anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O intrebare pentru ateii: Avand in vedere ca nu cunoastem nici jumate din unvers, de ce Dumnezeu afirmatii sus si cu tarie ca Dumnzeu nu exista? Nu e cam ipocritic? Adica, pana acum am fost in stare sa ne "intoarcem" in timp doar vreo 13 miliarde de ani pana la aparitia universului,dar dincolo de univers, in infinit, nu nu prea inca nu cunostem nici jumate din ce exista ne permite cu impertineta sa spunem sunt sigur ca nu exista Dumnezeu? Vi se pare normal? Mie nu!

Răspuns Câştigător
| casablanca40 a răspuns:

Atei spun sigur 100% ca nu exista un Dumnezeu care a creat barbatul din pamant, iar pe femeie din coasta acestuia.
Tu vorbesti despre posibilitatea existentei unui zeu panteist / deist si nu cel crestin.
Deci da Dumnezeul crestin 100% nu exista.

| anonim_4396 explică (pentru casablanca40):

Cel mai bun, raspuns ai inteles la ce ma refeream, deoarece eu am extins aria, desi sunt crestin, am ales merg la o premiza mai acceptabila.

93 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Pai daca nu cunoastem nici jumatate din univers, acesta e un motiv sa credem in existenta lui Dumnezeu?

| Mădă0611 a răspuns (pentru Hombre):

Bineinteles ca da. laughing

| CristiB93 a răspuns:

Pentru-ca nu vor sa creada, se mint singuri ca sa isi omoare constinta atunci cand i mustra daca fac pacat, negand pe Dumnezeu, pot face orice vreau ei fara sa-i opreasca nimeni. Apoi se mai salveaza cu stinta, ca ea nu poate dovedii existenta si ca daca nu poate, gata atunci nu exista, dar stiinta nu are cum sa dovedeasca vreodata deoarece ea nu se ocupa cu partea spirituala, ea tine doar de ce e fizic si materie si atat.

| RAY a răspuns (pentru CristiB93):

Nici tu nu vrei sa crezi in alba ca zapada,si tu te mintit singur,te mustra constinta,de parca voi ati fi sfinti,cristi lasa-ma cu de astea deschide tv sa vezi crestini in actiune, nu il negam doar nu credem in el, tu vb de antiteism, nici pe mos craciun nu poate dovedi deci exista, in concluzie voi credeti din propiu interes in dumnezeu

| CristiB93 a răspuns (pentru RAY):

Televizorul comploteaza si el impotriva lui Dumnezeu prin incercarea de a creea o lume in care nu este nevoie de el. Prin televizor multimea este controlata si indobitocita, citeste si tu cartea lui Virgiliu Gheorghe : Efectele Televiziunii asupra mintii umane. Este o carte foarte buna in care este demonstrat cu studii stintifice (ca tot iti place atat de mult stiinta ) efectele pe care le are televizorul asupra oamenilor si mai ales asupra copiilor.

| RAY a răspuns (pentru CristiB93):

Totul completeaza impotriva lui dumnezeu toata tehnologia moderna nu-i asa dar va folositi de ea voi crestini

| M25M a răspuns (pentru CristiB93):

Cartea pe care o recomanzi este buna din punct de vedere al statisticilor insa este o propaganda crestina crancena, mai ales in partea a doua...este ultra subiectiva sau partinitoare.

| CristiB93 a răspuns (pentru RAY):

Da te folosesti pentru-ca vremea de acum te obliga, nu ai putea traii in lumea de azi fara sa folosesti tehnologie, ex telefonul sau cardul bancar. Fara acesta nu ai putea, nu iti mai da nimeni banii direct, deci esti obligat sa folosesti tehnologie.

| CristiB93 a răspuns (pentru M25M):

Pai cel care a scris cartea este si teolog.Dar este o combinatie excelenta de stiinta si crestinism, dovedind astfel ca crestinii nu sunt prosti, lipsiti de minte si oribi sau indoctrinati cum va place voua sa-i numiti

| M25M a răspuns (pentru CristiB93):

Nu am spus ca crestini sunt prosti sau lipsiti de minte, nici o data nu am afirmat aceasta si nici nu o voi afirma pentru ca este un sofism, este o generalizare. Insa partea cu propaganda este vizibila crancen in acele carti.

