anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O intrebare pentru ateii: Avand in vedere ca nu cunoastem nici jumate din unvers, de ce Dumnezeu afirmatii sus si cu tarie ca Dumnzeu nu exista? Nu e cam ipocritic? Adica, pana acum am fost in stare sa ne "intoarcem" in timp doar vreo 13 miliarde de ani pana la aparitia universului,dar dincolo de univers, in infinit, nu nu prea inca nu cunostem nici jumate din ce exista ne permite cu impertineta sa spunem sunt sigur ca nu exista Dumnezeu? Vi se pare normal? Mie nu!

Răspuns Câştigător
| casablanca40 a răspuns:

Atei spun sigur 100% ca nu exista un Dumnezeu care a creat barbatul din pamant, iar pe femeie din coasta acestuia.
Tu vorbesti despre posibilitatea existentei unui zeu panteist / deist si nu cel crestin.
Deci da Dumnezeul crestin 100% nu exista.

93 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Dar tie ti s-ar parea normal sa credem in zane? Doar pentru faptul ca inca nu am explorat tot universul si s-ar putea sa existe. Si poate intr-o zi vom afla ca zanele exista. Ce zici, sa credem?

| lpavel a răspuns:

Si eu sunt de aceiasi parere cu tine, dar nu pune imtrebari ateilor ca cu ei n-o scoti la capat! happy
Ei se cred foarte inteligenti si,, incearca'' cu orice chip sa ne convinga ca D-zeu nu exista!
Am intalnit cativa aici pe site! happy
Pentru ei totul are o explicatie...

| sublime89 a răspuns (pentru lpavel):

Si pentru crestini d-zeu e explicatia la orice. Cand nu stiu ceva o baga aia: "Asa o dat/vrut d-zeu"

| Zenit313 a răspuns:

Exista mai multe universuri, universul nostru nu este special si nici 1% nu am descoperit din acesta.
Daca nu am descoperit nici 1%,de ce sustii cu tarie ca exista Dumnezeu?!

Ateii se bazeaza pe stiinta.
Stiinta se bazeaza pe logica, dovezi, ratiune, masuratori, calcule...etc.
Stiinta nu accepta conceptul de "Dumnezeu" pentru ca este inutil si nu ajuta la descifrarea misterelor in legatura cu inceputul existentei.
Nu avem nici o dovada, nici un argument, absolut nimic care sa demonstreze existenta lui Dumnezeu.
Este copilaresc sa crezi ca exista, imatur, ilogic..etc.

Daca stiinta gaseste ceva, in secunda doi imi schimb radical parerea!
Pana atunci, sunt sigur ca Mos Craciun nu exista...

| lpavel a răspuns (pentru sublime89):

Pai binenteles, ca nimic pe pamant NU se intampla la voia intamplarii, dar cum am mai zis odata, trebuie sa crezi in EL ca sa intelegi mai bine!
Cum a zis si Isus : Deschideti-va inimile nu mintea!

| Mădă0611 a răspuns:

Prietene, ar fi cam culmea ca niste evrei ignoranti care nu cunosteau nici 0, 0000000000000000001% din lume sa descopere miezul din fanta, vorba lui Gaia, mai ales ca ei au furat elemente din alte religii care probabil au furat din alte religii. Dumnezeu, daca ar exista, l-ar durea la basca daca il venerezi sau nu, deci n-ar exista iad, poate nici rai, iar fara iad, poti sa fii cum vrei, aici nu ma refer la cine stie ce scursura a societatii, ci la liber sa nu te lasi prostit, deci care e treaba cu ateii? laughing Mie mi se pare "ipocritic" sa fii crestin si sa-l faci pe zeul tau responsabil de tot, cand el a creat doar Pamantul, Luna, Soarele si niste stele mici, asa cam cat smochinele (sau masline erau?), norii i-a creat inainte sa creeze Soarele, deci legile fizicii nu sunt ale lui, plantele la fel, deci biologie si chimie canci.

| Mădă0611 a răspuns (pentru lpavel):

Bine macar ca recunosti ca mintile va sunt inchise. Asa ziceti mai oameni, si daca e asa, vedeti-va de credinta, ca stiinta e cu minte.

| benny34 a răspuns (pentru Zenit313):

De acord cu tine in afara de prima afirmatie, multiuniversul e doar o teorie momentanbig grin

| sublime89 a răspuns (pentru lpavel):

Ai zis "pentru ei totul are o explicatie". Dar pentru voi nu? Il dati pe d-zeu ca explicatie pentru orice. Il folositi ca sa scapati de orice lcuru pe care nu-l intelegeti. Ti se pare o abordare potrivita? Si ateii nu pretind ca au o explicatie pentru orice. Tot omul rational recunoaste ca inca sunt multe de aflat. De aia exista oameni de stiinta, sa exploreze. Dar voi pretindeti ca stiti totul deja. De aia nu va place stiinta, nu va place sa explorati nimic.

| Zenit313 a răspuns (pentru benny34):

Calculele si masuratorile ne arata ca trebuie sa existe o infinitate de universuri! happy

| lpavel a răspuns (pentru Zenit313):

Vorbesti de stiinta ca si cum ar fi perfecta! Ai uitat ca stiinta e scrisa de oameni iar oamenii in cele mai multe cazuri gresesc, eu nu m-as baza pe nici un om... Ai cunoscut vreodata vreun om fara greseli? Nu cred! Dar, asta ma face pe mine crestin iar pe tine ateu! In fine, nu are rost sa continui, fiecare crede ce vrea...

| benny34 a răspuns (pentru Zenit313):

