Întrebare recomandată | marYmaraYa a întrebat:

Putem avea incredere in Biblie?

Răspuns Câştigător
| fllu07 a răspuns:

Numai in Biblie trebuie sa avem incredere. de ce?
Este cuvantul scris, nepoluat, si nediluat al lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Si daca Iehova este autorul, de ce sa nu avem incredere? ne-ar vrea el raul? din contra, ne-ar merge excelent daca ne incredem in biblie, si o consultam cand luam decizii, fie mari fie mici. Isaia 48:17, 18 si Psalmul 1:1-3.

79 răspunsuri:
| Dandanache a răspuns (pentru fllu07):

Sviri mi-a spus ca e martor, la fel cum ai spus si tu. Nu pot sa verific niciuna din afirmatii, nu stiu daca vreunul din voi sau chiar amandoi sunteti impostori. Prefer sa cred ca amandoi sunteti sinceri. Singurele lucruri care mi-au devenit clare, in ce te priveste, e ca esti un individ mai putin inteligent si mai mult incapatanat. Si, mai nou, descopar ca umbli cu fofarlici biblice, uite citatul, nu e citatul. Daca eu sunt penibil, ca pretind un dialog rational si documentat, pentru un om ca tine, care fuge de asa ceva ca dracul de tamaie, vocabularul limbii romane trebuie sa inventeze un nou cuvant.

| Inferno a răspuns (pentru fllu07):

Adevarata intrebare este cum putem avea incredere in faptul ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu? Ca daca Biblia este cuvantul Lui Dumnezeu, dupa cum afirmi, atunci evident ca putem avea incredere in ea, nici nu se pune problema asta, e o concluzie pe care si un copil de cinci ani cu retard mintal o moate deduce, deci practic tu raspunzi la intrebari inexistente.

Dar raspunde-mi la adevarata intrebare: De unde stim ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu?

| Inferno a răspuns (pentru marYmaraYa):

Ce e aceia "armonie uimitoare"? Folosesti concepte echivoce.

Cum poate fi "exactitatea istorica" o calitate a Bibliei cand mai mult de jumatate din ea contine evenimente anistorice?

De ce sunt profetiile Biblice demne de incredere?
Subscriu la ce spun Dandanaua: "Zi-mi si mie cum stim ca binecunoscuta carte a lui Isaia a fost scrisa de acelasi autor, in intregime cu 2 secole inainte de cucerirea Babilonului? Cum stim ca nu au fost adaugari ulterioare? "
Deci cum putem stii aceste lucruri?

| xFluing a răspuns:

Te rog permite-mi sa iti raspund la intrebare cu o alta intrebare: Ne putem increde in cartile Harry Potter?

| Alexandru_Arba_1994 a răspuns:

Putem avea incredere intr-o persoana care stim sigur ca a mintit mai mult de o data? nu prea. Acelasi lucru cu biblia

| Nu a răspuns:

E curios cu baiatul asta fllu07 ne zice "Pai. ba. biblia e cuvantul lui Dumnezeu. De ce? Pai pentru ca asa scrie ba!"
Ai dat o explicatie demna de un om spalat pe creier de parca te-ai fi bagat cu capul direct in Whirlpool, daca maine scriu si eu o carte in care iti zic sa te arunci de pe bloc si pun acolo: "P.S: Asta-i cuvantul lui Dumnezeu", te arunci de pe bloc?
Altminteri, te rog explica-mi diferenta dintre scrisul negru pe alb al bibliei si scrisul negru pe alb al "cartii" mele.
A folosit Dumnezeu ceva cerneala magica sau ce?

Inainte sa treci in modulul de aparare / atac; da-mi voie sa-ti zic atat:
a) Sunt si mesaje bune in Biblie; doar ca de-a lungul timpului a fost modificata pentru a justifica actiune multor oameni (vezi Inchizitia, cum s-au adaugat peste noapte motive pentru a ucide / tortura "In numele Domnului"). De aceea n-as putea sa CRED in ea, pot sa o citesc, sa fac diferenta dintre mesajele bune si balivernele adaugate de oameni, dar NU o voi CREDE orbeste.

b) Daca ai de gand sa dai alte raspunsuri seci cu interpretabilitate care se largeste mai departe de orizont, atunci scuteste-te de la efortu de a mai scrie, ori argumentezi ferm, ori mai bine ne lasi.

| MskDesign a răspuns:

Am zis sa nu mai intru la aceasta categorie, dar ups... m-am trezit iar pe aici.
Biblia a fost creata pentru a subjuga oamenii.Biblia,Coranul sau alte carti din aceasta "specialitate" cred ca vor ramane doar niste carti cu o anumita poveste.In rest succes la dezbaterilaughing

| Molnar_Robin_1982 a răspuns:

Nu. Biblia nu este o carte scrisă de un singur om, ci o colecție de povești și pilde filozofice din Epoca Bronzului.

Practic, Biblia este o adunătură de texte care au fost puse într-o ordine ce pare să aibă sens, dar nu este cuvântul lui dumnezeu, ci o serie de opinii și fabulații din Antichitate.

Biserica încearcă să ne vândă ideea că Biblia este o carte scrisă de la un cap la altul de o mână de oameni ce erau în contact cu divinitatea, iar asta este fals.

De ce crezi că sunt atâtea evanghelii după X și Y? Sunt niște texte care le-au fost atribuite lui X și Y, majoritatea nici nu sunt semnate, nu s-au găsit în aceeași peșteră și, în general, traducerea lor s-a făcut cu omogenizarea ideilor, în niciun caz textul original nu este la fel de coerent precum versiunea îmbunătățită care circulă acum, cu atât mai mult cu cât diverse fragmente ale aceleiași evanghelii sunt scrise în limbi diferite, de popoare ce se cam omorau între ele.

Biblia este doar o culegere de texte care a înregistrat mitologia Epocii Bronzului, să nu ne lăsăm înșelați.

| arthu a răspuns:

Numai dumnezeu asta putea face in prima zi lumina si in a 4-a soarele laughing))

| Polonic1 a răspuns (pentru Ojica_Marius_1998):

Nenorocitii.

| fllu07 a răspuns (pentru Inferno):

Cine a reusit sa prezica viitorul in cel mai exact mod pana acum? si nu ma refer ca partial a nimerit unele rezultate, gen alegeri, sau cum va fi vremea, sau ce investitii sa fac la bursa si sa aiba dreptate. (pentru ca astea poti studia piata, sau alte aspecte care te ajuta si poti estima rezultatul) ma refer la aspecte clare: va veni X si va face asa. si asta sa o spuna cu mult timp inainte, si sa se implineasca in detaliu. apoi va fi asa, va fi asa, asta se va intampla. si sa fie exact asa cum a prezis. cine a mai facut profetii cu sute sau mii de ani inainte? si cand le-a venit vremea sa se implineaasca? asta ii cel mai puternic argument ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu.

| KhludCiprian a răspuns:

Cum fflu07 a ignorat diferite caractere si apoi tot el pretinde sa i se raspunda, va trebui sa pun raspunsul separat.

"Este cuvantul scris, nepoluat, si nediluat al lui Dumnezeu pentru noi oamenii. "
Sursa? Daca n-a fost poluat de ce este ras-repetat pe TPU (si in cartile exegetice) ca ultimele versete din Marcu respectiv femeia prinsa in adulter in Ev. dupa Ioan au fost adaugate?

"Si daca Iehova este autorul, de ce sa nu avem incredere? ne-ar vrea el raul?"
Daca Iehova e autorul, si el accepta raul in lume (te rog sa cauti despre suferinta in Africa, India sau Brazilia. Daca mai si citim Biblia, Iehova chiar a dorit raul oamenilor!

La final, cum poti sa consulti Biblia? Doua miliarde de crestini au consultat-o si au o babilonie de opinii. Catolic, penticostal, ortodox rasaritean, oriental, unitarian? TOTI zic ca ei inteleg cum trebuie Biblia, si in mod evident, aproape nici unul nu o face!

SI Nostradamus era tot atat de bun ca profetii Biblici.

Răspuns utilizator avertizat
| HueyFreeman a răspuns:

Nu.

Emotion, yet peace.
Ignorance, yet knowledge.
Passion, yet serenity.
Chaos, yet harmony.
Death, yet the Force.