| doctorandus a răspuns:

Nici ateii nu pot sti ca nu exista Dumnezeu, dupa cum nici crestinii nu pot sti ca exista Dumnezeu, in privinta asta se poate doar crede ca el exista sau nu.

| RAY a răspuns:

1 hai sa te lamuresc cu ceva in primul rand posibilitatea de existenta a unui lucru tine direct de dovezii, in momentul de fata nu exista nici o dovada ca a intervenit cineva in evolutia noastra, faptul ca stim putin despre dumnezeu asta nu da vreo posibilitate mai mare de 0, 1 pentru zeul tau

2 eu sunt convins ca este imposibil ca din nimic sa apara vreun zeu care din acel absolut nimic sa creeze universul in primul rand nimicul nu poate da nastere complexitati,nu putea crea energie din nimic,nu avea unde sa apara daca nu exista spatiu
mie mi se pare corect ca sa dam posibilitate la orice lucru dar in cazul lui dumnezeu eu n-am ce da este imposibil ca din nimic sa apara ceva complex fara o evolutie,darwin a explicat evolutia de la simplu spre complex, chimia a explicat evolutia hidrogenului, fizica legile fizici, matematica a calculat istoria universului care se potriveste exact cu noile dovezi, fizica cuantica afirma clar ca din nimic se putea crea acea energie

| cristi202 a răspuns (pentru RAY):

"posibilitatea de existenta a unui lucru tine direct de dovezi"
Chiar asa sa fie? Doar dovada conteaza? Lucrurile exista prin sine si nu prin dovezi. Bacteriile existau si inainte ca oamenii sa le fi descoperit prin dovezi. Inainte de a avea dovezi, oamenii nu credeau ca exista fiinte atit de mici dar cu o capacitate atit de mare de a omori un om (cazul ciumei sau holerei). Dar ele existau, si faceau prapad printre oameni uneori. Dovezile doar au atestat existenta lor. La fel e si cu Dumnezeu. Poate ca stiinta nu a gasit elementul necesar pentru a dovedi existenta Lui, nu a gasit "microscopul" cu care sa vada bacteriile, si de aceea nu crede in El, cum nu a crezut nici in bacterii inainte de a fi descoperite. Dar, cind va avea dovada, va crede. Asta insa nu inseamna ca Dumnezeu nu exista, ci doar ca nu exista dovezi stiintifice cu privire la existenta Lui. Lipsa dovezilor nu demonstreaza inexistenta unui lucru, la fel cum, luciul apei dintr-o balta nu demonstreaza ca nu este nici un peste acolo, pentru ca apa nu se misca, pestele poate foarte bine sa stea linistit, iar cind se va misca, va tulbura apa, si luciul va disparea, demonstrind astfel existenta pestelui.

| RAY a răspuns (pentru cristi202):

Deci toti 2700 de zeii exista nu ca nu isi convine tie, acele bacteri tiau facut ele prezenta intr-un fel pentru fiecare indiferent de cea ce credea acea persoana, zeul tau nu isi face prezenta nici unde doar prin asa zisele minuni

Zeul meu isi face simtita prezenta in viata mea zi de zi, ca si in vietile a mii de credinciosi, doar ca tu nu poti, sau nu ai cum sa vezi asta. Tu nu ai "microscopul", nu ai inca instrumentul necesar pentru a-L vedea, pentru a dovedi ca exista, insa asta nu inseamna ca El nu isi face simtita prezenta, nu inseamna ca El nu actioneaza, El actioneaza ca si bacteriile, insa tu nu crezi in asta. Actiunile Lui le pui pe seama a orice altceva, numai asupra Lui nu, pentru ca, desigur, nu crezi ca exista, asa cum oamenii nu au crezut ca exista bacterii, si puneau actiunea lor pe seama a orice altceva.

| RAY a răspuns (pentru cristi202):

Cristi isus nu a facut crestinismul,isus nu era crestin, nici apostoli lui, numai fa propaganda pocaiasca, isus spunea cu toti suntem copii lui dumnezeu, nu vb de religii

Eu nu am adus in discutie crestinismul, nu stiu de ce te legi tu de Isus si apostolii Sai, eu vorbeam doar de Dumnezeu acum

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Asa e Isus nu a creat religia, ci oamenii din vremea acea au pus numele miscari hristice crestinism.
O alta teorie ar fi ca a fost creata de eseni. Am o carte eseana,acestia punea accent pe mistice evreiesc,deci e posibil, dar aici antunci cum s-ar fi ajuns la existenta lui Isus? Trebuie totusi ca sa fi dat nastere la ideea numelui sau, deoare informatiile spun ca: esenii il asteptau pe mesiah, interesant e ca botezul cu apa nu este obicei evreisc ci esean. Deci sunt lucruri interesante, dar de la asteptarea lui Mesiah, pana la venirea Sa, e mult daca vorbim de faptul ca Isus ar fi doar o inventie istorica.

| lpavel a răspuns:

Si eu sunt de aceiasi parere cu tine, dar nu pune imtrebari ateilor ca cu ei n-o scoti la capat! happy
Ei se cred foarte inteligenti si,, incearca'' cu orice chip sa ne convinga ca D-zeu nu exista!
Am intalnit cativa aici pe site! happy
Pentru ei totul are o explicatie...

| sublime89 a răspuns (pentru lpavel):

Si pentru crestini d-zeu e explicatia la orice. Cand nu stiu ceva o baga aia: "Asa o dat/vrut d-zeu"

| lpavel a răspuns (pentru sublime89):

Pai binenteles, ca nimic pe pamant NU se intampla la voia intamplarii, dar cum am mai zis odata, trebuie sa crezi in EL ca sa intelegi mai bine!
Cum a zis si Isus : Deschideti-va inimile nu mintea!

| Mădă0611 a răspuns (pentru lpavel):

Bine macar ca recunosti ca mintile va sunt inchise. Asa ziceti mai oameni, si daca e asa, vedeti-va de credinta, ca stiinta e cu minte.

Ai zis "pentru ei totul are o explicatie". Dar pentru voi nu? Il dati pe d-zeu ca explicatie pentru orice. Il folositi ca sa scapati de orice lcuru pe care nu-l intelegeti. Ti se pare o abordare potrivita? Si ateii nu pretind ca au o explicatie pentru orice. Tot omul rational recunoaste ca inca sunt multe de aflat. De aia exista oameni de stiinta, sa exploreze. Dar voi pretindeti ca stiti totul deja. De aia nu va place stiinta, nu va place sa explorati nimic.

| lpavel a răspuns (pentru sublime89):

Apropo, sunt un fan al stiintei dar pana la o limita! Sa nu-mi spuna mie nici un stiintific care nu e in stare poate sa bata un cui ca D-zeu nu exista!
Asa cu s-a dovedit in multe cazuri ca au gresit, tot asa gresesc si acum...

| Hombre a răspuns (pentru lpavel):

"Cum a zis si Isus : Deschideti-va inimile nu mintea!"
Si ce ai inteles? Ai cunostinte temeinice despre fenomenul viata si varietatea ei, despre univers si tainele lui pe care inca nu le stim?

| kira30 a răspuns (pentru lpavel):

Explicatia cea mai "rationala" a ateilor:am aparut din nimic si ne itoarcem in nimic.

| RAY a răspuns (pentru kira30):

De ce minti?
nu-i adevarat tiam tot spus ca ateismul e lipsa teismului nu ca am aparut din nimic

2 poti demonstra ca nu ne intoarcem in acel nimic?
poti demonstra ca exista viata de dupa moarte sigur ca nu poti si nimeni nu poate pentru ca e imposibil sa existe asa ceva, dar pentru a crede nu ai nevoie de dovezi

| kira30 a răspuns (pentru RAY):

Big-Bang a aparut din nimic => ca am aparut din nimic.

| kira30 a răspuns (pentru RAY):

Am spus ca ne intoarcem in nimic, in pamant, in uitare si nu mai e nimic dupa aceea.

Si religia a gresit si greseste, cu tot. Dar in cazul lor nu conteaza. Cand stiinta vine si da raspunsuri nu e bine, doar pentru ca au gresit in unele cazuri. Toti oamenii gresesc. Doar arogantii de crestini nu recunosc cand gresesc. Nu-mi par deloc a fi un fan al stiintei, Mie mi se pare ca esti spalat pe creier de religie sa urasti stiinta. E foarte grav.

