anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Penticostalii au biblii diferite fata de noi?

70 răspunsuri:
| milan9 a răspuns (pentru milan9):

În secolul care a precedat anul 1054, începuseră să apară mici "diferenţe" ÎN APUS – învăţături "în plus" faţă de ceea ce aveau "şi" răsăritenii (denumiţi ulterior ortodocşi), învăţături de mai mică importanţă – vreo patru la număr – dar pentru că una dintre ele era PRETENŢIA DE INFAILIBILITATE A PAPEI şi aceea de CONTROL UNIVERSAL A INTREGII BISERICI – a fost cred sufficient să se ajungă la "dezacord"

Te-ar surprinde să afli faptul că şi astăzi catolicii recunosc faptul că cele 4 inovaţii au fost aduse de ei în 1054 – problema fiind că ei caută să le justifice şi în continuare – deşi au fost inventate târziu, după 1000 de ani de istorie a Bisericii.

| NeedLast a răspuns:

Nu

| Gagu4321 a răspuns:

Vorbesc altfel

| Alexia777 a răspuns:

Nu, deoarece biblia este una si aceiasi numai tradusa diferit.

| EmaS a răspuns (pentru DanionM):

Nestiinta a ce? A traditiei pe care oamenii au ridicat-o la rang de Lege?,, Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu. ''

| EmaS a răspuns (pentru relian):

Daca tu iti impietresti inima si nu vrei sa accepti existenta lui Dumnezeu nu inseamna ca El nu exista.Eu L-am cautat si L-am gasit, mi-a raspuns la rugaciuni.Am experiente cu El incat nimeni si nimic nu ma poate desparti de dragostea Lui.Aseara aveam probleme de sanatate si cred ca as fi ajuns la Urgenta, dar m-am plecat pe genunchi impreuna cu sotul si fiica mea, iar in urma rugaciunii, am simtit o ameliorare iar acum ma simt perfect.Si nu este vorba doar de o simpla durere de cap.

Răspuns utilizator avertizat
| reihiuke a răspuns (pentru DanionM):

Interpretarea 2: Sfanta Traditie asta, nu are pe frunte Biserica lui Dumnezeu. Asta inseamna ca ea insasi poate fi o erezie, poate scoate epistole intregi si poate avea interese si trunchea selectiv potrivit intereselor si interpretarilor sale.

Deci nu prea vad de ce am crede-o pe Sf Traditie ca e curata si sfanta.

| relian a răspuns (pentru EmaS):

Nu stiu ce te-ai rugat tu sau ce so fi intimplat, insa noi nu despre asta discutam pe aici.Ai spus clar ca lemnele se aduna la biserica si harul lui Dzeu se revarsa asupra alora din biserica.Si eu am spus nu sint de acord cu povestea asta a ta, pentru ca nu este deloc adevarata.Si de aici se pare am ajuns la rugaciuni si boli.Tu raspunde la ce am discutat nu balarii.Vedeti voi asta este cusurul vostru cind discutati cu necredinciosii, discutati cev si daca vedeti ca nu aveti raspuns ori va incuie careva deja o dati pe balarii, pe alte chestii. Puteai foarte frumos sa raspunzi da ai dreptate harul lui Dzeu se revarsa peste tot, dar noi mergem la biserica sa mai vorbim sa stiu si eu ne rugam asa la un loc chestii trestii de genul asta.Insa tu vii si spui aaa era sa ajung la urgenta si bla bla.Pai tu ce crezi cel cu care conversezi nu ajunge sa te injure? Si uite asa se ajunge sa se spuna despre voi ca sinteti nu stiu cum, iar voi desprenecredinciosi ca au inima impietrita ca va jigneste si etc.Dar pina la urmacred si eu ca se satura persoana cu care discuti cind vede ca subiectul era unu si tu deja ajungi in alta parte.Si eu pot spune ca voi sinteti de vina pentru chestia asta.Ori sinteti cu totiii asacum va caracterizeaza unia, ori nu stiu alta explicatie nu vad.Ca sa o faci asa deal dracu nu cred, sa o faci sa nu cedezi iar nu vad pentru ca daca omul iti arata clar nu vad de ce nu ai recunoaste.Naspa cu voi credinciosi se pare ca nicicum nu se poate discuta.Si na spus nimeni ca ar vrea sa te sau sa va desparta de dragostea nu stiu cui.De unde ati mai scos si chestiile astea? Vedeti alt cusur scorniti povestii, spuneti minciuni si asta nu da delocbine.Necredinciosii va intreaba, vor sa fie lamuriti de voi de ce e asa si decenu este sau ar fi altfel, vor sa discutati si sa vorbiti despre subiectul in cauza, sa vorbiti voi de la voi nu sa veniti cu citate sau mai stiu eu cind vezi ca nu mai ai incotro deja schimbi subiectul.Asa canu e de mirare nimic ca se iau oamenii de voi.Scuze dar asta e adevarul asa stau treburile.Am vorbit de ceva si ai ajuns la spitale, la urgente de parca noi discutam aici despre spitale sau rugaciuni.

| m4a1ddi a răspuns:

Sincer iti spun, la faza asta, ai fost cel mai prost din lume.Stii ce a vorbit din tine? Un duh rau!
Penticostalii de care vorbesti tu cu atata ura, au biblia "The Bible League" care este si cea orginala, pe care o detine toata planeta. Ortodoxii insa, au alta biblie, de ce? Au tradus incat in asa fel, sa treaca tot ce le convine din originala Biblie.
"Noi" de care ziceti cu atata sfintenie, marii "ortodoxi" sunteti cei care va bateti joc de tot ce inseamna religie. De ce?
1. va inchinati, faza asta nici nu ar trebui sa va treaca prin cap vreodata, este ceva antihristic, daca esti un fraier spalat pe cap de un popa gay, o sa zici ca nu-i adevarat.
2. tineti tot felul de sarbatori care sunt facute de om, si nu tineti duminica, ziua sfanta a Domnului.
Duminica trebuie sa te rogi, sa mergi la biserica, sa nu gatesti, sa nu vinzi, sa nu cumperi, si multe altele, voi nu faceti nimic din astea.
3. coliva? alt **** facut de voi, nu scrie in Biblie nimic despre asa ceva.
4. cantati tot felul de panarame pe un ton de inmormantare, spune in biblie ca trebuie cantat pentru Domnul cu instrumente cu coarde si cu cavalul. "Laudati-l cu chimvale sunatoare, Laudati-l cu chimvale zanganitoare!"
5. botezul bagat pe gat la un copil, total gresit, asta este creata ca sa mai scoata inca un ban, de ce? intreaba un copil de 4 luni daca il iubeste pe Dumnezeu, si vezi ce zice…Spune ca trebuie sa faci singur botezul, atunci cand simti ca te-ai apropiat de Dumnezeu cu adevarat.
6. marele "crez" pe care-l cantati cu atata lauda, este ceva antihristic, de ce? "Crezul: „Tatăl este Dumnezeu, Fiul este Dumnezeu și Duhul Sfânt este Dumnezeu; Tatăl este veșnic, Fiul este veșnic și Duhul Sfânt este veșnic" este total nebiblic și în cele din urmă antihristic. Există un Singur Dumnezeu veșnic: „...din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!"
7. Duhul Sfânt nu este o a treia persoană ci este Duhul lui Dumnezeu, Cel care se mișca la început peste fața apelor, voi ziceti ca sunt 3 Dumnezei in unul, ca este o treime, ca toti gandesc ca unul, si tot felul de cacaturi d-astea inventate.
Pe bune? Au facut si aia reportaj despre marele alb, cum va ia banii ca sa-si cumpere vile si etc, de cate dovezi este nevoie ca sa va intoarceti la Dumnezeu?
Pe langa asta, inmormantare pe bani, lumanari nu ai voie sa cumperi din alta parte, trebuie de la ei, ca na, trebuie sa mai scoata un ban in plus laughing
Tu draga ortodoxule, care nu ai vazut in viata ta o Biblie, apai sa o mai si deschizi…tu dai din maini ca esti mare si tare?
Va rog, schimbati-va comportamentul asta…imparatia cerurilor este aproape!
Orice v-a vedea ce am scris aici, v-a zice ca nu este adevarat, pentru ca v-au spalat aia creierul, dar daca ai putina minte, du-te singur si cauta in biblie tot ce am zis aici, si vei vedea ca nu am mintit cu nimic. Studiez de mic Biblia, am trecut prin biserici de toate neamurile, am vb cu oameni din religii diferite, stiu despre ce vorbesc!
Inchei cu asta:
-exista doar o religie, un singur Dumnezeu si un singur botez.
Dumnezeu fie laudat, Amin!