NOname
| NOname a întrebat:

Propun spre dezbatere (pur ipotetică) următoarea teorie.
Printre atâtea concepţii religioase, de ce nu s-ar presupune că aşa-zisa divinitate (nu zeul creştin) chiar dacă a existat vreodată, a murit între timp sau s-a transformat în Big-Bang, ca un fluture, dând astfel naştere Universului? Ar fi şi asta o variantă, nu?

87 răspunsuri:
NOname
| NOname explică (pentru CristiB93):

E bine că tu eşti plin de înţelepciune (şi iubire creştină).

| CristiB93 a răspuns (pentru NOname):

Nu sunt plin de intelepciune sau iubire, dar macar nu inventez tampenii. Eu nu te urasc daca asta crezi, imi pari o persoana inteligenta si intersanta, mi-ar fi placut sa te cunosc in realitate, dar bineinteles atata timp cat esti atee, ma vezi ca pe un prost neinteligent, neinteresant si fanatic religios.

NOname

Tu ai spus-o...şi nici măcar nu sunt atee...

Îmi eşti indiferent ca persoana. Doream răspunsuri la întrebări, nu atacuri la persoană, dar, ca de obicei, nu te poţi abţine.

Dacă eşti de părere că sunt tâmpenii (mai tâmpenii decât cele biblice, care par să nu te deranjeze), argumentează, te rog.

| Crâstoşelul a răspuns (pentru NOname):

L-ai făcut, mă!

| CristiB93 a răspuns (pentru NOname):

Tu vezi paiul din ochiul meu, dar nu vezi barna din al tau (atacul la persoana), asta e din biblie, crezi ca este o timpenie, nu sunt adevarate oare cuvintele acestea, nu asa fac toti oamenii?

NOname

Unii atacă persoana, alţii ideea.
http://i.imgur.com/87najSn.png
Ghici care eşti tu!

În plus, nu sunt suficient de ipocrită ca să am pretenţii la raiul din basm şi nu sunt datoare nimănui cu nimic, tu, creştin fiind, da. Una predici, alta faci...

| PedoBarbie a răspuns:

Bă! Tu ne minţi!

NOname
| NOname explică (pentru PedoBarbie):

Aş minţi, dacă aş face vreo afirmaţie de acest gen. Eu am propus doar un subiect spre dezbatere.

| usuk a răspuns:

Acum hai, scrie o carte despre asta si fa-ti rost de niste acoliti; faci si tu un ban dintr-o noua credinta."zeu' MO ce s-a sinucis pentru noi toti..pentru tot universul"..etc,etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Biblia crestina e o carte scrisa de oameni care credeau ca pamantul e plat, nu cred ca Dumnezeul crestin esista/a existat.

NOname
| NOname explică (pentru usuk):

Ioi, nu le da idei! :))
E de ajuns că există deja câteva zeci de mii de culte religioase care se războiesc între ele.

- http://gabrielarossik.wordpress.com/2008/06/10/cate-religii-sunt-in-lume/
- http://i.imgur.com/X2piCOB.png

Ideea care m-ar încânta ar fi eliminarea tuturor sectelor dintr-o lovitură: divinitatea s-a sinucis, basta, toată lumea îşi ia jucăriile şi pleacă acasă. Rezultat: pacea mondială.

| usuk a răspuns (pentru NOname):

Hahahahaha pacea mondiala? hahahah ma faci sa rad si sa fiu intrigat in acelasi timp..pai cum ai tu asa vise? as fi inteles daca ai fi visat sa calaresti un inorog fermecat, sa te intalnesti cu zana maseluta, sa devii printesa/[print?] sau alte lucruri..care sunt absolut sigur ca ar fi mult mai posibile decat... loool pacea mondiala? rolling on the floor)) buna gluma, tare, sa stii; esti o persoana visatoare si haioasa in acelasi timp; foarte haioasa chiar

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite pe cineva care îți poate răspunde:
http://youtu.be/rb61IxWsF2w?t=1m27s
Dă-i stop la 1:32.