Nu se stie cum a aparut acel big bang

Si nu-i asa, asa e ne nastem, traim, si murim asta e ciclu vietii, poti demonstra ca nu-i asa demonstreaza cu dovezi

| Mădă0611 a răspuns:

Prietene, ar fi cam culmea ca niste evrei ignoranti care nu cunosteau nici 0, 0000000000000000001% din lume sa descopere miezul din fanta, vorba lui Gaia, mai ales ca ei au furat elemente din alte religii care probabil au furat din alte religii. Dumnezeu, daca ar exista, l-ar durea la basca daca il venerezi sau nu, deci n-ar exista iad, poate nici rai, iar fara iad, poti sa fii cum vrei, aici nu ma refer la cine stie ce scursura a societatii, ci la liber sa nu te lasi prostit, deci care e treaba cu ateii? laughing Mie mi se pare "ipocritic" sa fii crestin si sa-l faci pe zeul tau responsabil de tot, cand el a creat doar Pamantul, Luna, Soarele si niste stele mici, asa cam cat smochinele (sau masline erau?), norii i-a creat inainte sa creeze Soarele, deci legile fizicii nu sunt ale lui, plantele la fel, deci biologie si chimie canci.

| lpavel a răspuns (pentru Mădă0611):

Toate legile fizicii sau orice pe acest pamant este facut sa functioneze asa de EL! Daca nu exista asa cum crezi, ce zici de minunile savarsite pe care le scrie in biblie : Cand Moise desparte marea in doua sau cand ploua cu mana din cer ca sa hraneasca multimea din desert sau cand isus a transformat apa in vin etc etc!

rolling on the floor tu chiar crezi ca alea s-au intamplat? Aolo...

| lpavel a răspuns (pentru Mădă0611):

Acum razi, dar cand vei muri vei plange o vesnicie...

| Hombre a răspuns (pentru Mădă0611):

Mai avea sa spuna si de Isus ca a hranit 5 000 de insi cu copii lor cu 3 pesti si 5 paini si a mai ramas 12 cosuri de frimituri. Cat sunt de ateu cand aud indivizi crezant cu tarie bazaconiile astea imi vine sa-mi fac cruci. laughing

rolling on the floor tipica si deja foarte uzata amenintare cu iadul cel vesnic si existent doar in mintile inchise ale crestinilor (nu e jignire, tu ai zis "Cum a zis si Isus : Deschideti-va inimile nu mintea!") smug

laughing

O sa arzi in iad pentru batjocura straight face

| Hombre a răspuns (pentru Mădă0611):

Deja am aranjat cu Baubaulica, el fiind fochist la cazanele iadului cum sa ma friga, i-am spus sa nu uite sa puna si mirodenii.

laughing)

| CristiB93 a răspuns (pentru Mădă0611):

Ce naiba Mada, doar nu crezi ca Iisus a spus sa nu ne deschidem mintea.Cel care a spus asta nu stie ce vorbeste, ori este sectant. Chiar imi cer scuze pentru ce a spus, e crestin de-a meu, dar nu stiu unde a vazut el scris asa ceva. Intr-adevar Iisus a spus sa ne deschidem inimile, dar nu a zis niciodata sa nu ne deschidem mintea, asta ar insemna ca ar trebui sa ramanem prosti. Chiar el a spus cautati adevarul si cercetati.

| MadaSweet18 a răspuns (pentru lpavel):

Si eu as putea sa scriu o carte iar peste 1000 de ani sa fie noua biblie.

| Zenicide a răspuns (pentru lpavel):

"Acum razi, dar cand vei muri vei plange o vesnicie..."
Iar tu o sa te bucuri din rai nu?laughing

| sublime89 a răspuns:

Dar tie ti s-ar parea normal sa credem in zane? Doar pentru faptul ca inca nu am explorat tot universul si s-ar putea sa existe. Si poate intr-o zi vom afla ca zanele exista. Ce zici, sa credem?

| cristi202 a răspuns (pentru sublime89):

Zinele chiar exista. Biblia le numeste ingeri. Poate nu fac ei tot ce fac zinele, insa exista multe similitudini intre ei si zine. Asa ca, zinele exista! Sub forma de ingeri!
happy

| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Cine zice sa crezi, am zis doar ca nu e normal sa vorbesti din vant,adica tu spui ca-i ceva sigur,fara nici o dovata asupra aceia ce spui, macar sa zici, nu stiu, daca exista, insa astept.

| sublime89 a răspuns (pentru cristi202):

Deci crezi in ingeri si zane. Nu crezi ca e cam copilaresc? Povestile astea le gasim in basme.

