El se prezinta prin "Eu sunt Cel ce sunt" "Inceputul si Sfarsitul" - atat!
Sigur ca datorita minunilor ce le-a facut si inca le face in viata noastra, il numim - Salvator, Mantuitor, Atotputernic, Domn etc.
Deci nu-ti pot da raspuns la cele 3 intrebari, deoarece nu ma regasesc in ele! Eu nu am nici un zeu, eu am un Creator pe care tu si multi altii il negati!
Si fiind creatia Lui, nu eu am ajuns la El, ci El a ajuns la mine!
Nici macar in Biblie nu se dezbate problema existentei Lui, asa ca eu de ce as face-o?
"El se prezinta prin "Eu sunt Cel ce sunt" "Inceputul si Sfarsitul" - atat!"... irelevant. Si eu ma pot prezenta in fata unui public gen "inegalabilul, fantasticul, cel ce sunt, miezul din fanta" etc. Cand te opreste politia sa te legitimeze spune-i "eu sunt cel ce sunt", vezi ce o sa se intample.
"il numim - Salvator, Mantuitor, Atotputernic, Domn etc."... n-are importanta cum alegi sa il numesti. Am zis mai sus ca si eu pot sa ma numesc sau altii pot sa ma numeasca X sau Y daca le fac niste trucuri.
"Eu nu am nici un zeu, eu am un Creator "... bun, deci tu nu ai un zeu. Acum zi-mi cum ai ajuns de la un creator la creatorul pe care il ai tu si cum ai ajuns la un singur creator si nu la mai multi.
"Nici macar in Biblie nu se dezbate problema existentei Lui"... nici in Dragon Ball Z nu se dezbate problema existentei lui Goku. Unde vrei sa ajungi cu asta? Nici in scrierile hinduse nu se dezbate problema existentei acelor creatori. Deci accepti si existenta altor zei / creatori? Conform afirmatiei tale tu trebuie sa accepti ca personajul tau nu este unic si nici singurul creator ci mai sunt altii la fel ca el sau poate chiar superiori lui.
Deci sa revenim la cele 3 intrebari. Din moment ce ai zis ca nu ai un zeu ci ca ai un simplu creator, o sa modific putin intrebarile :
1 - Cum ai ajuns de la un creator la versiunea ta. Din moment ce versiunea ta este cea prezentata in biblie, iti repet iar, crestinismul are un ZEU (sau mai multi, depinde de ramura).
2 - cum ai ajuns la UN creator si nu la mai multi?
* practic ar mai fi o a 3-a intrebare dar eu sunt dispus sa fac pariu pe orice ca nu treci de prima.
Apropo de zeu vs creator. Din moment ce o arzi cu "al meu nu e zeu e creator", esti constienta de faptul ca exista cineva sau ceva superior lui nu? Un zeu este superior unui creator. Tu poti fi un creator dar nu poti fi un zeu. Deci... care sunt zeii superiori creatorului tau?
Era sa uit sa-ti comentez o afirmatie :
"Deci nu-ti pot da raspuns la cele 3 intrebari, deoarece nu ma regasesc in ele!"... nici tu nici altii nu puteti sa scapati de acele 3 intrebari. Daca o arzi cu "exista zei" sau "exista creatori", automat aceste 3 intrebari ti se aplica. Fie ca ai un zeu personal (sau in cazul tau pentru ca esti mai cu mot, un "creator"), fie ca esti deist, panteist, polideist, pandeist, etc, ai o problema cu aceste intrebari. Deci mai pe scurt, (repet iar ca sa fiu sigur ca ai inteles) din moment ce o arzi cu "eu am un creator" dupa care incepi sa vorbesti de biblie si de zeul din crestinism, te regasesti in aceste intrebari fie ca vrei fie ca nu. Nu poti sa scapi de ele.
Vrei sa-ti spun rezultatul final la cele 3 intrebari? NU O SA POTI RASPUNDE LA ELE. Ca sa poti sa raspunzi la cele 3 intrebari ai nevoie de DOVEZI cu adevarat bune, dovezi pe care nu le ai si nu le vei avea (nici tu nici altii).
O sa completez totusi cele 2 intrebari cu inca una :
3 - De unde stii ca acel "creator" NU este un zeu?
"...religia e foarte utila, imagineaza-ti ca cei care vad ateii ca cei mai rai oameni, de fapt se vad pe ei fara dumnezeu (fara pedepse/promisiuni), deci e grav..."
La faza asta, deşi ai parţial dreptate, tind să fiu ceva mai în asentiment cu Steven Weinberg, care spunea: "With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion".
Cei rău intenţionaţi nu devin mai buni datorită religiei, poate doar aparent şi doar din perspectiva lor, din seria: hai să omorâm/umilim nişte atei, agnostici, oameni cu alte credinţe, orientări sexuale, femei, copii, doctori, oameni de ştiinţă...
I-ai văzut şi tu în acţiune şi nu doar pe acest site.
http://www.tpu.ro/......ttp-youtu/
Religia tinde să-i trasforme pe oameni în foarte mari ipocriţi şi prefăcuţi, care propovăduiesc una şi fac alta (majoritatea neconştientizând), gândesc una şi spun alta, mai pe româneşte, mint (şi se mint), ca să păstreze aparenţele. Iar cei care sunt curaţi şi pacifişti de la natură, curaţi şi pacifişti rămân, cu sau fără religie (deşi religia are puterea de a-i manipula în a face monstruozităţi, în special pe cei fanatici).
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase." - Blaise Pascal.
Biblia este irelevantă sau la fel de relevantă ca Tora, Coranul şi toate celelalte scrieri religioase.
Că au aberat nişte primitivi în deşert acum vreo 2.000 de ani, că aberează cineva ca mine în secolul XXI, pentru mine e tot aia.
Fără dovezi se pot afirma multe, dar asta nu le va transforma în realitate, oricât de mult şi oricât de mulţi şi-ar dori-o.
Ai putea fi noul stephen howkins
acum serios, nu m-am gandit niciodata la asta. dar totusi, conform mitologiei, zeii sunt nemuritori. ce-ai zis daca asa-zisa divinitatea nu a avut incotro si s-a sacrificat ( s-a transformat in Big-Bang ) pentru noi? poate exista o forta mai mare in Univers si a fost obligata sa aleaga intre noi, oamenii, si ea, divinitatea. stii cum zic?
Pai nici nu se pune problema... noi suntem pielea penisului pe aici. ai dreptate, oamenii in general cred ca ei sunt prioritari in Univers
ceea ce ma amuza teribil. asta e singul lucru care nu-mi placea la Hitler, credea ca arianii sunt superiori tuturor, da' el nu se gandea ca in Universul asta noi nu reprezentam nimic, suntem aici doar sa iesim la numar.
Nu,aceasta energie,spiritul universului,inteligenta universala, lucreaza in continuare datorita aparatelor performante in univers i-au nastere noi sisteme solare,au loc explozi, si universul se extinde, acum ma gandesc eu doar asa ipotetic de ce nu avem acces la aceasta divinitate, probabil nu ni se permite, inca nu suntem evoluati din punct de vedere spiritual.deacea se tot spune ca omul trebuie sa evolueze spiritual.penrtu a fi mai aproape de divinitate.deci pareea mea, divinitatea nu dispare, ci lucreaza in continuare.
AndreiAdrian026 întreabă:
AndreiAdrian026 întreabă: