| AvalohAlinPseudoDoctor a întrebat:

Poti fi mantuit si fara sa mergi la biserica?

11 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Intrebarea a fost pusa de curand si acum se repeta dar fie, NU poti fi mantuit fara sa mergi la biserica daca aceasta exista (chiar si la 25 de kilometri). Poti fi mantuit daca nu exista biserica si stai pe o insula sau nu exista biserica in jungla sau in Antartica.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Deci existenta bisericii in apropiere e ca un fel de blestem. Are sens ce spui.laughing

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Pentru un demonizat care-si spune ateu este un mare blestem.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Avand in vedere ca mantuirea e inventata de biserica cred ca nu prea poți fara ei.

| Celcestietot a răspuns:

Păi normal că da. Prin Iisus se fac toate, fără Iisus nu te poți mântui. Încearcă să îi urmezi. Când El a murit pe cruce ne-a dat șansa la mântuire.

| Holiday a răspuns:

Mantuiala asta e o gogorita. Dar totusi, din intrebarile tale, intelegem ca esti total inutil. In situatia asta, macar du-te la biserica, da si tu un banut acolo regulat pe tot felul de prostii si fa-te macar util pentru cei care le vand.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Sigur ca da! Biserica nu este clădirea unde se aduna enoriașii, ci este totalitatea creștinilor adevărați de pe întreg globul pământesc.Asta este important, sa faci parte din aceasta Biserica, numita si trupul lui Hristos.Nu toți cei ce merg la biserica fac parte din Trupul lui Hristos, in schimb cei care fac parte din trupul lui Hristos sunt mântuiți. Lupta-te ca si Pavel ca sa obții premiul (mântuirea).

| Helper07 a răspuns:

E foarte important sa mergi la biserica dar cu siguranta poti fi mantuit si fara sa te duci la vreuna, nu ca ar fi un lucru rau. Insa nu e un lucru intelpt sa stai acasa cand sti ca te poti duce la biserica. Scopul ei e sa te apropie de Dumnezeu nu sa te indeparteze. Cei cu aere ca ceea ce stiu ei e adevarat si ca n-ar trebui sa te duci la viserica ca te invata minciuni nu cred ca-si dau seama ca sunt influentati de Satan. Biserica lui Dumnezeu e mireasa Lui, Satan vrea sa o indeparteze de El si cum altfel(printre altele) decat facandu-i pe oameni sa creada ca e mai bine pe cont propriu.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Helper07):

Biserica despre care vorbești se cheama casa de adunare.Pavel îndeamnă : sa nu părăsiți adunarea voastră. O adunare se poate tine si in aer liber: acolo unde sunt adunați 2 sau 3 in Numele Meu, voi fi si Eu cu ei. Daca eu sunt la o distanta de peste 20 km de casa de adunare a adventiștilor, si sunt singura adventista din localitate, chiar si când eram scrisa in registrul lor mergeam foarte rar pentru ca sâmbătă nu exista transport in comun. Dar daca m-am retras, cu banii din zecime cumpăr cărți religioase si dau si altora, sau dau alimente celor saraci.

| Helper07 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Inteleg la ce te referi si e adevart ce spui, dar eu cred ca tu ai ceva cu liderii bisericii, pastorii si probabil anumiti membri.

| fanernest123 a răspuns:

Practic, nu. Ca sa poti obtine viata cereasca, adica mantuirea, Mantuitorul recomanda mai multe lucruri. Printre acestea sunt botezul si Euharistia, sau Sfanta Impartasanie.
Botezul: Ioan 3, 5:,, Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu." Aici observam ca fara aceasta Sfanta Taine, accesul in imparatia lui Dumnezeu este blocat.
Sfanta Impartasanie Ioan 6, 51:,, Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viaţa lumii este trupul Meu." Din acest verset putem observa ca Mantuitorul conditioneaza viata de veci de consumarea Trupului Sau.
Aceste doua taine sunt oferite de Biserica. De botez sa zicem ca,, scapi" cand esti mic, dar Impartasanie poate si trebuie primita cat mai des pentru a ramane intr-o relatie permanenta de iubire cu Dumnezeu. In concluzie, trebuie sa participi la slujbele bisericii pentru a ramane ancorat in Viata Lumii.