Biblia nu pomenește nimic despre așa ceva. Omul poate primii mântuirea doar cât este în viață.
" Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup." 2 Corinteni 5:10.
Versetul biblic nu lasă nici cea mai mică impresie că omul ar mai avea vreo șansă de mântuire după moarte.
Purgatoriul este o invenție lumească și practic, această învățătură, indirect, îndeamnă lumea spre păcat, oferindu-le o șansă suplimentare de iertare a sufletului după moarte, bineînțeles, acest lucru este o mare iluzie pentru cine se încrede în acest purgatoriu.
Xenon are dreptate in raspunsul lui, mai putin cel cu strasina casei Dar nu este purgatoriu, nu exista asa ceva, exista doar Rai si Iad. Nimic intre...
@Critical eu intreb ce este pentru voi Purgatoriul, Iadul si Raiul. nu ma intereseaza citate din biblie, efectiv vreau pareri mult mai " interesante" ale ...crestinilor, daca ii pot denumi asa.
Raiul este reincarnare? e prima data cind aud asta. de fapt contrazice chiar si propria ta idee, ca viata e purgatoriul.
Purgatoriu este locul unde sufletul este judecat...si de acolo se alege omu care ajunge in Rai sau Iad.
Loc unde sufletele celor morți cu păcate mai ușoare s-ar purifica prin suferințe înainte de a intra în paradis. Adica un fel de loc unde poposesti inainte de a intra in rai. Iti recunosti pacatele, te eliberezi de ele. Dar eu personal nu prea cred in el. E o chestie din religia catolica. Biserica ortodoxa nu accepta acesta idee. Poate am si eu aceasta parere despre el pentru ca sunt ortodoxa. Nu e foarte populara ideea in tara noastra.
Dupa mine si din cate am auzit, Purgatoriul este o perioada(40 zile) dupa moartea unui om in care spiritul acestuia viziteaza toate locurile in care a fot in viata sa iar dupa acea spiritul este dus la Domnul pentru judecare.Se mai spune ca in prima si utima zi a Purgatoriului spiritul sta atarnat la streasina casei!