| Nadishome a întrebat:

Salut!
Dacă nu am reușit sa ajung sa ma spovedesc inainte de Paște și as vrea sa ma spovedesc săptămâna viitoare, are ceva? Adica are ceva faptul ca nu am intrat in Paște "curata" spiritual? Am tot amânat, am zis: "lasa ca ma duc eu săptămâna viitoare", și uite asa a trecut, dar asta doar dintr-o singura teamă, aceasta fiind că o să izbucnesc în plansete, nu ma simt deloc bine spiritual, ci doar o mare păcătoasă și mi rușine sa plâng în fata duhovnicului meu. Ma tot rog la Bunul Dumnezeu pentru răbdare, putere, sănătate, familie, pentru o buna învățătură la scoala, dar parca chiar nu ma asculta, sau mi se pare? O vad pe bunica mea plina de diverse dureri, abia ieșită din spital, ma rog in fiecare zi pentru ea, dar arata tot mai rău. Mama parca nu mai e mama, e tot mai distantata fata de mine si de bunica mea, parca nu ii pasa de nimic si asta imi da impresia ca doar eu mai am vointa sa o ajut pe bunica mea. De ce rânduiește Dumnezeu ca oamenii sa sufere in durere? Caci pe mine ma doare mai tare de bunica decat de mama. Nu știu ce fac greșit, vreau sa ma apropii de Dumnezeu, caci in astfel de situații doar El te mai ajuta.

4 răspunsuri:
| riTeS03 a răspuns:

Du-te si te spovedeste cat mai repede, nu e o problema ca o faci dupa Pasti, poti sa te spovedesti oricand doresti tu nu trebuie sa fie neaparat in post.

Dumnezeu a suferit el insusi pentru oameni ca oamenii sa poata primii viata vesnica, a suferi este normal pentru om, viata este o viata grea. Suferinta ne invata sa ne apropiem de Dumnezeu, ne invata rabdarea si ascultarea, etc. Ia exemplul dreptului Iov- desi era drept inaintea lui Dumnezeu el ajunsese sa aiba ciuma si sa doarma pe un morman de gunoi pentru ca Dumnezeu i-a dat voie diavolului sa ii incerce credinta, dar totusi in sfarsit Dumnezeu i-a dat multe bogatii si l-a vindecat. Trebuie sa nu cartim, sa ne ducem crucea si sa traim multumind lui Dumnezeu pentru toate. Trebuie sa invatam sa ne bucuram de toate persoanele dragi si sa constientizam ca moartea este reala si toti o sa trecem prin ea. De asemenea viata in Hristos este bucurie si nu doar suferinta, trebuie sa ne bucuram ca o sa il intalnim pe Dumnezeu!
Sa luam aminte la cuvintele Scripturii:
Matei 10 34-39:
"34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.
37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
38. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.
39. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.

| riTeS03 a răspuns (pentru riTeS03):

Dumnezeu este bun! Nu deznadajdui si nu-ti pierde speranta, continua sa te rogi si Dumnezeu se va milostivi de tine, El stie toate durerile tale! Cauta sa vorbesti cu un duhovnic care sa-ti aduca alinare.

| Nadishome explică (pentru riTeS03):

Mulțumesc mult pentru sfaturi!

| AndreiIonescu12345678 a răspuns:

Daca faci rau degeaba te spovedesti, oricum Dumnezeu nu exista, dar daca ar exista ti-o spun la modul general:degeaba te spovedesti daca faci rau!