Lasând gluma la o parte: înseamnă că înainte de Big Bang a mai fost o lume.
O lume în care nu am trăit noi. Sunt atâtea teorii! Dacă au fost formele noastre neevoluate?
Așa că nu e chiar Big Bang.

| Dandanache a răspuns (pentru EmaS):

Asta spuneam si eu. De asta precizam ca afirmatia "Nici o afirmatie din Biblie nu s-a dovedit a fi falsa." este subiectiva.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde ai aflat asta (chestia cu platu pamantului)?
Poate ne dai cateva detalii: CARTEA, CAPITOLUL SI VERSETUL care spune asta te rog.

| RAY a răspuns:

In primul rand cum a aparut acea divinitate?
daca un zeu a murit prin moartea lui s-a creat universul, cum putea sa se fi creat energie din moarte adica din disparitia unei energi
nu ipotezele conteaza si realitatea, natura a creat totul si natura distruge totul in acelasi timp, zeii sunt doar dorinte umane nu lucruri reale

| RAY a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Cunosti o divinitate si poti demonstra ca e infinita?

| RAY a răspuns (pentru Maxim96):

Dupa ce ca scrii ca e vesnic mai scrii si ca e nemuritor, pai daca e vesnic doar nu-i muritor, maxim mai gandeste omule

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Nu,arheologi nu afirma ca vt e adevarat, poti dovedi ca tot din vt e adevarat si ca evrei se plimbeau 40 de ani prin tara lor mica? sau povestea cu potopul, moise care tia scris propia moarte, sau iosif care cica a fost faraon dar nu apare in egipt ca fiind, nu sa demonstrat ca biblia e adevarata stiintific si ca povestile sunt furate din alte mitologii
au gasit pe naiba basme

| RAY a răspuns (pentru NOname):

Asta fac toti crestini una spun si alta fac

NOname
| NOname explică (pentru Mădă0611):

Hey. Ne-ar trebui aşa o şmecherie, la nivel mondial http://i.imgur.com/hZkfRzP.png cu o comandă: "Zeii nu există, nu aveţi de ce să fiţi sclavi, nu aveţi de ce să urmaţi idei şi tradiţii absurde, nu aveţi de ce să vă războiţi, nu aveţi de ce să discriminaţi şi să dictaţi altora ce să facă cu vieţile lor, nu aveţi de ce să fiţi fanatici şi intoleranţi...fiţi fericiţi şi liberi! Iubiţi-vă mult şi nu uitaţi să vă folosiţi creierul cât mai mult, al vostru, chiar există! Mâine vă veţi trezi revigoraţi, liberi, iubitori şi gândind!". Abracadabra, puff!

Atunci nici pacea mondială nu ar mai fi chiar aşa o utopie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Să fie un zeu care să proclame ideea asta spusă de tine, care ar pune lumea-n picioare, până și pe cei care adoră iluziile.
Să nu existe.

Bad luck God.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Guess who's back...

"următoarea teorie"... hai sa-i zicem idee. happy

"Ar fi şi asta o variantă, nu?"... practic, tu zici de panteism / pandeism / ceva de genul correct?

E o varianta la fel de buna ca oricare alta. Si daca vrea cineva sa complicam situatia, eu pot sa ofer acelasi gen de dovezi pe care le ofera crestinii pentru zeul lor dar pentru aceasta varianta. Stim amanTOTI ca atunci cand vine vorba de alte variante, crestinii (si nu doar ei) sunt pregatiti sa isi distruga propriile argumente ca sa nu accepte alte variante.

X - Am o carte deci e o dovada buna.
Y - Pai si eu am o carte...
X - M-am sucit, o carte nu e o dovada valida.

X - Eu am experiente personale.
Y / Z - Si noi.
X - M-am sucit iar, nu e o dovada valida.

Chiar si versiunea ta intra in cele 3 intrebari ale mele. Momentan nimeni nu a reusit sa imi ofere un raspuns la ele. Mai astept.

