Bine inteles ca nu este igienic.
Probabilitatea sa te imbolnavesti este mare daca cineva care a sarutat icoana era bolnav.
Ce spui tu face parte deja din categoria fanatismului religios, nu cu ce se vrea a fi religia crestina in sine.
Pupatul icoanelor e la fel ca si icoanele, o mare prostie, e ceva ce se numeste schimb de microbi dar ce tu nu stiai, pe ei ii ''protejeaza''sfantu paine prajita si se mai mira de ce se imbolnavesc...
Pupatul icoanelor cot la cot cu sute de oameni (probabil bolnavi) si care se roaga pentru sanatate e o prostie, si e scarbos.
Dar oamenii incuiati se aduna gramada, si pleaca de acolo cu mii de microbi dar cu sufletul imacat, ca de, au mozolit si ei icoana „facatoare de minuni".
@Jasser, tu iti dai seama ca si tu faci parte dintre cei care „pozeaza ca fiind crestini"? Practic l-ai sfatuit pe Andrei sa nu te bage in seama.
Principial ai dreptate, desi nu am auzit de vreo epidemie care s-a produs din cauza sarutatului de icoane sau altor insemne crestine.Astfel de obiceiuri, mai putin igenice, sunt si nelegate de religie, ca de exemplu nespalarea dupa stransul mainilor la anumite ceremonii, consumul fructelor si legumelor nespalate, etc.
Mai mars ma cu superficialitatea ta de rahat bolnav care esti.Te imbolnavesc icoanele acum.Inchinate si pune mana acolo si nu pupa si gata, ca tot aia e.Laso drac de superficialitate ca o sa mori drac de la atata plictiseala ce scoti din tine.
E o chestie ce tine de igiena, nu spun ca mori de la icoane, dar nu este igienic.
Putem să-i spunem direct lui Dmnezeu tot ce avem pe suflet ca să ne apropiem de El, n-are rost pupăm niște simboluri.
Mie-mi place sa pup icoane!
Chiar daca au mai fost...
pupate de inca alte cateva
mii de personae printre care
foarte multi bolnavi si jegosi.
Le pup pana-mi cad si buzele
daca-i nevoie! Numai sa se
implineasca acolo rugamintea!
Amen.