| dop34555 a întrebat:

Este pacat daca fac putina curatenie in casa Duminica? sa dau cu matura,sa spal vasele, etc

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Nu,păcat e sa nu fii curat. De fapt, Biblia spune sa fim curați în toate privințele.

13 răspunsuri:
| ViataMoarte a răspuns:

Da, este pacat. Este pacat si sa faci mancare. Mancarea trebuie sa fie deja pregatita pentru ca duminica doar s-o incalzesti.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Este pacat sa mergi la WC, daca poti sa rezisti pana luni mare va fi rasplata ta in ceruri.
Poti sa mananci dar sa nu mesteci, ca tot efort este.
Sambata este ziua de odihna pe care a sfintit-o Domnul.
Duminica au inventat-o niste infractori.

| ViataMoarte a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Te rog, nu lua in deradere credintele altora!
Poti sa mesteci si sa mergi la WC. Duminica este o zi care trebuie dedicata Domnului. Nu poti macar sa tolerezi lucrul asta?

| VelaJohnny a răspuns (pentru ViataMoarte):

Pai si ce legatura are faptul ca o dedici „Domnului" cu gatitul? Poti prezenta un verset care sa arate ca e gresit sa gatesti duminica, insa e bine sa o incalzesti doar? Astea is porunci omenesti, traditie, nu invataturi biblice. Cand discipolii lui Isus au smuls spice de pe camp si au mancat, fariseii au fost cei care au sarit cu gura ca e pacat. Mda...
Mediteaza la Romani 14:5, 6 „Unul consideră o zi mai presus decât alta, altul consideră o zi la fel ca toate celelalte. Fiecare să fie pe deplin convins în mintea lui. Cel ce ţine o zi, pentru DOMNUL o ţine. La fel, cel ce mănâncă, pentru DOMNUL mănâncă, fiindcă îi aduce mulţumiri lui Dumnezeu, iar cel ce nu mănâncă, pentru DOMNUL nu mănâncă, şi îi aduce şi el mulţumiri lui Dumnezeu."

Coloseni 2:16, 17 „Nimeni deci să nu vă judece cu privire la mâncare şi la băutură sau cu privire la vreo sărbătoare, la ţinerea lunii noi sau a unui sabat, fiindcă acestea sunt o umbră a lucrurilor viitoare, dar realitatea este a lui Cristos."

Deci, nu mai judeca. Crestinii nu mai sunt sub legea lui Moise, asa ca sabatul nu este obligatoriu. Asta e problema cand te bazezi pe traditie si nu pe Biblie.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Duminica este păcat și să te dai jos din pat. Cam greu să mergi la biserică pentru că păcătuiești prin simplul fapt că mergi. Despre curățenie nici nu se pune problema.

| ViataMoarte a răspuns (pentru VelaJohnny):

Iisus doar a completat poruncile, nu le-a schimbat. Ziua Domnului trebuie cinstita si pastrata ca zi de odihna. Ee ce crezi ca ar fi pacat sa incalzesti mancarea? Adica ar fi mai bine s-mancam rece? Vreau sa stiu ma precis ce ai in vedere.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Dumnezeu, daca exista si chiar ii pasa un pic de fiecare dintre furnicile astea care sintem noi, cred ca ne vrea sanatosi si fericiti, asa ca ar prefera sa facem draq curat si mincare proaspata si duminica si in sarbatorile alea idioate din calendar.
@ViataMoarte: Poti sa o dedici lu' nenea barbos pe ziua asta si facind curatenie sau mincare in numele lui, amin. Serios.

| VelaJohnny a răspuns (pentru ViataMoarte):

Am in vedere faptul ca nu te bazezi pe Biblie, ci pe traditii. Nu ai argumentat nimic cu Biblia. Isus nu a schimbat poruncile, dar moartea lui da. Daca Isus nu ar fi schimbat poruncile, atunci du-te si jertfeste animale pentru iertarea pacatelor, tine lunile pline si sabatele anuale, nu doar saptamanale, tine sarbatoarea colibelor, si respecta toata Legea lui Moise, daca zici ca nu s-a schimbat nimic.

| ViataMoarte a răspuns (pentru VelaJohnny):

Matei 5:17: Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc.
Nu ma bazez doar pe traditii.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru ViataMoarte):