* am problem cu tastatura si imi e lene sa corectez greselile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frumoasa scurta teorie. big grin
Seamana asa cu Prometheus, inceputul filmului.
Dar nu stiu, mie imi place mai mult ideea din Matrix. Iar divinitatea sa fie de genul Oracolului(nu cel de pe TPU) care stie tot.
Sau...ca s-o citez pe Elizabeth Shaw: "It's what I choose to believe".

| LegionarulRoman a răspuns (pentru NOname):

Da va mai place caterinca. Citeste " Creationsim stiintific " (probabil cea mai buna critica adusa Bing-Puf si evolutionismului):http://bisericabunavestireaiud.files.wordpress.com/......ntific.pdf

Incepand de la pagina 17(in carte) sau pagina 33 format PDF. Poti citi despre Origini!

Desigur, ca greutate depaseste limitele tale intelectuale...dar nu-i bai..de descurci tu.

| Mikhtarian a răspuns:

Ideea e ca noi nici macar nu stim sigur, dar sa ajungem la astfel de ipoteze.
De ar fi sa ne luam dupa Biblie, Dumnezeu nu moare, corect? Deci pica ideea ta, de transformat. poate si intr-o furnica.

| Mădă0611 a răspuns (pentru NOname):

Nuuuuu devil, religia e foarte utila, imagineaza-ti ca cei care vad ateii ca cei mai rai oameni, de fapt se vad pe ei fara dumnezeu (fara pedepse/promisiuni), deci e grav, le-as zice ca exista un singur dumnezeu, le-as da toate informatiile ca sa nu se contrazica, si ca cei care nu cred in zei sunt ok. big grin smughee heebatting eyelashes Religia asta n-ar avea nici o treaba cu ignoranta, desi un pic de prostie cere, dar ar fi doar pentru acea categorie de oameni.

| Mădă0611 a răspuns (pentru danut):

Din raspunsurile mele:
7 "Stiati ca stiinta confirma Biblia?" - "Si cu toate astea, in Iov, capitolul 26, versul 7, este scris ca Pamantul pluteste liber! Nu este suspendat de nimic." pai una e sa crezi ca nu e nimic nimic, asa cum se crede acum, si alta sa crezi ca e o groapa adanca, "hău" (El întinde miazănoaptea peste genune; El spânzură pământul pe nimic. - GENÚNE, genuni, s. f. (Livr.) Prăpastie adâncă, abis, hău - dex), si nici traducerea nu poate fi luata de buna (ce a zis Iov, parca ceva cu glob), ca zice apoi "Zguduie pământul din temelia lui, de i se clatină stâlpii." (Iov, 9:7) (in trecut se credea ca pamantul sta pe ceva, e plat, si deasupra e cerul ca o bolta --> ⌒ asta fiind "rotocolul pamantului".

| Esperança a răspuns:

Ideea e ca sunteti dusi in eroare din cauza numelui -zeu- Creatorul nu are nume, iar cel care i-a dat numele de "DumneZEU" mare greseala a facut!
Iar de aici pleaca toate aceste dezbateri inutile!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Esperança):

E irrelevant ce ai zis tu acum (si absurd). Pe acelasi model de logica nici Zeus nu e un zeu. Vezi? ZEUs.

Termenul "dumnezeu" este numele dat zeului crestin pentru a-l diferentia de ceilalti zei. Fie ca vrei sa accepti fie ca nu, crestinii se inchina unui ZEU. Pe langa asta, majoritatea aveti o religie politeista deci va inchinati la 3 zei. Crestinismul este o religie politeista (depinde de ramuri) si are ZEI.

"Creatorul nu are nume"... de unde stii? Poate-l cheama "Bob". Poti sa-mi dovedesti ca afirmatia ta este corecta? Sigur ca nu. O sa imi aduci drept argument biblia? Pai si eu o sa iti aduc drept argument toate celelalte scrieri religioase. Si cum ai ajuns la un singur creator? De unde stii ca nu sunt mai multi?

Ok, o sa iti pun si tie 3 intrebari. Pana acum nu am primit raspunsuri bune la ele, poate ca tu o sa reusesti.

1 - Cum ai ajuns de la un creator la un zeu?
2 - Cum ai ajuns de la un zeu la zeul tau?
3 - Cum ai ajuns la UN zeu si nu la mai multi?

Succesuri.