai convins ateu, dar, totul se reduce la ce am zis mai sus...
O zi bună!
Superficialitate? Tenta religioasa in intrebare! Uite: ''Sa umplem timpul cu esentialul'' Acest citat imi spune sa nu-mi pierd timpul cu "Alan" si cu acele afirmatii.
''Bogat este nu cel care a dobandit multe si cel care a daruit multe'' - Cine spune asta, cine stabileste ce este bogatia(de orice tip) si dupa ce criterii? Subiectivism.
''Cu cat oamenii resping viata cea fireasca-simpla si inainteaza spre lux, se mareste nelinistea omeneasca; si cu cat inainteaza in obiceiul lumesc, cu atat se pierde simplitatea, bucuria si zambetul firesc al omului'' - Nu sunt sigur ca acestea sunt cuvinte intelepte. Chiar asa o fi cum zice el? Ar trebui inainte sa-mi explice ce intelege prin: "viata cea fireasca-simpla" si prin: "obiceiul lumesc" pentru ca eu sa ma pot pronunta. Pana atunci ramane in categoria subiectivism.
Tocmai spuneam că există modalităţi diferite de a percepe o realitate. Iată cum o percepţie diferită a realităţii conduce la un mic război inutil.
Acum ce vrei, să încep comentarii lungi care nu-ţi vor folosi la nimic? Dacă eşti ateu măcar puţin ecologist puteai să încerci să devii şi tot ai fi intrat în rezonanţă măcar cu una dintre idei. Dar cum am mai zis : la acest gen de oameni dacă în mijlocul unui text, indiferent de cine este scris, apare cuvântul Dumnezeu atunci tot textul va deveni inutil în mod automat pentru aceştia.
Fiecare are modul propriu de a înţelege iar ca să discutăm, pentru fiecare citat dat am putea umple pagini întregi.
Selecţia ta este impresionantă şi te felicit!
Inscripţia Nihil Sine Deo a fost şi deviza monarhiei române, de asemenea şi a unei decoraţii Regale ( aceste lucruri legate doar de România ).
Pentru mine, citatele astea sunt acelasi lucru cum sunt pentru tine citatele "Nihil sin Zeus". Sper ca intelegi.
Eu pariez pe Flying Spaghetti Monster
Bere si gagici
Trebuie altceva mai bun? )
Pentru baieti nu, dar daca bei bere toata ziua n-o sa-i mai simti gustul, o sa fie ca apa.
Priveste partea buna, berea face bine la rinichi
Atat timp cat crezi ca doamne doamne iti da de toate si zici sunt sarac pentru ca asa ma pune doamne domane la incercare, e normal sa fi fericit si sa te complaci in situatia in care esti.
Dar cand incerci sa lupti sa ai si tu o casa mai frumoasa o masina mai buna, o familie fericita, iti c am piere zambetul de pe buze cand vezi cat de greu se optin
alfons2390 întreabă: