| lau2003 a întrebat:

Putem aveaq incredere in Biblie?

Răspuns Câştigător
| PorumbRodica1965 a răspuns:

Desigur este singura si ceea mai raspandita carte, cea mai citita, cea mai veche, cea mai apreciata. Cu multa incredere poti s-o studiezi, si cu placere s-o citesti, pentru ca lucrurile scrise in ea sunt pentru noi oamenii, este demna de incredere si adevarata. Succes.

| lau2003 explică (pentru PorumbRodica1965):

Multumesc frumos, este posibila ipoteza ta, dar daca te rog da-mi mai multe delalii sau argumente legate de aceste lucruri, si as vrea sa te intreb care este diferenta dintre vechiul testament si noul testament, care este mai de incredere si mai bun? te rog sa-mi dai detalii mai amanuntite.Multumesc!

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru lau2003):

Desigur, nu pot sa nu-ti multumesc pentru aprecierea ta, si pentru interesul tau fata de necesitatea fiecaruia dintre noi de-a cunoaste care este adevarul despre cea mai importanta carte de pe pamant. Asa ca o sa -ti raspund la intrebarea ta prin argumentele din scripturi. Din cartea a doua a lui Pavel scrisa catre Timotei, in capitolul 3 cu versetele 16, 17, aflam urmatorul adevar :,, Toata Scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos, ca sa invete,..., deci tu te rog sa citesti daca doresti tot, atunci daca a spus ca toata Scriptura este insuflata de D-zeu, inseamna ca este si vechiul testament si noul testament, lucrarea aceluiasi autor. Acum daca ne referim la fiecare in parte aflam ca perioada de timp de la creatie pana la nasterea lui Isus este cunoscut ca ca scrierile vechiului testament, (de la cartea Geneza pana la Maleahi ) iar partea de la nasterea lui Isus pana la apogeul apocalipsei - noul testament (Matei pana la Apocalipsa (Revelatia ). Toata este de incredere, fapt ce denota increderea pe care putem s-o avem in Cel ce a manifestat interes pentru noi oamenii de a ne invata, indruma, mustra, si a ne pregati pentru a fi demni de orce lucrare buna. Studierea,, cuvantului" lui Dumnezeu, sau a mesajului sau din Biblie ne poate schimba viata. Ne ajuta sa ne facem o autoanaliza foarte serioasa. Intr-adevar Biblia este o carte de la Dumnezeu ea merita citita, studiata si pretiuta. Arata ca apreciezi acest cadou divin continuand sa-ti adancesti privirea in ea. Facand asa vei intelege mai bine scopul lui Dumnezeu cu privire la omenire.

43 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

"Putem aveaq incredere in Biblie?"

Puteţi avea încredere şi în aterizarea în două picioare şi în viaţă, fără paraşută, eu nu pot.

| sempreinvolo30 a răspuns (pentru NOname):

Cam aberanta afirmatia ta, dar o poti folosii pentru cei care cred ca provin din maimuta si big-beng, se potriveste perfect.

| sabin89 a răspuns:

Nu inteleg de ce iti faci un alt cont. E mai bine sa stai stabil pe un cont, sa inceapa lumea sa te cunoasca, sa stie ce crezi, ce nu crezi. In felul asta comunicarea e mai usoara si are rezultate mai bune. Ref. la intrebarea ta: Stii ca se dezbate demult pe aici, ca sunt contradictii in Biblie, ca nu se potriveste V.T. cu N.T. si multe altele. E total nepotrivit in asemenea circumstante sa mai vii cu intrebarea "Putem avea incredere in Biblie"?" Nu crezi? Sau, daca totusi ai venit, nu sta pasiv, sa vezi doar ce zicem noi. Implica-te. Probabil ai ceva argumente cum ca putem avea incredere. Arata-le sa le vedem si noi.

| danay72 a răspuns:

Tot ce s-a scris in ea s-a implinit in totalitate pana in cele mai mici detalii.

| Musique a răspuns:

Ai încredere în tine, mai bine.

| mODIN a răspuns:

Nu

| RAY a răspuns:

Biblia este ca omul, o curva cu 2 fete

| lau2003 explică (pentru RAY):

Esti un ratat ciudic!

| anonimg a răspuns:

Toata increderea.
"Cuvantul Domnului este incercat: El este un scut pentru toti cei ce alearga la El. (Psalm.18:30)
"Cuvintele Domnului sunt cuvinte curate, un argint lamurit in cuptor de pamant si curatat de sapte ori." (Psalm.12:6)
"Cercetati Scripturile, pentru ca [...] in ele aveti viata vesnica, [...] ele marturisesc despre Mine." (Ioan.5:39)

""Fiindca "oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit."
Dar cum vor chema pe Acela in care n-au crezut? Si cum vor crede in Acela despre care n-au auzit? Si cum vor auzi despre El fara propovaduitor?

Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos." (Romani.10:13-15,17)

| fightBack a răspuns (pentru anonimg):

Te sfatuiesc sa citesti toata biblia, nu doar sa dai anumite citate care convin.
Si te-as mai sfatui sa si GANDESTI, e gratis!

| anonimg a răspuns (pentru fightBack):

Eu am citit Biblia. Toata; de la inceput la sfarsit. De mai multe ori. Si in prezent zilnic citesc din ea.
Omul trebuie sa creasca continuu in cunostinta Sfintelor Scripturi. Si in ce priveste gandirea, nu pot citi Biblia fara rugaciune. Daca o citesc fara rugaciune, adica fara dorinta de a cunoaste adevarul, de a-L cunoaste pe Dumnezeu, este -la fel cum spunea cineva pe aici- ca si cum as citi capra cu trei iezi, ca tot acelasi lucru este; adica nu mi-ar fi de nici-un folos.

Intelepciunea vine din Cuvantul lui Dumnezeu. Omul poate avea parte de aceasta intelepciune numai atunci cand asculta de Dumnezeu. Deci daca eu as fi citit Biblia intr-un spirit de razvratire fata de Autorul ei, prin gasirea de greseli in ea, mi-ar fi fost oare de vreun folos? Daca asa ar fi stat lucrurile, atunci de mult Biblia mea ar fi ajuns la maculatura.

Cat despre tine, pentru ca ai avut experienta cu Dumnezeu, nu iti pot vorbi ca oricarui alt om care nu L-a cunoscut pe El. Tu cunosti dezamagirile prin care ai trecut; dar crezi oare ca Bunul Tata ceresc nu le stie? Chiar daca ai ramas dezamagit, nu ramane in stadiul acesta. "Ridica-te si umbla!" este porunca Mantuitorului nostru. Nu ramane acolo. El care a vindecat pe oameni in vechime atat fizic cat si spiritual, crezi oare ca astazi sa nu aiba aceeasi putere? Ori sa nu mai aiba El dorinta, dragostea pentru vindecarea fratilor Lui? Departe de noi gandul acesta. Ca pe un frate mai mic, te sfatuiesc sa indepartezi necredinta care te inconjoara, si crede ca Dumnezeu nu te iubeste mai putin decat atunci cand L-ai cunoscut. Credinta nu este sentiment. Crede in El indiferent de ceea ce simti. Mana Lui este intinsa catre tine gata sa te prinda: intinde-I mana. El te primeste indiferent de trecutul pe care l-ai avut. Indemnul Lui pentru tine este:
"Eu iti sterg faradelegile ca un nor, si pacatele, ca o ceata: intoarce-te la Mine, caci Eu te-am rascumparat." - (Isaia.44:22)

Im primul rand imi pare foarte rau ca ai incheiat cu un nou citat din biblie, care sunt constient ca stii, din moment ce citesti biblia, ca nu semnifica nimic, deoarece la fel pot sa iti dau si eu alt citat care sa aprobe ceea ce zic eu. Tocmai tu ai explicat faptul ca conteaza modul cum citesti biblia(avand credinta sau ratiune) nu ceea ce scrie in ea!

Intelepciunea nu vine din Cuvantul lui Dumnezeu decat atunci, si NUMAI atunci cand ai credinta, pentru ca intelepciunea prin definitie inseamna sa fii capabil sa intelegi un lucru, o fapta, o cuvantare, etc.(in cazul de fata biblia, care semnifica cuvantul lui Dumnezeu) din cat mai multe puncte de vedere posibile, ba chiar din TOATE daca se poate. In momentul cand intelegi doar dintr-o singura perspectiva, momentan crea a unui om credincios, nici macar nu reusesti sa "zgarii" intelepciunea!

Eu inteleg si respect faptul ca probabil iti e mai de folos sa citesti Biblia inchizand ochii la imperfectiuni, astfel ajutandu-te tu pe tine sa ai credinta, pentru ca psihicul uman e conceput in asa fel incat sa doreasca sa isi ia piatra aia grea de pe constiinta, ca DOAR el si oamenii din jur ar fi responsabili pentru ceea ce i se intampla. De aceea mintea umana si-a creeat intotdeauna forte supranaturale pentru a se usura de povara si a avea o speranta ca acolo unde el ca om, nu o sa reuseasca mai exista si o alta cale!

Imi pare iarasi rau ca Biblia ta ar fi ajuns la maculatura daca nu ai fi avut credinta si aici am exemplu concret in care eu desi nu mai cred in ea, nu am pus-o in pozitia asta!

Respect totusi faptul ca recunosti faptul ca eu am avut partea de "experienta cu Dumnezeu" si ca nu prezint doar deageaba cum stau lucrurile si asta ar trebui sa te puna pe ganduri pentru ca nu m-am trezit pur si simplu intr-o dimineata ca nu mai cred in religie ci am trecutprintr-o perioada envoiasa. Asta e si motivul pentru care nu sugerez pur si simplu sa nu crezi in religie, ci sa iti pui intrebari si sa incerci sa cunosti adevarul pe cat posibil pentru tine ca si persoana. Ca sa iti raspund si la intrebare, m-am convins ca Tatal ceresc nu stie prin ce am trecut! Si m-am ridicat si am umblat, dar nu din pricina poruncii Mantuitorului, ci prin ratiunea si logica de care sunt capabil si prin faptul ca pot sa ma incred in mine fara sa am nevoie de credinte desarte.

Cred ca Mantuitorul nu are nici o putere decat cea inchipuita in capul oricarui om, de unde si rezulta religiile variate pe care le are omenirea in ziua de azi.