In Biblie scrie clar ca sambata este ziua de odihna.
De ce tii duminica?
Poti sa specifici versetul unde este scris duminica in Biblie ca zi de odihna?
Iisus obişnuia să Se închine Sambata.
"A venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi, după obiceiul Său, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogă şi S-a sculat să citească." Luca 4:16
Sambata este ziua a 7-a a saptamanii
"Ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău." Exodul 20:10. "După ce a trecut ziua Sabatului,...în ziua dintâi a săptămânii, s-au dus la mormânt dis de dimineaţă, pe când răsărea soarele." Marcu 16:1, 2.
Unii crestini spun ca legile lui Dumnezeu pot fi schimbate:
Isus a spus: "Este mai lesne să treacă cerul şi pământul decât să cadă o singură frântură de slovă din Lege." Luca 16:17. Dumnezeu a spus: "nu-Mi voi călca legământul, şi nu voi schimba ce a ieşit de pe buzele Mele." Psalmii 89:34.
Exod 20:11. "Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o." Geneza 2:3.
"Când au ieşit afară din sinagogă, Neamurile i-au rugat să le vorbească şi în Sabatul viitor despre aceleaşi lucruri." "În Sabatul viitor, aproape toată cetatea s-a adunat ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu." Fapte 13:42, 44, sublinierea autorilor. "Pavel vorbea în sinagogă în fiecare zi de Sabat, şi îndupleca pe Iudei şi pe Greci." Fapte 18:4.

| VelaJohnny a răspuns (pentru ViataMoarte):

Pai a implinit legea lui Moise, si a implinit si profetiile cu privire la Mesia. Asta nu inseamna ca si noi trebui sa facem la fel, sa implinim Legea lui Moise si sa implinim profetii. Ti-am zis, daca tu sustii ca Legea lui Moise se mai aplica si in crestinism, du-te si jertfeste animale pentru iertarea pacatelor, tine si sabatele lunare, daca stii ce sunt alea, si cele anuale, si Sarbatoarea Colibelor si tot ce mai cere Legea. Versetul pe care mi-l aduci mie ca argument nu justifica respectarea pentru crestini a Legii lui Moise, care cuprinde si sabatul. De ce mananci carne de porc sau de alte animale, pe care Legea le interzice? Tu sustii ca versetul asta argumenteaza sabatul. Daca il citesti atent, vei vedea ca el cuprinde toata Legea, nu spune doar cateva porunci din Legea lui Moise. Deci, ar trebui sa tii toata Legea lui Moise, corect? Ti-am zis ce mai cuprinde, si mai multe detalii gasesti in Biblie, in primele 5 carti ale ei despre acea lege. Implineste si tu Legea si profetii, pentru ca ai fost nascut in poporul Israel, ai fost circumcis conform Legii lui Moise, la fel ca Isus si alti evrei, faci parte din acel popor care i-a fost dedicat lui Dumnezeu cu mult timp inainte de intemeierea lui, etc, deci respecta. Crestinismul ti-am zis pe ce se bazeaza, versetele de mai sus, daca tu consideri sabatul mai important, bravo tie, eu nu-l consider, la fel, bravo mie. (Romani 14:5, 6) Apoi, nu trebuie sa ma judeci ca nu tin sabatul, sau ca mananc carne de porc, daca tu tii sabatul si nu mananci carne de porc, respectand Legea lui Moise (Coloseni 2:16)
Petru a relatat o viziune pe care a avut-o, in care Dumnezeu l-a indemnat sa manance din orice carne de pe pamant, iar Petru a zis ca nu vrea sa faca asta, pentru a nu se murdari. Dumnezeu i-a zis sa nu numeasca murdare lucrurile pe care El le-a curatat. Daca citesti Legea lui Moise, vei vedea ca anumite animale erau interzise de mancat, precum porcul. Petru a fost indemnat sa nu respecte Legea, deoarece nu mai avea valoare, dupa moartea lui Isus. Citeste Faptele 10:9-16 spre a te convinge singur, si nu mai ignora versetele care iti dau peste cap convingerile.

| Mașka98 a răspuns:

Nu, nu e. Ziua de sabat era pentru evrei, cand a venit Isus el a anulat legea mozaica, noi nu mai trebuie sa tinem sabatele.

| Mieeez666 a răspuns:

Da, vezi poate ajungi in iad.