Lumina sfanta este adusa de la Ierusalim sambata, din mormantul lui Iisus.
Asta se intampla in fiecare an, si de la Ierusalim este dusa in toate bisericile ortodoxe
Sarbatori fericite =D
Am atins focul de la Lumina Sfanta si nu arde, adica poti tine degetul mult mai mult decat la cea obisnuita
Niste minciuni create pentru a mai strange niste oi crestine, nimic mai mult. Oricum, cel mai frumos e sa te duci in noaptea de inviere la biserica, sa-ti aprinzi cu bricheta o lumanare si sa le dai oamenilor, spundandu-le ca e lumina "adevarata".(E clar ca ambele sunt niste focuri normale). Apropo, cineva a zis ca nu arde...Mereu ma amuz la raspunsul asta.Iti zic 100% ca daca pui o lumanare cu foc de la Ierusalim si o lumanare cu foc de la bricheta made in China in aceeasi camera una langa alta si o sa pui mainile exact in aceeasi pozitie una fata de alta, o sa arzi la fel. O alta demonstratie ca asta e o minciuna, o poti face legand pe cineva la ochi si sa-l pui sa puna mana prin ambele flacari, cu siguranta nu va stii care e de la Ierusalim si care e de la bricheta pentru ca e si o chestiune psihologica.
Este un miracol, deoarece lumina se aprinde singura pe mormintul lui Isus.
Lumina se aprinde ca prin magie la Ierusalim. Evident, in spatele usilor inchise, ca nu cumva sa vada cineva cum aprinde preotul lumanarea. Desigur, si tu poti sa faci rost de lumina sfanta. Pui niste benzina sfanta pe o bucata de hartie si dai foc. Si de acolo dai si la altii lumina, in cazul in care nu au auzit de bec.
Mi-a povestit matusa mea, ca lumina este adusa din Ierusalim. In fiecare an, cand este Pastele ortodox, in Ajunul Pastelui, se aprinde deasupra Sfantului Mormant o lumina, numita Sfanta Lumina. Apare din cer o lumina si aprinde lumanarea.
De acolo se duce lumina in toate tarile, unde sunt biserici ortodoxe.
Chiar duminica mi-a povestit matusa mea. Si eu ma intrebam acelasi lucru. Ea a fost app 7 ani in Israel. Si dupa am cautat pe net, sa vad daca e adevarat, si mi s-a confirmat.
http://www.credo.ro/lumina-sfanta.php
P. s. Am citit in ziar, ca anul acesta a intarziat lumina in Romania, din cauza ca erau prea multe avioane si le-a fost greu sa decoleze.;))
De peste 2000 de ani oamenii nu gasesc o explicatie la acest fenomen. In Sfantul Mormant intra Patriahul Ierusalimului cu cate 5 ucenici. Se roaga iar ca printr-o minune aprae sfanta lumina sum forma de fulger sau de un glob luminos. Lumina apare intre orele 2 si 5 dupamiaza.
Nu este trucaj. Pe Mormantul Sfant se pune vata care se aprinde. Acea vata ia foc de fata cu toti oameni iar timp de 36 de minute poti sa te ungi pe foc pe tot corpul. Dar nu mai mult de 36 de minute deoarece se va arde
Stii ceva? eu nu cred ca se poate intampla asa ceva. pur si simplu nu are cum. ori e trucaj ori aprinde popa lumanarea.
Http://www.publika.md/......97681.html
ea apare din cer de la "Dumnezeu"asa spune biblia