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar nu poti crede in basme fara dovezi. Tu nu intelegi ce spun? Daca se vor gasi dovezi vom crede. Pana atunci nu avem voie sa credem. Nu crezi ca am avea sanse cam mari sa ne inselam crezand in povesti? Si nu ai cum sa gasesti vreodata dovezi pentru existenta unor lcururi imaginare. Si nu poti dovedi niciodata clar nici ca nu exista.

| cristi202 a răspuns (pentru sublime89):

Poate ca e copilaresc. Poate ca pentru unii e de-a dreptul hilar. Insa ce ne-am face in viata fara copilarie, fara joc, fara vise, fara povesti? Da, cred in zine. Sau mai bine zis, cred in povestile cu zine, pentru ca ele mereu aduc pe fata copiilor zimbetul de care unii din ei au mare nevoie. Si cred si in ingeri, pentru ca unii oameni au vazut ingeri, si ei chiar au grija de cei incredintati lor.

Aici eu vorbeam in acesta intrebare de existenta unei entitati deist, cat despre faptul ca sunt crestin, mie mai bine asa, pana la urma daca ma insel nimic nu pierd, iar daca am dreptate iarasi nu pierd in ambele cazuri castighappy

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum vrei.

Eh, atata timp cat nu am treaba cu nimeni ce conteaza ce cred sau nu cred?

| M25M a răspuns:

Sunt ateu, insa recunosc ca exista o posbilitate ca un zeu/o divinitate sa exista insa eu personal nu cred in acea probabilitatea acelei posibilitati.

| anonim_4396 explică (pentru M25M):

Aha, pai am n-am zis ca sunte-ti ipocritii ci e ipocritic ateismul de facto care este sigur 100% de inexistenta unei divinitati, cu toate aceste nu s-a dovedit nici exista, nici inexistenta, in acest caz poti ateu agnostic

| Lizzu a răspuns:

De ce faci ateii ipocriti cand si tu ai facut odata parte dintre ei? Si ai avut aceleasi convingeri?

Nu uita de unde pleci si prin ce treci...

| anonim_4396 explică (pentru Lizzu):

Cam,da dar, tindeam mai mult spre agnosticism sincer sa fiu, ce priveste crestinismul da, dar in ce priveste infinitatea dadeam o sansa a existentei

| Alphawolf a răspuns:

Logica are nevoie doar de datele problemei, nu de toata cunoasterea. Exista Flying Spaghetti Monster? De ce nu? Exista Brahma, Athum, Thor, etc? Mergand pe rationamentul tau, ei pot exista.

| anonim_4396 explică (pentru Alphawolf):

Dragule nu mi-ai inteles premisa nu? Eu am plecat de la o premisa deistahappy

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, dar in cazul asta trebuia sa te referi la un creator. Pentru voi crestinii totul se rezuma la dumnezeu, insa pentru mine, Dumnezeu nu are mai multe sanse de a exista decat Flying Spaghetti Monster.
De ce exclud creatia? Pentru ca este ilogica - este ilogica o entitate creatoare, absoluta, este ilogic fantasticul. Logica este tot ce am, tot ce sunt, nu pot renunta la ea.

Dar si logica poate fi eronata, de lucruri pe care mintea umana nu le pricepe.

Ce te face sa crezi ca exista lucruri pe care mintea umana nu le pricepe?

Realitatea,adica cum poti pricepe ceva ce nu cunostii,

Daca sunt explicatii detaliate si realiste se poate pricepe orice, insa supranaturalul(fantasticul) nu ofera asa ceva.

Asa e

| Kalla a răspuns:

Sunt de acord cu tine.In sfarsit cineva care spune verde in fata la atei cum stau lucrurile! happy

| Hombre a răspuns (pentru Kalla):

""Sunt de acord cu tine.In sfarsit cineva care spune verde in fata la atei cum stau lucrurile!"
Si ce a spus ca nu inteleg?

| Kalla a răspuns (pentru Hombre):

Ca sunteti ipocriti si egoentrici. happy

| Hombre a răspuns (pentru Kalla):

"Ca sunteti ipocriti si egoentrici".
Te joci cu cuvintele, macar potrivestele acolo unde trebuie.

| Zenit313 a răspuns:

Exista mai multe universuri, universul nostru nu este special si nici 1% nu am descoperit din acesta.
Daca nu am descoperit nici 1%,de ce sustii cu tarie ca exista Dumnezeu?!