Exprimarea ta "Ca pe un frate mai mic, te sfatuiesc..." nu e deloc corecta din moment ce eu pot sa privesc din ambele puncte de vedere problema iar tu cunosti o singura cale!

Credinta nu este un sentiment, ai dreptate, ea este un instruments psihic de acaparare, de indoctrinare a maselor care prin unele legi, care pot fi definite ca si legi morale, aduce ceva bun unei societati incapabile de gandire si care stie doar sa urmeze orbis un conducator suprem si supranatural, din pricina fricii care ii este indusa. Conform cu invatatura crestina faci bine ca sa nu ajungi in Iad, adica din frica si in acelasi timp pentru ca o sa primesti o rasplata, o sa ajungi in rai; pe cand cei care cunosc mult mai mult decat credinta fac bine pentru ca este moral si corect!

Daca vreodata o sa ai curajul si intelepciunea sa cauti experientele celor care au ajuns in disperare asteptand o scapare de la Dumnezeu atunci cand altceva nu era in puterea lor sa faca, te-as sfatui sa incepi cu o experienta real a unui om din lagar de concentrare din al doilea razboi mondial, care atunci cand s-a terminat razboiul si a scapat a zis, parafrazez:"Daca exista Dumnezeu, va trebui sa imi ceara iertare pentru ceea ce am indurat."

Mi-as dori sa poti sa vezi si din alte perspective religia si sa o intelegi mai bine, macar sa incerci si daca si dupa aceasta incercare vrei doar sa crezi in Dumnezeu, te inteleg.

PS: Mi-as dori sa nu pui vorbele mele pe seama unei incercari a lui Dumnezeu de ati testa credinta sau pe seama ispitei Diavolului, asa cum fac toti credinciosii(fiind calea generala de a raspunde la lucrurile pe care ei nu si le pot explica atunci cand cineva le explica) pentru ca aia ar fi o mare jignire!

| anonimg a răspuns (pentru fightBack):

Iti voi raspunde pe scurt.
Departe de mine sa cataloghez oamenii dupa "PS"-ul tau. Sunt, ca toti oamenii, si rational; cu toate ca sunt convins ca exista o lume nevazuta si in care se duce un razboi invizivil, iar mintile si inimile noastre reprezinta terenul de lupta.
Sa stii ca nu m-am nascut credincios lui Dumnezeu, ci am trait primii 20 de ani din viata in razvratire fata de El. Deci am privit si eu lucrurile din ambele puncte de vedere -din ambele tabere. De aceea spun ca si Domnul Isus a trait printre noi -sa Se asemene cu noi in toate lucrurile. Astfel, sunt constient ca in acest razboi nu exista teren neutru. Si am ales sa nu lupt impotriva Celui ce imi vrea binele (Osea.13:9), chiar daca de multe ori nu vad lucrul acesta.
Am trecut de partea lui Dumnezeu pentru ca am "gustat" si am vazut cat de bun este Dumnezeu (Psalm.34:8).
Ma intreb, oare de ce Iov -care a fost si a ramas credincios divinitatii- a fost nevoit sa treaca prin acele experiente cumplite -si toate deodata! Raportul Scripturii vorbeste despre faptul ca in spatele tuturor lucrurilor se duce o lupta invizibila, dar si ca omul nu este lasat niciodat singur in necazurile lui. Si orice om care s-a nascut vreodata pe pamant este implicat in lupta aceasta. Oare sa ma duc la dusman si sa il intreb de ce s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu? Sa ma duc la acela care gaseste o deosebita placere in a face rau omului? Singura bucurie a diavolului este ca sa nu fie singur in ravratirea sa fata de Dumnezeu; inger, care este si el o fiinta creata de Dumnezeu ca si noi.
Credinta in Dumnezeu este mai presus de logica umana. Dupa cum omul poate deveni sofer invatand de la a acela care a creat masina, tot asa si noi trebuie sa invatam Scripturile de la Acela care le-a scris.

Mintea ta e setata pe biblie, nici nu te poti exprima fara de trimiteri din ea, desi te-am rugat sa nu o faci, pentru ca un om rational, cum ai spus tu ca esti de asemenea, ar intelege ca nu demonstreaza nimic, tot la fel cum ai spus tu ca numai daca citesti cu credinta Biblia are intelesul dorit. Se pare ca tu vorbesti, da nu iti dai seama ce exprimi prin ceea ce spui.

Daca tu ai treit 20 de ani din viata fara sa crezi in Dumnezeu si acuma crezi din nou, inseamna ca nu ai mai putut rezista si ai ales calea usoara.

Faptul ca cu vezi o lupata invizibila si o lume nevazuta, aia anuleaza rationamentul din gandirea ta si nu te face capabil de procedee complexe de gandire, ata spune multe despre tine; atunci cand nu poti sa iti explici anul mite lucruri, le pui pe seama invizibilului, necunoscutului, nevazutului si dormi mai departe linistit!

Nici un om care crede oribis in Dumnezeu nu este un om rational, sa nu mai spui prostia asta, ar fi timpul sa te trezesti!

| Mădă0611 a răspuns:

Bineinteles ca nu, sau crezi ca te poti vindeca, asa, prin minune, de vreo boala? Daca ai avea incredere in biblie, n-ai merge la spital nici daca ai avea mainile si picioarele rupte, a fost voia lui dumnezeu, el o sa te "repare". Nici cei care spun ca au incredere in ea nu au. laughing

| milan9 a răspuns:

Părinţii sau episcopii din primele secole ale creştinismului sunt cei care au transmis pe cale orală cuvintele apostolilor, le-au explicat, şi într-un final au adunat si au format colecţia de scrisori rămase de la apostoli, pe care noi azi o numim Sfânta Scriptură- Biblia!
Bibliotecile întregi de cărţi ale aproape acelorasi părinţi, ale primilor episcopi ai Bisericii formează azi sf. Predanie sau (sf. Tradiţie) foarte strictă, neschimbată nici măcar prin vreun cuvânt de aproape 2000 de ani.

| milan9 a răspuns:

"Cărţile" Bibliei au fost scrise chiar de apostoli, iar pe lângă aceştia, au mai transpus în scris şi unii ucenici direcţi ai lor sau ai Mântuitorului Hristos.

Având la dispoziţie toate dovezile istorice, biblia creştină a rămas neschimbată de 2000 de ani (cel puţin în Biserică, aşa s-a întâmplat!).

Cu totul alta este situaţia textelor apocrife, a pseudo-evangheliilor, aşa-ziselor evanghelii, care pur şi simplu nu s-au încadrat în PERIOADA APOSTOLICĂ, ci au fost doar falsuri demonstrate.

Toate acele texte apocrife au apărut cel mai probabil târziu, în sec III- IV! canonul Bibliei era deja încheiat de vreo 200 de ani, aşa cum azi e încheiat de vreo 1900.

Din mai multe motive deci, orice text apocrif, apărut la 200 sau la 1900 de ani după încheierea canonului biblic, nu mai poate fi "ataşat" acestuia din motive lesne de înţeles. Apostolii nu erau singurii care ştiau să scrie.
Existau mulţi alţii, plus o serie întreagă de "neprieteni" cu alternative sectante, gen gnostici, etc...

| Delmoniko a răspuns (pentru milan9):

Daca vrei sa devii intolerant, sa faci discriminari, sa-i urasti pe altii de alta religie, sa ai prejudecati, daca vrei sa fii semidoct, sa intelegi doar ce vrei, sa fii limitat in gandire, sa pierzi din vedere tot ce e mai important in viata CITESTE BIBLIA SI CREDE IN EA.

| sublime89 a răspuns:

Nu.

| M25M a răspuns:

Intr-o carte?

| lau2003 explică (pentru M25M):

Da in coninutul ei

| M25M a răspuns (pentru lau2003):

Si chiar Biblia ai ales?

| Alphawolf a răspuns:

Eu nu pot...

| Exilee a răspuns:

Bineinteles. Istoria chiar ne-a demonstrat veridicitatea ei.

| doctorandus a răspuns (pentru Exilee):

Intai citeste http://www.patheos.com/......holarship/

Postare despre care s-a scris:

"I have to agree with you on these criticisms — and bought into these lines myself once upon a time.
I’ve also heard similar statements on the science-front as well, more often than I’d like: "Evolution is about to be overturned; more scientists than ever are expressing their doubts about it, etc." Funny how I’ve never heard these doubts from my fellow biologists, or in the literature. Only in popular Christian circles.
Shouldn’t honesty be a primary concern for Christians? Even at a pragmatic level, this is devastating to our brightest students when they head off to university, only to realize that they’ve been misinformed — knowingly or otherwise — by evangelical leaders.
Fool me once, shame on you; fool me twice…" Daniel

"I was once in a informal men’s group at a church my wife and I had recently started to attend. One of the "brothers" felt it necessary to inform one of the pastors that I had expressed an acceptance of an "Old Earth" and evolutionary theory. This pastor took me into his office one day and explained to me that evolution was a "dying theory" and would soon be consigned to the "dust bin of history". I did not know about I.D. theory at the time, being new to Evangelical churches, and I attempted to argue from my point of view. It was like talking to a Scientologist. After being subjected to this a few more times, I just learned to avoid the office and eventually moved on to find a church where science was not required to submit to (bad) theology." Loren Haas

| Moisie a răspuns:

NU!
Cum sa ai incredere intr-un instrument de manipulat si prostit oamenii care indeamna oamenii la crime si apoi le justifica cu voia lui Dumnezeu?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

2 Timotei 3:16, 17

| Scarbo a răspuns:

Daca esti usor de controlat atunci poti avea incredere si in cartea alba ca zapada si cei 7 pitici.

| HellGirl666 a răspuns:

✰ Putem noi ca oameni, să avem încredere în Biblie?
Nu. Nu putem.

| HDeNiSaR a răspuns:

Da!
o dovadă sunt profeţiile.
Mai precis profeţiile referitoare la puteriile mondiale.

Acum 2600 de ani Daniel a profeţit ascensiunea şi caderea a 4 puteri mondiale dintre care patru chiar înainte de existenţa lor. Daniel 7:17,, «Aceste fiare uriaşe, pentru că sunt patru, înseamnă patru regi care se vor ridica din pământ."

Hai să facem marsul puteriilor mondiale în lumina Bibliei!

