Ce sa spun?! Te felicit ca tu crezi in Dumnezeu si sa crezi in continuare. Foarte bine daca te duci la biserica in fiecare duminica. Cand eram de varsta ta (poate un pic mai mare) si eu ma simteam cam singura, chiar daca ma duceam la biserica. Tineri credinciosi sunt, si daca dai la vreo facultate o sa constati cu bucurie in suflet ca sunt destul de multi. Exista organizatii de tineri crestini ortodocsi insa isi dezvolta activitatile in orasele mari, pe langa centrele universitare. tot oameni credincioasi vei gasi la actiuni de voluntariat. Din fericire, inca mai sunt oameni credinciosi si frumosi in lumea asta. pentru unii ca ei ne mai tine Dumnezeu pe pamant.
Buna! Icoana este un chip al Mantuitorului...eu sincer nu vad de ce sa cinstim icoanele.Acum,sa presupunem ca ai dreptate si poate chiar ai...dar de ce ar fi nevoie sa aprindem lumanari, sa facem pomana, in biblie unde scrie asta? Porunca a 4 a spunea sa ne cinstim mama si tatal, dar este corect sa cinstim poza lor? De ce in situatia asta ar fi diferit? Sincer, n-am citit Vechiul Testament (decat putin) dar stiam ca acei Heruvimi din aur nu au fost cinstiti(gresesc?).Tu esti ortodox?
Pai tocmai asta e fain... ca nu cinstesti obiectul, icoana, fotografia... Doar le folosim. Le folosim pentru oportunitatea pe care ne-o ofera imaginea in actualizarea unor scene sau in potentarea unui seniment al apropierii, fata de cei din album, fata de cei din istoria mantuirii.
Lumanarile au rol pur simbolic. Nu valoreaza nimic fara rugaciunea ta.