Ateii se bazeaza pe stiinta.
Stiinta se bazeaza pe logica, dovezi, ratiune, masuratori, calcule...etc.
Stiinta nu accepta conceptul de "Dumnezeu" pentru ca este inutil si nu ajuta la descifrarea misterelor in legatura cu inceputul existentei.
Nu avem nici o dovada, nici un argument, absolut nimic care sa demonstreze existenta lui Dumnezeu.
Este copilaresc sa crezi ca exista, imatur, ilogic..etc.

Daca stiinta gaseste ceva, in secunda doi imi schimb radical parerea!
Pana atunci, sunt sigur ca Mos Craciun nu exista...

| benny34 a răspuns (pentru Zenit313):

De acord cu tine in afara de prima afirmatie, multiuniversul e doar o teorie momentanbig grin

| Zenit313 a răspuns (pentru benny34):

Calculele si masuratorile ne arata ca trebuie sa existe o infinitate de universuri! happy

| lpavel a răspuns (pentru Zenit313):

Vorbesti de stiinta ca si cum ar fi perfecta! Ai uitat ca stiinta e scrisa de oameni iar oamenii in cele mai multe cazuri gresesc, eu nu m-as baza pe nici un om... Ai cunoscut vreodata vreun om fara greseli? Nu cred! Dar, asta ma face pe mine crestin iar pe tine ateu! In fine, nu are rost sa continui, fiecare crede ce vrea...

| benny34 a răspuns (pentru Zenit313):

Momentan nu se cunosc nici macar limitele universului deci nu stiu cat de plauzibile sunt aceste calcule, oricum si eu sunt pro acestei teorii.

| Zenit313 a răspuns (pentru lpavel):

Stiinta Nu este perfecta pentru ca noi oamenii NU suntem perfecti si nici capabili ca facem ceva perfect.
Cel putin stiinta are bunul simt sa isi schimbe parerile in functie de dovezi,si sa recunoasca ca a gresit! happy
Daca stiinta nu isi schimba parerile,acum inca mai aruncam cu batul spre luna si stele,traiam in pesteri!

Religia este facuta de oameni,nu este perfecta si NU isi schimba parerile!
Religia cere dovezi de la stiinta dar de la ea nimic! laughing
Asta se numeste ipocrizie!

Stiu ca nu mai are rost sa continui din momentul in care ai criticat stiinta in timp ce tu te folosesti de CREDINTA!
Nu uita,cand esti bolnav nu mergi la biserica,mergi al spital si cu ajutorul stiintei esti vindecat!
Nu uita, intreaga societate este construita datorita stiintei! Chiar acum cand citesti asta, te folosesti de electricitate, PC, internet..etc.

"Vorbesti de stiinta ca si cum ar fi perfecta! Ai uitat ca stiinta e scrisa de oameni iar oamenii in cele mai multe cazuri gresesc, eu nu m-as baza pe nici un om...
Pai biblia de cine e scrisa taica?

| lpavel a răspuns (pentru Hombre):

Nu ai auzit de profeti? Se pare ca nu! Atunci nici de asta n-ai auzit ca ei vorbeau cu D-zeu! Punct!

"Nu ai auzit de profeti? Se pare ca nu! Atunci nici de asta n-ai auzit ca ei vorbeau cu D-zeu! Punct!" Never, Dumnezeu ar fi stat de vorba si cu mine, de ce numai cu ei?

| anonim_4396 explică (pentru Zenit313):

Eu nu am zis sa crezi, dar macar sa ai o atitudine, gen nu stiu acum, dar poate vom afla...

| anonim_4396 explică (pentru Zenit313):

Mai mult ca atata, sunt foarte multe lucruri de explorat, iar a afirma ceva de genul asta e cam absurd, e adevarat, si ce a zis Mada mai sus, dar....eh asa stau lucrurile deocamdata

| dracu14 a răspuns:

Stii de ce dumnezeu nu poate exista, din simplul fapt(si nu are nici o legatura cu stiinta)ca el nu a fost primul zeu inventat si nici ultimul
in momentul de fata exista circa 2000 de zei si 40.000 de religii, atunci cum poti sa ai ipocrizia sa spui ca dumnezeu exista din moment ce mai sunt inca 2000 de zei pe langa el, ce facem aici, 6 din 49 cu zeii? alba neagra?
sa spui ca exista o entitate,intelegi, o anume entitate, fara nume si fara vreun cult format in jurul ei, e una
sa spui ca exista dumnezeu, e alta
o ''entitate'' este cu totul diferit de ''dumnezeu''.

| anonim_4396 explică (pentru dracu14):

Dar cine vorbea de Dumnezeu crestin in momentul de fata, am exitins aria spre deism ce DUmnezeu?

| dracu14 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tot nu ai inteles ce am vrut sa zic,un zeu,indiferent de nume sau cultul format in jururl lui nu poate sa existe
poate sa existe o ENTITATE, fara nume sau vreun cult format in jurul ei, care doar a creat universul si la lasat in libera devoltare, fara vreo implicare in aparitia omului sau in viata lui
niciodata nu am negat faptul ca nu poate exista aceasta entitate, tot timpul am negat faptul ca nu exista zei
este o mare diferenta intre entitatea de care vorbesc eu si un zeu...

| anonim_4396 explică (pentru dracu14):

Da, eu desi sunt crestin, am vrut sa vad cati da posibilitate sa exista un Dumnzeu, fie acesta si deist

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma fiecare are pareri si fiecare are dreptul la opinii! Desi opinia lor este gresita este totusi opinia lor si trebuie respectata ca atare!

| Kalla a răspuns (pentru anonim_4396):

"opnia lor este gresita" pregateste-te la un val de atei care-ti sar in gat pentru cuvintele tale "fara respect" laughing

| anonim_4396 explică (pentru Kalla):

Abia astept!

| BlackSulphur a răspuns:

De ce? Pai, dumnezeu este o fiinta divina, care a creat universul (Dupa parerea noastra). Are anumite caracteristici, functioneaza dupa un anumit "format"... Cel putin, dupa ceea ce zic crestinii. De ce zicem ca nu exista? In primul rand, pentru ca dupa cum se vede, aceste "caracteristici" nu se regasesc in lumea de zi-cu-zi. Altfel spus, NU IL PUTEM VEDEA PE DUMNEZEU.
Bine, poate este putin ipocrita faza, insa la fel si ideea ca dumnezeu a creat un UNIVERS ATAT DE MARE numai pentru noi, este ipocrita ideea ca numai noi suntem (Asta presupunand ca este adevarata povestea cu sarpele).

| OhGodWhy a răspuns:

Iarasi intrebari despre credinta
Mnezoo mah incepeti sa deveniti niste copii ipocriti si razgaiati
Lasati lumea sa creada ce vrea
Sa inteleg ca prin aceste intrebari incercati sa-i obligati pe altii sa creada
Eu sunt crestin si cred in Dumnezeu
Dar nu strig una intruna la altii mah credeti si voi
Gata e prea mult
Gasitiva o viata
Mereti la Church.

| butterflyeffect0000 a răspuns:

Nici mie. Ma bucur ca ai postat aceasta intrebare. Din punctul meu de vedere, noi nu cunoastem nici 5% ce se afla pe pamantul nostru iubit, pe Terra, dar minte in acest univers INFINIT! Si cum nu cunoastem nici 1% din univers, nu cunoastem aproape nimic. Eu cred ca 1% din cunoasterea acestui univers reprezinta 0!
Asadar, exista Dumnezeu.
E adevarat ce s-a intamplat cu Bing-Bang etc, nu neg asta, dar de unde a aparut el asa din senin? Si praful ala, atomii sau ce-or fi ei, cum au aparut? Au existat dintotdeauna? Ce e materie nu e etern, dar ce nu e este etern. Adica Dumnezeu, da, e etern fiindca nu e materie.
Asta cred eu!

| Rainbowling a răspuns:

Pai nu contesta nimeni ca nu ar exista in Univers sau in Plurivers!
Noi ateii contestam existenta lui Dumnezeu pe pamant.