Egiptul-menţionat în Biblie de peste 700 de ori.
-În Isaia 19:3, 4 s-a prezis distrugerea lui
" Spiritul Egiptului se va tulbura înăuntrul lui şi eu îi voi încurca planul. Ei vor apela la dumnezei fără valoare, la descântători, la mediumuri şi la prezicători. 4 Voi da Egiptul în mâna unui stăpân aspru, iar peste ei va guverna un rege puternic", zice adevăratul Domn, Iehova al armatelor.
Nu s-a împlinit distrugerea lui?

O înscripţie cuneiformă îl descrie pe regele asirian Ahastadon lăudăndu-se cu subjugarea Egiptului."

Asiria-fondatorul capitalei a fost Nimrod descris în Biblie un puternic luptător în opoziţie cu Dumnezeu.

Căderea capitalei:
Naum 2:8, 9; 3:7, 13, 17, 19
Naum a prezis că cetatea Ninive urma să fie jefuită, că porţile ei aveau să se deschidă înaintea duşmanilor şi că gărzile ei aveau să fugă.
Si Tefania tot distrugerea Ninivei a prezis …Ţefania 2:13–15

Nu s-a împlinit profeţia?
Ba da în anul 632 i.e.n Ninive a fost distrus a căzut în mâna babilonienilor şi a mezilor, iar Imperiul Asirian şi-a ajuns sfârşitul, unul cu totul ruşinos.

Critici au râs de relatare biblică referitoare la Ninive. Însă în 1847 au fost descoperite ruinele oraşului iar unele desene de pe ruine prezintă palatul lui Sanherib-personaj pe care Biblia îl citează de 13 ori.Isaia îl menţionează pe Sargon-şi din nou uni deştepti au râs pentru că cică nu a existat niciodată o dovada a existenţei lui.
Însă le-a cam pierit graiul atunci când au descoperit palatul cu 200 de camere a lui Sarbon.
Acum regele e foarte bine cunoscut!

Iar urmele lăsate pe zidurile Palatului lui Sanherib de flăcările devastatoare confirmă implinirea profeţiei din Naum 3:13 "Focul îţi va mistui zăvoarele"

o altă profeţie care s-a împlinit!

Babilonul -reprezentat de leul cu aripi.
Căderea Babilonului-(Isaia 45:1) Iată ce i-a spus Iehova unsului său, Cirus, pe care l-am apucat de mâna dreaptă ca să supun naţiunile înaintea lui şi să dezleg astfel centura de pe şoldurile regilor, ca să deschid înaintea lui porţile cu două canaturi şi, astfel, porţile să nu mai fie închise.

Nu s-a împlinit profeţia? Ba da si asta s-a împlinit-5 octombrie 539 î.e.n Belsatar dă un ospăţ pentru 1000 de oaspeti proeminenti.Stăteau ei bine mersi iar afara mezi şi persi deviau apele fluviului Eufrat.Soldaţi inaintau, au pătruns in oras şi ce să vezi că într-o noapte ditamai Babilonul este cucerit iar Belşatar omorât.
Medo-Persia(referitor la fiara reprezentată – s-a ridicat pentru a mânca multă carne ca un urs flâmănd)
-mezii şi persii au acţionat ca putere mondială pe măsură ce Imperiul creşte, le creştea şi gustul pentru lux.
Daniel 7:6
Pofeţia-(Daniel 8:3)...Când mi-am ridicat ochii, m-am uitat şi iată: un berbec stătea în faţa râului şi avea două coarne. Cele două coarne erau mari, dar unul era mai mare decât celălalt, iar cel mai mare crescuse mai târziu.
Berbecul e reprezentat de regii Medie si Persiei (Daniel 8:20)...Berbecul pe care l-ai văzut şi care avea cele două coarne îi reprezintă pe regii Mediei şi Persiei.
Profeţia referitoare la căderea lui:
(Daniel 8:5–7)...Eu am continuat să privesc cu atenţie şi iată: un ţap venea de la apus străbătând faţa întregului pământ şi nu atingea pământul. Între ochii ţapului era un corn care atrăgea atenţia. 6 El s-a îndreptat spre berbecul cu două coarne, pe care îl văzusem stând în faţa râului, şi, în puterea furiei lui, a alergat spre el. 7 Am văzut cum s-a apropiat de berbec şi cum, în înverşunarea lui, a doborât berbecul şi i-a rupt cele două coarne, iar berbecul n-a avut putere să stea înaintea lui. L-a aruncat la pământ şi l-a călcat în picioare şi n-a fost nimeni care să scape berbecul din mâna lui.

Grecia-La vârsta de 20 de ani Alexandru a devenite rege –mai târziu a pornit război împotriva Persiei pentru a se răzbuna.
Descrierea făcută de Daniel –un leopard cu patru aripi.
Ca un leopard iute şi agil ca viteza fulgerului Alexandru cel Mare a cucerit lumea în timpul său.
Căderea Greciei:
Daniel 8:8
"Ţapul s-a îngâmfat peste măsură, dar, de îndată ce a devenit puternic, cornul cel mare s-a rupt şi în locul lui au crescut, spre cele patru vânturi ale cerurilor, patru coarne care atrăgeau atenţia."

Alexandru Cel Mare s-a îmbolnăvit de febră şi a decedat.Vastul său imperiu a fost împărţit în patru coarne simbolice adică cei patru generali ai săi. Şi uite aşa a plecat şi Imperiu Grec.

Roma-Daniel 7:7… După aceea m-am uitat în viziunile nopţii şi iată: o a patra fiară, înfricoşătoare, grozav de înspăimântătoare şi neobişnuit de puternică. Ea avea dinţi mari de fier. Devora şi zdrobea, iar ce rămânea călca în picioare. Era diferită de toate celelalte fiare dinaintea ei şi avea zece coarne.

Când si-a organizat cea mai puternică armată care a cunoscut-o vreodată omenirea.Roma a devenite cea mai puternică şi cea mai mare putere mondială-sfârâma tot ce-I statea în cale.
Biblia îl menţionează pe Augustus Cesar-în timpul când s-a născut Isus.
Luca şi istoricul latin Seutoniu afirmă că Împăratul Claudiu a poruncit tuturor evreilor să plece din Roma…iar succesorul lui Claudiu a fost "admirabilul şi fenomenalul"Nero.
Propria decădere morală, socială şi politică i-a adus distrugerea.

Atât Daniel cât şi Ioan fac referire la cele 4 puteri mondiale.
Apocalipsa 17:10" Şi sunt şapte regi: cinci au căzut, unul este, celălalt n-a venit încă, dar, când va veni, va rămâne puţin timp."

5 regi:Egipt Asiria. Babilon.Medo-Persia. Grecia
Roma era pe timpul lui Ioan.

Iar a 7-a putere:
Apocalipsa 13big grinoua coarne ca de miel-Dublă putere mondială.

Acum care sunt cele două puteri mondiale care vorbesc aceeasi limbă şi exercită influenţă asupra întregului pământ?

| lau2003 explică (pentru HDeNiSaR):

Iti multumesc pentru raspunsul argumentat si chiar imi place foarte mult idea ta. Si cred ca cele doua putrei mondiale sunt:anglo-americani cred. Imi place mult!

| HDeNiSaR a răspuns (pentru lau2003):

Da asa e ai ghicit!
intotdeauna mi-a plăcut Istoria-o găsesc fascinantă!
si Biblia chiar te ajută am observat că profețiile din Daniel sunt foarte bine legate de profeţiile din Apocalipsa şi asta poate fi o dovadă că Biblia a fost inspirată tinand cont că au trait in vremuri diferite dar totuși aceleași profetii şi au avut o implinire si inca au.

o seara plăcuta!

| Delmoniko a răspuns:

Nu. Citeste capra cu trei iezi. Ai mai mult de invatat de acolo.

| sempreinvolo30 a răspuns:

O colecţie armonioasă de cărţi
„Profeţia n-a fost niciodată adusă prin voinţa omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, fiind purtaţi de spiritul sfânt." (2 PETRU 1:21)
DE CE ESTE BIBLIA DIFERITĂ? Multe consemnări antice se contrazic între ele, chiar dacă au fost scrise în aceeaşi perioadă. Cărţile scrise de autori diferiţi, în locuri diferite şi în perioade diferite rareori se armonizează între ele. Însă Biblia afirmă că toate cele 66 de cărţi ale ei au un singur Autor, prezentând astfel un mesaj unitar şi armonios (2 Timotei 3:16).
EXEMPLU: Moise, un păstor din secolul al XVI-lea î.e.n., a scris în prima carte a Bibliei că o „sămânţă" avea să vină pentru a salva omenirea. Această carte a mai prezis că sămânţa urma să fie un descendent al lui Avraam, al lui Isaac şi al lui Iacob (Geneza 3:15; 22:17, 18; 26:24; 28:14). După aproximativ 500 de ani, profetul Natan a dezvăluit că sămânţa avea să vină pe linia regală a lui David (2 Samuel 7:12). Apoi, după încă o mie de ani, apostolul Pavel a explicat că sămânţa urma să fie alcătuită din Isus şi un grup de continuatori aleşi ai săi (Romani 1:1–4; Galateni 3:16, 29). În cele din urmă, spre sfârşitul secolului I e.n., ultima carte a Bibliei a profeţit că membrii seminţei aveau să depună mărturie despre Isus, aveau să fie ridicaţi la cer şi aveau să domnească împreună cu Isus 1 000 de ani. Această sămânţă îl va distruge pe Diavol şi va salva omenirea (Revelaţia 12:17; 20:6–10).
CE SPUN BIBLIŞTII: După o examinare atentă a celor 66 de cărţi ale Bibliei, teologul Louis Gaussen a scris că a fost foarte surprins de „unitatea impresionantă a acestei cărţi, scrise de-a lungul a 15 secole de atât de mulţi autori,. . . care au urmărit totuşi unul şi acelaşi obiectiv şi care, chiar dacă nu l-au înţeles pe deplin, au avut mereu în vedere acelaşi scop măreţ: istoria salvării omenirii prin intermediul Fiului lui Dumnezeu" (Théopneustie ou Inspiration Plénière des Saintes Écritures).
CE CREDEŢI? V-aţi aştepta ca o carte scrisă de-a lungul a peste 1 500 de ani, de aproximativ 40 de bărbaţi să fie caracterizată de o armonie absolută? Nu-i aşa că Biblia este unică?
[Text generic pe pagina 7]
„Puse laolaltă, aceste scrieri alcătuiesc din punct de vedere structural o singură carte. . . Nu există nimic asemănător în toată literatura." (THE PROBLEM OF THE OLD TESTAMENT, DE JAMES ORR)