Ia uimeste-ma cu profetiile lui. sa vad ce s-a implinit.

| danut a răspuns (pentru arthu):

Deci daca lipseste soarele, pa cu lumina pe pamant? Tu ai auzit de lumina crepusculara?

| Alphawolf a răspuns (pentru fllu07):

"Cine a reusit sa prezica viitorul in cel mai exact mod pana acum?" Nimeni. Tu te referi la profetiile indicate de Biblie!? In cazul asta ai si ceva dovezi? Aduci ca dovada tot Biblia!? Nu merge, ea nu e dovada, scriitorii ei puteau sa inventeze.

Pai Nostradamus a prezis atentatul din 11 septembrie 2001, prabusirea turnurilro gemene.

In plus exista marturii ca el a scris si dupa ce a murit. Daca de duceai la mormantul lui l-ai fi auzit cum scrie din groapa.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Si acum se mai "aude" masina de scris.

| Vektor a răspuns:

Este greu cu ortodocsii, este greu si cu catolicii, dar e imposibil cu sectantii...
oricat ai incerca sa aduci argumente destul de plauzibile, ei mereu vor avea aceeasi placa... rosu pe alb si tot degeaba.

dar comic este faptul ca daca pui o intrebare pertinenta, ce ii face sa se gandeasca. din start iti tranteste cu biblia in cap sau o ignora, neavand curajul sa raspunda(gandeasca).

din biblie sau oricare alta carte sfanta inveti urmatoarele 2 lucruri:
1. sa nu fi un marlan;
2. sa nu repeti greselile pe care le-au facut oamenii din trecut.

cel mai comic/trist lucru este faptul ca tot acesti credinciosi sunt cei mai violenti (fizic si/sau verbal)

| CoolBoy13 a răspuns:

Da putem

| danut a răspuns (pentru Vektor):

"din biblie sau oricare alta carte sfanta inveti urmatoarele 2 lucruri:
1. sa nu fi un marlan;
2. sa nu repeti greselile pe care le-au facut oamenii din trecut."

Doar atat ai invatat din Biblie? Stai rau la capitolul educatie daca doar atat ai reusit sa "aduni" din o carte scrisa in 1500 de ani. P.S. Stiai ca cele mai intelepte cugetari din lume sunt in Biblie? Ai auzit de autorul lor pe care nici comunistii nu l-au ignorat sau subestimat? Daca ai sti cate carti de cuvinte intelepte au fost scrise de COMUNISTII ATEI pe vremea lui Ceausescu avand drept sursa Biblia ai ramanea uimit dar se vede ca mai ai de studiat. Succes.

| danut a răspuns:

Absolut!

| Vektor a răspuns (pentru danut):

Ia explica tu la agnosticul din mine ce poate sa te mai invete biblia!

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Incredere ca ce?

Hai sa o facem asa: da-mi 5 profetii facute de nostradamus, implinite la exact. si eu iti dau 5 facute de Iehova Dumnezeu, implinite.

| fllu07 a răspuns (pentru Molnar_Robin_1982):

Ciudat mai robin faptul ca aceasta "adunatura de texte...din antichitate" a fost scrisa intr-o perioada de 1.600 de ani. scriitorii ei au avut meserii dintre cele mai diverse: de la agricultor, pescar, medic, pana la incasator de impozite, si rege. de asemenea unii dintre ei au trait la sute bune de ani distanta unul de celalalt, si totusi ce au scris unii cu ce au scris altii se imbina perfect. dar cel mai ciudat este ca aceasta carte a reusit sa existe pana in prezent in ciuda eforturilor bisericii catolice de a o acunde, a o distruge. dar cireasa de pe tort este faptul ca desi atat de veche, (primele consemanri in ea, dateaza de 3.500 de ani, iar ultimele aprox 1980 de ani) are sfaturi extrem de utile pentru secolul 21. pentru era tehnologiei, ainformatiei, pentru era divorturilor. oare cum este posibil?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am renuntat sa mai citesc povesti si de prietenii imaginari m-am lasat de mult. Viata e ca sa o traiesti nu sa stai si sa citesti, aberatii si povesti.winking