Momentan nu se cunosc nici macar limitele universului deci nu stiu cat de plauzibile sunt aceste calcule, oricum si eu sunt pro acestei teorii.

| Kalla a răspuns:

Sunt de acord cu tine.In sfarsit cineva care spune verde in fata la atei cum stau lucrurile! happy

| lpavel a răspuns (pentru sublime89):

Apropo, sunt un fan al stiintei dar pana la o limita! Sa nu-mi spuna mie nici un stiintific care nu e in stare poate sa bata un cui ca D-zeu nu exista!
Asa cu s-a dovedit in multe cazuri ca au gresit, tot asa gresesc si acum...

| RAY a răspuns:

1 hai sa te lamuresc cu ceva in primul rand posibilitatea de existenta a unui lucru tine direct de dovezii, in momentul de fata nu exista nici o dovada ca a intervenit cineva in evolutia noastra, faptul ca stim putin despre dumnezeu asta nu da vreo posibilitate mai mare de 0, 1 pentru zeul tau

2 eu sunt convins ca este imposibil ca din nimic sa apara vreun zeu care din acel absolut nimic sa creeze universul in primul rand nimicul nu poate da nastere complexitati,nu putea crea energie din nimic,nu avea unde sa apara daca nu exista spatiu
mie mi se pare corect ca sa dam posibilitate la orice lucru dar in cazul lui dumnezeu eu n-am ce da este imposibil ca din nimic sa apara ceva complex fara o evolutie,darwin a explicat evolutia de la simplu spre complex, chimia a explicat evolutia hidrogenului, fizica legile fizici, matematica a calculat istoria universului care se potriveste exact cu noile dovezi, fizica cuantica afirma clar ca din nimic se putea crea acea energie

| Hombre a răspuns:

Pai daca nu cunoastem nici jumatate din univers, acesta e un motiv sa credem in existenta lui Dumnezeu?

| Zenit313 a răspuns (pentru lpavel):

Stiinta Nu este perfecta pentru ca noi oamenii NU suntem perfecti si nici capabili ca facem ceva perfect.
Cel putin stiinta are bunul simt sa isi schimbe parerile in functie de dovezi,si sa recunoasca ca a gresit! happy
Daca stiinta nu isi schimba parerile,acum inca mai aruncam cu batul spre luna si stele,traiam in pesteri!

Religia este facuta de oameni,nu este perfecta si NU isi schimba parerile!
Religia cere dovezi de la stiinta dar de la ea nimic! laughing
Asta se numeste ipocrizie!

Stiu ca nu mai are rost sa continui din momentul in care ai criticat stiinta in timp ce tu te folosesti de CREDINTA!
Nu uita,cand esti bolnav nu mergi la biserica,mergi al spital si cu ajutorul stiintei esti vindecat!
Nu uita, intreaga societate este construita datorita stiintei! Chiar acum cand citesti asta, te folosesti de electricitate, PC, internet..etc.

| lpavel a răspuns (pentru Mădă0611):

Toate legile fizicii sau orice pe acest pamant este facut sa functioneze asa de EL! Daca nu exista asa cum crezi, ce zici de minunile savarsite pe care le scrie in biblie : Cand Moise desparte marea in doua sau cand ploua cu mana din cer ca sa hraneasca multimea din desert sau cand isus a transformat apa in vin etc etc!

| Hombre a răspuns (pentru lpavel):

"Cum a zis si Isus : Deschideti-va inimile nu mintea!"
Si ce ai inteles? Ai cunostinte temeinice despre fenomenul viata si varietatea ei, despre univers si tainele lui pe care inca nu le stim?

rolling on the floor tu chiar crezi ca alea s-au intamplat? Aolo...

| Hombre a răspuns (pentru lpavel):

"Vorbesti de stiinta ca si cum ar fi perfecta! Ai uitat ca stiinta e scrisa de oameni iar oamenii in cele mai multe cazuri gresesc, eu nu m-as baza pe nici un om...
Pai biblia de cine e scrisa taica?

| Mădă0611 a răspuns (pentru Hombre):

Bineinteles ca da. laughing

| lpavel a răspuns (pentru Mădă0611):

Acum razi, dar cand vei muri vei plange o vesnicie...

| lpavel a răspuns (pentru Hombre):

Nu ai auzit de profeti? Se pare ca nu! Atunci nici de asta n-ai auzit ca ei vorbeau cu D-zeu! Punct!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma fiecare are pareri si fiecare are dreptul la opinii! Desi opinia lor este gresita este totusi opinia lor si trebuie respectata ca atare!

| Hombre a răspuns (pentru Mădă0611):

Mai avea sa spuna si de Isus ca a hranit 5 000 de insi cu copii lor cu 3 pesti si 5 paini si a mai ramas 12 cosuri de frimituri. Cat sunt de ateu cand aud indivizi crezant cu tarie bazaconiile astea imi vine sa-mi fac cruci. laughing

rolling on the floor tipica si deja foarte uzata amenintare cu iadul cel vesnic si existent doar in mintile inchise ale crestinilor (nu e jignire, tu ai zis "Cum a zis si Isus : Deschideti-va inimile nu mintea!") smug

| Kalla a răspuns (pentru anonim_4396):

"opnia lor este gresita" pregateste-te la un val de atei care-ti sar in gat pentru cuvintele tale "fara respect" laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru Hombre):

laughing

O sa arzi in iad pentru batjocura straight face

| Hombre a răspuns (pentru Kalla):

""Sunt de acord cu tine.In sfarsit cineva care spune verde in fata la atei cum stau lucrurile!"
Si ce a spus ca nu inteleg?