Îndrumare practică pentru zilele noastre
„Cuvântul tău este o lampă pentru piciorul meu şi o lumină pe calea mea." (PSALMUL 119:105)
DE CE ESTE BIBLIA DIFERITĂ? Unele cărţi pot fi considerate capodopere ale literaturii, dar ele nu sunt nici pe departe o sursă de îndrumare în viaţă. Iar manualele cu instrucţiuni trebuie revizuite periodic. Însă Biblia afirmă că „tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru instruirea noastră" (Romani 15:4).
EXEMPLU: Deşi nu este un ghid medical, Biblia conţine sugestii practice cu privire la sănătatea fizică şi emoţională. De exemplu, ea spune că „o inimă calmă este viaţa trupului" (Proverbele 14:30). De asemenea, Biblia avertizează: „Cel ce se izolează caută plăcerea sa egoistă şi se împotriveşte oricărei înţelepciuni practice" (Proverbele 18:1). În plus, ea spune că „este mai multă fericire în a da decât în a primi" (Faptele 20:35).
CE ARATĂ CERCETĂRILE: Calmul, prieteniile strânse şi generozitatea ne pot ajuta să avem o sănătate mai bună. Într-o revistă medicală se spune: „Riscul producerii unui accident vascular cerebral este de două ori mai mare în cazul bărbaţilor care au izbucniri de mânie decât în cazul celor care se stăpânesc" (The Journal of the American Medical Association). În urma unui studiu realizat în Australia pe parcursul a zece ani s-a constatat că, în cazul persoanelor în vârstă care aveau „mai mulţi prieteni şi confidenţi", probabilitatea de a trăi mai mult creştea considerabil. Iar în 2008, câţiva cercetători din Canada şi din Statele Unite au ajuns la concluzia că „a cheltui bani în folosul altora aduce mai multă fericire decât a cheltui bani în propriul folos".
CE CREDEŢI? Aţi avea încredere în sfaturile medicale oferite de vreo altă carte a cărei scriere a fost încheiată cu aproape 2 000 de ani în urmă? Nu-i aşa că Biblia este unică?
[Text generic pe pagina 8]
„Îmi place foarte mult Biblia. . . deoarece conţine sfaturi medicale excelente." (HOWARD KELLY, MEMBRU FONDATOR AL FACULTĂŢII DE MEDICINĂ A UNIVERSITĂŢII JOHNS HOPKINS)
Un „pim" confirmă exactitatea istorică a Bibliei
CUVÂNTUL „pim" apare o singură dată în Biblie. Pe timpul regelui Saul, israeliţii îşi ascuţeau uneltele de metal la fierarii filisteni. „Preţul pentru ascuţit era de un pim pentru brăzdare, pentru săpăligi, pentru uneltele cu trei dinţi, pentru securi şi pentru fixarea ţepuşelor." — 1 Samuel 13:21, NW.
Dar ce era pim-ul? Această întrebare a rămas fără răspuns până în anul 1907, când săpăturile arheologice efectuate pe locul vechiului oraş Ghezer au scos la iveală prima piatră cu greutatea de un pim. Cuvântul „pim" le-a dat multă bătaie de cap traducătorilor Bibliei. Iată cum sunt redate versetele din 1 Samuel 13:20, 21 în ediţia sinodală a Bibliei (1982): „Trebuia deci să se ducă toţi Israeliţii la Filisteni ca să-şi ascută fiarele plugurilor şi sapelor lor, topoarele şi securile lor, când se făcea vreo ştirbitură la ascuţişul fiarelor de plug, al sapelor, al topoarelor şi securilor lor, sau când trebuia să îndrepte vreun corn de furcă".
În prezent, bibliştii ştiu că pim-ul era o unitate de măsură a greutăţii ce cântărea în medie 7, 82 de grame, sau circa două treimi dintr-un siclu, principala unitate de măsură a greutăţii la vechii evrei. O măsură de un pim în bucăţi de argint era preţul în schimbul căruia filistenii le ascuţeau israeliţilor uneltele. Siclul a ieşit din uz în 607 î.e.n., odată cu căderea regatului lui Iuda şi a capitalei sale, Ierusalim. De ce putem spune deci că pim-ul confirmă exactitatea istorică a textului ebraic?
Unii biblişti susţin că textele Scripturilor ebraice, între care se află şi cartea 1 Samuel, datează din perioada greco-romană sau chiar de mai târziu, din secolele al II-lea şi I î.e.n. Prin urmare, s-a spus că „ele nu reflectă. . . «adevărul istoric» şi că nu sunt de prea mare folos la reconstituirea unui Israel «antic» sau «biblic», care nu sunt altceva decât nişte creaţii de dată mai recentă ale literaturii ebraice şi creştine".
William Dever, profesor de arheologie şi antropologie a Orientului Apropiat, spune cu privire la greutatea de un pim menţionată în Biblie, în 1 Samuel 13:21: „E imposibil să fi fost «inventată» de scriitorii care au trăit în perioada greco-romană, când nu se mai ştia nimic de aceste greutăţi, care dispăruseră şi fuseseră uitate de câteva secole. De fapt, această porţiune din textul biblic. . . n-a fost înţeleasă decât la începutul secolului al XX-lea A.D., când au fost descoperite primele exemplare cu înscrierea ebraică pîm". Acelaşi profesor a mai afirmat: „Dacă toate relatările biblice nu sunt altceva decât «creaţii literare» din perioada greco-romană, cum a ajuns această relatare în Biblia ebraică? Desigur, unii ar putea spune că pîm-ul nu este decât «un detaliu». E adevărat, dar, după cum bine se ştie, «istoria este alcătuită din detalii»".

| ADN30 a răspuns:

Să vedem cum s-a dovedit Biblia demnă de încredere în trecut. De fiecare dată, profeţiile făcute înainte chiar cu sute de ani s-au împlinit în cele mai mici detalii.
De exemplu, Biblia a prezis înfrângerea puternicului Babilon cu aproape 200 de ani înainte de evenimentul respectiv. De fapt, s-a spus că mezii, care s-au aliat ulterior cu perşii, vor fi cuceritorii. Şi, cu toate că regele persan Cirus nu se născuse încă, Biblia a profeţit că el urma să aibă un rol important în această cucerire. Ea a spus şi că apele Eufratului, care constituiau o protecţie pentru Babilon, „vor seca", iar ‘porţile [Babilonului] nu aveau să mai fie închise’ (Ieremia 50:38; Isaia 13:17–19; 44:27—45:1).
Potrivit istoricului Herodot, profeţia s-a împlinit în cele mai mici detalii. În plus, Biblia a prezis că Babilonul avea să se transforme într-un morman de ruine. Şi aşa s-a şi întâmplat! Azi, Babilonul este o grămadă de ruine (Isaia 13:20–22; Ieremia 51:37, 41–43). În Biblie se găsesc multe alte profeţii care au avut o împlinire impresionantă.
Însă ce prezice Biblia cu privire la actualul sistem? Ea spune: „Dar să ştii că în zilele din urmă vor fi timpuri critice, cărora cu greu li se va face faţă. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, aroganţi, trufaşi, blasfematori, neascultători de părinţi, nerecunoscători, neloiali, fără afecţiune naturală,. . . mai degrabă iubitori de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având o formă de devoţiune sfântă, dar negându-i puterea" (2 Timotei 3:1–5).
Cu siguranţă, vedem împlinirea acestei profeţii! Însă, pentru „zilele din urmă" ale acestei lumi, Biblia mai prezice: „Se va ridica naţiune contra naţiune şi regat contra regat, vor fi lipsuri de alimente". În plus, „vor fi mari cutremure de pământ şi dintr-un loc în altul epidemii" (Matei 24:7; Luca 21:11).
Într-adevăr, unele profeţii biblice se împlinesc chiar astăzi. Dar ce se poate spune despre promisiunile a căror împlinire urmează să aibă loc, cum ar fi „cei drepţi vor moşteni pământul şi vor locui pentru totdeauna pe el" şi „din săbiile lor vor făuri brăzdare. . . şi nu vor mai învăţa războiul"? (Psalmul 37:29; Isaia 2:4)
Poate că unii vor spune: Este prea frumos ca să fie adevărat! Dar nu avem niciun motiv să ne îndoim de vreuna din promisiunile Creatorului nostru. Putem avea încredere în Cuvântul său (Tit 1:2).

| lau2003 explică (pentru ADN30):

Apreciez foarte mult raspunsul tau inclusiv argumentele din scripturi pe care mi le-ai dat sunt foarte credibile si adevarate prin asta se denota ca ai fos bine invatat de catre cineva care a stiut sa aprecieze aceste valori. Felicitari! daca toti cei ce se pretind crestini ar da astfel de raspunsuri ca si tine si ar avea aceeasi credinta, ar da dovada ca biblia are efect in viata lor. Dar totusi asi mai vrea sa te intreb ceva :de ce uni oameni au vrut sa distruga Biblia si pe cei care o detineau si promovau invata turile ei. Cinea fost in spatele lor si este si acum?

| ADN30 a răspuns (pentru lau2003):

Isus a facut in Luca 8:5 o ilustrare :,, Un semănător a ieşit să-şi semene sămânţa. În timp ce semăna, o parte din ea a căzut de-a lungul drumului şi a fost călcată în picioare, iar păsările cerului au mâncat-o. "
In Luca 8:11, 12 :,, Iată ce înseamnă ilustrarea: Sămânţa este cuvântul lui Dumnezeu. Cele căzute de-a lungul drumului sunt cei care au auzit, apoi vine Diavolul şi ia cuvântul din inima lor, ca să nu creadă şi să nu fie salvaţi."
De aici se concluzioneaza ca Satan Diavolul este cel carea luptat si lupta din rasputeri sa opreasca adevarul salvator de vieti al Bibliei sa ajunga la oameni.

| fightBack a răspuns:

Citeste-o si incearca sa transpui in viata reala asa ceva ca sa te convingi!

Eu am fost un om credincios, am inceput sa citesc Biblia pentru a cauta raspunsuri la intrebarile care le aveam si citind-o am realizat ca e scrisa doar pentru manipulare si doar de mintea omului!

Acuma stiu ca nu poti avea incredere in ea!

Cand vrei sa stii ceva despre Biblie, intreaba un ateu, pentru ca ei sigur au citit-o, de aia nu mai cred in ea!